• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam çok para harcıyor

konu sahibi o zaman doğru yolda yarınını düşünüyor niye topa tuttunuz ki
Ben konu sahibine degil size cevap verdim.

bakiciya gidecekse calismamak daha dogru yazdiginiz icin.

bir insan calismamasi uretmemesi gelecegini gormemesi hic bir zaman hic bir sartta dogru degildir. Kocam olmasa napardim diye sormali insan kendine. Cunku kaza da bela da bizim icin.

Ben konu sahibine degil size cevap verdim.

bakiciya gidecekse calismamak daha dogru yazdiginiz icin.

bir insan calismamasi uretmemesi gelecegini gormemesi hic bir zaman hic bir sartta dogru degildir. Kocam olmasa napardim diye sormali insan kendine. Cunku kaza da bela da bizim icin.

Evim var sokakta kalmam bankada bir miktar para var şükür evladımı doyarak büyüttüm bu imkanı ne kadar çok isteyen anne var çünkü kızım bi daha bebek olamayacaktı her anına şahit oldum parayla ölçülemeyecek şeylerde var

Geçmiş olsun. Ama yarına çıkacağımızın garantisi yok ki. Markete giderken kaza yapıp ölebilirim. E bu bütün hobilerimden, alışkanlıklarımdan, keyiflerimden vazgeçip tüm zamanımı eşime ayıracağım anlamına mı gelmeli?

Biz de onu diyoruz, tercih meselesi. Konu sahibinin eşinin tercihlerine bu şekilde müdahale etmeye hakkı yok. Siz birlikte zaman geçirmeye bağladınız ama 20 sayfada konu sahibinin böyle bir şikayeti yok. Kadının derdi para. Adam işten çıkıp akşam ek iş yapsa eve gece yarısı gelse para geliyor diye mutlu olacak.

sağollun
haklısınız
bütün hobilerinden alışkanlıklarından geç demiyorum
ben sadelikten tarafım ne kadar az o kadar kafam boş
müdahale dediğiniz; konu sahibi 2 değil 1 tane olsun diyor aboneliği orda da ona hak veriyorum
evlilik bekar hayatı yaşamak değil ki tatlım yani orta yolu bulmaktır
mesela arabam olsa atlar ormana giderim mantar toplarım yeşillik toplarım (hodan diken ucu)
temiz hava alırım
memleketime giderim dağın içinde tek ev kafam bomboş olur
ayy hayali bile çok güzel geldi
benim hobilerimde bunlar
Eminönüne gitmek gezmek alışkanlıklarımdı ama şimdi pandemiden ötürü durdu
6 sene sonra sgk prim günüm doluyor inş.
sonra kendi işimin patronu olmak istiyorum
dükkan açmak gibi değil - besicilik tarzı
ama hiçde yapmadım
yaşım 34 inş. o günleri görürüm

Evim var sokakta kalmam bankada bir miktar para var şükür evladımı doyarak büyüttüm bu imkanı ne kadar çok isteyen anne var çünkü kızım bi daha bebek olamayacaktı her anına şahit oldum parayla ölçülemeyecek şeylerde var
Ben rasyonel bir insanim ve bana gore her sey parayla olculuyor.

biz bu konuda anlasamayiz sizinle. ☺️

Evet çalışan anneler hiç bir anına şahit olamıyor, sabah çocuğu beşikte bırakıyorlar akşam bir gelmişler ki çocuk dadıyla maç yapıyor.
Sabah kreşe bırakıyor, akşam bir geliyor kızları gelinlikle kreşten gelin olmuş gidiyor.

Ne kadar fedakar, ne kadar merhametli bir annesiniz çalışmadan büyüttüğünüz için.
O çocuğun kaliteli üstü başı, kuş sütü eksik beslenmesi, en iyi doktorlarda hastanesi, antikansorejen pahalı oyuncakları, geleceği, en iyi şekilde eğitimi için, çocuğuna üreten kazanan güçlü sosyal anne örneği olabilmek için çalışan annelerin hepsi kötü, bir siz iyi annesiniz.

