• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam çok para harcıyor

Bana da sadece yemek olayı fazla geldi. Yemek dışında biz de iyi kötü benzer masrafları yapıyoruz...Peki siz evlenmeden önce eşinizin alışkanlıklarını bilmiyor muydunuz?
Ev yemeklerini yemediğini biliyordum. Fakat teknoloji ve bilgisayar oyunu tutkusunun olduğunu bilmiyordum.

Babam aşırı cimriydi inşallah kocam cimri olmaz dedim, kocamın da ayarı yok. Kocam ev yemeklerini pek sevmiyor. O yüzden ya hep dışarda yemek istiyor yada hazır birşeyler alıp evde yapmak istiyor. Çayı bile beğenmiyor içmiyor. Günde 1 litre süt alıp nescafe mocha kahve ile karıştırıp içiyor. Sadece aylık kahve masrafı 300 TL gibi birşey. 1.5 aylık evliyim bize gelen takılara güveniyor. Ama hazıra dağ dayanmaz diyorum dinlemiyor. Aylık 159 TL internet faturası, netflix üyeliği, amazon prime üyeliği gibi daha birçok şeyi var. Kirada oturuyoruz. Şimdi bu rahatlığa alıştı nasıl vazgeçireceğim bilemiyorum.
Eğer maaşı iyiyse bekarlık rahatlığından ödün vermek istemiyodur. Evlenen çiftler başlarda dışarda yer eve alışma evliliğe alışma vs derken zamanla oturur düzen ama yemek dışında da çok harcaması varsa oturun konuşun . Gerekiyosa kartlarının limitini düşüşün ya da ek kart çıkarsın onu kendisi alsın ana kartı siz kullanın. Eşiniz ne iş yapıyo maaşı ne kadar

Ev yemeklerini yemediğini biliyordum. Fakat teknoloji ve bilgisayar oyunu tutkusunun olduğunu bilmiyordum.

Pratik olarak size önerebileceğim tek şey her ay belli bir miktar kenara ayırma konusunda karşılıklı uzlaşmaya varın. Banka uygulaması üzerinden altın veya döviz en mantıklısı. Uzlaştığınız miktar kenara ayrıldıktan sonra da bırakın adam ne harcarsa harcasın.

Bu dönemde İnternet platformlarına harcanan parayı lüx görmüyorum oyunlarda dahil zamanın şartı bir nevi tabi ödeyebilecek durumunuz varsa ve sizden bunlar için kısmıyorsa sıkıntı değil. Dışardan söylediği yemekleri evde yapmayı teklif edin bizde 2 aylık evliyiz eşim 11 yıl yalnız yaşamış haliyle hazır yemeye alışmış ama ona evde hamburger, pizza, çiğ köfte vs yapmayı teklif ettim ki bunların hazırı ucuz ama evde yapması daha pahalıdır. Baktım 1 2 hafta sonra sen pırasa yapmayı biliyo musun, bugün fasulye yapalım mı demeye başladı 😂 çalışıyoruz o kadar sütte içemeyecek istediğimiz filmi izlemeyeceksek ne için çalışıyoruz ki 🙄

Eğer maaşı iyiyse bekarlık rahatlığından ödün vermek istemiyodur. Evlenen çiftler başlarda dışarda yer eve alışma evliliğe alışma vs derken zamanla oturur düzen ama yemek dışında da çok harcaması varsa oturun konuşun . Gerekiyosa kartlarının limitini düşüşün ya da ek kart çıkarsın onu kendisi alsın ana kartı siz kullanın. Eşiniz ne iş yapıyo maaşı ne kadar
Kayınbabam ile atölyesi var. Fırın tepsisi, çaydanlık falan yapıyorlar. Aylık 5500'tl ye yakın geliri var. Ama ben eve yazılalım değerlendirelim diyorum dinlemiyor.

