Kocam işsiz , 7/24 evde

Merhaba,
nasil anlatacağimi bilmiyorum, biraz karişik olabilir.

Eşim iyi bir insandir,beni ve çocuklarini seviyor heleki çocuklari için öl deseler ölür,aileme karşi asla saygizliği olmadi , yardim sever ,ev işlerini yapar , asla ağizindan küfür cikmaz, şiddet yok ,
dişari alişkanliği yok , online oyun yok...
amaa çalişmiyor .
Bundan 7 sene önce bir ev yapmak istedi,
arsamiz vardi müteahhitliğini bir çok işciliğini kendi yapmak istedi.
Kendisi inşaatlarda çalişmiş herseyden anlar .Üç dairelik ev olacakti, birinde biz oturacaktik ikisini de kiraya verdikmi erkenden ayaklarimizi uzatacaktik...
olmadi ,kitapdaki hesap uymadi,aldiğimiz krediyi ve bütün birikmiş paramizi yattirdik eve fakat bitmedi.
şimdi bu evin ilk katinda ben oturuyorum,bir burasini tam yapabildikki başka eve kira vermeyelim diye .
evin öbür katlari ve merdiven giriş hala kaba inşaatta, siva yok,ceyran su yok ..
Dişardan tam bitmemiş yani ben senelerdir yarim inşaat icinde oturuyorum.
evet simdi kendi dairemde eksiğim yok fakat evi hersefer öyle görmek beni yipratiyor.
Simdi ev olmadi ,eşim evle ilgili çalişmalari birakti ama yeni işde aramadi.
Ben önce orali olmadim , yorulmuştur biraz kafasini dinlesin dedim .
Sabir ettim alttan aldim herseyi fakat tam 4 seneyi doldurdu.
4 seneden beri işsiz sadece hafif evişleri yapiyor mesela süpürmek ,bulaşik makinasini doldurmak , çamaşir ,ütü ve bazi günler yemek.
Eşim bütün gün evde ,kahvalti yap masayi topla bir süpür tamam
oturur koltuğun kenarina acar telini okur oynar .Öğlen tatilimde eve gelirim eşimi öyle görürm aksam eve gelirim eşim halen ayni kenarda yerinden bir cm kipirdamamis.
Bağirdim çağirdim ayrilmakla tehdit ettim ciddi konuşdum yalvardim ettim ama adam işe bakmiyor ,çalişmak icin hiç caba göstermiyor.....
ben artik ne yapacağimi bilmiyorum...
boşan diyeceksinizde yapamiyorum
kadin calismiyor diye erkek boşansa doğru olmadiği gibi bende boşayamiyorum.
nasil anlata bilirim çalişmasi gerektiğini?
nasil ikna edebilirim?
demin bir konu vardi,eşlere istediğinizi yaptirmak gibi , benim ne yapmam gerekiyorda eşim beni dinlesin anlasin.

konuyu saptirmadim inşallah ...
teşekür ederim...
açıkcası ben asla kabullenmezdim böyle bir durumu.
4 sene dile kolay nasıl çektin be arkadaşım ya.
bu kadın erkek meselesi de değil.
o evin geçimi ikinize de ait.
bu yükü tek sana yıkmaya ne hakkı var.
veya senden hiç mi utanmıyor bua da.
çocuk var heralde.
kaç yaşındalar göremedim.
çocuklara mı bakıyor bu adam evde.
bence evin bitip bitmemesi bahane.
para kazanmazssa nasıl bitecek ev.
çalışacak ki bitirecek.
bunda yıkılacak hayata küsecek birşey göremiyorum ben.
var böyle tembel tipler.
yaradılışları bu.
illa arkasından depresyon olması gerekmiyor.
baktı ki sen evi döndürüyorsun,sesin de çıkmıyor,
beyimiz niye düşssün sabahtan yollara da niye milletin kahrını çeksin.
zaten öncesinde de yan gelip yatma planı varmış.
şimdi ise senin sayende rahatca evde takılıyor.
ağır depresyonda olduğunu düşünsen zaten öyle özelliklerini yazardın.
ağır depresif hastaların durumu çok farklı oluyor.
öyle evde gündelik iş yapıp telefonla filan oynamazlar.
nasıl ikna edersin e gelirsek;
işi bırakacak evin geçimini eşine vereceksin.
bak bakalım çalışacak mı çalışmayacak mı.
önce bir teklif et işi bırakmayı düşündüğünü.

