- Konu Sahibi Akanseneler
Sen de işi bırak bence bir ay ve otur izle bakalım ne olacak
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Tamam da,ben onu nasil o psikolojiden kurtaracam.
Nasil konuşabilirim ?
e konusmussun yalvarmıssın vs vs ama adam hala evdeMerhaba,
nasil anlatacağimi bilmiyorum, biraz karişik olabilir.
Eşim iyi bir insandir,beni ve çocuklarini seviyor heleki çocuklari için öl deseler ölür,aileme karşi asla saygizliği olmadi , yardim sever ,ev işlerini yapar , asla ağizindan küfür cikmaz, şiddet yok ,
dişari alişkanliği yok , online oyun yok...
amaa çalişmiyor .
Bundan 7 sene önce bir ev yapmak istedi,
arsamiz vardi müteahhitliğini bir çok işciliğini kendi yapmak istedi.
Kendisi inşaatlarda çalişmiş herseyden anlar .Üç dairelik ev olacakti, birinde biz oturacaktik ikisini de kiraya verdikmi erkenden ayaklarimizi uzatacaktik...
olmadi ,kitapdaki hesap uymadi,aldiğimiz krediyi ve bütün birikmiş paramizi yattirdik eve fakat bitmedi.
şimdi bu evin ilk katinda ben oturuyorum,bir burasini tam yapabildikki başka eve kira vermeyelim diye .
evin öbür katlari ve merdiven giriş hala kaba inşaatta, siva yok,ceyran su yok ..
Dişardan tam bitmemiş yani ben senelerdir yarim inşaat icinde oturuyorum.
evet simdi kendi dairemde eksiğim yok fakat evi hersefer öyle görmek beni yipratiyor.
Simdi ev olmadi ,eşim evle ilgili çalişmalari birakti ama yeni işde aramadi.
Ben önce orali olmadim , yorulmuştur biraz kafasini dinlesin dedim .
Sabir ettim alttan aldim herseyi fakat tam 4 seneyi doldurdu.
4 seneden beri işsiz sadece hafif evişleri yapiyor mesela süpürmek ,bulaşik makinasini doldurmak , çamaşir ,ütü ve bazi günler yemek.
Eşim bütün gün evde ,kahvalti yap masayi topla bir süpür tamam
oturur koltuğun kenarina acar telini okur oynar .Öğlen tatilimde eve gelirim eşimi öyle görürm aksam eve gelirim eşim halen ayni kenarda yerinden bir cm kipirdamamis.
Bağirdim çağirdim ayrilmakla tehdit ettim ciddi konuşdum yalvardim ettim ama adam işe bakmiyor ,çalişmak icin hiç caba göstermiyor.....
ben artik ne yapacağimi bilmiyorum...
boşan diyeceksinizde yapamiyorum
kadin calismiyor diye erkek boşansa doğru olmadiği gibi bende boşayamiyorum.
nasil anlata bilirim çalişmasi gerektiğini?
nasil ikna edebilirim?
demin bir konu vardi,eşlere istediğinizi yaptirmak gibi , benim ne yapmam gerekiyorda eşim beni dinlesin anlasin.
konuyu saptirmadim inşallah ...
teşekür ederim...
Yani ortaya çıkması olası değilse işten2 hafta izin alın gerekirse yıllık izin kullanın işten ayrıldım ev işi benim dışarı senin diyin. Parasız kalsın çalışır belki. Sonra devam edersiniz yine.Merhaba,
nasil anlatacağimi bilmiyorum, biraz karişik olabilir.
Eşim iyi bir insandir,beni ve çocuklarini seviyor heleki çocuklari için öl deseler ölür,aileme karşi asla saygizliği olmadi , yardim sever ,ev işlerini yapar , asla ağizindan küfür cikmaz, şiddet yok ,
dişari alişkanliği yok , online oyun yok...
amaa çalişmiyor .
Bundan 7 sene önce bir ev yapmak istedi,
arsamiz vardi müteahhitliğini bir çok işciliğini kendi yapmak istedi.
Kendisi inşaatlarda çalişmiş herseyden anlar .Üç dairelik ev olacakti, birinde biz oturacaktik ikisini de kiraya verdikmi erkenden ayaklarimizi uzatacaktik...
olmadi ,kitapdaki hesap uymadi,aldiğimiz krediyi ve bütün birikmiş paramizi yattirdik eve fakat bitmedi.
