• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam ile aram aciliyor yardim..

Tasinalim dediğim Her Allahın günü tartışıyoruz. Bende artık bu konuyu açmaktan yoruldum. Korunmama rağmen hamile kaldım. Çok üzüldüm hamile olduğumu öğrenince ama ondan sonra sana bunu Allah nasip etmiş diye düşündüm. Belki çocuğu olursa evine dahaa duskn olur falan filan. Bilmiyorm belki de kendimi böyle kandirdim
Saygısızlık yapmak istemem ama gülüyorum artık:KK45:

7 aylık evlilik, 2.5 aylık hamilelik.
Gerçekten cinsel hayatınızda gözüm yok, ben de evliyim fakat 36 yaşında, evliliğinden önce de cinsel hayatı olan bir kadın olarak bu forumda keşfettiğim bir şey var "korunurken hamile kalmak". Doktor tarafından kontrollü ve sağlıklı olduğumu bilmesem kendimi gerçekten kısır olarak görücem en son.

Bakın kayıtlı olduğunuz aile sağlık merkezi sizi arıyordur. Beni mesela 500 kez aradılar, korunma yöntemi, gebelik düşünüyor musun vs. Sizin korunma yönteminiz nedir? Geri çekilme mi? Benim çevremde gerçekten korunurken hamile kalan kimse görmedim ben, bu forumda herkes böyle. Hayır, bilgilendirin de en azından ben yanlışlıkla hamile kalmayayım.

Evliliğiniz oturduktan sonra çocuk neden yapmıyorsunuz, neden genel eğilim hemen çocuk bir kadın olarak asla anlamıyorum ki ben de hormonal bir canlıyım günün sonunda. Ben evcil hayvan alırken bile daha uzun düşündüm sizden sanırım.

Umarım tüm erkeklerin aksine çocuğu olduğu için evinize ve size daha düşkün (!) olur.

Siz de bir çıkış yolu göremiyorum, çocuk da kaos içine doğacak. Eşinizin ailesinin şu anki mesafesine şükreder hale geleceksiniz bebek olunca. Kavga, gürültü, tehdit, size bebekle baba evi, sonra "çocuk var babasına çok düşkün" evresi, geri dönüş, kocanın bebekten ve kavgalardan fırsat evden kaçması, aldatılma, şanslıysanız 3-4 yıla boşanma ve kapanış.

Realist olarak bakıyorum, özür dilerim.

Mesajları sonradan okuyunca cevabımı aldım.

Ella ile korunmuşsunuz, yani bir ertesi gün hapı. Yani şüpheli ilişkiden sonra kullanılması gereken ve ayda bir defadan fazla asla önerilmeyen bir hap.
Önceki mesajımda yazdığım gibi kayıtlı olduğunuz bir aile sağlığı merkezi mutlaka vardır. Evlendiğiniz gibi o insanlar aramaya başlıyor, size yardımcı olurlardı. Ben kendimden ve evlenen arkadaşlarımdan direkt şahidim.

Henüz korunma yöntemini ayırt edemeyen ya da daha kötüsü bunun için bir aile sağlığı merkezine gidemeyen insan nasıl anne olacak hiç bilmiyorum.

Umarım çocuk hasta vs olduğunda, ilaçlarını karıştırmadan doğru dozda verebilirsiniz ya da hamilelikte bilgisizliğinizle çocuğunuzu ve kendinizi zehirlemezsiniz.

Ben bir alerjik köpek sahibiyim, sırf bunun için bile son 1 yılım araştırmayla, okumayla, veterinerden bilgi almakla, bakımla geçti. Ki bakın bu bir bebek değil.

Üzgünüm ama sevişmeye, eş ailesiyle kavga etmeye ayırılıcak beyin var, nedense bir insan dünyaya getirirken gerek yok.

