• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam çok para harcıyor

Biraz önce ben akılli kadınım, kocamın maaşı çok yüksek o yüzden rahat rahat çocuk yaptım çalışmıyorum demediniz mi? şimdi de az kazandığım için çalışmıyorum , çalışanlar gibi çocuğumu ihmal etmiyorum diyorsunuz, yani çalışıp çalışmamak konusunda para muhasebesi yaparak karar alan asıl sizsiniz sanırim
Ya çalışan anne kötü algısı nedir allah aşkına kadının düşmanı yine kadın maalesef

Bebeğimi kendim büyütmek istedim maddi imkansızlık yüzünden çalışmak zorunda değildim dedim ve kendim büyüttüğümüz için kendimi şanslı gördüğümü dile getirdim bundan çalışan anneler kötürü mü çıkardınız
tatlim bak bildiğim kadariyla eşin asgari ücretle çalışiyor, sen de tutumlu bir kadinsın belli ki ama maddi imkan imkansızlık konusunda gercekçi değilsin, kıt kanaat geçinip çocuğunla daha fazla vakit geçirmek seni şanslı hissettirmiş olabilir ama ya çocuğunun daha iyi imkanlarda yasama şansı? daha iyi beslenme, giyinme , eğitim görme , daha güzel bir gelecege adım atma şansı olsa sence çocuğun hangisini tercih ederdi? annelik sadece kendi şansına mutlu olup kendini kandırmak mıdır yoksa evladına seçenek sunacak bağımsızlığı sağlamak mıdır sence?

Son düzenleme:
tatlim bak bildiğim kadariyla eşin asgari ücretle çalışiyor, efendi düzgun bir adam sanirım, sen de temiz tutumlu eteği belinde bir kadinsın belli ki ama maddi mkan imkansızlık konusunda gercekçi değilsin, kıt kanaat geçinip çocuğunla daha fazla vakit geçirmek seni şanslı hissettirmiş olabilir ama ya çocuğunun daha iyi imkanlarda yasama şansı? daha iyi beslenme, giyinme , eğitim görme , daha güzel bir gelecege adım atma şansı olsa sence çocuğun hangisini tercih ederdi?

kahinlik loading 😂😂😂😂

Oyun oynamak için oyuncu bilgisayarı şart değil. Üst segmentlere niye gidiyorsunuz. Siz de anlama kıtlığı olduğuna karar kıldım artık. Kocamın oynadığı oyunlar 3500 tl lik bilgisayarda gayet akıcı birşekilde açılıyor. Çünkü kardeşim den biliyorum. Sizin o dediğiniz bilgisayarlar video(render) düzenleme, yayın açma veya esporcular için. Benim kocam bunların hiçbirini yapmadığı için Lüzumsuz.
Ay vallahi şu cevabı o kadar çok vermişsiniz ki daraldım cevaplamalıyım. Yakın tanıdığım profesyonel render video vs işleriyle uğraşıyor. Kullandığı bilgisayarlar 25-30 bin bandında. Lar dedim dikkat ederseniz çünkü birkaç bilgisayar kullanıyor.
Öğrenci tanıdığım da bilgisayar aldı 15 bin civarında. Photoshop kullanabilmek ve oyun oynayabilmek için. Kardeşinize toplama 3 500 e mal ettiniz diye kocanızın 12 binlik bilgisayarına demediğinizi bırakmamışsınız. Eşinizin bilgisayarı değil sizinki anormal 😪

Konu sahibi ev almak sizin için bu kadar önemliyse ; eşiniz size evlendikten sonra çalişmayacaksin diye şart koşarken niye sizde ona evlenir evlenmez ev alacağız diye şart koşmadiniz. Evlenince bilgisayar,oyun abonelik, kahve süt.... yok diye belirtseydiniz böyle olmazdı.🤷

Evlenmeden önce çalışıyordum. Şimdi Beyefendi izin vermiyor. Ben seni çalıştırmam rahat ettireceğim diyor. Benim de isteklerimi soruyor bir şeyler alma konusun da. Ama işte yaşı 45'e geldiğin de geliri düşecek bunu ön görmesi lazım.
Taktınız siz de 45 yaşa arkadaşım.
Her mesajınızda aynı söylem.
‘Eşim 45’inden sonra çalışamaz, geliri düşer’
vs vs.
Yarını, yaşlılığı düşünüp tedbir almak iyidir ama siz çok erken başlamışsınız.

Yaşım 47 ben de kişisel zevklerime, sevdiklerime, keyfime belli bir miktar para harcıyorum.
Şahsen eşim sürekli böyle hesap kitap yapsa acayip rahatsız olurdum.
Sonuçta bu hayatı bir defa yaşıyoruz, tekrarı yok.

