• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam ile anlaşamıyoruz ne yapacağım bilmiyorum.

Sizi anneliğinizden vuracak kadar gaddar merhametsiz adamı nasıl seviyor , koynuna giriyorsunuz.Adamın size saygısı ,sevgisi yok.İnatla boşanmiyorsunuz adam yuzsuzlukte her geçen gün level atlıyor.Uzgunum konu sahibi bu adamı siz seçtiniz bu hayat sizin eseriniz .Bu çukurdan yanlız siz kendiniz çıkarsınız kimse gelip sizi kurtarmayacak
Gerçekten bu adamdan nasıl sogumadiniz ya. Çok afedersiniz bu sözleri sarfeden biriyle aynı yatağı paylaşmak biseyler yaşamak bunun adına sevgi demeyin. Böyle birini dışardan görseniz severmisiniz

İnsanın sevdiğiyle imtihan edilmesinin en üst seviyesini yaşıyorum ben aptalım. Tam bir aptal.
Sizi çok sindirmiş. Öncelikle kimse için yaşamayın asıl mutsuz evliler için üzülün. Boşanmak dünyanın sonu değil. Mesela benim annem de babamı boşadı. İyi ki boşamış. Aileniz karşı mı çıkar

İnsanın sevdiğiyle imtihan edilmesinin en üst seviyesini yaşıyorum ben aptalım. Tam bir aptal.
Estafurullah öyle deme duygusalsin sevmek sevilmek istiyorsun her insan gibi ve hakkında. Ama bunu senden esirgeyen sana karşı sorumsuz davranan biri için hayatını ziyan etme kafanı dağıt ona odaklanma bırak üstüne gitme bırak ne hali varsa görsün cesaretini toplayınca bas tekmeyi gitsin. İşin gücün var kimseye ihtiyacın yok adamın zaten varlığı yokluğu belli değil sadece dertten ibaret.

Hep söylüyorum bir erkek için başka şehire evlenilmez gelecek bir kişi varsa o da erkektir. Konuda da görüldüğü üzere kadın ailesinden uzakta başka bir şehirde erkek özgürlüğüne bekar hayatına devam ediyor.

Çocuk yokmuş biran önce boşanın. Size hakaret ve küfreden adamı nasıl sevebiliyorsunuz? Adam değer vermiyor, vakit ayırmıyor, küfrediyor, gece geliyor çekilir mi ya?
Benim babamın tek bir kötü huyu vardı eve geç gelmesi, ne hakareti ne küfürü ne kavgası annem ev hanımı ona rağmen bazen neden çektim ki diyor. İşin gücün var home office çalışıyorsun al laptopunu git. Kafanı dinle sonrasında ister davanı aç ister barış ama sizi annelikten de vurmuş. Bir eş bunu diyorsa üzmek istemiyorum ama sevmiyordur.

Herşey tamam her evlilik kendine özgüdür ama beni üzen konu düşük yaptıktan sonra zaten haketmiyorsun gibi konuşması oldu. Aslında bunu duyduktan sonra çekip gitmen gerekiyordu biliyor musun .bende düşük yaptım biz oturup 2 ay beraber ağladık eşimle asla kimse kimseyi suçlamadı gerçekten çok üzüldüm . Yaşın gençse bu evliliği bir gözden geçir devam etme konusunda . Çünkü hayat öyle birşey ki daha kötü şeyler yaşarsanız altından kalkamazsın bu kişi ile . En önemlisi şefkat destek dostluk bence bir evlilikte
En başta bana çok destek oldu aslında ama tartışma anında bu ağır cümleyi kurdu.