şimdi bu evin ilk katinda ben oturuyorum,bir burasini tam yapabildikki başka eve kira vermeyelim diye .
evin öbür katlari ve merdiven giriş hala kaba inşaatta, siva yok,ceyran su yok ..
Dişardan tam bitmemiş yani ben senelerdir yarim inşaat icinde oturuyorum.
evet simdi kendi dairemde eksiğim yok fakat evi hersefer öyle görmek beni yipratiyor.
Simdi ev olmadi ,eşim evle ilgili çalişmalari birakti ama yeni işde aramadi.
Ben önce orali olmadim , yorulmuştur biraz kafasini dinlesin dedim .
Sabir ettim alttan aldim herseyi fakat tam 4 seneyi doldurdu.
4 seneden beri işsiz sadece hafif evişleri yapiyor mesela süpürmek ,bulaşik makinasini doldurmak , çamaşir ,ütü ve bazi günler yemek.
Eşim bütün gün evde ,kahvalti yap masayi topla bir süpür tamam
oturur koltuğun kenarina acar telini okur oynar .Öğlen tatilimde eve gelirim eşimi öyle görürm aksam eve gelirim eşim halen ayni kenarda yerinden bir cm kipirdamamis.
Bağirdim çağirdim ayrilmakla tehdit ettim ciddi konuşdum yalvardim ettim ama adam işe bakmiyor ,çalişmak icin hiç caba göstermiyor.....
ben artik ne yapacağimi bilmiyorum...
boşan diyeceksinizde yapamiyorum
kadin calismiyor diye erkek boşansa doğru olmadiği gibi bende boşayamiyorum.
nasil anlata bilirim çalişmasi gerektiğini?
nasil ikna edebilirim?
demin bir konu vardi,eşlere istediğinizi yaptirmak gibi , benim ne yapmam gerekiyorda eşim beni dinlesin anlasin.
konuyu saptirmadim inşallah ...
teşekür ederim...
Evi siz.gecindiriyorsaniz.neden ev işlerini hala siz.yapıyorsunuz?Ev kadını olduğu kadar ev erkeği olması da gayet doğal bir olay. Günümüzde kadınlar çalışma hayatında daha fazla yer alıyor. Benim eşim de ilk bebeğimize bakmak için işyerini kapattı, sonraki işinden de bakıcı yüzünden ayrıldı ve bebeklerimize bakıyor. Ev işlerini decanı isterse yardım ediyor ama hiç git çalış demedim. Ben evimi geçindirmekten cok mutluyum.
Eşinizi yük olarak görüyorsanız ve taşımak istemiyorsanız kararını siz vereceksiniz.
Ekstra gelirle daha iyi ve kaliteli yaşam istemiyorsa ve 4 (DÖRT) yıl çalışmadıysa sanırım zorlamayla olmayacak.
Evi siz.gecindiriyorsaniz.neden ev işlerini hala siz.yapıyorsunuz?
Bebeklere bakiyor.cani isterse ev isine.yardım! ! Ediyor.diyorsunuz.
Bu durumda ev isi yükü hala.sizde.
Bunun neresi ev erkegi?
Çocuklara bakmasi.haric esiniz konu sahibinden farkli değil dikkatinizi çekerim.
Siz simdi boşan da kurtul dersiniz ..Ben farkli yada aynı diye bir kıyaslama yapmadım. Konu sahibesi çalışmamasından dolayı sürekli şikayetçi. Aynı durumu bir kadında yaratabilirdi. Ev hanımlarının hepsimi hamarat,hepsimi becerikli yani.
Ben bebeklerim için yapıyorum çoğu işi.
Siz şimdi 'Boşan kurtul da derdiniz' ne yaşadıklarımızı bilmeden.
Eşim çalışmasada geliri var. Sorun para değil bizde. Elinden geldiğini yapıyor. (Süpürge, tamir,alışveriş, soba yakma v.s. ) Ben pratik olduğum için diğerlerini çabucak hallediyorum. İş yapmayıda seviyorum. Üstelik ben evimdeki huzurdan memnunum.
Konu hakkında yoruma dönerseniz sevinirim.
sakın işinizi bırakmayın, çıkmayın işinizden... duyduğum ennn saçma öneri bu !
o iş sizin hem güvenceniz, hem de bir bakıma sosyal olma sebebiniz. evdeki herifi deneyeceğim diye kendi geleceğinizi riske etmeyin.
İsten cikin bence de baska caresi yok illaki calismak zorunda. Benim de cok zoruma giderdi o evde yatacak ben esek gibi calisicam.