Adamı darlayıp durmayın, gözünüzü seveyim.
Kahveye koyulan sütü hesap etmek, gündeme getirmek nedir?

Taktınız siz de 45 yaşa arkadaşım.
Her mesajınızda aynı söylem.
‘Eşim 45’inden sonra çalışamaz, geliri düşer’
vs vs.
Yarını, yaşlılığı düşünüp tedbir almak iyidir ama siz çok erken başlamışsınız.

Yaşım 47 ben de kişisel zevklerime, sevdiklerime, keyfime belli bir miktar para harcıyorum.
Şahsen eşim sürekli böyle hesap kitap yapsa acayip rahatsız olurdum.
Sonuçta bu hayatı bir defa yaşıyoruz, tekrarı yok.

Adamı darlayıp durmayın, gözünüzü seveyim.
Kahveye koyulan sütü hesap etmek, gündeme getirmek nedir?
Ben bi yönden anlıyorum aslında konu sahibini. Ülkede asgari ücretle çalışan, asgari ücretle çalışmasa dahi sigortası asgariden ödenen çok büyük bir kesim var. Bu insanlar için en önemli şey ev almak. Çünkü emeklilik zamanları geldiğinde tek bir emekli maaşıyla (1500₺ bandında) hem kira ödeyip hem geçinemezler. Bir yerde ev almak için kendilerini paralamak zorunda kalıyorlar. Kendilerinden kısarak artırdıkları üç kuruşu eve bağlıyorlar.

Ama bunun çözümü zevklerden ödün vermek değil konu sahibi için. 5000 lira gelirle kredi ödenemeyeceği de açık. Ya kocasını ikna edip çalışacak bir şekilde iki maaşla ev sahibi olacaklar, yaşlanınca iki emekli aylıkları olacak ya da bi yerden miras kalmasını, piyangodan ikramiye kazanmayı falan bekleyecekler.

Biraz önce ben akılli kadınım, kocamın maaşı çok yüksek o yüzden rahat rahat çocuk yaptım çalışmıyorum demediniz mi? şimdi de az kazandığım için çalışmıyorum , çalışanlar gibi çocuğumu ihmal etmiyorum diyorsunuz, yani çalışıp çalışmamak konusunda para muhasebesi yaparak karar alan asıl sizsiniz sanırim
ileride de çocuğuna ben senin için işi bıraktım senin her anını doya doya yaşayabilmek için der herhalde :)

Annem ablamları doğurduğunda çalışıyormuş ve maaşı babamdan da yüksekmiş. Ama bana hamile kalmadan önce işten çıkmış.
Senin için işten çıktım der ve bunun parayla alakası yok. Hanımefendi hem mesleğim yoktu diyor, hem mesleği yokken işi bırakınca
hemen dönebilecek bir konumda gibi çocuğum için ev hanımı oldum diyor hem de çalışan anneleri kötü bir konuma sokmaya çalışıyor sırf
kendini önemli hissedebilmek için. : D

Sürekli dışarda yemek sağlığa zararlı eşinize bunu anlatın.internet evde mutlaka olmalı herkeste var zaten.elektronik harcamasına aylık sinir belirleyin mesela 250tl gibi.bunu aşmayın astirtmayin.hic dinlemezse sizde uçuk fiyatlı elektronik alın.dyson dan elektrik süpürgesi 15000tl link buzdolabı gösterin kocaniza Alicam da Alicam deyin.bakar görür işler cigrigindan çıkıyor düzelir

Parayı kissaniz dicem ama evlilik bu. Herkesin düşüncesi önemli. Bence oturup konuşun giderlerini kismasini isteyin

Valla matematiğimi konuşturdum arada bir yerlerde hesap kitap da yaptım konu sahibine. Dışarda yenilen yemeğe ayrılan bütçe adamın zevklerine ayırdığının üç katı. Asıl tasarruf yapması gereken yer dışarda yemek ama algılayamadı bir türlü. Hobilerini tamamen bırakıp kenara atacağı 500-700 lirayla ev sahibi olacağını sanıyor ama dönerciye, hamburgerciye giden 3000 lira umurunda değil. Çogacayib 😂
Ciddi ciddi masaüstü bilgisayar demiş. O kısma şok oldum. Adam bir saat oyun oynayacak diye bir odayı internet cafeye çevirecek😆😆

bilgisayar oyunu olabilir; birden fazla olan abonelikler eşine ayıracağı vakti orda geçirerek iletişim koparmak
Yoo neden? Beraber izlemek de bir çeşit çift aktivitesi. Bizim digide de netflixtede bi sürü dizimiz var beraber izliyoruz. Neden çalsın yani.

Back