kocam beni çalıştırmayıp, bu eziyete mahkum etmediği için şükürler olsun

Yaa nasıl tatlı yazmıssınız kıyamadım birden size. Cocugunuzu dilediğiniz gibi buyutursunuz insallah
İnşallah .. Çalışan kadınlarq saygım sonsuz ama çalışan annelere x2 saygım var düşünün bütün gün yorulup eve gelip yemek yap çocuk bak eşinin gönlünü yap bence bu kadınlar süper kahraman herkes yapamaz .. Ben yapamam .. Annemde hep der baban adam olsaydı seni asla bırakıp çalışmazdım diye .. Allah her kadına zevk için çalışma imkanı versin inşallah

işte bu zihniyet yüzünden kadınlar dayak yiyor, aşağılanıyor hor görülüyor. Kadının yeri diye birşey olamaz. Kadın anadır işçidir emekçidir. Kadın topraktır ne ekersen onu alırsın. Kadının yeri heryerdir her alanda başarılı olacak fikre donanıma sahiptir kadın.

biz kendimizi aşağılarsak erkekler döver de söver de. Kadın önce kendine saygı duyacak...

Kisacasi insanlari oldugu gibi kabullensek şu cu bucu diye etiketlemesek acigi cehennemlik kapaliligi yobazlik diye gormesek hersey gulluk gulistanlik olacak bir zamanlar imamhatiplier dislandi simdi ise tam tersi diger taraf ihl li akp li olmayan dislaniyor sonuc yibe ayni yasantilara mudahale ettigimiz surece muasir medeniyet seviyesine zor yukseliriz

Tabi sizin gibi karar alıp çalışmayanlarda var saygı duyarım , ama o kelimede erkeğin geçmesi çok çirkin olmuş , sanki erkekler kadınları zorla çalıştğrıyor gibi bu kadınları aşağlamak ,gibi olmuş sanki kendileri özel varlık gibi ...bende diyorum ki kimin ne olacağı belli değil ,bukadarda erkeğe güvenmesinler ..

dikkat çekmek istediğim yer başka bir seydi, ben sizi anladım, anlıyorum ki siz de beni anlamıssınız
Kesinlikle anlıyorum .. Kadının okuması bu yüzden önemli zaten kadının brlirli bir mesleği olursa daha rahat ediyor ama okutulmayıp sonra çok zor şartlar altında çalışan kadınlaron çoğu için bu eziyete dönüşebiliyor , allah onların yardımcısı olsun yoksa kızlar okutulmalı meslek sahibi olmalı hayal ettikleri meslekleri yapmalı kesinlikle haklısınız

2 kızkardeşim aşk evliliği yaptı biri
aldattı evliyken diğeride hastalanınca boşandı neyse ki 2 side üni mezunu olunca çabuk atlattılar biri tekrar evlendi diğeri kızı olunca evlenmedi 2 side meslek sahibi halen çalışıyorlar

Son düzenleme:
meslek sahibi olmayan kadınların çalışma şartları ağır, kazandıkları da az, haklısınız

İnstagramda olsun facebookta ya da bloglarda bu Tarz konuşmalara denk geliyorum.
'cahide sultan'dan da bahsedilmis hatta. O kişinin tüzel bir kişilik olduğuna inanıyorum. Çünkü bazı açıklarını yakaladim bile. Hatta ve hatta erkek bir yazar olup tariflerine çok güvendiği bir kadın aşçının tariflerini bile kullanıyor olabilir...
konuya dönersek, herkesin kendi fikri saygı duyuyorum kelimesine maalesef çok inanmıyorum ben. Hangimiz diğerinin düşüncesine samimiyet ile saygı duyabilir. illa ki yer yer taraf oluruz istemeden de olsa. Demek ki saygı, bizim düşüncemize taciz ateşi gelene kadarmış.
O grubu kurup ahkam keserek calisan kadinlari asagilayan kadınların hemen hemen hepsinin 'erkeğin fikri' ile hayatını yönlendirdiğini düşünüyorum. Erkeğe gore yaşayıp erkeğe göre hayatlarını yönlendiriyorlar.
Misal, erkek 'ben çalışmanın istemiyorum, dışarı çıkmanı istemiyorum.' Sözünü sanki onları çok sevdiği için kıskandığı ve onu sultan olarak gördüğü için söylediğini düşünüp bunu kendilerine bir kandırma aracı olarak görüyorlar. Sonra bu kandırma aracı onların benliklerine yetmeyince böyle tahrik edici konular açıp çirkin yazılar yazarak kendilerini rahatlatıyorlar. Olay bu :)

Biri de desin ki çalışmak kadınlar için neden zor ?
Neden Allah ım neden ?????

