Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
baştan beri biliyordunuz ne diye evlendiniz o zaman
aman boş ver.ben eskiden kocama beni seviyor musun beni beğeniyor musun diye sorar dururdum. hep beni seviyor mu beğeniyor mu diye düşünüp dururdum.beni sevse şöyle yapar bana böyle davranır derdim.sonra yıllar geçti boş verdim.kimsenin beyninin içine girip düşüncelerini duygularını öğrenebilme imkaanı yok. bunu kabullendim.belki zamanla kendime güvenim arttı . belki çocuk iş güç falan hayata daldım.ve umursamaz oldum. şimdi obenim peşimde dolanıp duruyor.hergün iltifatlar övgüler falan.valla boşyere düşünüp durma .hayat gerçekten çok kısa. sen kendini sev.çünkü bize bizden daha yakın kimse yok.sen kendine değer verip sevmeyi öğren.elti kaynana koca falan filan boşver.gelinler kaynanalardan kaynanalar hep gelinlerden şikayetçidir.aynı şekilde eltilerin birbirleriyle dertleri bitmez. inan eltininde derdi hep seninledir.sen onun yaptıklarını umursamazsan sen kazananolursun. senin onları umursamadığını anladıkları zaman inanki onlar daha çok üzülüp canları yanar.yoksa bir kısır döngü içinde o sana acı verir karşılığında sen onu üzmek için elinden geleni yaparsın. erkekler içinde durum aynı.kavga anında sen onun canını yakarsın o da senin canını yakacak bir şey söyler.
Yarin harika bir sofra hazirla suslen kOcanin sevdigi yemelleri yap. Onu ne kadar sevdigini soyle sevmesen de soyle duzgun konus onu mest et. Onu kendine bagla. Hem bu kadar sikayet edip hem bosanamoyorsan kocani kendine baglamayi dene. Adamin asik oldugu yoksa da aklina zorla iyle seyler sokma. Eltini takma onun her hareketiyle cok ilgileniyorsun sen oyle yapinca o da kendini birsey saniyo. Esini kendine baglamak icin strateji dEgidtir. Erkekler hayt huyt konusan kadin dogru konussa da kabul etmezler. Benimki de oyledur cunku. Bazen saman altindan su yuruymek gerekir. Oyle yap sen de.
Benim ablamla eltiside aynı durumdalar hemen hemen ablamın kaynı sürekli ablamın ihtiyaçlarını giderir ablamın çocuklarıyla ilgilenir aynen senin örneğinde oldugu gibi senelerce aynı evde yaşamışlar valla ne yalan söyliym ben bile onun ablama aşık oldugunu düşündüm ablamı kaç kez uyardım uzak dur ne hakla sen evde yalnızken kocan yokken senin evine tek başına geliyor ne yapıyor evde sen tekken diye ama beni hiç dinlemedi kaynı pazar günleri kendi karısını çocugunu evde bırakıp ablama koşar çocukları gezdirir birde ablam derki aylin kıskançlıktan çatlıyor eltisi için yani... valla kusura bakmada bende çatlarım siz kim oluyorsunuzda kocam size bizden fazla vakit ayırsın. ben hala Allah günah yazmasın o adamın ablamda gönlü olduğuna inanırım eskiye dönüp baktığımda... şu an durum nasıl bilmiyorum ben uzakta oturuyorum ama ablam boşanma aşamasında hala o kaynı elini kolunu sallaya sallaya istediği saatte dilediği gibi evde kim var kim yok yanlışına doğrusuna bakmadan o eve girebiliyor bana bu kadarı saçma geliyor. canım sanada Allah yardım etsin inşallah
belki eltinde seni içten içe kıskanıyodur ne biliyorsun? ben olsam senin yerinde sürekli mutluluk resmi çizerdim ele inat. sen sakin ol ve eşinin yanında dur herşey senin lehine olacak... okadar şey olmuş eşin sana el kaldırmamış. Belliki düzgün bir adam. benimki olsaydı o kadar konuşmama izin vermeden şiddet uygulardı sen çoook şanslısın aslında..
sen sözünde durmalısın keşke gidicem falan demeseydin en azından güzndüzden bir yerlere git ona haber verme eninde sonunda arar seni meraklansın
evini terketme ama bence kadın evden gitmemeli adam gitmeli eğer kadın gidicekse dönmemek üzere gitmeli
anladığım kadarıyla eşin aşık falan değil eltine senden daha fazla ilgi gösterdiği için kıskandı eltine özel değil bu durum
sen ilgi istiyorsun biz kadınların eşlerinden başka ne istediğimiz var ilgi, bir çift güzel söz.....
aslında öyle yapıyordum, giyinip süslenip kızımıda alıp gezmelere gidiyordum, çok rahat mutlu görünmek için kendimi paralıyordum, şimdi elti köye gidince içimdeki canavar patladı kendimi iyice serdim, tüm taşlar yerinden oynadı, birikmiş birikmiş kontrolden çıktım, ve en salakçası halen ağzımdan çıkan sözlerin arkasında duramadığım için kendimle sabahtan beri kavga ediyorum, saçmalık insan intihar etmediği için yada beş parasız bu sıcakta dışarda kalmadığı için kendine kızarmı. yalancı oldum güvenilirliğimi kaybettim gibi geliyor,
işte tartışırken bırazcık ınsanın kendini frenlemesi gerekıyor... gerçi çogu zaman mumkun olmuyor... 'sözümün arkasında duramamış olacağım' falan bırak böyle düşünmeyi Elifbi... dedin diye evimi terk edeceksin ...
bence dünkü kavgayı bırak. sen öncekendini toplamaya bak.akşam konuyu sakın açma. sessiz ve sakin davran.kendini iyi hissetmeye çalış bu biliyorum o kadar kolay değil.kendini iyi hissedebileceğin şeyler yap .benim sana tavsiye edebileceğim şunlar olabilir. mesela
yarım saat bir saat bu konuyu hiç düşünmemye çalış.
kendinle ilgilen mesela güzel bir makyaj yap evden çıkmayacak olsan bile sevdiğin güzel giysilerini giy. evde yapman gereken seni fazla zorlamayan bir iş yap.mesela bir çekmece düzenleme gibi. ama seni zorlamasın sıkıntı vermesin.dışarı çık kendine sevdiğin bir dergi filan al.kendine güzel bir içecek hazırla .çocuğunla bir süre oyun oyna falan filan kısaca kendini biraz şımart.her sabah evde bile olsan hafif bir makyaj yapıp saçını başını yaptığında insan kendini ister istemez iyi hissetmeye başlıyor. biraz böyle davran bunları kendin için yap kocan için falan diğe düşünme kendini iyi hissettikçe belki herşeyi daha farklı görmeye başlayacaksın. ben iyi enerjiye inanırım .kendini iyi hissetmek için başkalarından ilgi bekleme sen kendine iyi davran.inşallah herşey iyiye gider