• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam çok para harcıyor

5500 lira maaş ile ev almak biraz ütopik
Tabii evin en azından yarısını ödeyecek kadar birikiminiz varsa o ayrı
Ben harcamalarında abartılı birşey göremedim
Normal bir yaşantı, okadar keyfi olmasınmı
Babanızdan ne gördünüz bilmiyorum ama cimrilik size geçmiş farkında olmadan
Adamın içtiği sütü bile hesaplıyorsunuz
45 yaşından sonra ne iş yapmayı düşünüyor eşiniz
Malum ilerde çoluk çocuk olursa bu yazdığınız masraflar devede kulak kalacak
Çocuk dediğinde en azından 20-25 sene masraf demek

Bu şekilde kasarak yaşanılmaz, hayattan zevk alamadan göçüp gidersiniz. İlerde siz de çalışırsınız, eşiniz bu işi 45 yaşına kadar yapabiliyorsa ilerde başka bir işte çalışır. 45 yaşından sonra evde oturacak hali yok.
Borcunuz var mı ? Daha yeni evlisiniz biraz rahat olun, keyif alarak yaşayın.
Çok şükür borcumuz yok. Kocamın tek zanaatı bu iş. Maalesef 45 yaşından sonra babası gibi atolyede duracak makinelerin bakımını falan yapacak. İşcilerin ürettikleriyle gelir sağlayacak.

Son mesajınızdsn sonra hâlâ cimri olduğunuzu düşünüyorum.
Daha yeni evlenmişsiniz, niye hemen ev alma telaşına girdiniz ?
Adam ne yapsın ot gibi mi yaşasın? İnternet sorun, Netflix sorun. O zaman bolca birbirinizi izleyin. Süt için de bir inek alırsınız olur biter.
Bence konu sahibi eli dar bir ailede yetistigi icin normal olan seyler bile ona luks geliyor. Tam kv ve kp' imin kafasindan. Hobi kisisel zevkler vs hepsi cok gereksiz seyler. Hatta kinanmasi gereken seyler. Yanliz gencligine yazik farkinda degil. Ot gibi yasadiktan sonra isterse 10 tane evim olsun. Var bizim oyle akrabalar. Aylik 8 bin euro gelirleri var bir cayin hesabini yaparlar. Yasadiklari ev ve semtin harabeden farki yok. Para arac olmaktan cikmis bir amac olmus adeta. Paranin kendisi varsa tamamdir o paranin ne ise yaradigi ne gibi konforlar ve kolayliklar getirdigi umurlarinda degil. Elbette insanin bir guvencesi olmali ama kendini tum zevklerden soyutlayip sadece buna odaklanmasida akil isi degil. Omur gecip gidiyor genclik gittikten sonra bir cok seyde anlamini yitiriyor zaten.

Son düzenleme:
Babam aşırı cimriydi inşallah kocam cimri olmaz dedim, kocamın da ayarı yok. Kocam ev yemeklerini pek sevmiyor. O yüzden ya hep dışarda yemek istiyor yada hazır birşeyler alıp evde yapmak istiyor. Çayı bile beğenmiyor içmiyor. Günde 1 litre süt alıp nescafe mocha kahve ile karıştırıp içiyor. Sadece aylık kahve masrafı 300 TL gibi birşey. 1.5 aylık evliyim bize gelen takılara güveniyor. Ama hazıra dağ dayanmaz diyorum dinlemiyor. Aylık 159 TL internet faturası, netflix üyeliği, amazon prime üyeliği gibi daha birçok şeyi var. Kirada oturuyoruz. Şimdi bu rahatlığa alıştı nasıl vazgeçireceğim bilemiyorum.
Kendi parası hesabınıda bilir düşünmeyi bırak sende harca bence zorlamdığı noktada belirtir harcamalarımızı kısıtlayalım diye sorunu kökten çözmüş olursun 😂

