• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam benden habersiz ailesine Para göndermiş

Ben kayinvalide degilim, oglum küçük.

Calistim bitti , genc emekliliği de ucu ucuna yakaladim cok mutluyum. O da 18 yasinda işe basladigjm, sigorta gurişim yapıldığı icin oldu. - iyi ki erken baslamisim- Kimsenin parasini yiyip yan gelip yatmadim, hele hele 3 günlük gelinken kimsenin işine burnumu sokmadim. Şöyle bir zaman verdim, herkesi tanidim. Hayatimi böyle gecirdigim icin de cok mutluyum. 40 defa daha başa dönsem, yine kimsenin sirtina yapismadan böyle yasayip bu yasima yine böyle gelmek isterdim. Ama sizi de bilemem 😊

Cogumuz 18 yasinda okuyorduk siz 18 yasinizda calismaya basladiniz diye mi bu sinir?

Sizin durumunuz konu sahibininki ile ayni mi? Esiniz sizin maasinin 4 katini kazaniyormus. Demek ki maddi durumu el veriyordu da yapiyordu. Ama kendileri borc icindeyken ve ailenin geliri varken borc icinde olan oguldan Air Fryer istemek de ac gözlülükten baska birsey degil. Üstüne de simdi yine para aliniyor. Konu sahibini calismadigi icin vurmaya calisiyorsunuz, ama dügün sürecinde kendisinin be ailesinin maddi destegi de olmus, esin ailesi geri dururken. Ve esler kadin calismayacak diye anlasiyorsa bunu asaglamak da kimsenin haddine degil.
Esim , benim kazancimimin dört katini kazaniyordu, baslik sahibi de bir ise girip calisirsa, o da, esinin en az dörtte birini kazanir ve " ucu ucuna geciniyoruz" durumu ortadan kalkar, birkaç bin liralik bir hediyenin lafını etmekten kurtulur.

Calistim bitti , genc emekliliği de ucu ucuna yakaladim cok mutluyum. O da 18 yasinda işe basladigjm, sigorta gurişim yapıldığı icin oldu. - iyi ki erken baslamisim- Kimsenin parasini yiyip yan gelip yatmadim, hele hele 3 günlük gelinken kimsenin işine burnumu sokmadim. Şöyle bir zaman verdim, herkesi tanidim. Hayatimi böyle gecirdigim icin de cok mutluyum. 40 defa daha başa dönsem, yine kimsenin sirtina yapismadan böyle yasayip bu yasima yine böyle gelmek isterdim. Ama sizi de bilemem 😊
sizin adınıza çok üzüldüm 18 yaşımda okuyordum ...öğrenci olup kendinizi geliştirmeniz gereken yaşta işçilik yapmışsınız ondan dolayı çok yıpranmış yorulmuşsunuz , bazı insanlar ama altını çiziyorum ''bazı'' çok zor hayat yaşarken nispeten kendisine göre daha şanslı olanlara karşı öfke duyabiliyor o yüzden sizi çok iyi anladım ve sevgiyle kucaklıyorum

Doğum yaptım. Ücretli ücretsiz izin haklarım bitti. İstifa ettim. Oğlumu kendim büyütüyorum. Bunun verdiği hazzı işe gitmek vermiyordu. Kocamın kartı da bende. Sizin evliliğimiz için de çok üzüldüm. Siz demek koca sırtına yapışma olarak değerlendirildiniz ve içgüdüsel olarak çalışmak zorunda kaldınız. Bizde ise istifa etmemi isteyen eşimdi. Tek nir gün bile sırtına yapıştığım, yan gelip yattığım hissini uyandırsaydı hemen işe dönerdim.

Esim , benim kazancimimin dört katini kazaniyordu, baslik sahibi de bir ise girip calisirsa, o da, esinin en az dörtte birini kazanir ve " ucu ucuna geciniyoruz" durumu ortadan kalkar, birkaç bin liralik bir hediyenin lafını etmekten kurtulur.

Konu sahibi baskasinin taleplerini (Air Fryer istenmis, hediye olarak gitmedi) yerine getirebilmek icin neden calissin. Ha calisti diyelim, bu diger tarafin isteklerini daha da cok arttiracaktir "Artik evlerine iki maas giriyor" diye. Ve iki kisi gecindirmek farkli, tüm aileyi gecindirmek farkli.

kesinlikle öyle olacak... zaten bir emekli maaşı neye yeter ödü kopuyor o yüzden ... herkesin önceliği ilk kendi evi ,kendi evini ihmal ettiğin bir evlilik zaten olmaz, bazıları gelinin çalışmasını hayata katılmak atılmak olarak değil, oğlu için yatırım aracı olarak görüyor şekil 1/a da gördüğümüz gibi... birde öyle gelin istemem diyor :D nikahına ,yatağına alacak olan oğlu kendisinin demesiyle olacak sanki :D inşallah allah herkese dengini verirde eli maşalı geline düşer ay ne gülerim
Cok büyük konuşuyor ama ben zaten kaynana oldugunu düşünüyorum yuzde yüz. Böyleleri genelde eli maşaliya düşer zaten canım hiç şaşmaz 😊

Tabi konu sahibi ise girip calisirsa es ailesine daha dahat para verilir dimi ama siz de haklisiniz. Bir kayinvalide olarak cok haklisiniz bunun adi sey mi gelecege yatirim.