Baş sorun esin kuzu. Senin düsüncelerini önemsemiyor. Deprem bölgesinde oldugunuz icin annem babam yasli psikolojisi daha da agir basiyordur. Esiniz prezervatif kullanmak istemiyor (beyefendi masallah hep kendi rahati derdinde), ama sizde ona göre korunmuyorsunuz. Koasun lrtasina simdi birde cocuk. Kayinpederinize sahsen hic yüz vermem, kavga da etmem onlar yüzünden. Iletisimi en az seviyeye indiririm. Esimle de onlarin yüzünden agiz dalasi yapmak yerine, ordan kendimi nasil kurtaririm derdine düserdim. Mesleginiz var mi bilmiyorum, ama yoksa cocuk dogduktan sonra ilk hedeflerinizden biri o olmali.
Bende kayinpederimle kayinvalidemle ayni binadayim. Ama onlar bizim eve geldi ve biz bir kac senedir evliydik. Herkes birbirinin huyunu az cok biliyordu. Evlenir evlenmez kimse aile binaya gitmemeli.
Sunu da ekliyim: evliliginizde hic agirliginiz yok. Bunun sebebi ne?

Baş sorun esin kuzu. Senin düsüncelerini önemsemiyor. Deprem bölgesinde oldugunuz icin annem babam yasli psikolojisi daha da agir basiyordur. Esiniz prezervatif kullanmak istemiyor (beyefendi masallah hep kendi rahati derdinde), ama sizde ona göre korunmuyorsunuz. Koasun lrtasina simdi birde cocuk. Kayinpederinize sahsen hic yüz vermem, kavga da etmem onlar yüzünden. Iletisimi en az seviyeye indiririm. Esimle de onlarin yüzünden agiz dalasi yapmak yerine, ordan kendimi nasil kurtaririm derdine düserdim. Mesleginiz var mi bilmiyorum, ama yoksa cocuk dogduktan sonra ilk hedeflerinizden biri o olmali.
Bende kayinpederimle kayinvalidemle ayni binadayim. Ama onlar bizim eve geldi ve biz bir kac senedir evliydik. Herkes birbirinin huyunu az cok biliyordu. Evlenir evlenmez kimse aile binaya gitmemeli.
Sunu da ekliyim: evliliginizde hic agirliginiz yok. Bunun sebebi ne?
Agirligim olsa ne fark eder ki. Ben ne dersem diyeyim esim babasi ne derse onu uygulayacak o kadar iyi çözdüm ki bu durumu. Artik tek derdim burdan kurtulmak eşimi de saldım onlara kalsın. Çünkü çok yoruldum anlatmaktan anlasilamamaktan.

Mesajları sonradan okuyunca cevabımı aldım.

Ella ile korunmuşsunuz, yani bir ertesi gün hapı. Yani şüpheli ilişkiden sonra kullanılması gereken ve ayda bir defadan fazla asla önerilmeyen bir hap.
Önceki mesajımda yazdığım gibi kayıtlı olduğunuz bir aile sağlığı merkezi mutlaka vardır. Evlendiğiniz gibi o insanlar aramaya başlıyor, size yardımcı olurlardı. Ben kendimden ve evlenen arkadaşlarımdan direkt şahidim.

Henüz korunma yöntemini ayırt edemeyen ya da daha kötüsü bunun için bir aile sağlığı merkezine gidemeyen insan nasıl anne olacak hiç bilmiyorum.

Umarım çocuk hasta vs olduğunda, ilaçlarını karıştırmadan doğru dozda verebilirsiniz ya da hamilelikte bilgisizliğinizle çocuğunuzu ve kendinizi zehirlemezsiniz.

Ben bir alerjik köpek sahibiyim, sırf bunun için bile son 1 yılım araştırmayla, okumayla, veterinerden bilgi almakla, bakımla geçti. Ki bakın bu bir bebek değil.

Üzgünüm ama sevişmeye, eş ailesiyle kavga etmeye ayırılıcak beyin var, nedense bir insan dünyaya getirirken gerek yok.
Yaşadığım yeri bilmeden yorum yapıyorsun o yüzden senin yorumunu tinlamiyorum bile. Aynen cahilim Bi sen cocuk bakabilirsin. Sanırsın kopek bakmak ile cocuk bakmak aynı şeymiş gibi. Güldürmeyin beni. Cocuk bakmak konusunda benim çeyreğim olmadiginiza eminim.

Agirligim olsa ne fark eder ki. Ben ne dersem diyeyim esim babasi ne derse onu uygulayacak o kadar iyi çözdüm ki bu durumu. Artik tek derdim burdan kurtulmak eşimi de saldım onlara kalsın. Çünkü çok yoruldum anlatmaktan anlasilamamaktan.

