- 11 Aralık 2018
- 40.386
- 250.868
- 598
- Konu Sahibi Mijares Rebeca
-
+1000000000000000........Adam bütün gün afedersiniz eşek gibi çalışsın, yorulsun. Eve gelince sütüne kahvesine laf eden, interneti, diziyi gereksiz gören, ot gibi yaşamak isteyen, tek derdi ev almak olan bir kadınla karşılaşsın. Sizin evliliğiniz çok sürmez.
Cimri bir babayla yetişmenin sonucu .Esinizin anormal bir harcamasi yok ki.Gelirinize göre rahat yasamayi seçmiş günde 1litre sütün bir evde bitmesi normal geldi bana.Babam aşırı cimriydi inşallah kocam cimri olmaz dedim, kocamın da ayarı yok. Kocam ev yemeklerini pek sevmiyor. O yüzden ya hep dışarda yemek istiyor yada hazır birşeyler alıp evde yapmak istiyor. Çayı bile beğenmiyor içmiyor. Günde 1 litre süt alıp nescafe mocha kahve ile karıştırıp içiyor. Sadece aylık kahve masrafı 300 TL gibi birşey. 1.5 aylık evliyim bize gelen takılara güveniyor. Ama hazıra dağ dayanmaz diyorum dinlemiyor. Aylık 159 TL internet faturası, netflix üyeliği, amazon prime üyeliği gibi daha birçok şeyi var. Kirada oturuyoruz. Şimdi bu rahatlığa alıştı nasıl vazgeçireceğim bilemiyorum.
Kritik yaş 45 olduğuna ve buna 15 yıl kaldığına 30 yaşında oluyor herhalde.Eşiniz kaç yaşında?
Geleceğiniz kocanızın merhametine ve sağlığına kalmış. Bence harcamalardan çok bunu düşünün.Evlenmeden önce çalışıyordum. Şimdi Beyefendi izin vermiyor. Ben seni çalıştırmam rahat ettireceğim diyor. Benim de isteklerimi soruyor bir şeyler alma konusun da. Ama işte yaşı 45'e geldiğin de geliri düşecek bunu ön görmesi lazım.
Kayınbabama oturduğu ev eşinin ailesinden miras düşmüş. Kira verme derdi olmadığı için kazandığı para yetiyor. Kayınbabamın evide miras düşecek ama bu 3 kişiye paylaştırılacak. Ben de bu yüzden diyorum ki 45 yaşın da geliri düşecek. Kazandığı parayı kirayamı versin.
Peki sizin geliriniz ne kadar?Para kazaniyor musunuz?Kayınbabam ile atölyesi var. Fırın tepsisi, çaydanlık falan yapıyorlar. Aylık 5500'tl ye yakın geliri var. Ama ben eve yazılalım değerlendirelim diyorum dinlemiyor.
Aynı şeyleri defalarca yazdıkça önemini anladık mecburenKritik yaş 45 olduğuna ve buna 15 yıl kaldığına 30 yaşında oluyor herhalde.
45 ve 15 önemli sayılar.
28 yaşın da. 13 yıldır bu işte çalışıyor. Maalesef bu yaşına kadar birikimi yok hep harcamış.Kritik yaş 45 olduğuna ve buna 15 yıl kaldığına 30 yaşında oluyor herhalde.
45 ve 15 önemli sayılar.
Yok cidden anlatamıyorum. Burdakilerin tuzu kuru galiba. Kocam 1 saat tv ye ya bakıyor ya bakmıyor. 12 bin TL ye aldığı bilgisayarda 2 saat oyun anca oynuyor. Gidip yayıncılara 10$ üye olup bağış yapıyor. Hani diyorum kocam iyi durum da olsa bunları yapsa ses çıkarmayacağım. Yaşadığınız yerde birgün gidin sanayiye bir çaydanlıkcı bulun ne şartlar da ne zorluklar da çalışıyorlar görün. İnternet olmasın demiyorum 159 TL yerine 89 TL lik alsın. Ayrıca dizi dediğiniz şey normal internetten de izleniyor. Belirttiğim gibi biraz gösteriş olsun diye alıyor, aldıklarını kullansa bir şey de demeyeceğim. Kullanmadığımız şey için para ödüyoruz.