Ne yapsam bilemiyorum. Tavır alsam olmuyor, surat assam olmuyor. Ben hep şu düşünceyle evlendim. “Boşanmak için evlenmiyorum.” Sanki boşanınca ailemin gözünden nir anda yere çakılacağım benim çok mutlu bir evlilik yaşadığımı düşünüyorlar.
Benim ailem de öyle fakat ben ara ara yaşadığım sıkıntıları az da olsa söylüyorum büyük meseleler değil ufak şeyler. Polyana gibi yaşamamiza gerek yok ki. Çünkü bu ayrılma kararını bir anda veremeyecek gibisiniz. En azından ufak tefek sıkıntıları yavaş yavaş bahsederek ortam hazırlayacaksiniz ve bir anlamda aileniz "bu adam kızımızı üzüyor" vs gibi şeyler düşünsün. Her şeyi bir anda yapamazsınız anlıyorum sizi o yüzden hem kendinizi hem ailenizi bu duruma hazırlayın. Eşinizi de görmezden gelin. Ne yaparsa yapsın kesinlikle muhatap olmayın. Sizdeki değişimi fark etmesini sağlayın. O kadar umursamaz olun ki o bile şaşırsın. Kafasina saksı düşmeyecek o yüzden o saksıyı biz vuracağız. Öyle bir pişman etmelisiniz ki çiçeklerle eve gelmeli. Bunu nasıl yaparsınız size sevmediği bir şey yapınca tavırlarınızda sonuna kadar kararlı olun geri adım atmayın. Kendinize ait alanınız olsun ve her pismanlinda hemen affetmeyin. Onu nasıl süründürebilirim diye zaaf noktalarını düşünün eşinizi en iyi siz tanıyorsunuz.

Hep söylüyorum bir erkek için başka şehire evlenilmez gelecek bir kişi varsa o da erkektir. Konuda da görüldüğü üzere kadın ailesinden uzakta başka bir şehirde erkek özgürlüğüne bekar hayatına devam ediyor.
Aslında o ısrarcı olmadı. Tamamen tesadüfi bir şekilde işim vesilesiyle onun olduğu şehre geldim

Evet her zaman ne olursa olsun döneceğimi biliyor. Ve hiçbir zaman gururundan ödün vermiyor. Gurur aşkı ziyan eder diyorum. Dinlemiyor.
Ne gururu ya, adam düşük yaptığınızda bile size hakaret etmiş. Hakaret, küfür gırla gidiyor ama siz hala arabesk arabesk konuşuyorsunuz. Çoluk yok çocuk yok, iyi bir işiniz var ne çekiyorsunuz bu beş para etmez adamı ve ailesini?