"Çalışmak gerek mi değil mi ? " Değil mevzu ?

Çalışma hayatı kadınlara neden kolaylaştırılmıyo da alternatif olarak evde oturmak gösteriliyo ???

Çalışma hayatı zor evet, e bunun çözümü evde oturmak değil çalışmayı kolaylaştırmak olmalı değil mi ?

Tabi burda hem yasalar yönetmeliklere kanunlara kurallara , hem de aile biraylerine iş düşüyo ?

Bu kimsenin işine gelmiyo , kolay yol kadın çalışmasın evde otursun ! Oldu !

O hanımına zulüm etmeyen koca kac kere çamaşır yıkamış asmış ütülemiş???

Dışarda çalışma yasaları içerde eşler kadının çalışmasını kolaylaştıramaz mı ???

Kaç kocanın işine gelir ki bu ? ( özdllikle o çok karısını düşünen o malum kocalar)

Çalışan kadın eve gelip bide evin işini yapıyo yoruluyo çocuğuna bakamıyo muş muş muş !!!

E tamam sen yap o zaman o ev işinin yarısını ???

Kadın işten gelince hazır yemek olsa çocuğuyla oynayark yemeğini yese bak bakip o kadın nasıl iyi anne olur !!!

Yok olmaz , elmam da dursun karnım da doysun diyo bazıları !!!

Yazacak çom şey var ama neyse ...

Sonuç ; çalışma hayatını kadınlara zorlaştıranlar biraz elini taşın altına koysun !!

Herşeyi tüm çözümleri kadınlar bulmasın artık !!

Çocuk açsa biraz da baba yemek yapsın, çocuk sevgiye ilgiye açsa büraz da baba versin bunları !!!! ( o eşine zulmetmeyen babalar !!!

Çok dolmuşsun canım sen yaama söylediklerinde çok haklısın. Bazen herşeyi o kadar hızlı yapıyorum ki sihirli güçlerim olduğunu düşünüyorum. Ahtapot gibi kaç kolumuz var acaba

Benim çalıştığım şirkettte bir erkek elemanımız vardı hep hava atardı hanımı çalıştırmadığı için neyse git gel zaman geçti adamın çocukları büyüyünce duydum ki hanımı başka bir firmada işe girdirmiş ne oldu dedim ? Oda utana sıkıla maddi darlığa düşdüğünü ondan hanımı çalıştırdığını itiraf etti,insan kınadığı kibirlendiği bir şeyin mutlaka yaşatıyor işte

İhtiyacım olmamasına rağmen bugüne kadar hep çalıştım..Bazı insanlardanda duymuşumdur hep ihtiyacın yok neden çalışıyorsun diye..Bazı insanlar çalışmayı bir ihtiyaç zannediyorlar..Yani onlar için çalışmak paraya ihtiyacın varsa yapılacak bir eylem..Ben böyle düşünmüyorum..Çalışmak sadece para için yapılmaz..Çalışmak sosyalleşmektir,kendini geliştirmektir,kendi ayaklarının üzerinde durmaktır,spordur,sağlıklı yaşamdır vs.vs daha bir sürü faydası var..Ben asla evde oturamıyorum mesela hemen bunalıyorum hemen kendimi işe atıyorum..Ama bazı insanlarda evde olmaktan mutluluk duyuyor,öyle zevk alıyor kendi tercihidir saygı duyarım..Çalışanda,çalışmayanda birbirine saygı göstermeli..Ha biri kalkıpta sen eziyet çekiyorsun diye yorumlarsa bunu orda bir dur bakalım derim,işin boyutu değişir..O benim çalışmamı eziyet olarak tanımlayıp küçümserse bende onun k.çına don alcak parasını bile kocasından istemesini eziklik olarak tanımlarım..

Tarih boyunca kadınlar hiçbir zaman evinde oturup kocasını çocuklarını beklememiş komşularla günlere gitmemiştir. Bu son 50-60 yılın icadıdır. Ne anadolu'da ne de başka topraklarda. Yaşam koşullarına göre kadın yeri gelmiş tarlada çalışmış, yeri gelmiş odun toplamış, yeri gelmiş savaşa gitmiştir. Eskiden kadınların işleri o kadar çokmuş ki hiçbirimizi yanlarına yanaşamayız. Sonra birden herkes asalet timsali kesilip evinin HANIMı oluverdi. Ben burda tıkanıp kalıyorum. Yok hanımcıklar. ben sizin kadar asil değilim. Emekçi olurum işçi olurum, eziyet çekerim. Evimde hanım olamam.

