Kocam çok para harcıyor

ama sizin durumunuzda şu var bence, bir tane güzel siyah bir mont varken ve ihtiyaç yokken 2. siyah montu almazsınız.
ama oyun tutkunu bir adam gidip bir kere sağlam para verip iyi bir bilgisayar alır. adam 2 oyun bilgisayarı alsa o da haksız.
ihtiyaç olan pahalı şeyi almak dediğiniz gibi insanın eli ayağı tutarken en normali :)

Biz de o şekilde. Internet var evde. Netflilix kahve vs tercihim değil. Yine dışarıda sürekli yemek digital oyunlara verilen 200 300 bana fazla geldi.

evden calisma kahve konusunda bizim de belimizi buktu

ben en çok evi olmadığı halde eşiniz ile neden evlendiniz on u merak ettim

yani adam yıllardır kazandığını harcamış diyorsunuz

babası ile aynı işi yapan baba evinde oturan adam kazandığını harcar

zaten o aldığı para onun harcaması için verilen paradır

zira kira, fatura, ev eşyası geçim vs gibi dertleri yoktur, yer, içer, gezer

ama insan nişanlısının yeme alışkanlığını, kahvesini, bilgisayarını vs bilir

örneğin evlenmeden aldı ise o bilgisayarı verme buna bu kadar para der

bir de ben evdeki diğer eşyaları merak ettim

yani kaç liralık çamaşır makinası, buzdolabı, koltuk takımı var

ya da ne bileyim kettle mesela marka marka fiyat fiyat var kaç liralık sizdeki

adam robot süpürge diyor ya şu an evde nasıl bir süpürge var

ben eşinin bu kadar net maaş aldığını da düşünmüyorum

esnaf bu insanlar işçi de varmış yanlarında

bu durumda gelen para önce zorunlu giderlere ayrılır kalırsa işyeri sahibine kalır bu bir ay 5000 olur bir 50000 olur belki ama işi yapan adamın net bir maaşı olmaz

yeni evli diye babası ilk başlarda belki fazla fazla verir vs de ilk darboğazda konu sahibinin eşinden kısılacağı açık

eş demiş ki ben seni rahat ettiririm çalışma

adam robot süpürge alalım, yiyip içip gezelim modunda rahat ettiriyor kendince

konu sahibi ise ev istiyor

ama bunu baştan nasıl konuşmamışlar anlamak güç

yani konu sahibi fikrinde olan birinin evlenmeden ev alalım krediyi aydan aya öderiz demesi lazım, hiç kiraya çıkmamak lazım vs vs

konuyu okudum, market alışverişi yapmam lazım, hesabıma gittim kalan paraya baktım, market alışverişini ertelesem mi diye düşündüm

işin komiği zaten kredi kartı ile alacağım yani bir ay sonra ödeyeceğim ama konu sahibi içimize işletti

zorunlu, gerekli, lüks ayrımı yapmam ekonomide iyidir

gerekli kategorisinde biraz durmak düşünmek lazım

gerekli, en alt kademedeki değil de en azından orta ya da orta üst almak lazım ki parasını çıkarsın

yani 250 TL ye de var 750 TL ye de en az 500 olanı almalı ki hemen bozulup çöp olmasın

lüks e gelince durup düşünüp lüks olduğunun bilinci ile alıp alternatif bir şeyden vazgeçip dengelemek gerekir

aslında konu sahibinin eşine iletmesi gereken bu ama üslup önemli

üç beş kanala abonelik var

bunların hangisinden ne kadar izliyoruz, işten çıktın dışarıda yemek yedik duş aldık kahveyi yaptın bir saat oyun oynadın dizi izleyecek zaten az zaman var bir iki platformu iptal etsek birbirimize zaman ayırsak denilebilir

ama bence şu yemek işini çözmek önemli

ilk sayfalarda günlük menü yaptım, konu sahibi başla bir yerden

lakin o menüler aynı ürünleri dışarıda yemekten daha masraflı da olabilir

Söylediğiniz şeylerde absürt bir harcama göremedim.
Ama tabii çalışmıyorsa ve altınlara güvenip evde yatarak bu harcamaları yapıyorsa yanlış.
Ikinizde çalışıyor musunuz geliriniz ne kadar

Kesinlikle çok haklısınız :) Benim durumum şu: Bir tane uzun siyah hırkam varsa, gidip bir de kısasını almaya elim varmıyor. Gereksiz görüyorum. Ama eşim için böyle değil, beğendiyse alır - ki normali ve olması gereken de budur. En azından bizim bütçemiz buna elveriyor.