Herkese merhaba,
İşin içinden çıkamadığım zamanlarda bu konuyla ilgili bir sorunu olan var mı acaba diye gezinip bakındığım bu siteye bir gün içimi dökeceğimi hiç düşünmemiştim. Sanırım o gün bugün.
Çok uzatmamaya çalışarak içimdeki bu sıkıntıyı artık dökmek istiyorum. Ben 4 yıllık evliyim kocamla sevgililik dönemimizde her şey her ilişkide olduğu gibi gayet normaldi.(üniversiteden sevgiliydik). Nişanlılık zamanlarında da her evlilik arefesinde olanların yaşadığı gibi tartışmalarımız olmuştu. Tabi ki sorun bu da değil ne olduysa evlendikten sonra oldu. Sevgilim dediğim adam artık kocam olmuştu ama eskisinden çok farklı biri vardı sanki karşımda. İlk aylarımızda abisi ve ailesinin sorunları nedeniyle sürekli kavga ettik.(Sevgiliyken ailesiyle oturmayan adam evlendikten sonra tam bir aile meraklısı oldu.) En başta kavgalarımız basit sıradan sözlü atışmalardan ibaretti. Zamn geçti pandemi oldu derken home ofis çalışmaya başladı. Ben evde o evde gayet güzel vakit geçiriyorduk. Lakin evde kalma süresi uzadı sürekli dip dibe olup üstüne bir de belirli aralıklarla ailesinin sorunları girince biz yine birbirimize girmeye başladık. Bu sefer tartışmalar boyutunu arttırdı artık kocam karısına küfür eden, ağzına ne gelirse söyleyen bunları söylerken hiç çekinmeyen bir tipe dönüştü. İnsanız elbette hatalarımız olabilir fakat ben her zaman konuşarak bazı şeyleri sözebileceğimizi düşünüyorum. O ise bu çabamı tersine çevirip ben haklıyken beni haksız düşürür. Üstelik her küstüğümüzde salonda yatar( bu benim çok zoruma gidiyor), ben acı çekerken sanki o hiçbir şey yaşamamış gibi yer içer hayatına devam eder. Ben de salak gibi kendimi yer dururum. Sonra bu şekilde devam etmemesi gerektiğini düşünüp bi şekilde ilk adımı atan ben olurum. He şimdi diyeceksiniz niye bunu sen yapıyorsun? Kayınvalidem tartıştığımızı her anladığında benim alttan almam gerektiğini, babasının da böyle olduğunu ben toplamazsam evliliğin yürümeyeceğini aşılayıp durdu. Başta buna karşı çıksam da bi şekilde bastırılıp bu duruma geldim. Güzel günler tez geçiyor kötü günler geçmek bilmiyordu sanki. Derken 4.yıla girdik fakat bilin bakalım ne değişmedi. Ara ara olan tartışmalar. Yine geçen gece tartıştık.sebebi ise kocam işe gidiyor, işten çıktıktan sonra bana haber vermeden erkek arkadaşlarının yanına geçiyor. Ben aramasam nerde olduğundan haberim bile yok. Haftada 3-4 kez bunu yapıyor. Arkadaşlarıyla görüşmesi problem değil fakat bi erkek, erkek arkadaşlarıyla sürekli ne yapabilir? Onlarla görüştüğü zaman eve bazen 1-2 de bazen de sabahın köründe geliyor.(aldattığını düşünmüyorum çünkü gerçekten o salak arkadaşlarıyla görüştüğüne eminim.) Bu durumun beni rahatsız ettiğini evli bir erkeğin bu saate kadar dışarda durmasının yanlış bir şey olduğunu defalarca anlattım. Tattlı dille anlattım olmadı, ağladım beni kötü hissettiğini açıkladım anlamadı. Söz verdi haftada 1 defa görüşürüm dedi. Tutmadı. Haber vericem dedi vermedi. Ve birbirimize girdik bu sefer açtım ağzımı yumdum gözümü fakat o yine zeytinyağ gibi üste çıkıp bana kaldıramayacağım hakaretler etti. Oldukça ağır konuştu. Sonuç bu gece yine arkadaşlarıyla beraber. Boşanmak istiyormuyum bilmiyorum, seviyorum fakat yaşadıklarımı artık kaldıramıyorum. Bu arada iyi bi firmada homeofis çalışıyorum. Hem işimden hem yaşadıklarımdan kaynaklı sosyal hayatım 0. Bu şehire evlendikten sonra geldiğim için eşimden başka arkadaşım yok ailem uzakta. Kimseye bir şey söyleyemiyorum. Toplum ne der baskısı, acaba hayata yeniden başlayabilir miyim korkusu yüzünden oldugum yerde sıkıştım kaldım. Biliyorum çok uzattım. Bana destek olur musunuz?
Boşan...

Ne gururu ya, adam düşük yaptığınızda bile size hakaret etmiş. Hakaret, küfür gırla gidiyor ama siz hala arabesk arabesk konuşuyorsunuz. Çoluk yok çocuk yok, iyi bir işiniz var ne çekiyorsunuz bu beş para etmez adamı ve ailesini?
Bu pislik herifi seviyormuş hala 🤦‍♀️

Çocuk yokmuş biran önce boşanın. Size hakaret ve küfreden adamı nasıl sevebiliyorsunuz? Adam değer vermiyor, vakit ayırmıyor, küfrediyor, gece geliyor çekilir mi ya?
Benim babamın tek bir kötü huyu vardı eve geç gelmesi, ne hakareti ne küfürü ne kavgası annem ev hanımı ona rağmen bazen neden çektim ki diyor. İşin gücün var home office çalışıyorsun al laptopunu git. Kafanı dinle sonrasında ister davanı aç ister barış ama sizi annelikten de vurmuş. Bir eş bunu diyorsa üzmek istemiyorum ama sevmiyordur.
Biz kadınlar hani sevilmesek bir şekilde hissederiz ya ona inanıyorum. Bi gram sevilmediğimi düşünsem bu konuşmayı bile yapıyor olmazdım direkt boşanırdım. Fakat normalde çok iyi olup tartıştığımızda bu kadar ağır konuşmasının mantığını kavrayamıyorum

