- 17 Nisan 2012
- 30.412
- 65.393
O yaziyi yazan Cahide denen hatun, din kisvesi altinda ulkemizi sogusleyip sogana ceviren taraflardan. Eh, o taraftan zengin koca bulmak icin de boyle nutuklar atmak gerekiyor zaten. Devir hacinin,hocanin,bacinin, yandaslarinin devri. Universite mezunu gencler asgari ucret iyi mi diye buraya konu acarken, hacisi bacisi jeeplerde geziyor.
dediğim gibi saygı duyup geçilmeli demekki onlar öyle mutlu oluyor.. kendi kendilerine grup kurup eğleniyorlar.. biz ne diyelim şimdi.. onların hayatı , hayat görüşü:)
burda herkes sayıp sövse mutlu mu olacağız..
yaşasın biz haklıyız mı diyeceğiz
hayır nedir yani bu üstünlük çabası onu anlamıyorum:)
sohbet etmek amaçlı açtım konuyu, ben zaten haklı olduğumu biliyorum, çalışmanın eziyet olmadığını biliyorum, daha önceki yorumumda da belirttim: kadının çalışma olgusunu tartısıyoruzdediğim gibi saygı duyup geçilmeli demekki onlar öyle mutlu oluyor.. kendi kendilerine grup kurup eğleniyorlar.. biz ne diyelim şimdi.. onların hayatı , hayat görüşü:)
burda herkes sayıp sövse mutlu mu olacağız..
yaşasın biz haklıyız mı diyeceğiz
hayır nedir yani bu üstünlük çabası onu anlamıyorum:)
Olsun ya bizim de bir zengin kocişimiz olsun. Biz de kocişde kociş diye dolanırız etrafta fena mı olur?Benim de bezdiğim anlar oluyor tabi ama zengin koca asla alternatif olmadıYok mu bu hayattan benı kurtaracak bir koçyiğit??
Hacısı bacısı jeeplere binemez diye bir kural mı var? Varsa da ilk defa duydum.
Bakın sizler bile saygı deyip onların jeepe binmesini, iyi maaş almasını, lüks yerlerde oturmasını istemiyorsunuz... Herkes haram para kazanmıyor, emekse müslüman emek vermiyor mu yani?. Kimse babasının hayrına da kimseye jeep vermez.
O jeeplere binenler de emekleriyle biniyor yani..
İnsanlara iftira atmayın bence. Çünkü hiç hoş değil...
sohbet etmek amaçlı açtım konuyu, ben zaten haklı olduğumu biliyorum, çalışmanın eziyet olmadığını biliyorum, daha önceki yorumumda da belirttim: kadının çalışma olgusunu tartısıyoruz
valla biz ikimiz çalıştığımız halde çocukları istediğimiz okullarda okutabilir miyiz diye düşünmekten kendimizi alamıyoruz. sadece eşi çalışanların genelde 2den fazla cocugu oluyor ve hiç böyle dertleri yok, hayranım bir anlamda
az önce facebookta bir grup gördüm, profil resminde ......, anneyim, evimdeyim yazıyor
.... yazan yer dinle ilgili, o kısma girmek istemiyorum amacım o kısım değil
yorumlarda kadınlar kocaları kendilerini çalıştırmadığı için ve bu sebeple eziyet görmediklerini söyleyen kadınlarla dolu
kadının yeri eviymiş, dışarda kadının işi yokmuş
biri 3 yasında biri birkaç aylık 2 kızım var,şimdiden hangi okula giderlerse daha iyi meslek sahibi olurlar diye dusunurken, bunun için nasıl en iyi nasıl birikim yaparım, naparım diye yol ararken bunu gördüm
oğlum olsa bu kadar derde düşmem
içim karardı
Bende bir ara cahidesultan diye bir yemek bloguna bakmıstım bir yemek için. Kadının yazdıkları karsısında gözlerim fırladı.
Kızını ilerde nasıl okula gondereceğinden korkuyormus erkekler varmıs okulda, üniversite desen hepsinden betermiş daha neler neler.
İnancı bu yonde dedim gectim sizde takmayın bosverin
Yüce allah bize helalinden kazanın diye emretmiş.. Peygamber efendimizde hiç ölmeyecek gibi bu dünya için, yarın ölecek gibide ahiret için çalışın diye buyurmuş.. Çalışmak eziyet değildir! Henüz evli değilim ama evlensem bile çalışmayı asla bırakmam
e hiç konuşmayalım o zaman, münazara falan da yapılmasın okullarda, kaynana derdi olanlara cevap yazalımyorumlardan görüldüğü üzere tartışılmıyor.. birbirine hakarete varan yakıştırmalar yapılıyor..çünkü bu konu tartışmaya açık bi konu değil..çünkü herkesin 'hayat görüşü farklı' kimsenin hayat görüşü kimseyi ilgilendirmemeli..