Buna rağmen, eşimin yaptığı hiç bir harcama gözüme fazla görünmedi mesela. Çocuklarıma da harcarım mesela, hiç gözüme gelmez. Ama niyeyse elim bi türlü kendime harcama yapmaya gitmez :)

Eşim pahalı bir markanın montunu tak diye sipariş ederken ben 80 TL'lik pantolon için 40 kere düşünüyorum.. Ödeyip ödeyemeyeceğimiz değil konu; ihtiyacım var mı yok mu..

Acaba diyorum konu sahibi de buna benzer bir kafa yapısına sahipse, yadırgıyor olabilir.

M
esele şinizin para harcaması değil, mesele evinize giren para miktarının az olması. 5500TL kazanç var yazmışsınız, evniz yok kiradasınız. Maddi olarak hiç iyi bir durum değil açıkçası.

Gelecekten kaygi duymakta haklisiniz, cunku dunya bomb.k bir yere gidiyor her an issiz kalmak mumkun. Su durumda bence de bir ev veya kenarda birikim gerekiyor. 5500TLyle birikm yapmaniz mumkun degil hayat pahali, kira var, arabaya biraz benzin koyarsin o para biter.

30Tllik Netflixten, 10tllik kahveden kısarak bir yere varamazsınız. Eve daha çok para sokmanız gerekli. Adamı didik didik edeceğinize neden çalışmıyorsunuz? Bu gelecek 2nizin de geleceği, sizin de söz hakkınız var, eve daha çok para sokmak istemekte haklısınız kesinlikle. Burda adama sayacağınıza, her harcamasını didik didik edeceğinize dikilin karşısına ben çalışıcam diyin nokta.

Bu devirde çalışmak için izin almak mı kaldı Allah aşkına, paraya gelinceye kadar adamın zihniyeti sakat. benden izin alıcaksın diyen bir adamla asla asla asla evlenmezdim, siz de bir acaipsiniz.

Son düzenleme:
Adam kazandigini harcayabilir. Siz calismiyorsaniz eger cok da karismayin.

Uç bir harcama görmedim açıkçası
Çoğu insan ayda 500 lira sigaraya veriyor, evinde alkol tüketen insanlar yine bir o kadar daha veriyordur.

Bugün forum da vucüt çorabı diye başlık gördüm. Çok beğendim alacaktım 60TL gibi birşey di. Ben almaya kıyamadım. Biraz tutumluyum ama ev almak için
Siz normal çorabı Müjde yerine Penti alabilirseniz insanlık adına küçük olsa da sizin için büyük bir adım olur. Vücut çorabı için biraz terapi görmeniz şart.

üç beş kanala abonelik var

bunların hangisinden ne kadar izliyoruz
Netflix fix zaten hemen hemen her evde. Zaman zaman çok izliyoruz zaman zaman yüzüne bakmıyoruz. Ama çoklu üyelikler zaten bunlar, biz üç kişi kullanıyoruz mesela bir üyeliği, her ay biri yapıyor ödemeyi.

Amazon prime üyeliğim de var benim. Çünkü ayda sadece 7 lira veriyorum ve amazondan aldığım her şey ücretsiz kargoyla geliyor. Geçen hafta 100 liraya 4 tane 32’li tuvalet kağıdı, 2 tane 3 kiloluk sıvı çamaşır deterjanı 30 lira, kağıt havlu 3 tane 12’li 40 lira, 5 paket 200’lü peçete bunun fiyatını hatırlamıyorum ama ucuzdu. 4-5 aylık bunlar bizim için. Markette bu fiyata bulamam, artı benzin harcarım, artı yorulurum, artı korona var. Bunların hepsi ücretsiz kargoyla ayrı ayrı geldi Amazon candır Ahahah resmen amazon reklamı yaptım

Yazilimciyim.

ortalama bir pc yani webde gezilcek filmizlencek ve fps oyunlarini da orta kalitedepynatacak bir pc 15 bin.

her seyi yapabilecegim, peogram kuracagin islemciyi yormayacagin ve oyunlari da fps siki tisi yasamadan basit renderlari da yillarini almadanyapacagin pcsu an ki kur ve verhi ile 30 tutar fazla tutmazsa iyidir.