Ev yemeği yapmayın. Mesela hamburgeri, pideyi, pizzayı döneri bile evde yapabilirsiniz. Bunu da para gidiyor diye değil de sağlıklı olduğu için yapın. Evlenince tencere yemeği yenecek diye bir kural yok.
Diğer harcamalara gelince o konuda bence siz cimrisiniz.

Kayınbabam ile atölyesi var. Fırın tepsisi, çaydanlık falan yapıyorlar. Aylık 5500'tl ye yakın geliri var. Ama ben eve yazılalım değerlendirelim diyorum dinlemiyor.
Valla geçmiş olsun bir kaç aya aklı başına gelir . Evlenmiş ama bi gelir gider hesabı yok kafasında yoksa bi kahveye aylık 300 TL vermez yakında kendisi o platform üyeliklerini de iptal eder . Tabi eğer siz de çalışıyorsanız bu standartlarda yaşamaya devam edebilirsiniz . Ayrıca takılarınızı da sakın sakın böyle saçma şeyleri ödemek için bozdurmayin

Siz bu adamla birbirinizi ilk defa nikah masasinda mi gordunuz ? Adamin boyle biri oldugunu bilmiyor muydunuz?
Adam gayet normal biri , sadece disardan hergum yemek olayi fuzuli masraf ki o da geliriniz dusukse fuzuli masraf , geri kalan seyleri hepsi normal harcamalar
Babaniza kiziyorsunuz ama siz de onun gibi cimri olmussunuz kusura bakmayin

Ev yemeği yapmayın. Mesela hamburgeri, pideyi, pizzayı döneri bile evde yapabilirsiniz. Bunu da para gidiyor diye değil de sağlıklı olduğu için yapın. Evlenince tencere yemeği yenecek diye bir kural yok.
Diğer harcamalara gelince o konuda bence siz cimrisiniz.
Bugün forum da vucüt çorabı diye başlık gördüm. Çok beğendim alacaktım 60TL gibi birşey di. Ben almaya kıyamadım. Biraz tutumluyum ama ev almak için :(

Aslında yazdıklarımdan fazlası var. Amazon prime gibi birçok üyeliği var demiştim ilk mesajım da. Mesela Twitch denen platformda her ay 2 yayıncıya abone oluyor 10$, bilgisayar oyunlarına para harcıyor. Bu oyunlar 10-20 tl lik değil, 250- 300 TL yi buluyor. Bu sıralar da ev süpüren robot alacağım diyor. 2000-3000 TL civarın da. Bunların hepsi birleştiğin de ciddi rakamlar oluşuyor. Aslında maaşı yetiyor ama ileri de ne olacak bilemiyorum :KK43:

Maaşı önemli

Asgari ücret değilse üst segmentte bunlar olağan

Babam aşırı cimriydi inşallah kocam cimri olmaz dedim, kocamın da ayarı yok. Kocam ev yemeklerini pek sevmiyor. O yüzden ya hep dışarda yemek istiyor yada hazır birşeyler alıp evde yapmak istiyor. Çayı bile beğenmiyor içmiyor. Günde 1 litre süt alıp nescafe mocha kahve ile karıştırıp içiyor. Sadece aylık kahve masrafı 300 TL gibi birşey. 1.5 aylık evliyim bize gelen takılara güveniyor. Ama hazıra dağ dayanmaz diyorum dinlemiyor. Aylık 159 TL internet faturası, netflix üyeliği, amazon prime üyeliği gibi daha birçok şeyi var. Kirada oturuyoruz. Şimdi bu rahatlığa alıştı nasıl vazgeçireceğim bilemiyorum.
kahve netflix spotfy vs vs bende de var artık bunlar lüks değil. Yemeği evde yemeğe alışsın yeter bence

Evleneli daha bir buçuk ay olmuş borca girmek için bu kadar acele etmeseniz mi?

Yazdığınız maaşla kira ödeyip sürekli dışarıdan yemek yiyemez eşiniz.

