- 30 Haziran 2014
- 3.916
- 4.814
İnşallah .. Çalışan kadınlarq saygım sonsuz ama çalışan annelere x2 saygım var düşünün bütün gün yorulup eve gelip yemek yap çocuk bak eşinin gönlünü yap bence bu kadınlar süper kahraman herkes yapamaz .. Ben yapamam .. Annemde hep der baban adam olsaydı seni asla bırakıp çalışmazdım diye .. Allah her kadına zevk için çalışma imkanı versin inşallahYaa nasıl tatlı yazmıssınız kıyamadım birden size. Cocugunuzu dilediğiniz gibi buyutursunuz insallah
az önce facebookta bir grup gördüm, profil resminde ......, anneyim, evimdeyim yazıyor
.... yazan yer dinle ilgili, o kısma girmek istemiyorum amacım o kısım değil
yorumlarda kadınlar kocaları kendilerini çalıştırmadığı için ve bu sebeple eziyet görmediklerini söyleyen kadınlarla dolu
kadının yeri eviymiş, dışarda kadının işi yokmuş
biri 3 yasında biri birkaç aylık 2 kızım var,şimdiden hangi okula giderlerse daha iyi meslek sahibi olurlar diye dusunurken, bunun için nasıl en iyi nasıl birikim yaparım, naparım diye yol ararken bunu gördüm
oğlum olsa bu kadar derde düşmem
içim karardı
Çalışan bir annenin ev hanımı kızıyım .. Eşim normal kazanan bir adam .. muylumuyum ? Kesinlikle evet .. 10 yıl kadar çalıştım yaklaşık 2011 den beri evdeyim .. Çalışma hayatımı ? Ev mi ? Tercihim ev .. Neden ? Sanırım ruhen ve bedenen yorulmuşum .. İstediğim saatte kalkıp istediğim gibi günü programlamak hoşuma gidiyor mu ? Evet .. Çalışma hayatına dönermiyim ? Mecbur kalmadıkça hayır.. Çalışan bir anne nin çocuğu olmaya gelince ; zor .. Annem yoğun bir işte çalışıyordu sabah ben okula gitmeden çıkıyordu, akşam 9 gibi geliyordu beni uyandırıp yemek yedirirdi .. Öğlenleri annelerinin hazırladığı yemekleri yiyenleri kıskanırdım ben kantinden alırdım , okul çıkışı anneler gelirdi çocuklarını almaya gözlerim dolardı.. Annemin tek bir izin günü vardı o günde elinden geldiğince benle ilgilenirdi .. Ben mizaç olarak duygusal bir çocuktum anneme çok düşkündüm size nasıl anlatsam bazen okulda ders esnadında burnuma annemin kokusu gelirdi .. Ne biliyim ergenlikte annesiz kaldım dertlerimi paylaşamadım evde yoktu o yüzden uzaklaştık bana gene sarılır ederdi ama ben iterdim ona kızardım beni hep yanlız bırakıyorsun diye vs vs .. Ama bu bendim ben hassas bir çocuktum neyse şimdi hamileyim küçükken yaşadıklarım yüzünden sanırım çocuklarım benim işim olucak okula ben götürüp getiricem vs vs .. Ne olur yanlış anlamayın ben herkese saygı duyuyorum sadece anlatmak istedim .. Birde annemin tuttuğu bakıcı çok kötüydü ama ben konusamayan bir çocuktum söyleyemiyordum ondanda çok çektim ..
Kesinlikle anlıyorum .. Kadının okuması bu yüzden önemli zaten kadının brlirli bir mesleği olursa daha rahat ediyor ama okutulmayıp sonra çok zor şartlar altında çalışan kadınlaron çoğu için bu eziyete dönüşebiliyor , allah onların yardımcısı olsun yoksa kızlar okutulmalı meslek sahibi olmalı hayal ettikleri meslekleri yapmalı kesinlikle haklısınızdikkat çekmek istediğim yer başka bir seydi, ben sizi anladım, anlıyorum ki siz de beni anlamıssınız
meslek sahibi olmayan kadınların çalışma şartları ağır, kazandıkları da az, haklısınızKesinlikle anlıyorum .. Kadının okuması bu yüzden önemli zaten kadının brlirli bir mesleği olursa daha rahat ediyor ama okutulmayıp sonra çok zor şartlar altında çalışan kadınlaron çoğu için bu eziyete dönüşebiliyor , allah onların yardımcısı olsun yoksa kızlar okutulmalı meslek sahibi olmalı hayal ettikleri meslekleri yapmalı kesinlikle haklısınız
Çok dolmuşsun canım sen yaBiri de desin ki çalışmak kadınlar için neden zor ?
