Bu sorunu uzun sure yasadim aslinda yüksek ses tonuyla konusulmasindan hoslanmiyorum ben eşim ilk evlendigimiz zamanlar yapiyordu cok utaniyor susturmaya cçalışıyor konuşarak düzeltmeye çalışıyordum basarisiz oldum sonra bir gun bilincsiz bir sekilde ama ne bagirma rezil ettim sus bagirma demeye basladi umrumda degil banane etraftakilerden dedim cirkefligin dibine vurdum oogün bugundur yapmıyor yine o hale donusurum diye herhalde:)tavsiye ederim
Zaten o bi örnekti, sadece niyet değil tatlım gün içerisinde yaptıklarında orucla bağdaşır. Amaç ac kalmak değil nefsani arzulardan (kin,şehvet,arzu,intikam vs vs) uzak durmak. Herkesle kendi dilinden konuşursan kendi dilin olmaz, herkesle aynı seviyeye düşmüş olursun. Benimde her zaman söylediğim bisey vardır herkes kendime yakışanı yapar.Niyetler onemlidir bu yuzden essekleri ac biraksakda niyet edemedikleri icin orucu kabul olmaz :) benim onumde bu olay gerceklesseydi. O kadinin yanina gider alnindan operdim. Her zaman soylerim. Insanlarla kendi dillerinden konusun sizin dilinizden degil. Bu arkadas da kocasinin dilinden konusmus. Aferin!
Iyide arkadas burda dini ibadetlerine laf etmemiş ki, orucun maksadını bilmiyorsanız tutmayın demişki gayette dogru bisey söylemiş. Şimdi Anlıyorum dini konuların neden yasak oldugunu, Lafı nasıl anlıyor bazıları bilmemyoruma sasirmamak lazım
?algıladığın nokta?
Oruç ,velhasıl din herzaman ki gibi.oruçlu olmayıp bunu yapsa ne diyecektin
olur sen dedin ya herkes orucu dini bırakır gavur demez.gavur a hayran olur vs.
AllahIM senin ve türlerinin yardımcısı olsun.okumayacağım ne yazsan da ok
Zaten o bi örnekti, sadece niyet değil tatlım gün içerisinde yaptıklarında orucla bağdaşır. Amaç ac kalmak değil nefsani arzulardan (kin,şehvet,arzu,intikam vs vs) uzak durmak. Herkesle kendi dilinden konuşursan kendi dilin olmaz, herkesle aynı seviyeye düşmüş olursun. Benimde her zaman söylediğim bisey vardır herkes kendime yakışanı yapar.
Siz çirkeflik demiyorsunuz ama Karşıdan Gören'e sormak Lazım, neyse sende kendine yakışanı yap tabi en doğal hakkındır. Ben bağırıp çağırmam ama kimsede beni ezmeye çalışmaz veya karışmaz, iletişimle alakalı sanırım. Neyse HoşçakalınBurda yorum yaparken kendimizi onlarin yerine koyarak yapmak lazim. Ben sahsen esim bana milletin icinde salak diyip bagirirsa bende bir sekilde veririm cevabini. Cunku kendi deneyimlerimden ogrendim ki ben ne kadar susarsam o kadar tepeme bindiler. Beni yetersiz, salak sandilar. Nasil olsa Eucalyptus sesini cikarmiyor dediler ve ne giyip giymeyecegime bile karistilar ki ben oyle acik giyen biride degilim. Herneyse, ben ne zaman sesimi cikarmaya baslayinca kiyamet koptu ama o gunden bu gune cok sukur kimseyle sorunum yok simdi herkesin basinin taciyim. Oruclu olayim yada olmayayim herkese hadlerini bildirim ama cirkeflik yapmadan. Ve konu sahibininde cirkeflik yaptigini sanmiyorum. Siz yine kendinize yakisani! Yapin artik neyi yakistiriyorsaniz.
Aaaaa bende bu akşam bu tarz bişey yaşadım. Elbise seçerken çok zaman geçirmişmişim, alıp hemen çıkaymışım. Benim ki bağırmadı da söylendi durdu, oruçlu ona verdim ama moralim de bozuldu, ağlamaklı oldum zor tuttum kendimi. Dün de bu tarz bişey yapmıştı. Bunlara oruç tutmak yaramıyor ya! Sinir küpü oluyorlar. Benle gelme o zaman alışverişe diyorum olmaz senle alışveriş yapmayı seviyorum diyor, deli yaArkadaşlar şuan kendimi çok kötü hissediyorum çok Üzgünüm çok kirginim içim çok acıyor...
demin eşim olacak o adamla alışverişe gittik .. gitmez olsaydım.. meyve sebze seçerken çok oyalanmisim bana milletin içinde bağırdı...
bi kadın vardı hemen yanımızda baktı güldü bende dayanamadım..
bagirma patlatirim şimdi sana bitane dedim... rezil etti beni ne bagiriyor diye gelen geçen bize bakıyordu...
bende tepkimi gösterdim çıktım eve gittim arkamdan dur dur falan dedi dinlemedim. ..
rezil etti beni ya uzun sürmüş diye .. orucluymus duramiyormus sanki ben oruclu degilimm .. allah allah.. bağırdı resmen bana milletin içinde... çok utandım allah kahretsin...
içimden atamiyorum hi c..ağlıyorum suan nasıl bi adi lik bu yaaa....
demin bana laf attı bırak konuşmayı yüzüne bile bakmıyorum. .. pişman etmezsem bana ISSIZZ demesin ler burnundan getirticem o kimmiş ki beni rezil ediyor... adi pislik terbiyesiz...
3 yıllık evliyiz
hadi kızım senimi bekliycem aptal falan dedi nasıl bagiriyor sus dedim dinlemedi bende onu rezil etmek için... kes sesini patlatirim şimdi sana bitane dedim millet bize bakıyordu... allahimmmm rezil olduk yaaa çok Üzgünüm çok...
Vayyyy iyi taktikmiş. Ama çok dolmuş olmak gerek bunun içinBu sorunu uzun sure yasadim aslinda yüksek ses tonuyla konusulmasindan hoslanmiyorum ben eşim ilk evlendigimiz zamanlar yapiyordu cok utaniyor susturmaya cçalışıyor konuşarak düzeltmeye çalışıyordum basarisiz oldum sonra bir gun bilincsiz bir sekilde ama ne bagirma rezil ettim sus bagirma demeye basladi umrumda degil banane etraftakilerden dedim cirkefligin dibine vurdum oogün bugundur yapmıyor yine o hale donusurum diye herhalde:)tavsiye ederim
3 yıllık evliyiz
hadi kızım senimi bekliycem aptal falan dedi nasıl bagiriyor sus dedim dinlemedi bende onu rezil etmek için... kes sesini patlatirim şimdi sana bitane dedim millet bize bakıyordu... allahimmmm rezil olduk yaaa çok Üzgünüm çok...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?