Yok cidden anlatamıyorum. Burdakilerin tuzu kuru galiba. Kocam 1 saat tv ye ya bakıyor ya bakmıyor. 12 bin TL ye aldığı bilgisayarda 2 saat oyun anca oynuyor. Gidip yayıncılara 10$ üye olup bağış yapıyor. Hani diyorum kocam iyi durum da olsa bunları yapsa ses çıkarmayacağım. Yaşadığınız yerde birgün gidin sanayiye bir çaydanlıkcı bulun ne şartlar da ne zorluklar da çalışıyorlar görün. İnternet olmasın demiyorum 159 TL yerine 89 TL lik alsın. Ayrıca dizi dediğiniz şey normal internetten de izleniyor. Belirttiğim gibi biraz gösteriş olsun diye alıyor, aldıklarını kullansa bir şey de demeyeceğim. Kullanmadığımız şey için para ödüyoruz.
Pardon ama adamın o kadar zorluklarla çalıştığı iş sonrası hepsi de hakkı. Amma takmışsınız aynı şeyi çevirip ısıtıp yazıyorsunuz.Yok cidden anlatamıyorum. Burdakilerin tuzu kuru galiba. Kocam 1 saat tv ye ya bakıyor ya bakmıyor. 12 bin TL ye aldığı bilgisayarda 2 saat oyun anca oynuyor. Gidip yayıncılara 10$ üye olup bağış yapıyor. Hani diyorum kocam iyi durum da olsa bunları yapsa ses çıkarmayacağım. Yaşadığınız yerde birgün gidin sanayiye bir çaydanlıkcı bulun ne şartlar da ne zorluklar da çalışıyorlar görün. İnternet olmasın demiyorum 159 TL yerine 89 TL lik alsın. Ayrıca dizi dediğiniz şey normal internetten de izleniyor. Belirttiğim gibi biraz gösteriş olsun diye alıyor, aldıklarını kullansa bir şey de demeyeceğim. Kullanmadığımız şey için para ödüyoruz.
Evlenmeden önce çalışıyordum. Şimdi Beyefendi izin vermiyor. Ben seni çalıştırmam rahat ettireceğim diyor. Benim de isteklerimi soruyor bir şeyler alma konusun da. Ama işte yaşı 45'e geldiğin de geliri düşecek bunu ön görmesi lazım.
Kullanıyor işte
Sizi de izliyor oyun da oynuyor
Akşama kadar eşek gibi çalışıyor kendine göre de dinleniyor
Siz mesela ne yapıp zaman geçiriyorsunuz onun hobileri var
Ben hakkı değil demiyorum ki. Günde 1 saat anca kullanıyor. Çoğu zaman da yemekten sonra uyuyor.Pardon ama adamın o kadar zorluklarla çalıştığı iş sonrası hepsi de hakkı. Amma takmışsınız aynı şeyi çevirip ısıtıp yazıyorsunuz.
Belli ki yaşı da genç. Bırakın biraz keyfine baksın.
İlla para harcanmasın mı olay yoksa para birikmesi mi?
Çalışmayı gerçekten istiyorsanız ikna edebilirsiniz.
Siz de çalışın o parayı biriktirin o halde.
İmanı gevreyerek kazanıyorsa dediklerinizin hiçbiri müsriflik değil.
45 te emekli olmayacak. Bu iş ağır olduğu için performansı düşecek atolyede duracak makine bakımı yapacak. Kendisi üretim yapamadığı için de geliri düşecek. İşcilerin ürettikleriyle geçinecek.45te emekli mi olacak direkt ?
haketse bile devam eder çalışmaya nolacak
Çalışıp çalışmamak sizin tercihiniz ama bu kadar maddi kaygı ve gelecek endişesi tasiyorsaniz, sizinde çalışmanız lazım.45 te emekli olmayacak. Bu iş ağır olduğu için performansı düşecek atolyede duracak makine bakımı yapacak. Kendisi üretim yapamadığı için de geliri düşecek. İşcilerin ürettikleriyle geçinecek.
Siz söylemeyene kadar ben hiç düşünmedim. Aylık sadece faturalar bin lira gelse bize sevinioz. Sigara çok içer . Nescafeyi goldtan başka içmez kolasi hergun olacak. Hele neti oyunda kasılma olsa nefret eder . Ucuz net kalmadı. Maç için ayrı üyeliği var para öder . Bende tivibusuz yaşayamam oda ayrı. Hiç adamı kola dışında kismadim. Harcıyor diyede düşünmedim. Çalışıyoruz harcıyoruz ne bilim bunlar lüks değil ya maaşı yetiyor demişsiniz sizde takmayın keyfini çıkarın. 3 kurusun hesabını yapsa size daha mı iyi.
Ben hakkı değil demiyorum ki. Günde 1 saat anca kullanıyor. Çoğu zaman da yemekten sonra uyuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?