Bugün bakıyosun evde kullandığımız her şey pratik. Çamaşır makinesi bukaşık makinesi var. Marketlerde her şey hazır. Yarım saatte yemeği hazır edebiliyosun. Yoğurt bence yapımı en kolay şey. O bile hazır. (asla almam bu arada çalıştığım halde) Çocuklar bütün gün okulda. Eeee kadına iş kalmıyo ki? Bütün işlerini yayıla yayıla yaparsan tabi akşama kadar işin olur. Çocuğumun eğitimine adadım kendimi diye bir masal uydurursun bir de. Çocuğun tüm ödevlerini, okulda işlediği konuları, çözdüğü testlerini takibini yapar, bunları yaptığı süre boyunca başında beklersin. Aaaa evet çok işin varmış. Çocuğun tek başına yapması gereken şey için sırf kendi hırsından kendini hırpalarsan.

Sonra da sen HANIM olursun, ben kocasının parasını yemek üzere zorla çalıştırdığı EZİK.

Kocam işten cıkmama izin vermiyor yada maaş kartım onda kuruş görmüyorum diye az mu konu okuduk ?
Karısı tamamen iş hayatından kopmak istemedigi halde sadece birazcık dinlenmek için bile buna müsaade etmeyen kocaları az mı okuduk ?
Yada kocası bişey demedigi halde anne babası boşuna mı okuttuk seni çalışacaksın tabi diyenleri?

Yada calişmak için sartları müsait olduguhaldeyada coluk cocuk olmadıgı halde zorla evde oturtulan hanımları?
Borc batagına battıkları halde yada ayrıeve cikmak icin para biriktirmeleri gerektigi halde calişmasına ızın verılmeyenleri? Örnekler cogaltılabilir HER İKİ KONUDADA

Yani bütün genellemeler yanliştir

Kimin çalışma koşulları iyiyse ona çalışmak para kazanmak tabiki iyi gelir.Ama Eğitimsiz kötü işlerde çalışan bir bayana da tabiki eziyet gelir.Mesela bi evi temizlior ve az bi para kazanıyor ee bunu yapmaktansa evinde çocuklarına bakarak yemek yapmayı kurtuluş olarak Görüyor.Zaten Eğitimsiz toplumlarda vardır bu.aman evleneyim de rahat edeyim mantığı.Ama bir kız çocuğun küçük yastan beri de çok cok iyi bi meslek yapacak diye aynı evin erkek çocuğundan daha fazla sıkılmasına,daha fazla ders çalıştırılmasına da karşıyım sonuçta evi de erkekler geçindiriyor genel itibariyle.Ve bu da Erkeğin ezilmemesi için önemli bi faktör Çogu evliliğinde bundan Bittiği düşünüldüğünde...

Çalışmadığım zamanlarda ev daha sefil ve işler günlere yayılmış bir şekilde oluyor. Hatta ev hanımlığı çok zor; ah vah lardayım. Ama çalışırken yemeklerimin çoğunu yatmadan yapar, evi temizlerim. Çalışmazken 'bugün evi süpürdüm ' diyorum. Çalışırken evi süpürüyor ve adını bile söylemiyorum. Kesinlikle daha mutlu ve daha enerjik oluyorum. Ama çalışmanın zor kısmı ;bazen hasta,yorgun yada bir sıkıntı varken bile çalışmam gerekiyor. Eşim işimi bırakmama karışmaz. Buna rağmen tüm çocuklarımdan beklentim okumaları ve meslek sahibi olmaları.

evlendikten sonra buyuk ihtimal uzun sure calısamıycam ama asla kadının yeri evidir diye gormuyorum ben boyle dusunen kadınlar basık bir psikoloji icindeler gibi geliyor kendilerini ev işinden cocuk bakmaktan baska birsey yapamayan beceriksiz kişiler gibi goruyorlar sanki hayır deselerki işime gelmiyo yan gelip yatmak daha iyi anlarım bak onu

sana hiçte katılmıyorum

calışanlarda işlerinin altında basıklar malesef cnm ..çalışma ortamları ne olursa olsun zor biliyorum bunu kesinlikle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…