Neden Allah ım neden ?????
"Çalışmak gerek mi değil mi ? " Değil mevzu ?
Çalışma hayatı kadınlara neden kolaylaştırılmıyo da alternatif olarak evde oturmak gösteriliyo ???
Çalışma hayatı zor evet, e bunun çözümü evde oturmak değil çalışmayı kolaylaştırmak olmalı değil mi ?
Tabi burda hem yasalar yönetmeliklere kanunlara kurallara , hem de aile biraylerine iş düşüyo ?
Bu kimsenin işine gelmiyo , kolay yol kadın çalışmasın evde otursun ! Oldu !
O hanımına zulüm etmeyen koca kac kere çamaşır yıkamış asmış ütülemiş???
Dışarda çalışma yasaları içerde eşler kadının çalışmasını kolaylaştıramaz mı ???
Kaç kocanın işine gelir ki bu ? ( özdllikle o çok karısını düşünen o malum kocalar)
Çalışan kadın eve gelip bide evin işini yapıyo yoruluyo çocuğuna bakamıyo muş muş muş !!!
E tamam sen yap o zaman o ev işinin yarısını ???
Kadın işten gelince hazır yemek olsa çocuğuyla oynayark yemeğini yese bak bakip o kadın nasıl iyi anne olur !!!
Yok olmaz , elmam da dursun karnım da doysun diyo bazıları !!!
Yazacak çom şey var ama neyse ...
Sonuç ; çalışma hayatını kadınlara zorlaştıranlar biraz elini taşın altına koysun !!
Herşeyi tüm çözümleri kadınlar bulmasın artık !!
Çocuk açsa biraz da baba yemek yapsın, çocuk sevgiye ilgiye açsa büraz da baba versin bunları !!!! ( o eşine zulmetmeyen babalar !!!
sana hiçte katılmıyorumTarih boyunca kadınlar hiçbir zaman evinde oturup kocasını çocuklarını beklememiş komşularla günlere gitmemiştir. Bu son 50-60 yılın icadıdır. Ne anadolu'da ne de başka topraklarda. Yaşam koşullarına göre kadın yeri gelmiş tarlada çalışmış, yeri gelmiş odun toplamış, yeri gelmiş savaşa gitmiştir. Eskiden kadınların işleri o kadar çokmuş ki hiçbirimizi yanlarına yanaşamayız. Sonra birden herkes asalet timsali kesilip evinin HANIMı oluverdi. Ben burda tıkanıp kalıyorum. Yok hanımcıklar. ben sizin kadar asil değilim. Emekçi olurum işçi olurum, eziyet çekerim. Evimde hanım olamam.
Bugün bakıyosun evde kullandığımız her şey pratik. Çamaşır makinesi bukaşık makinesi var. Marketlerde her şey hazır. Yarım saatte yemeği hazır edebiliyosun. Yoğurt bence yapımı en kolay şey. O bile hazır. (asla almam bu arada çalıştığım halde) Çocuklar bütün gün okulda. Eeee kadına iş kalmıyo ki? Bütün işlerini yayıla yayıla yaparsan tabi akşama kadar işin olur. Çocuğumun eğitimine adadım kendimi diye bir masal uydurursun bir de. Çocuğun tüm ödevlerini, okulda işlediği konuları, çözdüğü testlerini takibini yapar, bunları yaptığı süre boyunca başında beklersin. Aaaa evet çok işin varmış. Çocuğun tek başına yapması gereken şey için sırf kendi hırsından kendini hırpalarsan.
Sonra da sen HANIM olursun, ben kocasının parasını yemek üzere zorla çalıştırdığı EZİK.
calışanlarda işlerinin altında basıklar malesef cnm ..çalışma ortamları ne olursa olsun zor biliyorum bunu kesinlikleevlendikten sonra buyuk ihtimal uzun sure calısamıycam ama asla kadının yeri evidir diye gormuyorum ben boyle dusunen kadınlar basık bir psikoloji icindeler gibi geliyor kendilerini ev işinden cocuk bakmaktan baska birsey yapamayan beceriksiz kişiler gibi goruyorlar sanki hayır deselerki işime gelmiyo yan gelip yatmak daha iyi anlarım bak onu