kocam beni çalıştırmayıp, bu eziyete mahkum etmediği için şükürler olsun

Hacısı bacısı jeeplere binemez diye bir kural mı var? Varsa da ilk defa duydum.
Bakın sizler bile saygı deyip onların jeepe binmesini, iyi maaş almasını, lüks yerlerde oturmasını istemiyorsunuz... Herkes haram para kazanmıyor, emekse müslüman emek vermiyor mu yani?. Kimse babasının hayrına da kimseye jeep vermez.
O jeeplere binenler de emekleriyle biniyor yani..
İnsanlara iftira atmayın bence. Çünkü hiç hoş değil...

sohbet etmek amaçlı açtım konuyu, ben zaten haklı olduğumu biliyorum, çalışmanın eziyet olmadığını biliyorum, daha önceki yorumumda da belirttim: kadının çalışma olgusunu tartısıyoruz

Bu konu tartışılır, tartışılır hiç bir sonuca varmadan kapanır..
Yumurta mı tavuktan çıktı tavuk mu yumurtadan sorunsalı gibi bir şey işte..

Bence bu kadınlar ya tam tembel yada yetiştirilme tarzları böyle küçükken her akraba düğününde gelinlik giydirilmiştir dudaklar boyanmıştır ,saçlar yapılmıştır o yaşta bunların provası , bu kızlarımızı kitap alıp okutulmamıştır , hep erkeğe muhtaç ve bağımlı şekilde yaşaması gerektiği sürekli ezberletilmiştir , erkeğe yüksek sesle konuşmama ve ne söylüyorsa erkek ona itiraz etmeden uyma emri verilmiştir kendi iradesi öğretilmemiştir , yasaklar ve günahlar hep ön plandadır

Benim de bezdiğim anlar oluyor tabi ama zengin koca asla alternatif olmadı Yok mu bu hayattan benı kurtaracak bir koçyiğit??
Olsun ya bizim de bir zengin kocişimiz olsun. Biz de kocişde kociş diye dolanırız etrafta fena mı olur?

İftira atmıyorum, hükümete yakınlkla , yandaşlıkla , torpille bir yerlere gelmenin yolu hacı/bacı olmaktan geçiyor, yalan mı? Kabinede, mecliste, memuriyette olmak isteyenler hükümet yanlısı olmalı, yanlış mıyım? Çok nitelikli bir insan ve bir hoca takımından abi aynı devlet işine başvururlarsa hoca abi işi alır. Haaa, bir de yandaş olmayanların işlerine de taş koyuyorlar, holdinglerini karalıyorlar, basın organlarını karartıyorlar, bu yalan mı? Hoca/bacı değilsen , yerin yok. Jeepe binmenin 1. şartı hacı hoca takımına katılmak.

Kardeşim çok çok iyi bir üniversiteden mezun bir mühendis, devlet işi mülakatına gittiklerinde sordukları 1. soru : Nurcu musun, CHP li falan mısın? (abartmıyorum, cümle bu)

Başka bir arkadaşım, LCE masterdan yeni mezun olduğunda Dışişleri Bakanlığına başvurdu. ''Mülakattan elendi''. Çok çok başarılı bir kızdır, o da basıp Avrupa'ya gitti şimdi Dünya Bankasında çalışıyor. Yazık değil mi, berikinin tanıdığı işe girsin diye bu kadar değerli bir insanı kaybettik?

Gerçekler alenen ortada, devletin bürokratları yandaş, devletin ihale verdiği, iş yaptığı insanlar belli, kadrolaşma had safhada.....söylenecek söz yok. Hükümetin başkbakanın oğlunun şirketiyle iş yaptığı , baba-oğul beraberce hırsızlık yapıp ayakkabı kutularında para taşıdığı yalan mı? Reza Zarrab'a çaldığı paraları faiziyle iade ettiler, bu ayrıcalık nerden geliyor?

Bacı/hoca takımından herkes haram para yiyor demiyorum ama haram paraya el uzatanların hepsi bu takımdan , zira meşru hırsızlık yapmak için hükümet yanlısı olmak şart. Değilseniz, ekmek çalarsanız bile hapse giriyorsunuz. Yanlış mıyım?

Son düzenleme:
sohbet etmek amaçlı açtım konuyu, ben zaten haklı olduğumu biliyorum, çalışmanın eziyet olmadığını biliyorum, daha önceki yorumumda da belirttim: kadının çalışma olgusunu tartısıyoruz

yorumlardan görüldüğü üzere tartışılmıyor.. birbirine hakarete varan yakıştırmalar yapılıyor..çünkü bu konu tartışmaya açık bi konu değil..çünkü herkesin 'hayat görüşü farklı' kimsenin hayat görüşü kimseyi ilgilendirmemeli..