Günaydın.
Genç yaşta çalışmaması hatta o koltuğun ucunda tüm gün oturması bana farklı bir durum düşündürdü.
Sanki önce sana,sonra da hayata küsmüş gibi.
Hani Allahım korusun evliliklerde olur ya çok büyük kavga olur,çok acı sözler söylenir,küfür,şiddet demiyorum yanlış anlama. Sonrasında barışılsa bile eskisi gibi olmaz artık. Kırılan kalpler onarılmaz,söylenen sözlerin de dönüşü olmaz.
Belki tam ifade edemedim. Çok benzerini yaşadığım için anlatmaya çalıştım.
Depresyonda değil bence. Çok üzgünüm ama adam evliliğinden,senden,bulunduğu yerden hatta çok çok üzgünüm ki bebelerinden bile memnun değil.
Bitmiş.
Çok güzel ifade ettin anlattın da...
Aynen bu işte!

Merhaba,
nasil anlatacağimi bilmiyorum, biraz karişik olabilir.

Eşim iyi bir insandir,beni ve çocuklarini seviyor heleki çocuklari için öl deseler ölür,aileme karşi asla saygizliği olmadi , yardim sever ,ev işlerini yapar , asla ağizindan küfür cikmaz, şiddet yok ,
dişari alişkanliği yok , online oyun yok...
amaa çalişmiyor .
Bundan 7 sene önce bir ev yapmak istedi,
arsamiz vardi müteahhitliğini bir çok işciliğini kendi yapmak istedi.
Kendisi inşaatlarda çalişmiş herseyden anlar .Üç dairelik ev olacakti, birinde biz oturacaktik ikisini de kiraya verdikmi erkenden ayaklarimizi uzatacaktik...
olmadi ,kitapdaki hesap uymadi,aldiğimiz krediyi ve bütün birikmiş paramizi yattirdik eve fakat bitmedi.
şimdi bu evin ilk katinda ben oturuyorum,bir burasini tam yapabildikki başka eve kira vermeyelim diye .
evin öbür katlari ve merdiven giriş hala kaba inşaatta, siva yok,ceyran su yok ..
Dişardan tam bitmemiş yani ben senelerdir yarim inşaat icinde oturuyorum.
evet simdi kendi dairemde eksiğim yok fakat evi hersefer öyle görmek beni yipratiyor.
Simdi ev olmadi ,eşim evle ilgili çalişmalari birakti ama yeni işde aramadi.
4 seneden beri işsiz sadece hafif evişleri yapiyor mesela süpürmek ,bulaşik makinasini doldurmak , çamaşir ,ütü ve bazi günler yemek.
oturur koltuğun kenarina acar telini okur oynar .Öğlen tatilimde eve gelirim eşimi öyle görürm aksam eve gelirim eşim halen ayni kenarda yerinden bir cm kipirdamamis.
Bağirdim çağirdim ayrilmakla tehdit ettim ciddi konuşdum yalvardim ettim ama adam işe bakmiyor ,çalişmak icin hiç caba göstermiyor.....
ben artik ne yapacağimi bilmiyorum...
boşan diyeceksinizde yapamiyorum
kadin calismiyor diye erkek boşansa doğru olmadiği gibi bende boşayamiyorum.
nasil anlata bilirim çalişmasi gerektiğini?
nasil ikna edebilirim?
demin bir konu vardi,eşlere istediğinizi yaptirmak gibi , benim ne yapmam gerekiyorda eşim beni dinlesin anlasin.

konuyu saptirmadim inşallah ...
teşekür ederim...
O kadar sene iyi dayanmıssıniz

Adam rahatlığa alışmış
4 yıl geç bir süre değil mi ? Neden bu saate kadar beklediniz?
Keşke rolleri değiştirmeseydiniz,demekki siz de çalışmayacaksınız
Veyahut senelik izniniz var ise sanki işten çıkmış modu verip gözünü korkutabilirsiniz
Madem laftan anlamıyor birde böyle deneyin derim.

Şimdi çalışmazsa yaşlanınca eli ekmek hiç tutmucak.
Kafasına dank etmesi lazıma rtık bence.