hayranlığım 'cehalet mutluluktur'la ilgiliAslında o biraz da çocuk yetiştirmeye yönelik ideallerde ilgili. Bildiğim kadarıyla bahsi geçen cahide hanımın kocası çok yüksek rütbeli olmayan bir memur ve 4 çocuğu var. Çoğu insan için her açıdan zorlayıcı bir durum ama hanımefendi için değil, çünkü mutlu çocuk yetiştirmekten daha önemli öncelikleri var kendince, birebir kendi kopyası çocuklar yetiştirmek istiyor. Bu yüzden lise çağındaki oğlu evde sınıf arkadaşlarım çok ahlaksız diye ağlayınca üzülmek yerine oğluyla gurur duyuyor. Kızı yılbaşı kutlayan arkadaşlarına içten içe özenip onlarla kavga çıkarınca sorunu ülkede diğer ailelerin onlarınkisi gibi olmaması olarak belirliyor. Kızını. Okulunu seçerken ideallerine başarısına değil, kendi doğrultusunda olup olmadığına bakıyor. Açık ailelerle görüşmüyor, çocuklarını onların çocuklarıyla oynatmıyor ve takipçilerine de bunları öğütlüyor. Kısacası çok hayran olunacak bir durum yok.
ben de kapalıyım diye bir hastanede işe alınmadım diş hekimi olmama rağmen çok çok iyi bir universiteden mezun olmama rağmen . . . eeee ne olacak şimdi bu durum nedir pekiİftira atmıyorum, hükümete yakınlkla , yandaşlıkla , torpille bir yerlere gelmenin yolu hacı/bacı olmaktan geçiyor, yalan mı? Kabinede, mecliste, memuriyette olmak isteyenler hükümet yanlısı olmalı, yanlış mıyım? Çok nitelikli bir insan ve bir hoca takımından abi aynı devlet işine başvururlarsa hoca abi işi alır. Haaa, bir de yandaş olmayanların işlerine de taş koyuyorlar, holdinglerini karalıyorlar, basın organlarını karartıyorlar, bu yalan mı? Hoca/bacı değilsen , yerin yok.
Kardeşim çok çok iyi bir üniversiteden mezun bir mühendis, devlet işi mülakatına gittiklerinde sordukları 1. soru : Nurcu musun, CHP li falan mısın? (abartmıyorum, cümle bu)
Başka bir arkadaşım, LCE masterdan yeni mezun olduğunda Dışişleri Bakanlığına başvurdu. ''Mülakattan elendi''. Çok çok başarılı bir kızdır, o da basıp Avrupa'ya gitti şimdi Dünya Bankasında çalışıyor. Yazık değil mi, berikinin tanıdığı işe girsin diye bu kadar değerli bir insanı kaybettik?
Gerçekler alenen ortada, devletin bürokratları yandaş, devletin ihale verdiği, iş yaptığı insanlar belli, kadrolaşma had safhada.....söylenecek söz yok. Hükümetin başkbakanın oğlunun şirketiyle iş yaptığı , baba-oğul beraberce hırsızlık yapıp ayakkabı kutularında para taşıdığı yalan mı? Reza Zarrab'a çaldığı paraları faiziyle iade ettiler, bu ayrıcalık nerden geliyor?
Bacı/hoca takımından herkes haram para yiyor demiyorum ama haram paraya el uzatanların hepsi bu takımdan , zira meşru hırsızlık yapmak için hükümet yanlısı olmak şart. Yanlış mıyım?
İftira atmıyorum, hükümete yakınlkla , yandaşlıkla , torpille bir yerlere gelmenin yolu hacı/bacı olmaktan geçiyor, yalan mı? Kabinede, mecliste, memuriyette olmak isteyenler hükümet yanlısı olmalı, yanlış mıyım? Çok nitelikli bir insan ve bir hoca takımından abi aynı devlet işine başvururlarsa hoca abi işi alır. Haaa, bir de yandaş olmayanların işlerine de taş koyuyorlar, holdinglerini karalıyorlar, basın organlarını karartıyorlar, bu yalan mı? Hoca/bacı değilsen , yerin yok.
Kardeşim çok çok iyi bir üniversiteden mezun bir mühendis, devlet işi mülakatına gittiklerinde sordukları 1. soru : Nurcu musun, CHP li falan mısın? (abartmıyorum, cümle bu)
Başka bir arkadaşım, LCE masterdan yeni mezun olduğunda Dışişleri Bakanlığına başvurdu. ''Mülakattan elendi''. Çok çok başarılı bir kızdır, o da basıp Avrupa'ya gitti şimdi Dünya Bankasında çalışıyor. Yazık değil mi, berikinin tanıdığı işe girsin diye bu kadar değerli bir insanı kaybettik?