Aslında o biraz da çocuk yetiştirmeye yönelik ideallerde ilgili. Bildiğim kadarıyla bahsi geçen cahide hanımın kocası çok yüksek rütbeli olmayan bir memur ve 4 çocuğu var. Çoğu insan için her açıdan zorlayıcı bir durum ama hanımefendi için değil, çünkü mutlu çocuk yetiştirmekten daha önemli öncelikleri var kendince, birebir kendi kopyası çocuklar yetiştirmek istiyor. Bu yüzden lise çağındaki oğlu evde sınıf arkadaşlarım çok ahlaksız diye ağlayınca üzülmek yerine oğluyla gurur duyuyor. Kızı yılbaşı kutlayan arkadaşlarına içten içe özenip onlarla kavga çıkarınca sorunu ülkede diğer ailelerin onlarınkisi gibi olmaması olarak belirliyor. Kızını. Okulunu seçerken ideallerine başarısına değil, kendi doğrultusunda olup olmadığına bakıyor. Açık ailelerle görüşmüyor, çocuklarını onların çocuklarıyla oynatmıyor ve takipçilerine de bunları öğütlüyor. Kısacası çok hayran olunacak bir durum yok.

HerkesiN kendi düşüncesi , kendi inanisi veya bakis acisi, burda konu acacak kadar neden dert edindiniz anlayamadim.

ben de takip ediyorum. Inandigi gibi yasayan mustesna bir bayan oldugunu düşünüyorum.

Konuyla ilgisi yok belki ama boyle bir hadis yoktur. Efendimiz (sav) Kurani Kerimle celisen birsey soylememistir.
dunyaya hakettigi kadar ahirete de hakettigi kadar deger verilmelidir.
"Allah'ın sana ihsan ettiği bu servetle ebedî ahiret yurdunu mamur etmeye gayret göster, ama dünyadan da nasibini unutma!" (Kasas sûresi, 28/77)

e hiç konuşmayalım o zaman, münazara falan da yapılmasın okullarda, kaynana derdi olanlara cevap yazalım
benim de kaynana derdim var ama yazmıyorum :)
belki bir gün açarım , o ayrı :)

hayranlığım 'cehalet mutluluktur'la ilgili

ben de kapalıyım diye bir hastanede işe alınmadım diş hekimi olmama rağmen çok çok iyi bir universiteden mezun olmama rağmen . . . eeee ne olacak şimdi bu durum nedir peki

Biz devlet yandaşçısı değiliz ama çok şükür iyi şartlarda yaşıyoruz.
Abim alanında Türkiyenin en iyilerinden ki dünyaca tanınmış bir kişiden imzalı sertifikası var. Ama namaz kılıyor diye kapılar hep üstüne kapandı. Ne yapıcaz şimdi?
Dünya var oldukça herkes kendi yandaşını kayıracak koruyacaktır. Bu Nurcusu için de aynıdır AKPcisi için de aynıdır CHPcisi için de aynıdır.
Bunun hacı hocalıkla alakası yok. Benim çevremde insanların bindiği jeepleri ya da diğer arabaları devlet vermedi. Hepsi emeğiyle sürünerek geldi..
İnsanların emeğine yandaşçı! diye çamur atamazsınız.
Sakıp Sabancı kimin yandaşçısıydı acaba?
Dediğim gibi kayıranın solcusu da sağcısı da kayırıyor.
Kayırmayan da kayırmıyor..

Eğer bir insanı namaz kılıyor, oruç tutuyor diye işe almazsan, filmlerde başörtülüyü hizmetçi yaparsan, dayak yiyen kadın yaparsan, imamını, sakallısını kahvede aylak aylak oturup milletin kıçına bakan biri olarak tasvir edersen o zaman kim yandaşçı? Kim ayrımcı ortaya çıkıyor...

Herkes kendi fikrinden olanı kayırıyor,, kabul edin....