Bence konu sahibi eli dar bir ailede yetistigi icin normal olan seyler bile ona luks geliyor. Tam kv ve kp' imin kafasindan. Hobi kisisel zevkler vs hepsi cok gereksiz seyler. Hatta kinanmasi gereken seyler. Yanliz gencligine yazik farkinda degil. Ot gibi yasadiktan sonra isterse 10 tane evim olsun. Var bizim oyle akrabalar. Aylik 8 bin euro gelirleri var bir cayin hesabini yaparlar. Yasadiklari ev ve semtin harabeden farki yok. Para arac olmaktan cikmis bir amac olmus adeta. Paranin kendisi varsa tamamdir o paranin ne ise yaradigi ne gibi konforlar ve kolayliklar getirdigi umurlarinda degil. Elbette insanin bir guvencesi olmali ama kendini tum zevklerden soyutlayip sadece buna odaklanmakta akil isi degil. Omur gecip gidiyor genclik gittikten sonra bir cok seyde anlamini yitiriyor zaten.
Neyini anlamak istemiyorsunuz. Kocam memur değil sabit bir maaşı yok, sipariş gelirse üretim yapar. Ayrıca günde 10 saat tozlu ortam da fizik güç gerektiren bir işte çalışıyor. Kocamın parmakları nasır tutmuş, hergün biryerleri kesiliyor. Böylesine zor kazanılan parayı robot, hızlı internet, netflix gibi gereksiz şeylere harcamasına anlam veremiyorum. Bu yüzden de cimri oluyorum galiba. Sütü eleştirenleri kabul ediyorum. Ama robot hızlı internet gereksiz bizim için.

Bence eşinizle konuşup uygun bir işte çalışmaya başlayın. Şu zamanda sadece evden bile yapabilen bazı işler var.
yukarıda bir arkadaşın dediği gibi paranızdan bir miktar kenara koyun ilerisi için, geri kalanıyla da yiyin için keyfini sürün. Sizi anlıyorum, büyük ihtimalle alışık olmadığınız için harcama yapmak garip geliyor ama birkaç istediğiniz şeyi alırsanız hemen alışırsınız valla :KK45:
Ayrıca yemek meselesi için de arkadaşlara katılıyorum. Onun sevdiği tarz yemekleri evde yapın ve yavaş yavaş alıştırın. Hem şimdi koronayı bahane de edebilirsiniz, yemeği kimin yaptığını bilmiyoruz vs. diye.

Bence konu sahibi eli dar bir ailede yetistigi icin normal olan seyler bile ona luks geliyor. Tam kv ve kp' imin kafasindan. Hobi kisisel zevkler vs hepsi cok gereksiz seyler. Hatta kinanmasi gereken seyler. Yanliz gencligine yazik farkinda degil. Ot gibi yasadiktan sonra isterse 10 tane evim olsun. Var bizim oyle akrabalar. Aylik 8 bin euro gelirleri var bir cayin hesabini yaparlar. Yasadiklari ev ve semtin harabeden farki yok. Para arac olmaktan cikmis bir amac olmus adeta. Paranin kendisi varsa tamamdir o paranin ne ise yaradigi ne gibi konforlar ve kolayliklar getirdigi umurlarinda degil. Elbette insanin bir guvencesi olmali ama kendini tum zevklerden soyutlayip sadece buna odaklanmakta akil isi degil. Omur gecip gidiyor genclik gittikten sonra bir cok seyde anlamini yitiriyor zaten.
Neyse ben bebeğimi uyuttum şimdi mutfağa gidip bol sütlü, köpüklü güzel bir kahve yapacağım. Sınırsız internetimle de nette dolaşacağım.
Belki netten iki üç çorap sipariş veririm.