seninki olağan da ben konu sahibi için yaptım o yorumu

bizde bir enişte var canı sağ olsun da para konusunda biraz değişiktir

gider en adı sanı duyulmamış suyu alır ucuz diye

altında arabası vardır ama bir çok yere yürür, otobüse biner, hadi bunlar neyse de ona buna rica eder kendini bıraktırır vs vs

mesela internet için süperonline geldi hemen bunlar süperonline geçtiler o zaman 5 TL ucuzdu galiba, bize de dedi durdu işte neden çok ödüyorsunuz vs vs

benim yıllardır internetim hiç sıkıntı yaşamaz o ikide bir internet sıkıntısı anlatır (aynı sitede karşılıklı binalarda oturuyoruz)

ya da ne bileyim ben taksi kullanırım bu adama batar, telefondaki internet paketinizi kullanmayın WİFİ açın der vs vs

örneğin yenilecek içilecektir o kendince bonkörlük yapar ama paket değil de dökme alır vs

bazı insanları olduğu gibi kabul etmek lazım

Benim çevremdeki en cimri insan ben olabilirim Benim de cimriliğim böyle işte, ucuz tuvalet kağıdı kovala, ne alacaksan indirimden al vs.

İnsanları kesinlikle olduğu gibi kabul etmek lazım. Konu sahibi 3 sene birlikte olup evlendiklerini söylüyor ama insan bu kadar zaman geçirdiği birinin yeme içme ve harcama alışkanlıklarını, gelecek planlarını, hayata bakışını nasıl bilmez bu kısım muamma. Evlenince düzeltirim diye düşündü muhtemelen.

Bizim evdeki PC'nin 15 - 20 bini var

aslında ben adamı sevdim

adam benden izin al da demiyor tam olarak

konu sahibi yıllardır çalışmış, ailesini geçindirmiş vs vs

eşi de ben sana bakarım sen sabahın körlerinde işe gitme diyor, kendince konu sahibine rahat bir hayat yaşatıyor

biz bazen hep kendi oturduğumuz yerlerden bakıyoruz hayata, yani çalışmamanın maddi kaybını kendi kazandığımız maaş yahut hayat ile karşılaştırıyoruz (sözüm sana değil, aslında kendim de dahil bir çoğumuza)

çalış, çalış diyoruz da konu sahibinin mesleği var mı bilemem ama asgari ücretle günde 12 saati ev dışında geçmesin diye düşünülen birisi var gibi konuda

adam diyor ki kendi işimiz var şükür çalışıp kazanıyoruz sen de evinin hanımı ol, keyif yap

yemek dahi yapmıyor konu sahibi, yiyip içip gezip yıllardır yaşamadığı hayatı yaşatmaya çalışıyor eş

çalışmamanın maliyeti çok değil, biraz da sen hayatını yaşa diyor

aslında bir süre konu sahibi de idare edip bir süre sonra daha sıkı bir ekonomi de evde yaratılabilir

ama kendisi hiç harcama yapma kültürüne sahip olmadığı için yenilen içilen dahi rahatsız ediyor, 60 lira buna verilmez diyor

(bu arada yaptım market alışverişi, konu sahibi benim sepeti görse kriz geçirir, ama şu pandemide tek lüks yeme içme kaldı)

Buraları kaçırmışım

O zaman konu sahibesi ve eşi maalesef finansal konularda uyumsuz

Konu sahibesi ailesine bakmış, hayatboyu maddi kaygı yaşamış

Eşin ailesi ise kendi işine sahip daha iyi koşullarda yaşamış anladığım kadarıyla. Bu konuda adamın daha rahat olması normal.

Evlilikte finansal bakış açılarının uyması önemli bence. Yine de konu sahibesi gibi tırnak yiyeceğim daha çok para getirme yolunu seçerdim herhalde baksanıza kadın 10tlnin hesabını yapacak kaygı düzeyinde

Kuzum eşini ev almak için ikna etmelisin; sana hak veriyorum ev alsa bu yaptıkları gözüne batmayacak bile makul fiyat olsun istiyorsun haklısın acaba eşin evlenmeden para harcayamıyordu şimdi rahatlayınca harcıyor bir yerleri eksik anlatıyorsun o yüzden yorumlar böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…