kocam beni çalıştırmayıp, bu eziyete mahkum etmediği için şükürler olsun

Okula işe çocuklarını göndermemek filan bahane. Neymiş erkekler varmış. Doğru herkesin bakış açısı farklı ama çocuğun içi bozuksa yapacak hiçbir şey yok eve kapatsanda birşey fark etmez. Ne insanlar gördüm başları kapalı park köşekerinde sevgilisiyle öpüşüp olmadık yerlerine elleyenn....

Çalışmadığım zamanlarda ev daha sefil ve işler günlere yayılmış bir şekilde oluyor. Hatta ev hanımlığı çok zor; ah vah lardayım. Ama çalışırken yemeklerimin çoğunu yatmadan yapar, evi temizlerim. Çalışmazken 'bugün evi süpürdüm ' diyorum. Çalışırken evi süpürüyor ve adını bile söylemiyorum. Kesinlikle daha mutlu ve daha enerjik oluyorum. Ama çalışmanın zor kısmı ;bazen hasta,yorgun yada bir sıkıntı varken bile çalışmam gerekiyor. Eşim işimi bırakmama karışmaz. Buna rağmen tüm çocuklarımdan beklentim okumaları ve meslek sahibi olmaları.
Aynen senin gibiyim, evde enerji sifir

Neoldum degil neolacam demek lazim evde duran bi kadin calisabilir calisan kadinda gün gelir evde durabilir benim bu konuda hosuma gitmeyen detaj bunu hangi taraf olursa olsun böbürlenerek karsi tarafa dile getirmesidir...

Ah ah beni de çalştırmıyor... en büyük sorunum bu...bu eziyete mahkumum...

Neden birbirinize hakaret ediyorsunuz alttan alttan? Ayıp yani..
de bağlacındanda daha fazlasındanda haberim var. sadece fikrine katılmadım.hakarette etmedim .katıldığım fikride beeğeniyorum ayrıca formatta var bu ..iltifatta ettim güzel konuştuğuna dair .daha napayım ben arkadasım

sen calışabilmek için bide diksiyon kursuna gitmişsindir kesin ..bukadar guzel konuştuğuna göre

Yok arkadaşım. Benim senle derdim yok. Fikrime katılmamışsın. Mesela neye katıldın neye katılmadın onları söyle. Hiç de katılmadım yazınca Anlamadım tam olarak yazdığını. Öyle uyarmak istedim. Kadınların geçmişte de çalışıyor olmasına mı katılmadın mesela. Senin nenen ev hanımı mıydı? Benimki tarlada çalışıyomuş.

Katılmadığın kısım kadıbların bugün evlernde aslında çok işi olmadığı mı mesrla?

O yüzdendi o tepkim.

bir insan örtülü olarak da çalışabilmeli. Hz. Hatice ticaretle uğraşıyormuş ki buna köleleri cariyeleri aracılık ediyor diyenlerde var. ya bu insanlar hadımlı yada kadın. kadınsa yine günah erkeklerle muhatap olmaları, erkekse Hz. Hatice için uygun değil demekir. yani bu tür şeyleri savunan insanlar neye dayanarak "eziyet " diyor bilemem. çalışmak stemezsin keyfine düşkünsündür falan, bir şey diyemem ama çaalışan kadınlara da hakarete varan yorumlar yapmak, kendini kıymetli görüp çalışan kadınların kocası şiddet yanlısı ve bundan zevk alıyormuş gibi davranılması hoşuma gitmiyor.

bir insan örtülü olarak da çalışabilmeli. Hz. Hatice ticaretle uğraşıyormuş ki buna köleleri cariyeleri aracılık ediyor diyenlerde var. ya bu insanlar hadımlı yada kadın. kadınsa yine günah erkeklerle muhatap olmaları, erkekse Hz. Hatice için uygun değil demekir. yani bu tür şeyleri savunan insanlar neye dayanarak "eziyet " diyor bilemem. çalışmak stemezsin keyfine düşkünsündür falan, bir şey diyemem ama çaalışan kadınlara da hakarete varan yorumlar yapmak, kendini kıymetli görüp çalışan kadınların kocası şiddet yanlısı ve bundan zevk alıyormuş gibi davranılması hoşuma gitmiyor.
Birisi bu forumda çalışan kadınların durumu için "Modern Kölelik" yazmıştı. İhtiyaçları oldu mu yana döne kadın doktor arıyorlar ama, ne diye bir kölenin peşinde koşuyorsun o zaman? Ne anneliğimiz kalıyor ne köleliğimiz.

