- 2 Aralık 2011
- 705
- 1.538
- 333
- Konu Sahibi Mijares Rebeca
Genç yemeği ne oluyorAslın da yemeklerim kötü olduğundan değil.Bekarken de evden yemezmiş. Pilav, köfte, çorba gibi şeyleri yemiyor. Biz yaşlımıyız diyor.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Genç yemeği ne oluyorAslın da yemeklerim kötü olduğundan değil.Bekarken de evden yemezmiş. Pilav, köfte, çorba gibi şeyleri yemiyor. Biz yaşlımıyız diyor.
Mesajlarımı iyi okuyun lütfen. Mesele yemeğin tadı değil ''ev yemeği'' olması. Bekarken de dışardan yiyormuş. 15 yaşından beri çalıştığı için dışarının yemeğine alışmış.Eşinizin yediklerini içtiklerini kesmesini isteyerek geleceğinizin maddi olarak sağlıklı olacağına inancı banel. Zevki keyfi durumlara elbet harcamasıda olması normal. Eşiniz evdeki yemeği beğenmemiş damak tadını dışarıdan sipariş vermesi de normal.Benim eşimde yemeği beğenmediği zaman kendisi manav kasaptan alır pişirir mesela. Sizin bunu sorun yapmanız tuhaf,
O zaman siz de calisin , adamin harcamalari luks değil her evde olan seyler , yani benim 70 yasindaki babamin da netflixi , digiturku ve blu tv si var , sadece yemek olayinda eve alismasi gerektigini soyleyin ve daha evliliginizin basinda ev almak gibi sikintilara sokmayin kendinizi , biraz gencliginizi evliliginizi yasayin , bir kac sene sonra dusunursunuz ev almayi vs
Kahvaltıyı beraber yapıyoruz. İşe gidince öğle yemeğini ordan yiyor. Akşam da beraber dışar da yiyoruz.Sizde onunla beraber dışarıda yiyin.Sonucu ikiniz çözmeli durumu Eşitlik şartsiz tek taraflı düşündükçe kendisi asla vazgeçmeyecektir.
Siz calismadiginiz icin kaybettiginiz paranin yaninda kocanizin harcadigi para devede kulak olurMesajımı yineliyorum herkes bu durumu normal karşılamışta. Kocam babasının yanında atölyede kalfa olarak çalışıyor. Yaptığı iş çaydanlık ve fırın tepsisi ağır iş, güç gerektiren iş. Bu işi en fazla 45 yaşına kadar yapabilecek. Daha sonra gücü kesildiğin de geliri de düşecek. Bunları hep kaynanam ve kocam anlattı. Yani böylesine zor kazanılan bir parayı böyle gereksiz şeylere harcaması gücüme gidiyor. Evimi süpürüyorum robot gereksiz, internetin en hızlısı olacak dedi o kadara gerek yoktu, netflix twith gibi platformalara üyeliğe gerek yoktu bence. Bunlar tek başına az görünüyor ama birleşince epey bir rakam çıkıyor.
Kahvaltıyı beraber yapıyoruz. İşe gidince öğle yemeğini ordan yiyor. Akşam da beraber dışar da yiyoruz.
Son mesajımdan sonra bunları söyleyebildiysen pes diyorum. Kocam ile aynı mesleği yapan insanlar yatırım yapıyorlar.Benim kocam masa başı işi yapsa anlayacağım. Sipariş geldiğin de üretime geçerler. Memur gibi sabit maaşı yok. Ne kadar üretirse o kadar kazanır. Şimdi 5500TL kazanıyor diye birkaç ay sonra böyle olacak diye birşey yok. Ayrıca bu işi maks 45 yaşına kadar yapabilecek sonra gücü tükenecek ve atolyede boş boş duracak. Kendisi çalışmadığı için de geliri düşecek.Son mesajınızdsn sonra hâlâ cimri olduğunuzu düşünüyorum.
