- 23 Temmuz 2019
- 14.638
- 46.649
- 548
- 40
- Konu Sahibi Mijares Rebeca
-
Daha geçen gün eşimle aynı muhabbet döndü. Çok şükür maddi bir sıkıntımız yok, rahatça harcama yapabiliyoruz.
Benim eşim mesela, çok tatlı harcar. Eğer karşılayabiliyorsa, beğendiyse alır. Ben 40 kere düşünürüm.. ihtiyacım var mı, öyle mi böyle mi.. Yahu gelmişim 35 yaşıma, giydiğimin taktığımın hakkıyla yakışacağı 15 senem kalmış şurda. Hazır para da var.. Alsana, giysene, taksana.. Beceremiyorum. Bu da hep işte yetiştirilme tarzından.
Biz de o şekilde. Internet var evde. Netflilix kahve vs tercihim değil. Yine dışarıda sürekli yemek digital oyunlara verilen 200 300 bana fazla geldi.Buranın en fakiri benim galiba :)) ne ev interetim ne netfilix ne sütlü kahveler bunlar bana baya lux geliyor suan :)) bana israf gelidi açıkçası eşinin harcamaları hafta da bir dışarıdan yerim en fazla hergun hergun dışarıdan yemek yemek normal değil bacım...acilen eşine ceki duzen vermen lazım hazira dağ dayanmaz öğrenci hayatı yaşar esin halen
Aylik kahve masrafim 1000 lira filan siz yazana kadar hic hesaplamamistim amaamazon prime netflix ve youtube uyeligim var ayrica
Parayi kazaniyorsa harcama.sikinti degil ama sizin durumunuzda sizin takipara guvenip harciyorsa zikkim icsin. Vermeyin takilarinizi. Banka hesabi acip vadeli altin hesabina yatirin.
Kesinlikle çok haklısınız :) Benim durumum şu: Bir tane uzun siyah hırkam varsa, gidip bir de kısasını almaya elim varmıyor. Gereksiz görüyorum. Ama eşim için böyle değil, beğendiyse alır - ki normali ve olması gereken de budur. En azından bizim bütçemiz buna elveriyor.ama sizin durumunuzda şu var bence, bir tane güzel siyah bir mont varken ve ihtiyaç yokken 2. siyah montu almazsınız.
ama oyun tutkunu bir adam gidip bir kere sağlam para verip iyi bir bilgisayar alır. adam 2 oyun bilgisayarı alsa o da haksız.
ihtiyaç olan pahalı şeyi almak dediğiniz gibi insanın eli ayağı tutarken en normali :)
Adam kazandigini harcayabilir. Siz calismiyorsaniz eger cok da karismayin.Aslında yazdıklarımdan fazlası var. Amazon prime gibi birçok üyeliği var demiştim ilk mesajım da. Mesela Tswitch denen platformda her ay 2 yayıncıya abone oluyor 10$, bilgisayar oyunlarına para harcıyor. Bu oyunlar 10-20 tl lik değil, 250- 300 TL yi buluyor. Bu sıralar da ev süpüren robot alacağım diyor. 2000-3000 TL civarın da. Bunların hepsi birleştiğin de ciddi rakamlar oluşuyor. Aslında maaşı yetiyor ama ileri de ne olacak bilemiyorum
Siz normal çorabı Müjde yerine Penti alabilirseniz insanlık adına küçük olsa da sizin için büyük bir adım olur. Vücut çorabı için biraz terapi görmeniz şart.Bugün forum da vucüt çorabı diye başlık gördüm. Çok beğendim alacaktım 60TL gibi birşey di. Ben almaya kıyamadım. Biraz tutumluyum ama ev almak için
Netflix fix zaten hemen hemen her evde. Zaman zaman çok izliyoruz zaman zaman yüzüne bakmıyoruz. Ama çoklu üyelikler zaten bunlar, biz üç kişi kullanıyoruz mesela bir üyeliği, her ay biri yapıyor ödemeyi.üç beş kanala abonelik var
bunların hangisinden ne kadar izliyoruz
Yazilimciyim.Sizinkine sorar mısınız? Şöyle adam akıllı bir pc için ki hem oyun oynayacak, hem videoları seyrederken kasmayacak, hem iş icabı izlenmesi gereken bazı programları rahatça kurup izleyecek çok fonksiyonel, tam donanımlı PC'ler 20-30 bin liradan mı başlıyor, hayır derse benim kocayı vurmaya gideceğim şimdiden hakkınızı helal edin
3500 liralık pcyle ancak benim gibi siteye girersiniz, bir de süper mario oynarsınız, benim 7 yıllık ıpad bile mario oynarsam kasar, yalnızca okey çeviriyorum kendi kendime
Netflix fix zaten hemen hemen her evde. Zaman zaman çok izliyoruz zaman zaman yüzüne bakmıyoruz. Ama çoklu üyelikler zaten bunlar, biz üç kişi kullanıyoruz mesela bir üyeliği, her ay biri yapıyor ödemeyi.
