Kocam işsiz , 7/24 evde

şimdiki erkekler kadın gibi valla

Diyorum ya içinde olacak. Hımbıl adamdan nefret ediyorum bu yüzden. İşsiz dönemler olabilir elbette hele hele ülkenin içinde bulunduğu bu koşullarda ama yastık gibi kenarda oturursa o iş yaş.

İşten bir hafta izin alın.. Bir haftayı da evde geçirin işsiz kaldıgınızı soyleyın.. Bakalım belki tutuşur da iş aramaya başlar..

Bebeler?
Sanki konu sahibi genç,bebeler de küçük gibime geldi de ondan dedim.:işsiz:
Genc değiliz,40 yaşlarinda.
Cocuklarim ergenlik yaşindalar artik her işlerini kendiler yapabilirler.
ilk başda cocuklarla güzel ilgileniyyor diye
seslenmedim , fakat onlar büyüdü,
iki oğlum var ,örnek olmasi lazim

çocuklarına cidden kötü örnek.
bu endişe verici bence.
sanırım eşinin zararsız biri olması sebebi ile ondan vazgeçmeyeceksin.
ama ne yazık ki 4 senedir evde oturan adam da rahatından vazgeçmez artık.
çok müsamaha göstermiş normalleştirmişsin.
işten ayrılma önerilerine ne diyorsun?

eşim 6 ay işsiz kalmıştı, çıldıracaktı adam, artık son dönemlerinde elinde dosyaları şirketlere gidip iş istemeye başlamıştı.
ben resmi olarak 4 yıldır işsizim, şu an iş arıyorum (1.5 aydır) ama maddi olarak ihtiyacım olmasa ömür boyu çalışmam.
bu cinsiyet falan değil karakter meselesi biraz, bazı insanlar zora gelemiyor, tembel, çalışmayı sevmiyor.
ama yine de hiçbir çaba göstermemesi inanılmaz sinir bozucu, ben de sevmiyorum çalışmayı ama işsiz olduğum bu 4 yılda bile evden yaptım kendimce bişeyler, boş boş oturmadım, kişisel ihtiyaçlarımı, hobilerimi, tatillerimizi karşılayacak parayı kazandım en azından. sevmiyorsan da istemiyorsan da kalk bir işin ucundan tut, en azından düzenli olmasa da arada iş alsın, ev boyasın, tadilat yapsın, iki kuruş harçlığını çıkarsın.

Öncelikle 40 yaşlarında gençsiniz.
O eve para girdiği müddetçe çalışmaz o adam.İşten ayrılmasanız bile eftelyanın dediğini bir düşünün.
İş başa düşünce çalışmayacak insan yok.Kendiniz için değilse bile çocuklarınız için deneyin.Bir silkelensin ya kendine gelsin

Üzüldüm be arkadaşım.
Boşanmayı düşünmez misin?
Zaten evi geçindiren sensin.
Manevi olarak da artık sana yetmiyor belli.
Niye daha fazla eziyet çekesin ki.
Gencecik kadınsın,mecbur değilsin ki...

Bir şey sorucam Almanya'da yaşıyormuşsunuz önceki konularınızdan baktım. Orda işsizlik maaşı sürekli veriliyor mu, yoksa 6 ay mı?

Sen çalıştığın müddetçe işe girip çalışmaz adam bu hayatı benimsemiş.
İşten ayrılma numarası yapacaksın ya gidip gizlice rapor falan al bir süre eşine de Ben işi bıraktım de.
Veya işyerinden izin iste bi süreliğine.
E baktı para yok mecbur çalışacak.
Veya evi terk edin ya da onu evden kovun ciddi bir şekilde.
Ne yaparsanız yapın ama radikal bi karar alın yoksa bu düzen böyle gider.

eşiniz terapi almalı mutlaka kendini geliştirmek adına kurslaa katılsın meslek sahibi de olur.mesela kuaförlük kursu.

