kocam bu konuda değişmiycek sanırım ? ben mi kabullenmeliyim bunu !

Bu konunun takibindeyim canım.. 3 aylık evliyim tam karar verdim alınacak benimle herseyi yapacak dedim, eşim rahatsızlık geçirdi ameliyat oldu. Şimdi istese de yapamaz bende yaptırmam ama böyle alışirsak da diye çok korkuyorum. Zaten hamurunda var tembellik ne yapacağım hiç bilmiyorum.
geçmiş olsun eşiniz iyileşince alabiliyorsanız ipleri elinize alıınnnn :))

Bazen diyorum ki kötü günler geride kaldı boşver yardım etmesin yeterki böyle kalın , ama biyandan da yoruluyorum neden yardım etmiyoor diye kavga çıkarasım gelmiyor değil :KK43:
sanki bikere yazmıştım buraya hatırlıyorum bir bardak yüzünden bile kavga ederdik ilk başlarda. neden almadın desem eline mi yapışıyor derdi , e bana yapışmıyorsa sanada yapışmaz be adam:KK11: hiç hiç yardım etmiyor ev işlerinde . ikimizde çalışıyoruz o istediği saate kadar uyuyor bugün mesela 11 buçukta kalktı , bense 4 te yatıp 7 buçukta kalktım .uykuszluktan nevrim dönüyooooorr. ama desemki sahuru hazırla uyandır yok yine yapmaz :KK43: . diyorum ki vakit azaldı yardım et iki kahvaltılık götürüop oturuyor. evi dağıtmaz üstünü başını kirliye atar dağıtmaz etrafı ama yardımda etmiyor .
bunca şey düzelmişken boşver pitippiti tabana kuvvet diyip ben mi yapmaya devam edeyim herşeyi , tek sorun bırak bu olsun mu demeliyim.
canımı sıkıyor bu durum içten içe . çocuğumuz olsa hiç mi yardım etmiycek ozamanda . of yaa :110:

ama işten yorgun gelsede gezdirir , her pazar benimledir gezdirir evden işe işten eve gider gelir dışar hayatı yoktur şükür aramızda çok iyi düzeldi bi çok sorunumuz ama şuan tek problem bu kaldı desem yeridir :KK51:
e yani bunuda kabul et boşver mi diyim ?
illaki yardım eden eşler vardır ama bu durum normal mi erkek genelinde ?
ben bunu kv den öğrendim ilk duyduğumda şok olmuştum onlarda ütüyü kp yaparmış:KK57: nasıl falan deyince benim kp işi gereği hep takım elbise giyiyor kvnin de kızı yok üç oğlu var hep sızlanmış kaç tane adamsınız da işte şöyle yoruluyorum böyleyim falan diye bi güzel kanlarına girmiş hepsinin şimdi hepsi 4 4 lük temizlik yemek yapıyorlar her iş geliyor ellerinden maşallah :KK22: yani biraz ajitasyon iyi gelir ama çok bıktırmamak lazım ona neler yaptığınızı göstermelisiniz anlatınca boş gelir

ay hepsi böyle bunların :KK48:
bende masa kurarken yardım etsene diyorum napcam diyo bardakları peçeteyi götür diyorum mesela onalrı götürüp oturuyor bukadarcık şey için mi benden yardım bekliyosun diyo :KK70: ay garip yaaaa.

Aynen :)

Ben de gecen patlicam yemegi yapiyodum. Yemek bitti. Dedim ki insan bi mutfaga gelir askim napiyosun yardim edilecek bisey var mi diye sorar bak daha kicim koltuk gormedi geldim geleli ayaktayim dedim. Napiim patlicanlari ben mi dograyim diyor :))

Hey Allahim ya algilari bu kadar, ama islerine gelmeyince tabi...

Bence sen otur konuş bak böyle böyle yetişemiyorum sen de şunu yapsan falan de. En azından bulaşık yerleştirmeyi falan ver. Öyle şey mi olurmuş canım öyle o yatsın ohhh sen koştur dur çift mesai, hadi ev hanımı olsan bi nebze anlardım.

