Kocam eski sevgilisini unutmadı

Yanı cocuklarım olmasa bukadar dusunmezdım ama madem cocuklarm var tabiki sakın kalamam kadını sız olsanız nasıl rezl etmezsınız ben anlamadm sizi
Eskı Kocasınada ulasırım facebooktan derım rezıl ederm bu benım hakkm bu adam benden baska hckmse ıcın bırakamaz ama o kadn ıcın brakabılır gercı bırakırsada rezııllgnden cocuklarndan korkar ben sevılmemeyı göze aldım artık dıyorm
Asıl çocuklarınız için sakin kalmanız gerek diyoruz ama kime diyoruz.

Eski kocası ne diyecek sanıyorsunuz? Ayrılmışlar bitmiş, hayırlı olsun mutlu olurlar umarım der aklı başında bir adamsa. Gidip kadının topuklarına mı sıkacak sanıyorsunuz?

O cevap vermeyecek ben vereyim. Sevgi ne aşk ne bilmiyor, ömründe hiç yaşamamış. Anası babası eve kapatıp hayırlı kısmet bekletmiş. E adamın da ailesi zengin daha hayırlı kısmet mi olur deyip evlenmiş. Sevmenin ne olduğunu bilmediği için de amaaan ne olacak unutur gider, benim elime erkek eli değmedi beni daha çok sever demiş.
Eee her hıyarım var diyene bir avuç tuz alıp koşulursa, düşünüp taşınmadan karar verilirse olacağı bu. O yüzden üzülmedim konu sahibine.

Bence konu sahibi Kocasının 5 parasız olsa bile kadınla mutlu olma ihtimalini kaldıramıyor, ben mutsuzsam o da benimle mutsuz olacak demek istiyor.

Ya bakın bir nebze olsun anlıyorum.. sevilmemek, başka bir kadını unutturamamak çok çok ağırdır. ama anlayamadığı şey şu asıl zararı gören sinileri harap olan kendisi.. nikahı var diye kocasının mülkiyeti tamamen kendisinde olmalı diye düşünüyor ama değil. olmuyor işte. 10 çocuk da yapsa adam ona ait değil.. şu hırsından bi vazgeçse belki kendisi de mutlu bir evlilik yapacak, sevilecek. bi gururlu olsa, boşayıp def etse nasıl bi yük kalkacak omuzlarından bi anlasa..

Asıl çocuklarınız için sakin kalmanız gerek diyoruz ama kime diyoruz.

Eski kocası ne diyecek sanıyorsunuz? Ayrılmışlar bitmiş, hayırlı olsun mutlu olurlar umarım der aklı başında bir adamsa. Gidip kadının topuklarına mı sıkacak sanıyorsunuz?
Konu sahibi eski kocasına sırf kadına zarar vermesi (muhtemel kadın cinayeti-şiddeti) için yazmayı planlamıyorsa bende ne olayım. Yoksa gidip neden kadının eski kocasına yazsın.

Ya bakın bir nebze olsun anlıyorum.. sevilmemek, başka bir kadını unutturamamak çok çok ağırdır. ama anlayamadığı şey şu asıl zararı gören sinileri harap olan kendisi.. nikahı var diye kocasının mülkiyeti tamamen kendisinde olmalı diye düşünüyor ama değil. olmuyor işte. 10 çocuk da yapsa adam ona ait değil.. şu hırsından bi vazgeçse belki kendisi de mutlu bir evlilik yapacak, sevilecek. bi gururlu olsa, boşayıp def etse nasıl bi yük kalkacak omuzlarından bi anlasa..
Seksen tane senaryo yazsak hiç birinde konu sahibi ve çocuklardan başka zarar gören olmayacak. Eziyet ediyor resmen kadın kendine.

Asıl sorun unutturmak için birşey yapmış olmaması bence.
İşte bunun farkında değil, sadece kendisine zarar veriyor. Adam evli kalsa zerre üzülmez çünkü hergün üzülüyor,sevgisinden hergün bitiyor. Ama konu sahibi sevilmiyor. Aslında ikiside aynı kaderi yaşıyor, sevilmiyor.