Amazon prime üyeliğim de var benim. Çünkü ayda sadece 7 lira veriyorum ve amazondan aldığım her şey ücretsiz kargoyla geliyor. Geçen hafta 100 liraya 4 tane 32’li tuvalet kağıdı, 2 tane 3 kiloluk sıvı çamaşır deterjanı 30 lira, kağıt havlu 3 tane 12’li 40 lira, 5 paket 200’lü peçete bunun fiyatını hatırlamıyorum ama ucuzdu. 4-5 aylık bunlar bizim için. Markette bu fiyata bulamam, artı benzin harcarım, artı yorulurum, artı korona var. Bunların hepsi ücretsiz kargoyla ayrı ayrı geldiAmazon candır Ahahah resmen amazon reklamı yaptım
Benim çevremdeki en cimri insan ben olabilirimseninki olağan da ben konu sahibi için yaptım o yorumu
bizde bir enişte var canı sağ olsun da para konusunda biraz değişiktir
gider en adı sanı duyulmamış suyu alır ucuz diye
altında arabası vardır ama bir çok yere yürür, otobüse biner, hadi bunlar neyse de ona buna rica eder kendini bıraktırır vs vs
mesela internet için süperonline geldi hemen bunlar süperonline geçtiler o zaman 5 TL ucuzdu galiba, bize de dedi durdu işte neden çok ödüyorsunuz vs vs
benim yıllardır internetim hiç sıkıntı yaşamaz o ikide bir internet sıkıntısı anlatır (aynı sitede karşılıklı binalarda oturuyoruz)
ya da ne bileyim ben taksi kullanırım bu adama batar, telefondaki internet paketinizi kullanmayın WİFİ açın der vs vs
örneğin yenilecek içilecektir o kendince bonkörlük yapar ama paket değil de dökme alır vs
bazı insanları olduğu gibi kabul etmek lazım
Bizim evdeki PC'nin 15 - 20 bini varSizinkine sorar mısınız? Şöyle adam akıllı bir pc için ki hem oyun oynayacak, hem videoları seyrederken kasmayacak, hem iş icabı izlenmesi gereken bazı programları rahatça kurup izleyecek çok fonksiyonel, tam donanımlı PC'ler 20-30 bin liradan mı başlıyor, hayır derse benim kocayı vurmaya gideceğim şimdiden hakkınızı helal edin
3500 liralık pcyle ancak benim gibi siteye girersiniz, bir de süper mario oynarsınız, benim 7 yıllık ıpad bile mario oynarsam kasar, yalnızca okey çeviriyorum kendi kendime
M
esele şinizin para harcaması değil, mesele evinize giren para miktarının az olması. 5500TL kazanç var yazmışsınız, evniz yok kiradasınız. Maddi olarak hiç iyi bir durum değil açıkçası.