En baştan alıştırmak gerekiyor bence.
Ben direk önüne koyardım, mesela kıyafetler mi katlanacak önüne yığar en tatlı sesimle aşkımm hadi ben mutfağı toplarken sende şunları katla sonra beraber tv izleyelim bende çok yoruldum vs diye diye alıştırdım.

beyfendi sanıyorki ben işten gelip yatıyorum bana diyor iftardan sonra uyu ! nereye uyuyım ütü oluyor mutfak toplaması oluyor çay demliyoruz bilmem ne evin işi gerçekten asla bitmiyor.
ayni gezdirir derken dışarı hayatı yoktur bensiz gezmez hep benledir yani demek istedim :))
onuda yapsın bi zahmet hıh

İşte dediğini yapın sizde bir süre. Onun dediği gibi yapın bakalım neler oluyor ? Mutfak iki uç gün oyle kalsın , ucunda ölüm yok. Oda görsün yapılmayınca ne oluyormuş.
Yardımcı işini düşünün. Hem karşı tarafa iş sağlanmış oluyor hemde sizin işiniz kolaylaşıyor.

Bu konuda enfes fikirlerim var ama vermeye korkuyorum zira bence sizde biraz olaya ataerkil bakıyorsunuz bence.. yardim degil, sorumluluk demeli. Esiniz yardim etmiyor degil sorumsuz. Ve siz gezdirilmeyi bekliyorsunuz demek ki kafanizda kadin erkek ayri isler yapar kategorisi var. Ha bide üstünü basini kirli sepetine atiyormus daha ne diyenlere hayret ediyorum,ulan onu çocuğun yapinca sevinirsin sen bu adamin anasi misin? Ki o yastaki kisinin anasi da bunlara sevinmemeli o da ayri

Madem eski zaman kafasinda ata erkil yapida o zaman gerekirse iki iste calissin eve ekmek getirsin.
Oh ne ala hem kadini disari ise gonder hayat musterek olsun hem de evde tum isi kadin yapsin.
Esine herseye yetisemiyorun isten cikicam de, ya yardim eder korkusundan ya da cik der sen de kendini heba etmemis olursun :KK66:

Aynen :)

Ben de gecen patlicam yemegi yapiyodum. Yemek bitti. Dedim ki insan bi mutfaga gelir askim napiyosun yardim edilecek bisey var mi diye sorar bak daha kicim koltuk gormedi geldim geleli ayaktayim dedim. Napiim patlicanlari ben mi dograyim diyor :))

Hey Allahim ya algilari bu kadar, ama islerine gelmeyince tabi...

Evet, İş paylaşımı yapmış oluruz, muhabbette ederiz deseydiniz. Algısı patlıcana yetiyorsa açıklama yapmak yerine evet demek yeterli bence.

Madem eski zaman kafasinda ata erkil yapida o zaman gerekirse iki iste calissin eve ekmek getirsin.
Oh ne ala hem kadini disari ise gonder hayat musterek olsun hem de evde tum isi kadin yapsin.
Esine herseye yetisemiyorun isten cikicam de, ya yardim eder korkusundan ya da cik der sen de kendini heba etmemis olursun :KK66:

yok tam tersi o zaten çalışmamı istemiyor. ozaman çalışma evinde otur yorulmazsın diyor ben çalışmak istiyorum

Evet, İş paylaşımı yapmış oluruz, muhabbette ederiz deseydiniz. Algısı patlıcana yetiyorsa açıklama yapmak yerine evet demek yeterli bence.

Amaan onda cevap mi yok,cenesiyle ugrasamiyorum. Ben oyle de dim diye, o gun neler yaptigini ne kadar yoruldugunu falan anlatti. Daha fazla anlatma simdi agliycam tamam dedim.