Diyorum ya içinde olacak. Hımbıl adamdan nefret ediyorum bu yüzden. İşsiz dönemler olabilir elbette hele hele ülkenin içinde bulunduğu bu koşullarda ama yastık gibi kenarda oturursa o iş yaş.
ya bu ulkede tabı kımın ısı garantı kı bız bıle kalabılırız.ama çalışmak ıstemeyen de çok .ve çalışmayan da çok
öğlen haftaıcı cık bır ortalıga ınsan kaynıyor haftasonundan farkı yok cunku çalışmayan boş gezen çok.

çok saçma saçma yorumlar var. alışmış ne demek ya. adamın psikolojisi bozuk, alışmakla ilgisi yok. yardım alması gerekiyor.

ayrıca hanfendi neden 4 sene beklediniz? dinlensin diye düşünmüşsünüz okey de bunun için 1 sene yeterli olabilirdi. benimki de bi ara işi bırakmıştı, 2 ay çalışmamıştı evde yatmıştı. tam 2 ay! ve ben çıldırmıştım. ki o zaman da beklediği bir iş vardı, onun için 2 ay kadar uzun sürdü. siz nasıl 4 sene beklediniz yaa

çocuklarına cidden kötü örnek.
bu endişe verici bence.
sanırım eşinin zararsız biri olması sebebi ile ondan vazgeçmeyeceksin.
ama ne yazık ki 4 senedir evde oturan adam da rahatından vazgeçmez artık.
çok müsamaha göstermiş normalleştirmişsin.
işten ayrılma önerilerine ne diyorsun?
Işten ayrilamam,simdiki işim cok iyi .
patronum bana abiden yakin, bir sorunum oldumu ellinden geldiği kadar yardim eder.
rahat işim, eczanede teknikasistan olarak calişiyorum ,çok fazla yorulmuyorum.
Birde evin kredisi var ödemesem ev gidecek.

çok saçma saçma yorumlar var. alışmış ne demek ya. adamın psikolojisi bozuk, alışmakla ilgisi yok. yardım alması gerekiyor.

ayrıca hanfendi neden 4 sene beklediniz? dinlensin diye düşünmüşsünüz okey de bunun için 1 sene yeterli olabilirdi. benimki de bi ara işi bırakmıştı, 2 ay çalışmamıştı evde yatmıştı. tam 2 ay! ve ben çıldırmıştım. ki o zaman da beklediği bir iş vardı, onun için 2 ay kadar uzun sürdü. siz nasıl 4 sene beklediniz yaa
bazen bende şaşiyorum bu sabirima.
ama çok öflede sinirlide oluyorum
onun bana her söylediği batiyor ,beni cildirtiyor

keske bastan ev işine gırmeseydınız. her ınsanın b planı olmalı ıs konusunda. sızınkıısı tutmamıs. b planı yapmanz sartt

Işten ayrilamam,simdiki işim cok iyi .
patronum bana abiden yakin, bir sorunum oldumu ellinden geldiği kadar yardim eder.
rahat işim, eczanede teknikasistan olarak calişiyorum ,çok fazla yorulmuyorum.
Birde evin kredisi var ödemesem ev gidecek.
işten ayrılamıyorsun.
eşini bırakamıyorsun.
hepsi için geçerli nedenlerin var.
ne önerilebilir ki peki?
eşin depresyonda mı sence?
hiç bir dr. kontrolünden geçti mi?
nereye kadar giderse devam ettireceksin öyle gözüküyor.

Kadın çalışmasa erkeğin boşaması doğru olmadığı gibi bende boşayamıyorum demişsiniz.sizde kadınlık görevlerinizi yapmasanız, eve bakmasanız , çocuklara bakmasanız.koltuğun köşesinde akşama kadar otursanız o adam sizi direk boşar.hemde haklıyım diye.hatırlatayım istedim.Allah yardımcınız olsun

ben bunu ciddi bir sorun olarak göremedim. Öyle mutluysa öyle olsun. Ev yapsanız da zengin olsanız da adam mutlu değilse boş. Bilemiyorum bu benim için ciddi bir sorun değil.

X