Gerçekler alenen ortada, devletin bürokratları yandaş, devletin ihale verdiği, iş yaptığı insanlar belli, kadrolaşma had safhada.....söylenecek söz yok.
ayıp etmişlerben de kapalıyım diye bir hastanede işe alınmadım diş hekimi olmama rağmen çok çok iyi bir universiteden mezun olmama rağmen . . . eeee ne olacak şimdi bu durum nedir peki
ben de kapalıyım diye bir hastanede işe alınmadım diş hekimi olmama rağmen çok çok iyi bir universiteden mezun olmama rağmen . . . eeee ne olacak şimdi bu durum nedir peki
Çalışan bir annenin ev hanımı kızıyım .. Eşim normal kazanan bir adam .. muylumuyum ? Kesinlikle evet .. 10 yıl kadar çalıştım yaklaşık 2011 den beri evdeyim .. Çalışma hayatımı ? Ev mi ? Tercihim ev .. Neden ? Sanırım ruhen ve bedenen yorulmuşum .. İstediğim saatte kalkıp istediğim gibi günü programlamak hoşuma gidiyor mu ? Evet .. Çalışma hayatına dönermiyim ? Mecbur kalmadıkça hayır.. Çalışan bir anne nin çocuğu olmaya gelince ; zor .. Annem yoğun bir işte çalışıyordu sabah ben okula gitmeden çıkıyordu, akşam 9 gibi geliyordu beni uyandırıp yemek yedirirdi .. Öğlenleri annelerinin hazırladığı yemekleri yiyenleri kıskanırdım ben kantinden alırdım , okul çıkışı anneler gelirdi çocuklarını almaya gözlerim dolardı.. Annemin tek bir izin günü vardı o günde elinden geldiğince benle ilgilenirdi .. Ben mizaç olarak duygusal bir çocuktum anneme çok düşkündüm size nasıl anlatsam bazen okulda ders esnadında burnuma annemin kokusu gelirdi .. Ne biliyim ergenlikte annesiz kaldım dertlerimi paylaşamadım evde yoktu o yüzden uzaklaştık bana gene sarılır ederdi ama ben iterdim ona kızardım beni hep yanlız bırakıyorsun diye vs vs .. Ama bu bendim ben hassas bir çocuktum neyse şimdi hamileyim küçükken yaşadıklarım yüzünden sanırım çocuklarım benim işim olucak okula ben götürüp getiricem vs vs .. Ne olur yanlış anlamayın ben herkese saygı duyuyorum sadece anlatmak istedim .. Birde annemin tuttuğu bakıcı çok kötüydü ama ben konusamayan bir çocuktum söyleyemiyordum ondanda çok çektim ..
dikkat çekmek istediğim yer başka bir seydi, ben sizi anladım, anlıyorum ki siz de beni anlamıssınızÇalışan bir annenin ev hanımı kızıyım .. Eşim normal kazanan bir adam .. muylumuyum ? Kesinlikle evet .. 10 yıl kadar çalıştım yaklaşık 2011 den beri evdeyim .. Çalışma hayatımı ? Ev mi ? Tercihim ev .. Neden ? Sanırım ruhen ve bedenen yorulmuşum .. İstediğim saatte kalkıp istediğim gibi günü programlamak hoşuma gidiyor mu ? Evet .. Çalışma hayatına dönermiyim ? Mecbur kalmadıkça hayır.. Çalışan bir anne nin çocuğu olmaya gelince ; zor .. Annem yoğun bir işte çalışıyordu sabah ben okula gitmeden çıkıyordu, akşam 9 gibi geliyordu beni uyandırıp yemek yedirirdi .. Öğlenleri annelerinin hazırladığı yemekleri yiyenleri kıskanırdım ben kantinden alırdım , okul çıkışı anneler gelirdi çocuklarını almaya gözlerim dolardı.. Annemin tek bir izin günü vardı o günde elinden geldiğince benle ilgilenirdi .. Ben mizaç olarak duygusal bir çocuktum anneme çok düşkündüm size nasıl anlatsam bazen okulda ders esnadında burnuma annemin kokusu gelirdi .. Ne biliyim ergenlikte annesiz kaldım dertlerimi paylaşamadım evde yoktu o yüzden uzaklaştık bana gene sarılır ederdi ama ben iterdim ona kızardım beni hep yanlız bırakıyorsun diye vs vs .. Ama bu bendim ben hassas bir çocuktum neyse şimdi hamileyim küçükken yaşadıklarım yüzünden sanırım çocuklarım benim işim olucak okula ben götürüp getiricem vs vs .. Ne olur yanlış anlamayın ben herkese saygı duyuyorum sadece anlatmak istedim .. Birde annemin tuttuğu bakıcı çok kötüydü ama ben konusamayan bir çocuktum söyleyemiyordum ondanda çok çektim ..
.
Herkes kendi fikrinden olanı kayırıyor,, kabul edin....