Kocam çok para harcıyor

Uç bir harcama görmedim açıkçası
Çoğu insan ayda 500 lira sigaraya veriyor, evinde alkol tüketen insanlar yine bir o kadar daha veriyordur.

Uc olmayabilir ama birden fazla abonelik bana gereksiz geldi (bilgisayar oyunu netflix) sadelik istiyor. bunlarda dediginiz gibi kotu aliskanliklar
Evlilik degisim demektir. ortayi bulabilmektir esi bekar hayatina devam etmek istiyor.

Yani sabit bi geliri yoksa neye güvenip ev borcuna gireceksiniz

Uc olmayabilir ama birden fazla abonelik bana gereksiz geldi (bilgisayar oyunu netflix) sadelik istiyor. bunlarda dediginiz gibi kotu aliskanliklar
Evlilik degisim demektir. ortayi bulabilmektir esi bekar hayatina devam etmek istiyor.

Beni yanlış anlamışsınız
Benim eşim de bilgisayar oyunu alır, netflixe ben istedim üye olduk, ben de arada beğendiğim oyun gelirse alırım
Çocuklardan önce eşimden çok playstation oynardım ben daha çok severdim
Eşim kahveye yine 100-200 harcar zaten gerçekten kahve sevenler granül kahve sevmez zaten çok da sağlıksız, normal çekirdek kahveler zaten çok pahalı,
Digitürk var maçlar için, hatta amazon prime daha incelemedik güzel yapımlar gelirse ona da üye olmayı düşünüyorum

Bunların yukarıdakilerin hiçbirini kötü alışkanlık olarak görmedim ben aksine insanın hoşuna giden şeyler.
Yani adam evlendi diye neden bunlardan vazgeçsin anlamadım evlenince kahve netflix yapılamıyor mu
sigara içen çok fazla insan var ama sigaraya verilen para hiç laf söz olmuyor demek istemiştim eşi sigara içse 500 lira sigaraya veriyor bıraksın demez mesela ama kahve netflix olunca gereksiz gelmiş.

Ben yazdım sandım valla çocuklarına harcarim, eşimi teşvik ederim al diye ama kendime kıyafet söz konusu ise cimriliğim tutuyor. Zaten var, diyip alma ihtiyaci hissetmiyorum. Ama ben kendime düzenli kitap alıyorum. Kıyafete vermem ama kitaba acımam

yavrum bakamaz işte...hadi o daha toy hesap bilmiyor sen akıllı kadinsın, kuruş kuruş hesapla, ev kira 5000 tl maasla anca açliktan ölmezsiniz ama yetmez, kişi başi 1500 sadece gida tutuyor, çocuk da olursa yandınız...tasarruf ederek geçinebilecek bir geliriniz yok yani , senin lüx dediklerin devede kulak zaten

Son düzenleme:
Yemek dışında bir sıkıntı göremedim. Eviniz kiraymış ev için yavaş yavaş birikim yapalım diyebilirsiniz. Dışarıda yemeyi seven biriyse isterseniz sizde o tarz yemekler yapabilirsiniz internette bir sürü tarif var belki bu şekilde yavaş yavaş değişir alışkanlığı.

Keşke çalışsanız hobilerinize harcadığınız para batmaz o zaman hem çocuk olunca zaten çalışamayacaksınız bu boşluğu neden değerlendirmiyorsunuz asıl boş durmanız müsriflik
çocuk olunca niye çalışılmiyor ki? asil çocuk olunca lazim çalışmak, çocuğum olmasa kuru ekmek yer otururdum valla sıcak evimde, ama benim maaşım şu an sadece çocuga gidiyor, adam da evi geçindiriyor mesela, nasıl bırakayım çalışmayı?

Çok haklısınız ama zamanla oturacak şeyler bunlar zamanla öğretin tasarrufu anlatarak alışkanlık var ister istemez eşinizde öğrenmesi şazım.Benim babamda aşırı tutymluydu lazım olmayanın dışında kullndırmazdı haşlık verirdi lazım olmazsa kullnma derdi bende öyle dua ederdim eşim cömert olsun diye eşim cimri değil tasarruf lu çok şükür bana aksine fazla cömert ben ilk evlendim alamıyorum alışmamışım yada bi şey alıcam soruyorum eşime bende zamanla lazım olanı almayı gereksiz tasarruf etmemyi öğrendim dedğim gibi alışkanlıklar var artık tek değil ikiniz olduğuna alışıp beraber karar vericeksiniz.

Kocanız müsrif değil siz cimrisiniz.
Netflix digitürk ve amazon prime bizde de var☺. Türk kanallarındaki ağlak dizileri izlememeyi tercih etmek bir ihtiyaç artık. Ayrıca kahve keyfi de bir ihtiyaçtır.
Kocaman toplama bilgisayarı bir odaya yığmamayı tercih etmek de mantıklı. Laptop dururken toplama bilgisayar mı alınır bu çağda.
Sadece zırt pırt dışarda yemek sağlıklı değil. Kalanları normal bir hayat. Lüks değil normal olan eşinizin yaptığı yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…