Çalışan bir annenin ev hanımı kızıyım .. Eşim normal kazanan bir adam .. muylumuyum ? Kesinlikle evet .. 10 yıl kadar çalıştım yaklaşık 2011 den beri evdeyim .. Çalışma hayatımı ? Ev mi ? Tercihim ev .. Neden ? Sanırım ruhen ve bedenen yorulmuşum .. İstediğim saatte kalkıp istediğim gibi günü programlamak hoşuma gidiyor mu ? Evet .. Çalışma hayatına dönermiyim ? Mecbur kalmadıkça hayır.. Çalışan bir anne nin çocuğu olmaya gelince ; zor .. Annem yoğun bir işte çalışıyordu sabah ben okula gitmeden çıkıyordu, akşam 9 gibi geliyordu beni uyandırıp yemek yedirirdi .. Öğlenleri annelerinin hazırladığı yemekleri yiyenleri kıskanırdım ben kantinden alırdım , okul çıkışı anneler gelirdi çocuklarını almaya gözlerim dolardı.. Annemin tek bir izin günü vardı o günde elinden geldiğince benle ilgilenirdi .. Ben mizaç olarak duygusal bir çocuktum anneme çok düşkündüm size nasıl anlatsam bazen okulda ders esnadında burnuma annemin kokusu gelirdi .. Ne biliyim ergenlikte annesiz kaldım dertlerimi paylaşamadım evde yoktu o yüzden uzaklaştık bana gene sarılır ederdi ama ben iterdim ona kızardım beni hep yanlız bırakıyorsun diye vs vs .. Ama bu bendim ben hassas bir çocuktum neyse şimdi hamileyim küçükken yaşadıklarım yüzünden sanırım çocuklarım benim işim olucak okula ben götürüp getiricem vs vs .. Ne olur yanlış anlamayın ben herkese saygı duyuyorum sadece anlatmak istedim .. Birde annemin tuttuğu bakıcı çok kötüydü ama ben konusamayan bir çocuktum söyleyemiyordum ondanda çok çektim ..

ben de kapalıyım diye bir hastanede işe alınmadım diş hekimi olmama rağmen çok çok iyi bir universiteden mezun olmama rağmen . . . eeee ne olacak şimdi bu durum nedir peki

Ben basınıza gelenler doğru demıyorum ki.

Birini eşi başı kapalı değil diye işe almamak ne kadar yanlışsa , sizin başınıza gelen de o kadar yanlış. Bu sebepten olduğuna emin misiniz?

Kapalı insanlar devlet dairesinde çalışamaz zamanında başvurduysanız normal, çünkü yasa böyleydi. Ama özel hastaneyse başka sebepleri olabilir, ya da çoktan başka birini seçmişlerdir vs vs.

Son düzenleme:

Yaa nasıl tatlı yazmıssınız kıyamadım birden size. Cocugunuzu dilediğiniz gibi buyutursunuz insallah

dikkat çekmek istediğim yer başka bir seydi, ben sizi anladım, anlıyorum ki siz de beni anlamıssınız

.

Herkes kendi fikrinden olanı kayırıyor,, kabul edin....

Evet kabul ediyorum, ama bu yanlış. Böyle olmak zorunda değiliz, böyle olmayan ülkeler de var.

Lakin Türkiye'nin çivisi iyice artık çıktı, başbakanın kendi ülkesinden alenen çaldığı kaç ülke var ? Hiçbir ceza almadığı, hapse girmediği , üstüne aile boyu hırsızlık yaptığı ? Yani imam .... cemaat ......, hesabı hırsızlık bu kadar ayyuka çıkıp meşru olunca insanlar da kendilerine yürütmeyi hak görüyorlar, yalan mı?

Bu iş zıvanadan iyice çıktı artık, toplumumuz da yönetim biçimimiz de çok yanlış yerlere gidiyor. Bu düzenle devam edemeyiz.

Calismanin bir kadina eziyet olmadigini aslinda cok iyi biliyorlar .Bence oyle konusanlar tembel ve kendilerine guveni olmayan kadinlar,elinden pek birsey gelmeyen beceremeyen kadinlar ,napsinlar calismayi eziyet olarak goruyorlar .
bir kadin bu zaman da illa bir meslek sahibi olmali,ilerde calisir yada calismaz ama illa nir meslgi olmali
Ben kendimden ornek vereyim.Eski esim calismami hic istemedi ben istediysemde engel oldu ,ama ben calisip kendine guveni olan kadinlara hep hayranlik duydum.20 yillik evlilik sonu aldatma ve siddet yuzunden bitti .
Simdi ise o ahlaksiz koca kendi oz cocuklarina nafaka vermemek icin her yolu deniyor ,gizli kacak calisiyor,metresi nafaka odemesine karsi cikiyor.Cunki onun kazandigi parayi kendine harcattiriyor,
Ben ise is ariyorum evimin, cocuklarimin ihtiyaci icin
Bana rest cekti basinin caresine bak senin cocuklarin diye
Eee gelde calisma ,vaktinde calissaydim isim meslegim olsaydi bana bu resti cekemezdi ;metresi ise calisan bir kadin
kimsenin garantisi yok kizlar ,kimseyi dinlemeyin boyle herseyin icine dini de karistiriyorlar ya
kadinin calismasina karsi olan zihniyetler ustlerine kuma gelmesinede artik dogal gozuyle bakarlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…