• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam çok para harcıyor

Herkes sizi haksız bulmuş ama bu devirde kenara para koymayip hepsini harcayan insanları bende anlayamıyorum. Üstelik adam serbest çalışıyor. Ben çok arkadaşıma kenara para koyun diye tavsiye verdim hepsi aman bu dünyaya kaç kere gelcez dedi malum pandemi nedeniyle hepsi sıkıntıda şu an. Yani kenara 5 kuruş koyamamislar.

Kullanıyor işte

Sizi de izliyor oyun da oynuyor

Akşama kadar eşek gibi çalışıyor kendine göre de dinleniyor

Siz mesela ne yapıp zaman geçiriyorsunuz onun hobileri var
Bence konu.sahibinin tek bir hobisi var cok ama cok zor şartlarda çalışan koca yi darlamak bir de ev almak için gereken baskıyı oluşturmak :KK53:

Bir sey dilerken on kere düşünmek lazım. Bazen eşref saati ters anlaşılıyor . Benimde var birkac boyle olayim😂

oyun bilgisayarlarının en ucuzları zaten 10-12 bin tl. oyun oynamayı seven insan da gidip herhangi bir laptopta oynayamaz, görüntüsü vs bir sürü detayı var.
yani adamın bazı keyifleri var hayatta ve bunları bırakmıyor.
karşılayabiliyorsa da bırakmasın.
hepimiz gün sonunda hayattan keyif alalım diye çalışıyoruz.
mesela ben değişik eğitimlere katılmayı severim, her ay ortalama 1000 tl eğitimlere gider.
Daha ev almadan 2 maaşını bilgisayara vermesini normal karşılıyorsunuz ya birşey demiyorum. 3500 TL 'ye de bilgisayarlar var. Onlar da oyun açıyor. Benimki üstelik gösteriş için yapıyor. Alıyor bir köşeye atıyor. Günde 1 saat anca kullanıyor.

Bana sorarsanız gereksiz sıkıntı yapıyorsunuz kendinize. Sizin paranız mı? Hayır değil. Biliyorum aile bütçesi, israf diyorsunuz ama bu yapıdaki birini de zor değiştirirsiniz. Peki bu söylenmeler neye yol açar boşanmaya. Peki boşanınca kocanızın parasını kim yer elin ka..rı..ları değil mi? Yani mantıklı bi düşünün ne demek istediğimi anlarsınız. Sizin sorunuz şu olmalı bir gün bu adamla boşanırsam elimde hiçbir şey kalmamış olacak ne yapabilirim? Altınlarınızı bir bankaya kendi adınıza hesap açıp yatıranilirsiniz. Size düzenli iyi bir harçlı vermesini isteyip yarısını gönlünüzce harcayın yine diğer yarısını bankada kendi hesabınızda tutabilirsiniz ve kendi harçamalarını kontrol altında tutamadığından dara düşerse o zamanda para ve altınlarınızı koklatmazsınız.

45 te emekli olmayacak. Bu iş ağır olduğu için performansı düşecek atolyede duracak makine bakımı yapacak. Kendisi üretim yapamadığı için de geliri düşecek. İşcilerin ürettikleriyle geçinecek.
Yahu tutturmusunuz ev de ev lüzumsuz harcama diye tamam her gun dışarda yemek tuhaf ve fazla ama geri kalanı kendi alani ayakları nasir tuttuysa bu kocanın sorunu adam yıllardır baba mesleğini tercih etmis çalışıyor kimse havadan toplamıyor parayi emin olun.
Bir de bu derece aşkla ev almak istiyorsunuz ama kocanız izin vermediği için çalışmıyorsunuz bu nasil bir mantık Allah aşkına siz yetişkin degilmisiniz kendi kararlarınız hür iradeniz yok mu izin nedir anlamiyorum anlamak istemiyorum.

Daha ev almadan 2 maaşını bilgisayara vermesini normal karşılıyorsunuz ya birşey demiyorum. 3500 TL 'ye de bilgisayarlar var. Onlar da oyun açıyor. Benimki üstelik gösteriş için yapıyor. Alıyor bir köşeye atıyor. Günde 1 saat anca kullanıyor.

hah işte sizin olayınız bu. sizin için ev almak önemli kocanız için keyif aldığı şeyleri yapmak önemli.
hayata bakışlarınız aynı değil.
emin olun o 3500 tl dediğiniz bilgisayarlarla ufacık çocuklar bile oyun oynamıyor. bunlar bizim çocukluğumuzun tetrislerindeki süper mario oyunları değiller zira..
ayrıca evet ben bunu normal karşılayabilirim gayet. tanımadığınız bir insanın bile böyle birşeyi normal bulması sinirinizi bozuyor. farkında mısınız ?

Yukarıda da sordum siz gün boyu ne yapıyorsunuz günde bir saat kullanmak yeter hobi için

Ya da akşam kahvesini alıp biraz oyun oynaması onu rahatlatıyor
Bebek örgüsü deniyorum. Biraz da dizi izliyorum ama NETFLİX'den değil. İnternette bir sürü bedava site var ordan izliyorum.

