• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam çok para harcıyor

Kötü alışkanlık mı bilgisayar oyunu ve netflix tam olarak nasıl kötü alışkanlık bi anlatır mısınız
Kötü alışkanlık işte. Ev için birikecek parayı oyuna netflix’e gömüyoruz hepimiz. Evsiz kalacaz bu gidişle. Yarın öbür gün sokakta saçlarımız yapış yapış, pejmürde bir halde “abla 10 dk netflix açsana” diye dilenecez. Ordan burdan topladıklarımızla kayıkhaneye gidip diğer nerflixkolik pejmürde arkadaşlarımızla felsefe yapıp dizi izlicez. Arada bir zengin bebesi gelip yanımıza oturup bizden hayat dersi alacak.

Beni yanlış anlamışsınız
Benim eşim de bilgisayar oyunu alır, netflixe ben istedim üye olduk, ben de arada beğendiğim oyun gelirse alırım
Çocuklardan önce eşimden çok playstation oynardım ben daha çok severdim
Eşim kahveye yine 100-200 harcar zaten gerçekten kahve sevenler granül kahve sevmez zaten çok da sağlıksız, normal çekirdek kahveler zaten çok pahalı,
Digitürk var maçlar için, hatta amazon prime daha incelemedik güzel yapımlar gelirse ona da üye olmayı düşünüyorum

Bunların yukarıdakilerin hiçbirini kötü alışkanlık olarak görmedim ben aksine insanın hoşuna giden şeyler.
Yani adam evlendi diye neden bunlardan vazgeçsin anlamadım evlenince kahve netflix yapılamıyor mu
sigara içen çok fazla insan var ama sigaraya verilen para hiç laf söz olmuyor demek istemiştim eşi sigara içse 500 lira sigaraya veriyor bıraksın demez mesela ama kahve netflix olunca gereksiz gelmiş.

ben siz için demedim,
konu sahibi 4 5 sayfada yazmış akşam oyun mu oynasın netflix mi izlesin (oyunda 1 den fazla üyelik var ve netfliks de dedi)
bunların birden fazla olması gereksiz (konu sahibi akşam 2 saat oyun mu oynasın tv baksın diyor)
aslında eşiyle vakit geçirmek istiyor - şikayet ettiği konuları yazmış
benim eşimde bilgisayar oyunu oynar ve digitürk var ama 1 aboneliğimiz var
oyunda bir item almak istediğinde bana da sorar
sağlıksız atıştırmaları vereceğin paraları item ver derim
kahve diyeceğim yok
insan kendisi için yaşıyor önce sağlığı olmalı ve sağlıklı iletişim olmalı
oturup konuşmalı ortayı bulabilmeli
sürekli ben dememeli

Ben size 3500 TL lik bilgisayarda oynanacak oyunu kocam 12 bin tl lik bilgisayar da oynuyor dedim. Bu bilgisiyarı yayıncılar veya iş için kullananlar var. Benim kocam 1 saatlik keyf için aldı. Halbuki o keyfi 3500 tl ye yapabilirdi. Buna cevab veremediğiniz için boş mesajlar la doldurdunuz. Gitmeyin nolur biraz daha kalın like kasın.
Iyi de oyun bilgisayarlari zaten 10 binden az değil artık. Durumumuz iyi eski 2 labtobumuz var is için gerekli olur diye laptob alalım diyoruz ama özellikleri güzel olan bir laptob zaten 10 binden aşağı değil.
Yıl olmuş 2021 nerdeyse 3 binlik toplama masaüstü bilgisayarı üstüne para verseler kullanmam.
Bu arada evim de yok kiradayim bunu da belirteyim

bilgisayar oyunu olabilir; birden fazla olan abonelikler eşine ayıracağı vakti orda geçirerek iletişim koparmak
Akşamları hep dizdize mi oturuyorsunuz? Biz 1-2 saat dizi falan izleyip ayrı odalara dağılıyoruz. Eşim kendi hobisiyle ilgili aboneliklerinin başına geçiyor, ben kendi hobimle ilgili aboneliklerimin başına geçiyorum. 8-10 tane halihazırda ödenen aboneliğimiz var.

Akşamları hep dizdize mi oturuyorsunuz? Biz 1-2 saat dizi falan izleyip ayrı odalara dağılıyoruz. Eşim kendi hobisiyle ilgili aboneliklerinin başına geçiyor, ben kendi hobimle ilgili aboneliklerimin başına geçiyorum. 8-10 tane halihazırda ödenen aboneliğimiz var.
yoo diz dize oturmuyoruz o dönemleri geçeli çok oldu bazen yan odada otururum bazen yanımda oyun oynar sataşırım :bicak: kısa video açar bakarız arada ben bilgisayar oturur oyun oynarım film izlerim, pandemi döneminde bu tv kanalları abonelikleri abarttı önceden açık olan kanalları abonellik yaptırıyor açmadım bu benim tercihim sizin tercihiniz saygı duyuyorum