Daha yeni evlenmişsiniz, niye hemen ev alma telaşına girdiniz ?
Adam ne yapsın ot gibi mi yaşasın? İnternet sorun, Netflix sorun. O zaman bolca birbirinizi izleyin. Süt için de bir inek alırsınız olur biter.
Son mesajımdan sonra bunları söyleyebildiysen pes diyorum. Kocam ile aynı mesleği yapan insanlar yatırım yapıyorlar.Benim kocam masa başı işi yapsa anlayacağım. Sipariş geldiğin de üretime geçerler. Memur gibi sabit maaşı yok. Ne kadar üretirse o kadar kazanır. Şimdi 5500TL kazanıyor diye birkaç ay sonra böyle olacak diye birşey yok. Ayrıca bu işi maks 45 yaşına kadar yapabilecek sonra gücü tükenecek ve atolyede boş boş duracak. Kendisi çalışmadığı için de geliri düşecek.
Evinize giren para bunları karşılıyor ve borcunuz yoksa yani geliriniz giderinize yetiyorsa bırakın istediği gibi yaşasın adam.. Sizde kendinizi salın sizde rahat olun hesap kitabı bırakın.. Zaten ileride çocuğunuz falan olur başlarsınız hesap yapmaya.. Yarın öbür gün bin lira şuradan kısalım çocuğa puset alcaz bin lira burdan kısalım yatak alcaz.. Beşik alcaz araba alcaz bez alcaz falan derken harcayın boşver yeyin için kahvenin de kralını için dünyanın en güzel şeyi hatta sizde için bol bol hamile olunca kahve işini unutuyorsunuz oyununa da versin parayı sizde oynayınBabam aşırı cimriydi inşallah kocam cimri olmaz dedim, kocamın da ayarı yok. Kocam ev yemeklerini pek sevmiyor. O yüzden ya hep dışarda yemek istiyor yada hazır birşeyler alıp evde yapmak istiyor. Çayı bile beğenmiyor içmiyor. Günde 1 litre süt alıp nescafe mocha kahve ile karıştırıp içiyor. Sadece aylık kahve masrafı 300 TL gibi birşey. 1.5 aylık evliyim bize gelen takılara güveniyor. Ama hazıra dağ dayanmaz diyorum dinlemiyor. Aylık 159 TL internet faturası, netflix üyeliği, amazon prime üyeliği gibi daha birçok şeyi var. Kirada oturuyoruz. Şimdi bu rahatlığa alıştı nasıl vazgeçireceğim bilemiyorum.
Kayınbabam 56 yaşın da. Atolyede işcilerin başın da durur. Herkesin evi ve gideri kendine ait.Kp ne yiyip ne içiyor
Eşim babası ile çalışıyor dediğiniz baba kaç yaşında
Atölyede eşinizin çalışması ile iki ev mi geçiniyor
Kayınbabam 56 yaşın da. Atolyede işcilerin başın da durur. Herkesin evi ve gideri kendine ait.
Bu şekilde kasarak yaşanılmaz, hayattan zevk alamadan göçüp gidersiniz. İlerde siz de çalışırsınız, eşiniz bu işi 45 yaşına kadar yapabiliyorsa ilerde başka bir işte çalışır. 45 yaşından sonra evde oturacak hali yok.Son mesajımdan sonra bunları söyleyebildiysen pes diyorum. Kocam ile aynı mesleği yapan insanlar yatırım yapıyorlar.Benim kocam masa başı işi yapsa anlayacağım. Sipariş geldiğin de üretime geçerler. Memur gibi sabit maaşı yok. Ne kadar üretirse o kadar kazanır. Şimdi 5500TL kazanıyor diye birkaç ay sonra böyle olacak diye birşey yok. Ayrıca bu işi maks 45 yaşına kadar yapabilecek sonra gücü tükenecek ve atolyede boş boş duracak. Kendisi çalışmadığı için de geliri düşecek.