Keske esiniz bastan size karsi dürüst olsaydi da, annesinin babasinin yaninda ömür boyu kalmak istedigini söyleseydi. Hepimizin ailesi var. Elden ayaktan düsseler boynumuzun borcu bakariz, ama bu demek degildir ki onlarin uzantisi olarak yasamamiz lazim

Keske esiniz bastan size karsi dürüst olsaydi da, annesinin babasinin yaninda ömür boyu kalmak istedigini söyleseydi. Hepimizin ailesi var. Elden ayaktan düsseler boynumuzun borcu bakariz, ama bu demek degildir ki onlarin uzantisi olarak yasamamiz lazim

Yaşadığım yeri bilmeden yorum yapıyorsun o yüzden senin yorumunu tinlamiyorum bile. Aynen cahilim Bi sen cocuk bakabilirsin. Sanırsın kopek bakmak ile cocuk bakmak aynı şeymiş gibi. Güldürmeyin beni. Cocuk bakmak konusunda benim çeyreğim olmadiginiza eminim.

En kutsal anne sizsiniz ok:)

Ek olarak yaşadığınız yerde henüz en basit korunma bilgisi gibi temel sağlık prosedürlerinden yararlanamıyorsanız zaten çocuğu da yapmamanız gerekir.

Keşke bunu bende ona söyledim. Keşke evlenmeden önce dile getirseydin dedim. Evlenmiş olmazdık belki de. Cnku bana dediği şey biz orda kalıcı değiliz zaten tayinciyiz evler yapılınca da ilk işimiz tokide ev tutmak olacak. Bu tür şeyler dedi bana. Bende o yüzden kabul ettim. Hatta evliligimizjn başlarında bile sürekli bunlari derdi ama son 3 ay özellikle artık burda kalmak istediğini söyledi. Hamile kaldığımda ilk zamanlar çok uzuldm ama sonra belki de Allah çok yalnız olduğum için bana bu bebeği nasip etti dedim kendime. Doğru bir şekilde korunamamisim. Yaşadığım yerde hiç bir imkan yok en yakın doktor bile bana yarım saat uzaklıkta imkan olsa bense giderdim doktorumun beni bilgilendirecegi şekilde korunurdum. Ama olan olmuştu. Hayırlısı deyip zamana biraktim

En kutsal anne sizsiniz ok:)

Ek olarak yaşadığınız yerde henüz en basit korunma bilgisi gibi temel sağlık prosedürlerinden yararlanamıyorsanız zaten çocuğu da yapmamanız gerekir.
Sizin gibi bir arkadaşımın ya da bir yakınımn olmasını çok isterdim. Çünkü bu zamana kadr kimse bu konuda beni bilgilendirmedi. Yorumlariniz beni bilgilendirdi o yüzden tsk ederim size

Hanımefendi siz kimsiniz de beni yargılıyorsunz ortada tabikide bir yalan yok neyse o. Ben olan bir şeye artık üzülemem hamile kalmışım evet ne yapabilirim bu saatten sonra çocuğuma tabikide bakarım tek sorun çocuk mu burda. Eşimi de seviyorum onu zaten belirttim benim sorunum burda kalmamak çocuk mocukla Bi sorunum yok siz merak etmeyin. Yok korunamamissnz yok bilmem ne hepiniz mukemmelsniz Bi biz değiliz siz hepiniz ananizin karnında öğrendiniz zaten. Ben buraya sadece kocam ile olan sorunumu anlattm nerden nereye bağladılar olabilir korunamamis olabilirim ya da o çocuğu isteyerek de yapmış olabilir. Siz kendinizi ne sanionz da beni yalancılık la itham ediyorsunuz beni tanımıyorsunuz o yüzden haddinizi bilin ve bilip bilmeden de yorum yapmayın. Tek bilgili sizsiniz zaten Bi biz cahiliz evet
Sevişmeyi anne karnında öğrenmediğinize göre, korunmayı da aynı şekilde öğrenebilirsiniz.