sağollun
haklısınız
bütün hobilerinden alışkanlıklarından geç demiyorum
ben sadelikten tarafım ne kadar az o kadar kafam boş
müdahale dediğiniz; konu sahibi 2 değil 1 tane olsun diyor aboneliği orda da ona hak veriyorum
evlilik bekar hayatı yaşamak değil ki tatlım yani orta yolu bulmaktır
mesela arabam olsa atlar ormana giderim mantar toplarım yeşillik toplarım (hodan diken ucu)
temiz hava alırım
memleketime giderim dağın içinde tek ev kafam bomboş olur
ayy hayali bile çok güzel geldi
benim hobilerimde bunlar
Eminönüne gitmek gezmek alışkanlıklarımdı ama şimdi pandemiden ötürü durdu
6 sene sonra sgk prim günüm doluyor inş.
sonra kendi işimin patronu olmak istiyorum
dükkan açmak gibi değil - besicilik tarzı
ama hiçde yapmadım
yaşım 34 inş. o günleri görürüm
Evlilik bekar hayatı gibi değil kısmına katılmıyorum ben pek. Eşimin evlenme teklifini kabul ederken tek şartımdı bu mesela. Bekarken nasılsa evlenince de öyle olacak, ben gelemem “sen artık evli bir insansın” laflarına dedim. 8 senedir böyle devam ediyoruz. Benim için böylesi uygun çünkü. Onu giyme, oraya gitme, gece çıkma, bir aboneliğin var ikinciyi alma, bana ilgi göster, her şeyi birlikte yapalım, mum ışığında yemek yiyelim göbeğimizden birbirimize bağlanalım diyen biriyle evliliğim maksimum 6 ay sürerdi.

Umarım hayallerinize kavuşursunuz.

Evet çalışan anneler hiç bir anına şahit olamıyor, sabah çocuğu beşikte bırakıyorlar akşam bir gelmişler ki çocuk dadıyla maç yapıyor.
Sabah kreşe bırakıyor, akşam bir geliyor kızları gelinlikle kreşten gelin olmuş gidiyor.

Ne kadar fedakar, ne kadar merhametli bir annesiniz çalışmadan büyüttüğünüz için.
O çocuğun kaliteli üstü başı, kuş sütü eksik beslenmesi, en iyi doktorlarda hastanesi, antikansorejen pahalı oyuncakları, geleceği, en iyi şekilde eğitimi için, çocuğuna üreten kazanan güçlü sosyal anne örneği olabilmek için çalışan annelerin hepsi kötü, bir siz iyi annesiniz.
3 yaşa kadar zaten kreşler almıyor ben iyi anne diğerleri kötü demedim bu benim doğrum ben bunu yaptım siz size uyanınyaparsınız

Babam aşırı cimriydi inşallah kocam cimri olmaz dedim, kocamın da ayarı yok. Kocam ev yemeklerini pek sevmiyor. O yüzden ya hep dışarda yemek istiyor yada hazır birşeyler alıp evde yapmak istiyor. Çayı bile beğenmiyor içmiyor. Günde 1 litre süt alıp nescafe mocha kahve ile karıştırıp içiyor. Sadece aylık kahve masrafı 300 TL gibi birşey. 1.5 aylık evliyim bize gelen takılara güveniyor. Ama hazıra dağ dayanmaz diyorum dinlemiyor. Aylık 159 TL internet faturası, netflix üyeliği, amazon prime üyeliği gibi daha birçok şeyi var. Kirada oturuyoruz. Şimdi bu rahatlığa alıştı nasıl vazgeçireceğim bilemiyorum.
neden vazgeçmek zorunda . adama 1 lt süt ve mocha içiyormuş milletin kocası gibi pavyonda harcamıyor. para harcamak için kakzanılır. ayrıca belli yaşlarda belli alışkanlıklarımız olur merak etmeyin eşiniz ölene kadar hergün mocha içmez bir gün oda bıkar . ama izin verin kendisi bıksın.

Antikanserojen oyuncaktan once ilk bebeklik asilari menenjit, rota... demir damlasi d vitamini bile antikanserojen alinca bayagi para demek. Duzgun bebek bezi, ek gida da organigi, oyun kulupleri vs. Gibi sosyal gelisimi icin para.

ben de anneyim ve yakindan gozlemledigim de bu. Devletimiz sagolsun cocuklarimiz icin hic destek olmuyor. Paran varsa varsin, yoksa yoksun.

Çalışan kadınlar para için çocuklarını ihmal ediyorlar , ben evladımı para için ihmal etmem, çok iyi bir anneyim o yuzden çalısmaya karşıyım gibi bir anlam çikiyor yazdiklarınizdan ama siz olayı çok yanlış anlamışsınız...Asıl çalısan kadınlar kazandikları miktardan bağımsız olarak çocukları daha iyi beslensin, daha iyi koşullarda yaşasın daha iyi eğitim alsın doğru ebeveyn örneğiyle büyüsünler , bağımsız olabilsinler diye, yani gerçek annelik dürtüsüyle pek çok rahatlarından , pek çok zevkten feragat ediyorlar...zannettiğiniz gibi para hırsıyla değil paranın satın alamayacağı kazanımlar için de mücadele ediyorlar ki asıl annelik budur zaten, sizin doğrunuz , bizim doğrumuz diye çarpıtılamayacak kadar da nettir bu, ama anlayana tabii

Evlilik bekar hayatı gibi değil kısmına katılmıyorum ben pek. Eşimin evlenme teklifini kabul ederken tek şartımdı bu mesela. Bekarken nasılsa evlenince de öyle olacak, ben gelemem “sen artık evli bir insansın” laflarına dedim. 8 senedir böyle devam ediyoruz. Benim için böylesi uygun çünkü. Onu giyme, oraya gitme, gece çıkma, bir aboneliğin var ikinciyi alma, bana ilgi göster, her şeyi birlikte yapalım, mum ışığında yemek yiyelim göbeğimizden birbirimize bağlanalım diyen biriyle evliliğim maksimum 6 ay sürerdi.