Neyse ki biraz yuksek sesli oflayip poflayinca gelip hazirladigim meyve tabagini goturdu :)

Bu konuda enfes fikirlerim var ama vermeye korkuyorum zira bence sizde biraz olaya ataerkil bakıyorsunuz bence.. yardim degil, sorumluluk demeli. Esiniz yardim etmiyor degil sorumsuz. Ve siz gezdirilmeyi bekliyorsunuz demek ki kafanizda kadin erkek ayri isler yapar kategorisi var. Ha bide üstünü basini kirli sepetine atiyormus daha ne diyenlere hayret ediyorum,ulan onu çocuğun yapinca sevinirsin sen bu adamin anasi misin? Ki o yastaki kisinin anasi da bunlara sevinmemeli o da ayri

gezdirilmeyi beklemiyorum ben köpek miyim gezdirilmeyi bekliyim ama eşim dışarı hayatı olan biri değil sadece onu belirtmek için kurdum bu cümleyi. teşekkrler yinede

Bu forumda bıkmadan bunu yazmaya devam edeceğim ; once kadınlar " yardım " kelimesi yerine " iş bölümü" kelimelerini hayatına sokmalı ki , erkekler yaptıklarını lütuf olarak görmesin.

Çalışan kadınların da çalışmayanlarında bunu istemeye hakkı var. ( Çalışan kadınların söke söke almaya hakkı var :) )
O ev iki kişilik. Aldığını yerine bırakacak. Kadın çamaşır topluyorsa , erkek mutfağı halledecek.
Kendi utusunu kendi yapacak v.s

Erkek birşey yapamıyorsa , erkek çocuk nasıl yetiştirilir bilmeyen anneler ! bu şekilde yetiştirmişse ( inşaallah bu tip zihniyet taşıyan anneler kalmaz artık ) o zaman eve devamlı gelecek bir yardımcı ayarlamalı.

Ve lütfen 4 4 luk olacağım diye çırpınmayın. Onlar yapmıyorsa sizde yapmayın.. Yok yaparım ama soylenirim diyorsanız ömür boyu beklersiniz bir kaç iş yardımında! Bulunsun diye.

Amaan onda cevap mi yok,cenesiyle ugrasamiyorum. Ben oyle de dim diye, o gun neler yaptigini ne kadar yoruldugunu falan anlatti. Daha fazla anlatma simdi agliycam tamam dedim.

Neyse ki biraz yuksek sesli oflayip poflayinca gelip hazirladigim meyve tabagini goturdu :)

Çalışıyor musunuz ?

Bu forumda bıkmadan bunu yazmaya devam edeceğim ; once kadınlar " yardım " kelimesi yerine " iş bölümü" kelimelerini hayatına sokmalı ki , erkekler yaptıklarını lütuf olarak görmesin.

Çalışan kadınların da çalışmayanlarında bunu istemeye hakkı var. ( Çalışan kadınların söke söke almaya hakkı var :) )
O ev iki kişilik. Aldığını yerine bırakacak. Kadın çamaşır topluyorsa , erkek mutfağı halledecek.

Erkek birşey yapamıyorsa , erkek çocuk nasıl yetiştirilir bilmeyen anneler ! bu şekilde yetiştirmişse ( inşaallah bu tip zihniyet taşıyan anneler kalmaz artık ) o zaman eve devamlı gelecek bir yardımcı ayarlamalı.

Ve lütfen 4 4 luk olacağım diye çırpınmayın. Onlar yapmıyorsa sizde yapmayın.. Yok yaparım ama soylenirim diyorsanız ömür boyu beklersiniz bir kaç iş yardımında! Bulunsun diye.
Ben bu mesaji anlayabilecejlerini sanmiyorum. Kadinlar her seye yetiyim diye kendini parcalamaktan, eslerinin koltukta tv keyfi yaparken meyvesine kadar onune getirmekten, eslerinin "macolugundan" gurur duyuyor.

ayni kafadaniz canim. Memnun oldum yalniz olmadigima. Evli misin?

X