29 yaşındasınız, şuraya üye olacak kadar okuma yazmanız var ve Ella doğum kontrol yöntemi diyorsunuz. Şok geçiriyorum ya. Bir kez Google'a yazsanız Ella diye 100 tane uyarı var, bilgiler var.

Sonra da yok yaşanan yer deprem bölgesindeymiş, en yakın sağlık merkezi yarım saat uzaklıktaymış. Korunma için bilgi almaya gidemiyorsunuz ama 77494949 kat daha fazla doktora ihtiyaç duyulacak hamilelik ve bebek sürecine "aman ne var ya" diyorsunuz.

Bir de muhteşem anneymişsiniz.

Yahu ben 37 yaşındayım, annem 60larında, minicik bir kasabada memur bir kadınmış 1980lerde, o bile sizden daha fazla bilgiliymiş anlattıklarından anlıyorum. 1 jenerasyon öncesi, ne internet var ne şimdiki gibi sağlık hizmeti.

Bari insanları salak yerine koymayın, mağdur edebiyatı yapıp.

Sizin gibi bir arkadaşımın ya da bir yakınımn olmasını çok isterdim. Çünkü bu zamana kadr kimse bu konuda beni bilgilendirmedi. Yorumlariniz beni bilgilendirdi o yüzden tsk ederim size
En azından ikinci çocuk olmasın diye bu şartlarda, evliliğinizin akibeti belli olana dek, lütfen ücretsiz olarak aile sağlığı merkezinize gidin, gerekirse telefonla görüş alın, devlet bu hizmeti veriyor, kontrollerinizi de yaptırın.
Bakın bu adamla, eş ailesiyle, üst üste gelen bebeklerle uğraşacak olan sizsiniz, bana bir etkisi yok.

Lütfen korunun doğumdan sonra, biri bebekken çok kısa arayla nasılsa daha hormonlar düzene girmemiştir, hamile kalınmaz düşüncesiyle korumayıp hamile kalan çok kadın var.

Korunmama rağmen hamile kaldım yalnız.
Sanırım eşiniz prezervatif kullanmak istemiyormuş bir mesajda öyle bir şey gördüm. Eğer öyleyse eşim korumuyordu bende ilaç kullanıp hormonlarımla oynamak istemedim deseniz amenna da ella korunma yöntemi değil kii

Konunuza gelince de böyle kavga gürültü yaşayacaksınız malesef. Yapacak bir şey yok.

Hanımefendi siz kimsiniz de beni yargılıyorsunz ortada tabikide bir yalan yok neyse o. Ben olan bir şeye artık üzülemem hamile kalmışım evet ne yapabilirim bu saatten sonra çocuğuma tabikide bakarım tek sorun çocuk mu burda. Eşimi de seviyorum onu zaten belirttim benim sorunum burda kalmamak çocuk mocukla Bi sorunum yok siz merak etmeyin. Yok korunamamissnz yok bilmem ne hepiniz mukemmelsniz Bi biz değiliz siz hepiniz ananizin karnında öğrendiniz zaten. Ben buraya sadece kocam ile olan sorunumu anlattm nerden nereye bağladılar olabilir korunamamis olabilirim ya da o çocuğu isteyerek de yapmış olabilir. Siz kendinizi ne sanionz da beni yalancılık la itham ediyorsunuz beni tanımıyorsunuz o yüzden haddinizi bilin ve bilip bilmeden de yorum yapmayın. Tek bilgili sizsiniz zaten Bi biz cahiliz evet

29 yaşında yetişkin bir kadınsınız. Çalışma geçmişiniz var mı yazmamışsınız. Forumdaki çoğu konuda olduğu gibi siz de bir ara ders çalışıp, atanma düşüncesindesiniz.

Eşinizle görücü usulü mü evlendiniz; uzak mesafe ilişkisi miydi ?

Hiç çalışma geçmişiniz yoksa, eşinizin ev hanımı bir eş isteği olması; hazırda oturulacak bir evi olmasını bilerek eşinizi seçtiğinizi düşünüyorum.

Hele bir nikah kıyılsın, çoluk çocuğa karışalım sonra istediğimi yaptırırım diye mi düşündünüz ?