Gelecekten kaygi duymakta haklisiniz, cunku dunya bomb.k bir yere gidiyor her an issiz kalmak mumkun. Su durumda bence de bir ev veya kenarda birikim gerekiyor. 5500TLyle birikm yapmaniz mumkun degil hayat pahali, kira var, arabaya biraz benzin koyarsin o para biter.
30Tllik Netflixten, 10tllik kahveden kısarak bir yere varamazsınız. Eve daha çok para sokmanız gerekli. Adamı didik didik edeceğinize neden çalışmıyorsunuz? Bu gelecek 2nizin de geleceği, sizin de söz hakkınız var, eve daha çok para sokmak istemekte haklısınız kesinlikle. Burda adama sayacağınıza, her harcamasını didik didik edeceğinize dikilin karşısına ben çalışıcam diyin nokta.
Bu devirde çalışmak için izin almak mı kaldı Allah aşkına, paraya gelinceye kadar adamın zihniyeti sakat. benden izin alıcaksın diyen bir adamla asla asla asla evlenmezdim, siz de bir acaipsiniz.
aslında ben adamı sevdim
adam benden izin al da demiyor tam olarak
konu sahibi yıllardır çalışmış, ailesini geçindirmiş vs vs
eşi de ben sana bakarım sen sabahın körlerinde işe gitme diyor, kendince konu sahibine rahat bir hayat yaşatıyor
biz bazen hep kendi oturduğumuz yerlerden bakıyoruz hayata, yani çalışmamanın maddi kaybını kendi kazandığımız maaş yahut hayat ile karşılaştırıyoruz (sözüm sana değil, aslında kendim de dahil bir çoğumuza)
çalış, çalış diyoruz da konu sahibinin mesleği var mı bilemem ama asgari ücretle günde 12 saati ev dışında geçmesin diye düşünülen birisi var gibi konuda
adam diyor ki kendi işimiz var şükür çalışıp kazanıyoruz sen de evinin hanımı ol, keyif yap
yemek dahi yapmıyor konu sahibi, yiyip içip gezip yıllardır yaşamadığı hayatı yaşatmaya çalışıyor eş
çalışmamanın maliyeti çok değil, biraz da sen hayatını yaşa diyor
aslında bir süre konu sahibi de idare edip bir süre sonra daha sıkı bir ekonomi de evde yaratılabilir
ama kendisi hiç harcama yapma kültürüne sahip olmadığı için yenilen içilen dahi rahatsız ediyor, 60 lira buna verilmez diyor
(bu arada yaptım market alışverişi, konu sahibi benim sepeti görse kriz geçirir, ama şu pandemide tek lüks yeme içme kaldı)
Konudaki tek problem.Evlenmeden önce çalışıyordum. Şimdi kocam izin vermiyor.
Kuzum eşini ev almak için ikna etmelisin; sana hak veriyorum ev alsa bu yaptıkları gözüne batmayacak bile makul fiyat olsun istiyorsun haklısın acaba eşin evlenmeden para harcayamıyordu şimdi rahatlayınca harcıyor bir yerleri eksik anlatıyorsun o yüzden yorumlar böyleYok cidden anlatamıyorum. Burdakilerin tuzu kuru galiba. Kocam 1 saat tv ye ya bakıyor ya bakmıyor. 12 bin TL ye aldığı bilgisayarda 2 saat oyun anca oynuyor. Gidip yayıncılara 10$ üye olup bağış yapıyor. Hani diyorum kocam iyi durum da olsa bunları yapsa ses çıkarmayacağım. Yaşadığınız yerde birgün gidin sanayiye bir çaydanlıkcı bulun ne şartlar da ne zorluklar da çalışıyorlar görün. İnternet olmasın demiyorum 159 TL yerine 89 TL lik alsın. Ayrıca dizi dediğiniz şey normal internetten de izleniyor. Belirttiğim gibi biraz gösteriş olsun diye alıyor, aldıklarını kullansa bir şey de demeyeceğim. Kullanmadığımız şey için para ödüyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?