kocam bu konuda değişmiycek sanırım ? ben mi kabullenmeliyim bunu !

Bence de ters düştünüz savundugunuz şeye

Mesela neye ters düştüm? Ben mutfak fayanslarını silerken zorlanırım ama eşim kuvvet uygularken zorlanmaz. Onun fıtratı gereğidir bu , daha güçlüdür. Bunu kabul etmiyor muyuz ?

bunun tek çözümü var canım sorumluluk vermek yardım etmicek sorumluluk alçak ...yardım nedir asıl işi siz yaparsınız oda ucundn tutar tamam işte tutuyomuş hepsini aynı anda yapmayın ama sıkılabilir ufak ufak mesela çamaşırlarlar ütülenmemeişmi açın ütüyü canım hadi sen kendi çamaşırlarını ütüle yatiştiremiyorum de o ütülerken diğerlerinide getir...
banyodaki havlu değiştirilmemiş mi mesela oda bunu farketmiş bu havlu neden değiştirilmedi dediğinde canım artık bu senin görevin ben buna yetişemiyorum 3 günde bir değiştir bunu diyin...
mesela lavabo bulaşık dolu bulaşık makinasındaki temizler yerleşcek sizde tuvalet yıkıyosunuz eşiniz gelmiş bu bulaşıklar niye burda demiş sizde makinada temizleri var koyamadım dediniz niye koymadın dedi artık sen koy canım bak işim var yetişemiyorum artık senin sorumluluğunda diyin ve o makinayı boşaltmadan ASLA siz boşaltmayın bunların hepsini ben böyle başardım:) bulaşıkları iki gün bekledi tezgahta temizler yerleşmedi bilerek yaptım en sonunda kokmaya başladı geldi eşim dediki kokuyo bunlar bende dedimki makinayı senin boşaltman lazımdı boşaltmadığın için yerleştiremedim bak işim var oda yerleştiremem yorgunum dedi bende camı aç havalansın o zman yarına kadar beklicek o zman bulaşıklar dedim kararlı olduğumu gördü iki saat sonra yerleştirmişti bende makinayı doldurdum:)
bunlar 6-7 aylık evliyken oldu şu an dördüncüyılımıza giriyoruz hvlu değiştirmek,sıvı sabun doldurmak,makina yerleştirmek,çamaşır asmak ve ütü yapmak onun görevidir ha bide salata ben karışmam kendisi yapar:) salata yapmazsa domatesi salatalığı tabağa koyuyorum yanınada bıçak sofrya getiriyorum salata yapmamışsın hadi doğra diye kendisi doğruyo:)))) zorla biraz:)

evi dağıtmıyorsa üstünü başını kirliye atıyorsa bence bu da güzel bunu da yapmayanlar var

Ortalığı dağıtmıyo, üstünü başını kirliye atıosa bence ses etme.

bunlar ve türevi yorumları hayretle okudum üstünü başını kirliye atmak meziyet midir yani, koca adam donunu atletini zaten salona falan atacak değil heralde, ha atan varsa yuh ki ne yuh !!!

oldu olacak tuvalet eğitimi var diye sevinelim ki burda okuduğum kadarıyla sifon çekmeyen hijyen kurallarına uymayan elini yikamayan adam da çok, o evde ne yapılan yenir ne yıkanan giyilir, net

evdeki dağınıklık kır toz iki kişiye ait değil mi, neden düzenlemek sadece kadının görevi olsun, yol yakınken yüksek perdeden uyar derim, şimdi çocuk yok yaşın genç aman nolacak diyebilirsin, ama sene seneyi aratıyo 10 sene sonra bunu tekrar önüne getirirsen bunca yıl ses etmedin der çekilir kenara5