4 sene sabretmişsin biraz daha sabret belki değişir aklı başına gelir bekleyin biraz daha ama sakın boşanmayın siz çalışmasanız eşiniz boşuyacak mıydı sizi. çünkü çalışmayan her kadını eşleri boşuyor...:işsiz::kahve:

Çok yakından tanıdığım biri böyle kadın gidip ev temizliyor, çocuk bakıyor eve para getiriyor adam evde yatıyor ve bu düzen yıllardır böyle devam ediyor..İş bulsa da 2 gün çalışıyor 3. gün çıkıyor...
Bence adamın hayata küsmüşlüğü falan da yok tamamen tembellikten kadın çalışıp eve bakıyor nasılsa bir şekilde....
Kesinlikle boşanmalık adam...

gözüm korktu, çünkü benim eşim de çalışmıyor, 1buçuk yıllık evliyiz ve kpss ile atanmasını bekliyoruz,
gerçi ben bu durumu bilerek evlendim ama yeri geliyor dediğiniz gibi bir cm kıpırdamıyor yerinden, işten yorgun argın geliyorum ev almış başını gitmiş,
en son ben de kavga ettim sen hiç rahatsızlık duymuyor musun diye..
biraz yetiştirilme tarzıyla da alakalı sanırım..

gözüm korktu gerçekten..

gözüm korktu, çünkü benim eşim de çalışmıyor, 1buçuk yıllık evliyiz ve kpss ile atanmasını bekliyoruz,
gerçi ben bu durumu bilerek evlendim ama yeri geliyor dediğiniz gibi bir cm kıpırdamıyor yerinden, işten yorgun argın geliyorum ev almış başını gitmiş,

gözüm korktu gerçekten..
Büyük cesaret.
Böyle biriyle evlenmek...

gözüm korktu gerçekten..
kendisi rahatsız değil mi bu durumdan?
1.5 sene az değil.
başka geçici iş bulup çalışabilirdi pekala.
hiç niyetlenmedi mi.?

Ex eşim aylarca çalışmadı, bulduğu işlerden "çok yoruldum, mesaisi çok" diye ayrıldı, bir seneye yakın eve ben baktım ki o dönemdeki işim çok yoğundu. Cumartesi eve geliyordum saat 5' de kül tablası dolmuş, bira şişeleri dizi dizi beyimiz don atlet oturuyor! Çalışmaz arkadaşlar çalışmaz içinde yoksa çalışmaz kocalarınız yol yakınken dönün.

Büyük cesaret.
Böyle biriyle evlenmek...

biliyorum ama seviyorum, şimdilik pişman değilim ama bazen çok yorgun hissediyorum kendimi..konu sahibinin konusu da bu yüzden gözümü korkuttu, acaba biz de böyle olur muyuz diye..

kendisi rahatsız değil mi bu durumdan?
1.5 sene az değil.
başka geçici iş bulup çalışabilirdi pekala.
hiç niyetlenmedi mi.?

eşim doktora yapıyor, bu yüzden karşılıksız burs alıyor devletten..bu yüzden sigortalı bir işe girip bursunu kaybetmek istemedi, devlete atanana kadar..
işi olmadığı için tabiki de rahatsız ama haftanın 3-4 günü evde oldupğu halde bana hiç yardımcı olmaması asıl şikayetim, geçim derdimiz yok gibi ama psikolojik yorgunluk fena

biliyorum ama seviyorum, şimdilik pişman değilim ama bazen çok yorgun hissediyorum kendimi..konu sahibinin konusu da bu yüzden gözümü korkuttu, acaba biz de böyle olur muyuz diye..

eşim doktora yapıyor, bu yüzden karşılıksız burs alıyor devletten..bu yüzden sigortalı bir işe girip bursunu kaybetmek istemedi, devlete atanana kadar..
işi olmadığı için tabiki de rahatsız ama haftanın 3-4 günü evde oldupğu halde bana hiç yardımcı olmaması asıl şikayetim, geçim derdimiz yok gibi ama psikolojik yorgunluk fena
Boyle durumlarda adamin evdeki is yukunu omuzlamasi gerekir ama haklisiniz.kadin erkek madem esitiz,biz ev hanimiyken evin isini yapiyoruz. Bir nevii is bolumu.

X