+1

Çalışan kadınlar para için çocuklarını ihmal ediyorlar , ben evladımı para için ihmal etmem, çok iyi bir anneyim o yuzden çalısmaya karşıyım gibi bir anlam çikiyor yazdiklarınizdan ama siz olayı çok yanlış anlamışsınız...Asıl çalısan kadınlar kazandikları miktardan bağımsız olarak çocukları daha iyi beslensin, daha iyi koşullarda yaşasın daha iyi eğitim alsın doğru ebeveyn örneğiyle büyüsünler , bağımsız olabilsinler diye, yani gerçek annelik dürtüsüyle pek çok rahatlarından , pek çok zevkten feragat ediyorlar...zannettiğiniz gibi para hırsıyla değil paranın satın alamayacağı kazanımlar için de mücadele ediyorlar ki annelik budur zaten
İyi bir mesleğin varsa yap benim yoktu ben bunu tercih ettim

Çalışan kadınlar para için çocuklarını ihmal ediyorlar , ben evladımı para için ihmal etmem, çok iyi bir anneyim o yuzden çalısmaya karşıyım gibi bir anlam çikiyor yazdiklarınizdan ama siz olayı çok yanlış anlamışsınız...Asıl çalısan kadınlar kazandikları miktardan bağımsız olarak çocukları daha iyi beslensin, daha iyi koşullarda yaşasın daha iyi eğitim alsın doğru ebeveyn örneğiyle büyüsünler , bağımsız olabilsinler diye, yani gerçek annelik dürtüsüyle pek çok rahatlarından , pek çok zevkten feragat ediyorlar...zannettiğiniz gibi para hırsıyla değil paranın satın alamayacağı kazanımlar için de mücadele ediyorlar ki annelik budur zaten
Eski kadınlar bile bir işe yarar tarlada bağ bahçede çalışırmış şimdiki annelerimizin maaşallahı var mıç mıç ay bebeğimin ilk yürüyüşünü görcem yok ilk anne babba demesini görcem. Sonra kocalarından harçlık isteyerek üç kuruşun hesabını yaparak alıyorlar çocuklarına bir çift çorabı

Eski kadınlar bile bir işe yarar tarlada bağ bahçede çalışırmış şimdiki annelerimizin maaşallahı var mıç mıç ay bebeğimin ilk yürüyüşünü görcem yok ilk anne babba demesini görcem. Sonra kocalarından harçlık isteyerek üç kuruşun hesabını yaparak alıyorlar çocuklarına bir çift çorabı
Doğru ev kadınları evde yatıyor 🤣

sizin en mantıklı olanı ve doğru olanı en başta söylemeniz
konu sahibide bunu yapmalıydı
insanların kırmızı çizgisi vardır seninde dediğin konular
bekar hayatı kısmı eşinle iç içe olarak mı anladın
benim dediğim konularda ortayı bulabilmektir
atıyorum ben bugün ark. bulaşacağım derse tabi olur
tabi olur insan kendine vakit ayırmalı ki
eşine de bir o kadar verimli iletişim olur
ama sürekli benim dediğim olur bu böyle olacak diye evlilik olmaz

teşekkürler

İyi bir mesleğin varsa yap benim yoktu ben bunu tercih ettim
Biraz önce ben akılli kadınım, kocamın maaşı çok yüksek o yüzden rahat rahat çocuk yaptım çalışmıyorum demediniz mi? şimdi de az kazandığım için çalışmıyorum , çalışanlar gibi çocuğumu ihmal etmiyorum diyorsunuz, yani çalışıp çalışmamak konusunda para muhasebesi yaparak karar alan asıl sizsiniz sanırim

Doğru ev kadınları evde yatıyor 🤣
Valla öyle. Kendim doğum iznindeyken bildiğin yattım ev işi temizlik Yemek severek yaparım kendi evimde zaten hemencecik halledip yata yata izin geçirdim iş hayatına başlayınca zorlandım evet ama hayat şartları bebeklerimizin geleceği dedim bismillah dedim şimdi bi çok kadınımız da bunu böyle yapıyor. Burda vicdanınızı rahatlatmak için kendinizi iyi anne çalışan anneleri tü kaka gibi göstermenize izin veremeyiz kusura bakmayın

Back