Merhabalar. Biz severek evlendim eşimle. 7 aylik evliyim. 2 buçuk aylık hamileyim. Kocamın ailesiyle aynı binada oturuyoruz altlı üstlü ilk zamanlar her şey iyi gidiyordu fakat artık gerçekten bazı durumlar canımı sıkmaya başladı. Kayın pederim eşimin hesabına kitabına karışıyor gelinlere gelince de bizde gelinler ogullarimin erkeklerin hesaplarına karışamaz diyor. Tabii ven asla buna izin vermiyorum susmuyorum kocamın parası bizim paramız deyip lafı çarpıyorum. Kayinpederim sürekli alttan alttan laf sokuyor bana. Kocamın yanında da bana iyi davranıyor. Kocamla en ufak tartismamizda ben tek başıma kalıyorum o beni çok sevdiğini söyleyen arkamda duracağını söyleyen annesi bile eşimden taraf olup gerçekleri saptiriyor. Eşime burdan tasinalim dedim tasinmiyor annesi babası yaşlı diye kalıcı olarak kalmayı düşünüyor fakat ben böyle bir şey olursa bosanacagjmi soyledim. Çünkü ben burda yapamiyorum burda insan ihtiyaçlarını bile karşılaşamıyoruz öyle bir yer. En yakın kuaför bile yarım saat uzaklıkta. Bende çocuklarımı burda büyütmek istemediğimi söylüyorum. Bu yüzden de sürekli eşimle tartışıyoruz. Biz tartışnca kayinpederimin çok hoşuna gidiyor. Onlar olmayınca gerçekten eşimle çok iyiyiz ama maalesef onlar olunca ve biz burda kaldığımız sürece de eşimle gittikçe aram daha çok açılıyor. Ne yapabilirim fikirlerinizi benimle paylasirsaniz çok memnun olurum
Tüm yorumları okudum korunma yöntemidir, üst üste evlerde oturmaktır bunları geçiyorum zaten size bu konuda denilmesi gereken denilmiş. Siz kapıyı çekecek çıkıcaksınız ne zamna ev ayrılır o zaman gelirim diyeceksiniz ve kontrat görmeden dönmeyeceksiniz. Eğer bebeğini yuvasını düşünürde çabalarsa ne ala ama yok umru olmazsa böyle bir adamdan babalık kocalık beklemek ömrünü çürütmekten öteye gitmez, ayrılırsınız. Bebek babasız büyümesin diye manipülede ederler seni onada hazır ol gözün kara görünürsen kazanırsın bu kadar. Sen kocayı kaybedicem diye çok korkuyosun aksiyon alamıyosun halbuki tüm artılar sende biraz çılgın ol, sinik kadınlar kocasının çektiği çerveden öteye bir hayat yaşayamaz. Hatalar olmuş bitmiş artık neden nasıl demenin faydası yok dersleri çıkarttıysanız yolunuza bakacaksınız.

Sevişmeyi anne karnında öğrenmediğinize göre, korunmayı da aynı şekilde öğrenebilirsiniz.

29 yaşındasınız, şuraya üye olacak kadar okuma yazmanız var ve Ella doğum kontrol yöntemi diyorsunuz. Şok geçiriyorum ya. Bir kez Google'a yazsanız Ella diye 100 tane uyarı var, bilgiler var.

Sonra da yok yaşanan yer deprem bölgesindeymiş, en yakın sağlık merkezi yarım saat uzaklıktaymış. Korunma için bilgi almaya gidemiyorsunuz ama 77494949 kat daha fazla doktora ihtiyaç duyulacak hamilelik ve bebek sürecine "aman ne var ya" diyorsunuz.

Bir de muhteşem anneymişsiniz.

Yahu ben 37 yaşındayım, annem 60larında, minicik bir kasabada memur bir kadınmış 1980lerde, o bile sizden daha fazla bilgiliymiş anlattıklarından anlıyorum. 1 jenerasyon öncesi, ne internet var ne şimdiki gibi sağlık hizmeti.