Ben buna ggelenın malına gelecegını bılıyorm yuzune karsıda dıyorum zaten
Siz malına gelmişsiniz belli, başkasını sevdiğini unutamadığını söyleyen adamla, ailesinin ilişkiye karşı çıkması nedeniyleöönceki kızdan ayırdığını bile bile koştur koştur o zihniyetteki ailenin üst katına bile gelin gitmeyi kabul ederek evlenmenizden bu çok net anlaşılıyor. Kişi kendinden bilir işi mantığı ile böyle söylemeniz çok normal.
Ama bir annnenin kendi hırsları için bir gün bile sevgi göstermeyen bir adamdan, o mutsuz evliliğe sürekli çocuk doğurması, çocukları istediklerini yaptırmak için silah olarak kullanması, kendi hırsları yüzünden sırf eşiniz sizi istediğiniz gibi sevmiyor diye, çocukları babasız bırakmaya çalışması, nasıl bir zihniyet ben anlamıyorum. Çocuklarınıza hiç sevginiz yok mu gerçekten?
Size en basitinden anlatayım, anladığım kadarı ile eşinizin malları ailesinden gelen mallar, tapusu eşinize devredilse bile sizin o malda kanunen hiçbir hakkınız yok. Sizin ancak eşinizin evliliği içinde kendi maaşı ile aldığı mallarda yarı oranında hak sahibisiniz. Sizin üstünüze mal varsa da onunda yarısı eşinize ait. Yani hayallerinizdeki gibi kocanızı soyup soğana çevirmeniz pek mümkün değil. İddia ettiğiniz gibi bir aldatma varsa ki olduğuna ilişki bir deliliniz yok, hadi bir ihtimal ispatladınız alacağınız tazminat kocanız en fazla bir ev parası. Gidin istediğiniz avukatla görüşün. O adam kafaya koyarsa sizi öyle de böylede boşar, bu kafayla devam ederseniz zaten siz delil toplamadan siz ona bir dünya delil toplar zaten. Kocanıza karşı, en ufak bir sevginiz bile yok, tek derdiniz para, ömür boy elde edemeyeceğiniz bir para için boşa uğraşmayın, alın evinizi, arabanızı hayatınızı devam ettirecek bir nafaka önünüze bakın. Bu kafa ile ve böyle bir dille, psikolojinizi bozar, mahkemede çocuklarınızın velayetini bile kaybedebilirsiniz.
Bakın burada bir sürü kadın sizin konunuza yazdı, size tam hak veren bir Allahın kulu yok, anlayışla karşılayanlarda sizin psikolojinizin bozuk olduğunu düşündüklerinden anlayışla yaklaşıyor, iki gündür hiç oturup düşündünüz mü acaba, bu kadar kadın daha eşiniz kendini savunmadan bile neden beni haksız buluyor diye?

Kadının eski kocası umrunda olsaydı boşanmazdı. Aralarında şu an hiçbir bağ yok. Adam o kadının hiçbirşey'i. Ama erkek olduğu için eski karısının namusu(!) hala ondan sorulmalı değil mi? Pırıl pırıl mis gibi kafalar, adeta domestosla yıkanmış gibi. Zihniyetiniz değişmeyecek. Mutsuzluğunuzda boğulurken çocukların en az zararla atlatması dileğimle!

Ayrıca daha üniversite çağında, aklını kullanıp ilişkiyi bitirip, okumaya giden kadının, yaş alıp, çocuk sahibi olduktan sonra, 3 çocuklu evli haliyle eşinizle birlikte olacağını hiç sanmıyorum. Ama bu eşinizin kadına yazdığı mesajları, onun peşinde olmasını değiştirmiyor. Gerçi sizin ilişkiniz de hep o kadın olmuş, kabullenmissiniz resmen. Kadının mesaja cevap vermesi yeni birşey sizin için. Ona da alışırsınız.