Neyini anlamak istemiyorsunuz. Kocam memur değil sabit bir maaşı yok, sipariş gelirse üretim yapar. Ayrıca günde 10 saat tozlu ortam da fizik güç gerektiren bir işte çalışıyor. Kocamın parmakları nasır tutmuş, hergün biryerleri kesiliyor. Böylesine zor kazanılan parayı robot, hızlı internet, netflix gibi gereksiz şeylere harcamasına anlam veremiyorum. Bu yüzden de cimri oluyorum galiba. Sütü eleştirenleri kabul ediyorum. Ama robot hızlı internet gereksiz bizim için.

tamam da size gore gereksiz ona gore degil ki adam aliyor. asil siz neyi anlamak istemiyorsunuz? adam zor bir iste calisiyormus, eve gelince masterchef izlemek yerine kendi istedigi dizileri izlemek istiyordur netflix aliyordur. oyun oynuyordur hizli internet gerekiyordur. her seyi kendinize gore degerlendiremezsiniz bu cok yanlis.

ayrica para zor kazaniliyor evet ama bu kadar yatirim yapmak istiyorsaniz bunlara ses cikardiginiz kadar ses cikarip siz de calisin. belki o zaman kendi kazandiginiz paradan kendi zevkiniz icin harcama yapmanin da bir ihtiyac oldugunu anlarsiniz.

Yipranan kisi esiniz sizi ihmal etmiyorsa baskalarina muhtac etmiyorsa birakinda hizli internet netflix gibi bir takim zevkleri olsun. Ayrica internetin hizli olmayanini dusunmek bile istemiyorum bir sayfa acilana kadar bir video yuklenene kadar sinirden damari tikanir insanin. Robot supurge konusunda haklisiniz zaruri birsey degil onuda adam belki size jest olsun diye almak istiyordur.

tamam da size gore gereksiz ona gore degil ki adam aliyor. asil siz neyi anlamak istemiyorsunuz? adam zor bir iste calisiyormus, eve gelince masterchef izlemek yerine kendi istedigi dizileri izlemek istiyordur netflix aliyordur. oyun oynuyordur hizli internet gerekiyordur. her seyi kendinize gore degerlendiremezsiniz bu cok yanlis.

ayrica para zor kazaniliyor evet ama bu kadar yatirim yapmak istiyorsaniz bunlara ses cikardiginiz kadar ses cikarip siz de calisin. belki o zaman kendi kazandiginiz paradan kendi zevkiniz icin harcama yapmanin da bir ihtiyac oldugunu anlarsiniz.
Evlenmeden önce çalışıyordum. Şimdi Beyefendi izin vermiyor. Ben seni çalıştırmam rahat ettireceğim diyor. Benim de isteklerimi soruyor bir şeyler alma konusun da. Ama işte yaşı 45'e geldiğin de geliri düşecek bunu ön görmesi lazım.

Bence eşinizde bir sıkıntı yok. Bunlar hayatı keyiflendiren harcamalar ve olmalı da. Çok ciddi bir müsriflik gibi gelmedi. Eğer gözünüzde çok büyüyor, ay sonunu getirmekte zorlanıyoruz, birikim yapamıyoruz diyorsanız, eşinizi ikna edip siz de çalışın.

Evlenmeden önce çalışıyordum. Şimdi Beyefendi izin vermiyor. Ben seni çalıştırmam rahat ettireceğim diyor. Benim de isteklerimi soruyor bir şeyler alma konusun da. Ama işte yaşı 45'e geldiğin de geliri düşecek bunu ön görmesi lazım.
Bence siz bosanin 45 yasina gelince elinizde bir sey olmayacak bosaninca calisir alirsiniz ev

Bende tutumluyum eşim savruk korona sıkıntıya soktu bizi 😂 ben savuracam parayı kendime söz verdim 🤭🤭🤭

Yaşı kaç hep bir biriktirme modunda mı yaşayacak

45 de 45 diyorsunuz da kp iniz 56 yaşında ve o iş ile geçiniyor

Yaşı kaç hep bir biriktirme modunda mı yaşayacak

45 de 45 diyorsunuz da kp iniz 56 yaşında ve o iş ile geçiniyor
Kayınbabama oturduğu ev eşinin ailesinden miras düşmüş. Kira verme derdi olmadığı için kazandığı para yetiyor. Kayınbabamın evide miras düşecek ama bu 3 kişiye paylaştırılacak. Ben de bu yüzden diyorum ki 45 yaşın da geliri düşecek. Kazandığı parayı kirayamı versin.

Back