Bari insanları salak yerine koymayın, mağdur edebiyatı

Tüm yorumları okudum korunma yöntemidir, üst üste evlerde oturmaktır bunları geçiyorum zaten size bu konuda denilmesi gereken denilmiş. Siz kapıyı çekecek çıkıcaksınız ne zamna ev ayrılır o zaman gelirim diyeceksiniz ve kontrat görmeden dönmeyeceksiniz. Eğer bebeğini yuvasını düşünürde çabalarsa ne ala ama yok umru olmazsa böyle bir adamdan babalık kocalık beklemek ömrünü çürütmekten öteye gitmez, ayrılırsınız. Bebek babasız büyümesin diye manipülede ederler seni onada hazır ol gözün kara görünürsen kazanırsın bu kadar. Sen kocayı kaybedicem diye çok korkuyosun aksiyon alamıyosun halbuki tüm artılar sende biraz çılgın ol, sinik kadınlar kocasının çektiği çerveden öteye bir hayat yaşayamaz. Hatalar olmuş bitmiş artık neden nasıl demenin faydası yok dersleri çıkarttıysanız yolunuza bakacaksınız.
Tüm artılar sende derken neyi kastettniz mesela konuyu biraz açar mısınız. Ne yapmam gerek

Tüm artılar sende derken neyi kastettniz mesela konuyu biraz açar mısınız. Ne yapmam gerek
Hamilesin, şuan bir şeyleri değiştiremiyosan asla başka zaman değişmeyecek eşin “aile” kavramına değer verir evladını önde tutarsa ve senide kararlı görürse yapmak zorunda kalır, ama yinede anam babam derse zaten böyle adamdan boşan hayatın zehir olur çocuğunada babalık falan yapmaz sen bakıcı gibi iki kat arası ömür çürütürsün. Güçlü ol, güçlü inatçı gözü kara kadınları kimse ezemez. Sen kocanı kaybedeceksin diye çok korkuyosun oda bunun farkında nasılsa hamile bana mecbur diye düşünüyor bi silkele onu kendine gelsin. Mesela bu biraz yapı meselesi benim bazı çizgilerim vardır eşim bilir “ben bu kadına bunu yaparsam gözümün yaşına bakmaz basar gider “ diye düşünür çünkü öyle biriyim, eşin ise seni potansiyel evde dursun çocuk baksın aileme baksın kafası ile görüyor bir kadın eş gibi görmüyor, hiç kavga dili kullanmadan son kez konuş baktın yok çekiyo aksiyona geç

Hamilesin, şuan bir şeyleri değiştiremiyosan asla başka zaman değişmeyecek eşin “aile” kavramına değer verir evladını önde tutarsa ve senide kararlı görürse yapmak zorunda kalır, ama yinede anam babam derse zaten böyle adamdan boşan hayatın zehir olur çocuğunada babalık falan yapmaz sen bakıcı gibi iki kat arası ömür çürütürsün. Güçlü ol, güçlü inatçı gözü kara kadınları kimse ezemez. Sen kocanı kaybedeceksin diye çok korkuyosun oda bunun farkında nasılsa hamile bana mecbur diye düşünüyor bi silkele onu kendine gelsin. Mesela bu biraz yapı meselesi benim bazı çizgilerim vardır eşim bilir “ben bu kadına bunu yaparsam gözümün yaşına bakmaz basar gider “ diye düşünür çünkü öyle biriyim, eşin ise seni potansiyel evde dursun çocuk baksın aileme baksın kafası ile görüyor bir kadın eş gibi görmüyor, hiç kavga dili kullanmadan son kez konuş baktın yok çekiyo aksiyona geç
Çok tsk ederim sabahtan beridir o kadar çok yargilandim ki böyle bir yoruma çok ihtiyacım vardi

Çok tsk ederim sabahtan beridir o kadar çok yargilandim ki böyle bir yoruma çok ihtiyacım vardi
Yargılanma sebeplerinde haklılar sen gereken dersi kendine çıkart yaşanacak bir tane ömür var 10 tane yok ki birini böyle asalak insanlara feda edesin. Korunma yöntemi olarak aylık iğne ,spiral , hap kullanabilirsin süt korumaz emzirirkende mutlaka korun , ellayı senede 2den fazla almak tehlikeli 40 yaşında sen sağlığından olunca kocan bi tarafını yayar durur önce sen kendini düşün. Normalde erkeklerin korunması daha doğru ama umrunda değilse ne yapacaksın her sene doğurursun. İnşallah eşin yola gelirde zararın neresinden dönse kar olur

Back