Emeklerim boşa gidecekmiş yılların birikimi çöp olacakmış gibi hissediyorum
Zaten emekler ve yıllar boşa gitmiş bu adamla daha fazlası da gidecek iyi düşünün. İçten içe aklamaya çalışıyorsunuz. Gerçekten sevgi böyle mi olur sizin için çaba göstermiyor yılan gibi bi adam zehirli. Size niye tedavi ol diyor çok mu agresifsiniz sürekli sorun mu çıkarıyorsunuz yoksa o sürekli sorun çıkarıp sizi sindiremediği için mi bunu diyor

Biz kadınlar hani sevilmesek bir şekilde hissederiz ya ona inanıyorum. Bi gram sevilmediğimi düşünsem bu konuşmayı bile yapıyor olmazdım direkt boşanırdım. Fakat normalde çok iyi olup tartıştığımızda bu kadar ağır konuşmasının mantığını kavrayamıyorum
Bu adam mı seviyor? Gerçekten mi?

Benim ailem de öyle fakat ben ara ara yaşadığım sıkıntıları az da olsa söylüyorum büyük meseleler değil ufak şeyler. Polyana gibi yaşamamiza gerek yok ki. Çünkü bu ayrılma kararını bir anda veremeyecek gibisiniz. En azından ufak tefek sıkıntıları yavaş yavaş bahsederek ortam hazırlayacaksiniz ve bir anlamda aileniz "bu adam kızımızı üzüyor" vs gibi şeyler düşünsün. Her şeyi bir anda yapamazsınız anlıyorum sizi o yüzden hem kendinizi hem ailenizi bu duruma hazırlayın. Eşinizi de görmezden gelin. Ne yaparsa yapsın kesinlikle muhatap olmayın. Sizdeki değişimi fark etmesini sağlayın. O kadar umursamaz olun ki o bile şaşırsın. Kafasina saksı düşmeyecek o yüzden o saksıyı biz vuracağız. Öyle bir pişman etmelisiniz ki çiçeklerle eve gelmeli. Bunu nasıl yaparsınız size sevmediği bir şey yapınca tavırlarınızda sonuna kadar kararlı olun geri adım atmayın. Kendinize ait alanınız olsun ve her pismanlinda hemen affetmeyin. Onu nasıl süründürebilirim diye zaaf noktalarını düşünün eşinizi en iyi siz tanıyorsunuz.
Yazdıklarınız çok kıymetli ve mantıklı bu şekilde ilerlemeye çalışacağım. Bakalım bundan sonra nasıl bir tepki ile karşılacağım.

Etmek istemiyorum fakat ailemin ve çevremdekilerin vereceği tepki beni durduruyor. Belki hiçbir şey düşündüğüm gibi olmayacak ama belki.
Ya çok enteresan bir insan kendi hayatono günlerini nasıl ailenin elalemin dediğine göre şekillendirebilir. . Kendinize lütfen dısardan bakın. Bı psikoloğa gidin ya da o yardım etsin. Kendinize değer verin

Hayır çocuğumuz yok 2 sene önce düşük yaptım. Bundan bir süre sonra bu konu üzerinden bile bana demediğini bırakmadı(sen anne olmayı bile haketmiyorsun vs dedi)
Şu kelamdan sonra hala seviyorum, ayrılamam diyorsan ki dedin! Geçmiş ola , adam öyle emin ki ona bağımlı olduğundan asla çaba bile sarfetmiyor, düşük yapan bir kadına Şu laf denir mi , sizin kendinize ne saygınız ne de merhametiniz var , ya kendinizi bu evlilikten kurtarın ya da şikayet etmeyin emirlere uyun ve itaat edin, bir robot gibi yaşayın...

Back