Eşim çorabını bile sepete atmazdı ilk zamanlar. Öyle alışmış annesinin evinde.
Sana tavsiyem eşine şunu yap bunu yap deme.
Çorabını odaya mı çıkarıyo? İkinizde odadayken eline tutuştur hayatım şunu bi atar mısın bende şurayı toplayayım de.
Kahvaltıya yardım etmesini istiyosan vakit az kaldı gel yardım et deme. Canım şurdan şunu uzatırmısın masaya koyar mısın de.
Bana eşim bardağı buraya niye koyuyosun dese sanane derim. Adama neden niye diye sormak ters tepki verir. Siz iş yapmaktan onun yanında yakınırsanız işi angarya gibi görmeye başlayacaktır oda.
Sabah ondan erken kalkmayın niye kalkıyosunuz? Eşiniz 11 e kadar yatıyosa sizde ona sarılın yatın. Kalkıncada bi yere gidecekseniz hızlı hızlı yaparsınız işinizi arada küçük yardımlar istersiniz. Sizin yetişemediğinizi görürse yardım eder diye düşünüyorum.
Siz herşeye yetişirseniz adam niye yardım etsin yada yardım etmeye ihtiyaç duysun ki.nasılsa yapan var.
Benim suyunu kendisi almayan eşim şuan yeri geliyo ütüsünü bile yapıyo. Ev süpürüyo. Balkon yıkıyo banyo yıkıyo. Mutfağı toplar. Ha ilk başlarda yaptığı iş bişeye benzemiyodu. Kötü yapıyosun falan demedim hiç. Eleştirmedim de kesinlikle. O tezgahı bir dahaki silişinde hayatım şunu sıkalımda öyle silelim yağlar girmez yoksa dedim.Şimdi benim ocak sildiğim bez hangisi davlumbazı silerken ne sıkarım hangi bezle silerim hepsini bilir. Arada kendi yapar.
Yapıncada gider öper teşekkür ederim.
Güzel yaklaşın biraz. Sonuç alacağınıza inanıyorum. Ben aldıysam herkes alır yani:)
Birde anlatmayın kimsenin yanında şuna yardım etti buna yardım etti diye. Beyefendilerin erkeklik gururu inciniyo.
Ben mutfağı topluyorum eşimde yere düşen ekmek kırıklarını süpürüyo. Tlfnu çaldı annesi arıyo. Oğlum napıyosunuz sorusunun cevabı; napıyım anne ben oturuyorum tvye bakıyorum eşimde mutfağı topluyo:KK53:

İlk baştan bu kadar taviz vermemek gerekiyor bence. O ev iki kişininse sorumluluklar da iki kişi arasında paylaştırılmalı. Biri kral diğeri yaver konumunda olmamalı evliliklerde çiftler. Şu saatten sonra düzeltilmez muhtemelen. Alışmış bir kere her şeyin ayağına gelmesine.

Bizim kurallarımız vardır, sofrayı birimiz hazırlarsak birimiz toplarız mesela. Çamaşırları ben makinaya atarsam eşim asar. Hatta bazen aman elimemi yapışıcak diye onun görevi olan şeyi yaparsam "o benim işimdi" diye kızar. Benim eşim çok titiz çokdüzenli bir insandır. Eğer bütün işi benim omuzlarımda bıraksaydı mümkün değil yetişemezdim hiç bir işe. Bunun farkında çok şükür.

Benim eşim de hem fıtrat gereği hem de annesinden gördüğü için düzenli derli toplu temizdir, evlilikte zaten bir yasa kadar çocuk arkası topluyosun bide eşimin arkasını topladığımı düşünemedim

Bir anda herşeyi beklemeyin, iş yüklemeden aşama aşama gidin. Ardı ardına şunu yap bunu Yap onu getir filan erkeklerde Error veriyo. :-) ama benim düşüncem hayatı müşterek devam etttiriyorsak ve mutlu olmak için evlenmişsek neden ben eşime sürekli hizmet edeyim? ? O zaman bekar evimde kalır, sevgili olarak devam eder daha da rahat ederdim dimi ama? O yüzden tembelliğe alıştırmamak ve karşıdakinden bekleyip kendimizi üzmek yerine, küçük küçük alıştırmak lazım..

Mesela neye ters düştüm? Ben mutfak fayanslarını silerken zorlanırım ama eşim kuvvet uygularken zorlanmaz. Onun fıtratı gereğidir bu , daha güçlüdür. Bunu kabul etmiyor muyuz ?
Bu konudaki radikal tutumunuzdan sonra "ama fitrati geregi olan isleri vermek lazim" deyince yumusamis gibi oldu ondan dedim. Güç gerektireni yapan digerini hayli hayli yapar yani.
Bu arada kesinlikle iş bölümünden yanayım ben de sizdenim yanlış anlaşılmasın:)

valla ben çalışmıyorum ama çalışmış olsamda eşim yardım etmez zira bir bardak suyunu bile kumandayı bile benden ister tamam yoruluyor anlıyorum ama yapısıylada alakalı çamaşırlarını nerede çıkarırsa oradan ben alıp sepete atarım hiç bir işe yardım etmediği gibi herşeyi bendne bekler arkasını ben toplarım yani şimdi sorun etmiyorum ama çocukolursa sorun olur kesinlikle bu şekilde olursa
ben oruçluyken bile( kendisi oruçlu değilse )yemegini kalkıp ben hazırlarım kendisi hazırlamaz toplamaz yediği sofrayı bu kadn oruçlu dmez yani kafaya takma taksanda değişen bişey olmaz bazen sinirleniyrm ama çok sevdiğimden gözüme gelmiyor

İşin zor valla arkadaşım erkekde biraz vicdan olucak ben çalışmıyorum evimde küçük 2 kişiyiz pek işim olmaz ama eşim bana yardım eder mesela masa kaldırır bulaşık makinasını boşaltır falan :KK66: sen çalışıyorsun o horul horul uyurken sen 7de kalkıyorsun hiç kalkmam valla hata sende yapma bak nasıl yapıyor