Sütün lafıni etmeniz ise babanızın üzerinizde ki izlerinden sanırım.

Diğer aboneliklerde fazla olabilir bir noktadan sonra maaşa bakınca ama eşinizde tecrübe edip görecek, ay sonu geliyor mu gelmiyor mu maaşıyla.

Siz bu adamla birbirinizi ilk defa nikah masasinda mi gordunuz ? Adamin boyle biri oldugunu bilmiyor muydunuz?
Adam gayet normal biri , sadece disardan hergum yemek olayi fuzuli masraf ki o da geliriniz dusukse fuzuli masraf , geri kalan seyleri hepsi normal harcamalar
Babaniza kiziyorsunuz ama siz de onun gibi cimri olmussunuz kusura bakmayin
Sadece yemek konusunu biliyordum. Ben kocama kıyamıyorum masa başı iş başmıyor. Günde 10 saat atölyede tozlu ortamda çalışıyor. Fizik güç gerektiren bir iş . Bu işi en fazla 45 yaşına kadar yapabilir. Daha sonra gücü yetmeyecek. 15 yaşından beri çalışmış ama ortada çok birşeyi yok yani hep harcamış.

Aslında yazdıklarımdan fazlası var. Amazon prime gibi birçok üyeliği var demiştim ilk mesajım da. Mesela Twitch denen platformda her ay 2 yayıncıya abone oluyor 10$, bilgisayar oyunlarına para harcıyor. Bu oyunlar 10-20 tl lik değil, 250- 300 TL yi buluyor. Bu sıralar da ev süpüren robot alacağım diyor. 2000-3000 TL civarın da. Bunların hepsi birleştiğin de ciddi rakamlar oluşuyor. Aslında maaşı yetiyor ama ileri de ne olacak bilemiyorum :(
Maaşı yetiyorsa karışmasanız? Adamı tanımadan mı evlendiniz? Belli ki bu yönde hobileri var. Ayrıca evdeyiz sürekli. Dışarıya yemeğe, seyahate, sinemaya vs gidemiyor insanlar. Hayat pahalı tamam da daha ne kadar kıssınlar?

Sadece yemek konusunu biliyordum. Ben kocama kıyamıyorum masa başı iş başmıyor. Günde 10 saat atölyede tozlu ortamda çalışıyor. Fizik güç gerektiren bir iş . Bu işi en fazla 45 yaşına kadar yapabilir. Daha sonra gücü yetmeyecek. 15 yaşından beri çalışmış ama ortada çok birşeyi yok yani hep harcamış.
O zaman siz de calisin , adamin harcamalari luks değil her evde olan seyler , yani benim 70 yasindaki babamin da netflixi , digiturku ve blu tv si var , sadece yemek olayinda eve alismasi gerektigini soyleyin ve daha evliliginizin basinda ev almak gibi sikintilara sokmayin kendinizi , biraz gencliginizi evliliginizi yasayin , bir kac sene sonra dusunursunuz ev almayi vs

Sürekli dışarıda yeme isteği haricinde bi anormallik görmedim ben. Benim eşim de kahve meraklısıdır. Çekirdek kahvelerin türlü türlüsünü alır dener. Her gün kahve içer. Aylık kahve ve filtre masrafı vardır mesela ama bu bana hiç batmaz. Netflix Spotify Udemy gibi bir sürü üyeliği var. Ama hiç batmadı bana

Eşinizin yediklerini içtiklerini kesmesini isteyerek geleceğinizin maddi olarak sağlıklı olacağına inancı banel. Zevki keyfi durumlara elbet harcamasıda olması normal. Eşiniz evdeki yemeği beğenmemiş damak tadını dışarıdan sipariş vermesi de normal.Benim eşimde yemeği beğenmediği zaman kendisi manav kasaptan alır pişirir mesela. Sizin bunu sorun yapmanız tuhaf,

Back