Öyle demıcekler 3 cocugunu bıraktı utanmadı gitti dıcekler hıcte ılk askına gitti demıcekler kendını rezıl edecek cunku burda tanınıyor onlar o mesajlarda konusmlarn devamında neden bır anda kapı duvar oldun benı yapayanlız bıraktın demıs bu kadar sene gecmezmı gecmedı demıs babamda cok pişman annem hala konun acılınca aglıyor demıs (seytan dıye bosuna demıyorjm )ben senı tahmn ettıgınden cok sevdm mahfoldum ben demıs her gun dusundum bır gun olurda kavusurmuyuz diye benım neden ımtıhanım bu kadar zor oldu demıs keske bır kahve ıcıp konusabılsek demıs kadın da keske ama bızım ıcın artık sartlar ıyıce zor demıs ama hayır olmaz dememıs anlıyomusunz hayır olmaz demems
Benzeri hikaye gözlerimin önünde yaşandı. Varlıklı sözü geçen bir ailenin oğlu karısını üniversite öğrencisi bir genç kızla aldattı. Ailesi oğullarını evlatlıktan reddetti, gelinlerini kızları yaptılar. Ama sonra ne oldu? Boşandılar, gelin babasının evine gitti, çocuk babada kaldı, kadın mal mülk alamadı sadece ziynet eşyalarını alabildi. Ailesi oğullarına o kızı istediler. O...dedikleri kapımdan sokmam dedikleri kızı gidip istediler çiçek çikolata yüzük ile. Evlendi adam, kadın da başkası ile evlendi. O işler o kadar da kolay değil yani, önce kendi ayağının üzerinde duracaksın ki hak arayabilesin. Arkanda en azından kendi ailenin desteği olmalı. Sana hakkını arama demiyoruz, otur sakin ol elindekini de almasınlar diyoruz. Herkesin evladı kıymetli, 3 torun verdin diye acımaz sana kayın aile.

Ben bir de şunu yazmak istiyorum.İstediğiniz kadar rezil edin.Malı mülkü alın.Hatta çocukları da düşman edin.Ama onlar bir araya gelecekse gelirler.Siz de hırsınızla,kıskançlığınızla,mutsuzluğunuzla,paranızla onları uzaktan izleyeceksiniz.Çocuklarınız da aklı başına geldiğinde bu sefer babaları yerine sizi düşman bilecekler.Bu bir senaryo.

Diğeri de adamı boşamadınız.Tamam bedenine soyadına sahipsiniz okey.Ama adamın aklına,kalbine sahip olamayacaksınız.Sizinle birlikte olurken bile sadece cinsel ihtiyacını karşılamış olacak,aklında başka biri olacak.Bu da diğer senaryo.

Ya da burada yazılarınları biraz önemseyip sakinleşip haklarınızı alıp o adamı bırakacaksınız.Gururunuzla onurunuzla yaşamınıza devam edeceksiniz.Seçim sizin..

Ben bir de şunu yazmak istiyorum.İstediğiniz kadar rezil edin.Malı mülkü alın.Hatta çocukları da düşman edin.Ama onlar bir araya gelecekse gelirler.Siz de hırsınızla,kıskançlığınızla,mutsuzluğunuzla,paranızla onları uzaktan izleyeceksiniz.Çocuklarınız da aklı başına geldiğinde bu sefer babaları yerine sizi düşman bilecekler.Bu bir senaryo.

Diğeri de adamı boşamadınız.Tamam bedenine soyadına sahipsiniz okey.Ama adamın aklına,kalbine sahip olamayacaksınız.Sizinle birlikte olurken bile sadece cinsel ihtiyacını karşılamış olacak,aklında başka biri olacak.Bu da diğer senaryo.

Ya da burada yazılarınları biraz önemseyip sakinleşip haklarınızı alıp o adamı bırakacaksınız.Gururunuzla onurunuzla yaşamınıza devam edeceksiniz.Seçim sizin..
Dogru dıyosunuz ama ben artık sevılmemeyi kabullendım sevılmeyı beklemyrm ama sakın davranıp daha farklı davranmaya calısıcm

Dogru dıyosunuz ama ben artık sevılmemeyi kabullendım sevılmeyı beklemyrm ama sakın davranıp daha farklı davranmaya calısıcm
Hah şöyle.
Mantığını kullan sakinleş kendine eziyet etme. O çocukları psikolojik olarak harap etme. Bırak ne yaparsa yapsın kendine garantiye alıp boşan, belki sevilirsin yeniden evlenirsin. Sana verilen tek, yegane hayatını neden sevilmediğini bir evde harcıyorsun?

X