Ayıp ya! Ben çoğunun vasıfsız olduğu için kıskançlıktan çalışan kadınlara saldırdıklarını düşünüyorum.

Kendi kazandığın paranın verdiği mutluluğu, gücü hissetselerdi asla böyle düşünmezlerdi !!!
Yarın bir gün kocasıyla ters düştüğü zaman nasıl ellerini açıp para isteyebiliyorlar ilginç..
Dünya'nın en zengin insanı olayım yine de çalışıcam. Para için değil, kendime olan şu güvenim var ya sırf onu kaybetmemek için!!

Kim ne derse desin bencede kölelik.çünkü kadin hem iste calisiyor hemde eve geliyor yemek yap ütü yap camasir yika cocuga bak.erkek ne yapiyor geliyor eve yan gel yat ve turk erkeginden bahsediyoruz kilini kipirdatmaz paşa oglum canim oglum diye buyutulmus ...adamlar kendini padisah falan saniyor tut ki evde yemek yapicak gecin bunlari
kadin doktordur avukattir e tabi calissin yani.tutar evine bir hizmetci yaptirir islerini
geri kalan icin kolelik evet.sahsen ben istemiyorum evlenince calismak.ayni hayatimda iki kat yorulcaksam niye evleneyim ki?oturur anama babama bakarim
erkekler cok rahatladi artik.biz çalışalim cabalayalim dedikce onlar icin hayat kolay artik.
herkesin ninesi tarlada calismamis ayrica.benim ninem evinde oturmus.boyle ornekler komik..

Kim ne derse desin bencede kölelik.çünkü kadin hem iste calisiyor hemde eve geliyor yemek yap ütü yap camasir yika cocuga bak.erkek ne yapiyor geliyor eve yan gel yat ve turk erkeginden bahsediyoruz kilini kipirdatmaz paşa oglum canim oglum diye buyutulmus ...adamlar kendini padisah falan saniyor tut ki evde yemek yapicak gecin bunlari
kadin doktordur avukattir e tabi calissin yani.tutar evine bir hizmetci yaptirir islerini
geri kalan icin kolelik evet.sahsen ben istemiyorum evlenince calismak.ayni hayatimda iki kat yorulcaksam niye evleneyim ki?oturur anama babama bakarim
erkekler cok rahatladi artik.biz çalışalim cabalayalim dedikce onlar icin hayat kolay artik.
herkesin ninesi tarlada calismamis ayrica.benim ninem evinde oturmus.boyle ornekler komik..

İşte aslında vasıfsızlıktır kadını köle yapan :)

Öncelikle çalışıyorum ve o bayanın görüşlerini çok begenirim..siteden kazandıgı paraları hayır işlerine bağış yapıyor diye biliyorum :)

evi çok seviyorum.keşke şimdi evde olsaydım çalışmayı sevmiyorum diyorum ama evde olsaydım şimdi saçma sapan sabah programı izleyip akşama kadar kanepede uzanıp yada gün yapıp belkide dedikodu yapacaktım :) iyikide çalışıyorum.hem daha dinç daha genç kalıyorum çalışarak.aybaşındada maaşı koydummu cebime ne kölesi sultan oluyorum....

asıl evde oturmak tam bir eziyet. doğum izni nedeniyle 9 ay evdeydim allahım çıldıracaktım. işe başladım kendime geldim. hem evde olduğum zaman eşim de nasılsa işe gitmiyorum diye elini hiç bir şeye sürmezdi. gece uykusuzlukları üzerine bütün gün evde bebek bakımı ev işleri market hastane işleri, akşama kocanın işleri. kendine ait hiçbir alan yok. tam bir kabustu benim için.

X