7 senelik evliyim eşim 2 kez kanser atlattı 3+1 senedir çalışamıyor insan ister istemez bazı şeylerden kısıyor
İnsan hiç bir şeyi bilemez sağlık olmadan sağlıklı iletişim olmadan bu konuda çok pişmanlıklarım var eften püften konular için kırdığım kalpleri eşim kanser kök hücre nakli olacak çok yaşamaz ölür diyorlar bana ne kadar komik dimi dr bile durumu bilemediklerini söylerken dönüp dedim ki bırakta zamanı geldiğinde düşüniyim dedim ben bu zamanı yaşamak istiyorum - işte alınana tüm abonelikler birlikte geçirelecek vakti çalıyor bu zaman bir daha gelmeyecek bu benim fikrim

yoo diz dize oturmuyoruz o dönemleri geçeli çok oldu bazen yan odada otururum bazen yanımda oyun oynar sataşırım :bicak: kısa video açar bakarız arada ben bilgisayar oturur oyun oynarım film izlerim, pandemi döneminde bu tv kanalları abonelikleri abarttı önceden açık olan kanalları abonellik yaptırıyor açmadım bu benim tercihim sizin tercihiniz saygı duyuyorum

7 senelik evliyim eşim 2 kez kanser atlattı 3+1 senedir çalışamıyor insan ister istemez bazı şeylerden kısıyor
İnsan hiç bir şeyi bilemez sağlık olmadan sağlıklı iletişim olmadan bu konuda çok pişmanlıklarım var eften püften konular için kırdığım kalpleri eşim kanser kök hücre nakli olacak çok yaşamaz ölür diyorlar bana ne kadar komik dimi dr bile durumu bilemediklerini söylerken dönüp dedim ki bırakta zamanı geldiğinde düşüniyim dedim ben bu zamanı yaşamak istiyorum - işte alınana tüm abonelikler birlikte geçirelecek vakti çalıyor bu zaman bir daha gelmeyecek bu benim fikrim
Geçmiş olsun. Ama yarına çıkacağımızın garantisi yok ki. Markete giderken kaza yapıp ölebilirim. E bu bütün hobilerimden, alışkanlıklarımdan, keyiflerimden vazgeçip tüm zamanımı eşime ayıracağım anlamına mı gelmeli?

Biz de onu diyoruz, tercih meselesi. Konu sahibinin eşinin tercihlerine bu şekilde müdahale etmeye hakkı yok. Siz birlikte zaman geçirmeye bağladınız ama 20 sayfada konu sahibinin böyle bir şikayeti yok. Kadının derdi para. Adam işten çıkıp akşam ek iş yapsa eve gece yarısı gelse para geliyor diye mutlu olacak.

bilgisayar oyunu olabilir; birden fazla olan abonelikler eşine ayıracağı vakti orda geçirerek iletişim koparmak

Netflix izlerken birlikte izleyebileceği şeyi açsınlar akşamları oradan dizi izlesinler bu da bir iletişimdir, vakit geçirmedir
Oyun oynarken biraz da konu sahibi oynasın biz oynarken ver sen yapamadın yok ben yapamadım gibi atışırdık, eşim tv'de maç izlerken ben de pc'de eşimin izlemediği şeyleri izlerdim ya da bakım yapardım kitap okurdum
Sürekli her akşam mıç mıç olamaz ki olursa da zaten bir taraf taviz veriyordur o da bir süre sonra patlar ya ben bunu istemiyorum artık diye.
Atıyorum ben eşime Pretty Little Liars izleyelim desem ya da Friends izleyelim desem izlemez benimle ama ben çok severim. Bu dizileri eşim izlemiyor diye ben de mi izlemeyeceğim birlikte vakit geçirmek adına.

Bu arada sizin eşinizle durumunuz farklı eşiniz kanser olduğunu için keşke tv oyun açmasak her dakikayı birlikte geçirsek diyorsunuz ama bunu hastalığın verdiği kaybetme korkusuyla diyorsunuz. Ama normal işleyişte hiç tartışmamak ya da hiç tv izlemeden, oyun oynamadan açıkçası hoşuna gidecek şeyleri yapmadan sadece eşle iletişim bir yerde eşleri sıkar. Sonra ben sıkıldım ya evlilik bana göre değil kendim olamıyorum olur.

Son düzenleme:
Bence siz haklısınız. İnternet oyunlarına o kadar para harcamasına falan nasıl herkes normal demiş şaşırdım kaldım. Eşiniz çok müsrif geldi bana. Geliri de çok değilmiş. Dünyada açlıktan ölen bunca insan varken fuzuli bunca harcamaya herkesin normal demesi , hakkıdır demesi hem tuhafıma gitti hem de üzüldüm.
EE yani?
Dışarıda çadırda yaşayan, derme çatma kabile evlerinde kalan insanlar da var, o zaman konu sahibi de siz de parkeli kombili evler almayacaksınız. O insanlar soğukta üşürken siz sıcakta yatamazsınız madem öyle.
Kendi söylediğinizi kendiniz uyguluyor musunuz? Uygulamayıp çıkınımda birikim yapayım da ev alayım diyorsanız neye göre yargı dağıtıyorsunuz?
Doğruların bilirkişisi de, keyiflerin kahyası da siz değilsiniz.
Boş duyar kasmayın.

Back