Bence çokta problem değil bu ya.Tamam haklısınız yoruluyorsunuz çalışıyorsunuz ama çoğu erkek yapmıyor zaten bunu.Bizim evdede durum farklı değil,babam dağıtmaz çıkardığı toplar kaldırır kirlisini kirliye atar filan ama ev işine yardım etmez şunları da bi mutfaga götüreyim demez.Annemde sorun etmez erkek milleti işte der çekilir kenara.Ama şöyle bi örnek verebilirim,teyzemle eniştem de aynı sorunu yaşıyorlardı ve teyzemde sizin gibi şikayetçiydi,baktı bunun söylemekle anlayacağı yok,aa yorgunum valla yapamam aaa yorgunum valla çok çalıştım bugün uğraşamam diye bi saldı çamaşır işlerini özellikle.Eniştem bir iki baktı giyecek donu kalmamış sürekli teyzeme söylüyomuş yapsana etsene yıkasana artık diye teyzem tamam birazdan atarım diyip salonda uyuyomuş yine kalıyomuş işler,en sonunda iş başa düşmüş kısacası.Ama tabi bu durum bazı insanlarda ters tepebilir.Bu da ne pis karı be diye uzaklaşma filan gibi.Gerçi görmedim öyle bişey ama hayat bu ya olur mu olur.Yine de denemekte fayda var diye düşünüyorum.Yalnız ben çok yorgunum sen yapsana tarzı değilde,ben çok yorgunum boşver kalsın tarzı bi yaklaşım daha doğru olucaktır.

İs yapan erkek mi var ne demek ? Hersey onune gelirse yapmaz benim kv anlatınca saka sandim gercekmis esim yan odadan annesini telefonla arayıp cay istermis ,yemek secermis ,begenmesse yenisini istermis , ütü begenmez vs evlendikten sonra yapmadiysam utusunude yapiyor
Canim cay kahve istemistir yapar getirir yemegi ben hazirlarim yeriz bazen hazirlamam o yapar ustelik o calisiyor ben evdeyim ve butun gun ne yapiyorsun sen demedi ?
Benimkininde arkadasti,gece gezmesiydi isi olmaz
Gezdirmiyor ,gezmeye gidiyoruz bunuda nimetten saymiyorum
Benimle gezmeyecekse niye evleniyor zaten az yeseydide hizmetci tutsaydi
Siz alıstiriyorsunuz evlenmeden once cayini almayan adam bunları yapiyorsa agir abilik filan hikaye bence

Biraz da yetistirilme seklinden kaynaklaniyor. Benim sevdigim benden daha titiz, amaaan boşver sonra yaparım ben derim o ben boyle oturamam ya deyip kalkip kendi yapar :KK70: gerci evlenince nasil olur bilemem de..siz de cok ustune varmayin neleri neleri aşmışsınız dert derdi çağırıyor

Bu konudaki radikal tutumunuzdan sonra "ama fitrati geregi olan isleri vermek lazim" deyince yumusamis gibi oldu ondan dedim. Güç gerektireni yapan digerini hayli hayli yapar yani.
Bu arada kesinlikle iş bölümünden yanayım ben de sizdenim yanlış anlaşılmasın:)

Yani demek istediğim iş bölümü yaparken kadınlar hep kendilerine ağır işleri seçiyorlar onların güzel yapamayacağını düşünerek..
Oysa onlar bizden az efor harcayarak daha çabuk yapabilirler..

Bir laf var ya . "Erkeğin diş fırçalayınını bulmuşsun, diş macununu ortadan sıkmasına mı laf ediyorsun "

Benimki çıkardığı çorabı kirli sepetine atsa öpüp başımda taşıycam :)

Erkekler böyle diye söyledikçe böyle olurlar tabi. Bitirin artık bu cümlenin kökünü.
Anneler böyle yetiştiriyor tamamda çoğu kadında annelik yapıyor evlendikten sonra da.

Meyvesine kadar soyarsanız tabiki kirli sepetin yerini bulamaz. Kirli sepetine konulmayan kıyafeti makinaya atmayacağınız konusunda ıstıkrarlı olursanız , bakın o çamaşırlar nasıl yıkanıp asılıyor.

İnsan kendi evinin işini yapar , yemekte hazırlar , etrafı toparlar tabiki ancak iki kişi yaşıyorsa o evde, birisi devamlı ayaktaysa diğeri kumanda elinde uzanıyorsa ortada büyük yanlış var demektir.
Böyle hayat geçmez; bunun çocuklu zamanı var, yaşlılık zamanı var v.s.

Yapıyorsanız söylenmeyeceksiniz o zaman. Söylenerek ömür geçmez..

Bakalım önce anneler, sonra eşler bu duruma bir son verecek inanıyorum. Yeni nesil daha bir bilecek hayat arkadaşlığının anlamını.

X