45 te emekli olmayacak. Bu iş ağır olduğu için performansı düşecek atolyede duracak makine bakımı yapacak. Kendisi üretim yapamadığı için de geliri düşecek. İşcilerin ürettikleriyle geçinecek.

valla 15 yıl sonrasını bu kadar ön görmek bence değişik. o zamana kadar köprülerden ne sular akar.
bu kadar katı olmayın hayata. eğer gücünüz gidiyorsa da bu durum kocam izin vermiyor demeyin ve çalışın. bakın o kendi keyfi için harcama yapıyor.
siz de kendi birikiminiz için çalışın.

Bebek örgüsü deniyorum. Biraz da dizi izliyorum ama NETFLİX'den değil. İnternette bir sürü bedava site var ordan izliyorum.

allah aşkına netflixe nedir bu düşmanlık.
iki kişinin aynı anda izlediği pakete 30 tl veriliyor yahu.
çok aşırı yokluk mu çektiniz çocukken ?

hah işte sizin olayınız bu. sizin için ev almak önemli kocanız için keyif aldığı şeyleri yapmak önemli.
hayata bakışlarınız aynı değil.
emin olun o 3500 tl dediğiniz bilgisayarlarla ufacık çocuklar bile oyun oynamıyor. bunlar bizim çocukluğumuzun tetrislerindeki süper mario oyunları değiller zira..
ayrıca evet ben bunu normal karşılayabilirim gayet. tanımadığınız bir insanın bile böyle birşeyi normal bulması sinirinizi bozuyor. farkında mısınız ?
Sizin o söylediğiniz 12 bin TL bilgisayarları insanlar yayın açmak için kullanıyor. O bilgisayarı sermaye olarak kullanıyorlar.Benim kocam o parayı veripte kazanç sağlasa birşey demem. Ben de kardeşime 3500TL ye bilgisayar aldım. Gayet akıcı oyunlar oynuyor. Kaldı ki oynadığı oyunlar kocamın listesindeki oyunlar ile aynı. Boşta duran birşey için 12 bin TL çok.

Babam aşırı cimriydi inşallah kocam cimri olmaz dedim, kocamın da ayarı yok. Kocam ev yemeklerini pek sevmiyor. O yüzden ya hep dışarda yemek istiyor yada hazır birşeyler alıp evde yapmak istiyor. Çayı bile beğenmiyor içmiyor. Günde 1 litre süt alıp nescafe mocha kahve ile karıştırıp içiyor. Sadece aylık kahve masrafı 300 TL gibi birşey. 1.5 aylık evliyim bize gelen takılara güveniyor. Ama hazıra dağ dayanmaz diyorum dinlemiyor. Aylık 159 TL internet faturası, netflix üyeliği, amazon prime üyeliği gibi daha birçok şeyi var. Kirada oturuyoruz. Şimdi bu rahatlığa alıştı nasıl vazgeçireceğim bilemiyorum.
bence beraber harcıyorsaniz sıkıntı yok...tadıni çıkarın

Sizin o söylediğiniz 12 bin TL bilgisayarları insanlar yayın açmak için kullanıyor. O bilgisayarı sermaye olarak kullanıyorlar.Benim kocam o parayı veripte kazanç sağlasa birşey demem. Ben de kardeşime 3500TL ye bilgisayar aldım. Gayet akıcı oyunlar oynuyor. Kaldı ki oynadığı oyunlar kocamın listesindeki oyunlar ile aynı. Boşta duran birşey için 12 bin TL çok.

yani sizin için hayat sadece kazanç sağlamak ve en azını harcamak, bununla yetinmek.
tatil konusunda ne düşünüyorsunuz mesela merak ettim şu an çok

Engel olabildin mi? Hayır.
Engel olabilir misin? Yine hayır.
O zaman????

adam yasamasin mi?

calisip kazaniyor kendisine ayiracagi bir butce de olmali. yemek disindakiler abartili degil ki.
yemek de abartı değil bence...mesela benim evde yaptığım dışarıda yapilandan pahalıya geliyor ama hem olağan takintilarim hem pandemi yüzünden mecburum evde yapmaya...konu sahibinin diger harcama kalemlerini de fazla gözunde büyüttüğünü düşündüm nedense

Herkes sizi haksız bulmuş ama bu devirde kenara para koymayip hepsini harcayan insanları bende anlayamıyorum. Üstelik adam serbest çalışıyor. Ben çok arkadaşıma kenara para koyun diye tavsiye verdim hepsi aman bu dünyaya kaç kere gelcez dedi malum pandemi nedeniyle hepsi sıkıntıda şu an. Yani kenara 5 kuruş koyamamislar.
Daha bir buçuk aylık evliler ama.

Çok açılmadiklari sürece biraz keyfini çıkarabilirler bu zamanların.

Hatırlıyorum da bizim zaman almıştı evlilik sonrası maddi meseleleri düzene koymamiz.

İlk aylardan içtiği sütü hesap edip, ev alalım mantığına bürünmenin bir manası yok.

Back