Doğum yaptım. Ücretli ücretsiz izin haklarım bitti. İstifa ettim. Oğlumu kendim büyütüyorum. Bunun verdiği hazzı işe gitmek vermiyordu. Kocamın kartı da bende. Sizin evliliğimiz için de çok üzüldüm. Siz demek koca sırtına yapışma olarak değerlendirildiniz ve içgüdüsel olarak çalışmak zorunda kaldınız. Bizde ise istifa etmemi isteyen eşimdi. Tek nir gün bile sırtına yapıştığım, yan gelip yattığım hissini uyandırsaydı hemen işe dönerdim.
değil mi... çok doğru ...bir gün yük olduğumu hissettirildiğim, parasını yediğimi hissettirildiğim bir evlilikte bile kalamazdım ben .sevgi başka birşey çünkü ...

değil mi... çok doğru ...bir gün yük olduğumu hissettirildiğim, parasını yediğimi hissettirildiğim bir evlilikte bile kalamazdım ben .sevgi başka birşey çünkü ...
Ay bir de bu ekonomik devirde evler olmuş kaç milyon. Sıkıyorsa önce şimdi annesine ev alsın. Sonra 300 400 binlik araba alsın. Yıllaaar yılllaaar sonra borçlar biterse üstüne kendine ev ve araba alır.

Esinin ailesi verici bir aile olsa zaten dügünde birseyler yaparlardi. Onu yapmadilar, hersey borc yaparak yapilmis tek baslarina,
Her sey birc olarak yapılmış peki kim odeyecek? baslik sahibinin kocasi, tek basina. O halde birakalim da maddi durumunu ayarladiysa arada bir air fryer da annesine hediye aliversin. Sormak zorunda degil. Demek ki bütcesini ayarlamış. Baslik sahibi de calisiyor olsaydi o da kendi annesine böyle bir hediyeyi sormadan alırdı.

Benim eşim de ilk evlendiğimiz hafta düğünde gelen takıları annesinin üzerine altın hesabı açtırıp yatırtmıştı. Ben anlamıyorum bu eş ailelerinin oğullarının yeni bir yuva kurduğunu idrak edememesini. Sanki oğulları ömür boyunca onların oğluşu olarak kalmak zorunda. Bir de ihtiyaç yokken para almak cok saçma. Destek olmamışlar ne yüzle bi de sizden destek bekliyorlar. Ay sinir oldum. Ben de evimi ayırdım bu yüzden. Çünkü benzer şeyler yaşanmaya devam etti. Düzgünce konuşun ve rahatsız olduğunuzu açıkça ifade edin ama güzelce söyleyin gönderemezden demeyin sadece biz de zor durumdayız şuan bizim daha çok ihtiyacımız var diyin. Laftan anlamazsa cok para harcayın o zor duruma girsin.
Peki ne oldu o takılar. Geri alabildinizmi?

Sizi anlamaya çalıştım,hak verdiğim konular da oldu ama şu son yazdıklarınız ilginç.Birikmiş kira borcum olsa eşim benden gizli ailesine ya da başkasına fuzuli bir durum için para gönderirse müdahil olurum,burun sokmaksa da bunun adı no problem,en azından kendi hayatımla ilgili konuda burnumu sokmuş olurum,tanımadığım insanları yargılayarak,aşağılayarak değil.Kimsenin parasını yemem,kimsenin sırtına yapışmam falan dediniz maşallah maddi olarak verdiğiniz emeklerin karşılığını alabileceğiniz bir hayatınız var ne güzel. Peki ya mazallah bir sağlık sorununuz olsaydı?Çalışamaz durumda olsaydınız(senelerce)eşiniz ne diyecekti?Sırtıma yapışamazsın mı? Sizin evlilik kavramı ile ilgili içi boşaltılmış dayatmalarınız var. Şahsen eşimin ailesine de kendi aileme de gerekeni gerektiğinde yaparım. Bu ihtiyaç da olabilir,içten gelen bir sürpriz,hediye de. Ama geciken kira borcum varken,akşama ne pişirsem,bir soğanla 3 gün ne yemek yaparım düşüncelerim varsa kayınvalideme airfrey almam. Bu sizin bahsettiğiniz tüm çalıştım, kazandımları,emeğimi asıl o zaman çöpe atarım,sırtıma başkasını almış olarak. Asıl o zaman başkasını sırtıma yapıştırmış olurum. İnsanların çalışması da çalışmaması da tercihtir. Her evin dumanı aynı renk tütmez ve son olarak kendi ailemde olsa eşimin ailesi de olsa habersiz bir para aktarımı "aklı selim"insanlar olduğumuz için ikimizinde hoşuna gitmez. Teşekkürler,iyi akşamlar.

Her sey birc olarak yapılmış peki kim odeyecek? baslik sahibinin kocasi, tek basina. O halde birakalim da maddi durumunu ayarladiysa arada bir air fryer da annesine hediye aliversin. Sormak zorunda degil. Demek ki bütcesini ayarlamış. Baslik sahibi de calisiyor olsaydi o da kendi annesine böyle bir hediyeyi sormadan alırdı.

Biri benden birsey talep etse bu ne zamandir hediye oluyor? Insan hesabini kendi evine göre ve gelirine göre yapar. Baskalari katarak degil. Konu sahibinin calismamasi cok zorunuza gitmis orasini anladim, ama esinin ailesi de oldukca düsüncesiz ve ogullarini daha ögrenci oldugu zamanlarda kullanmaya alismis.

erkek tarafı olarak kendi alması gerekeni borçlanarak almış , konu sahibi de erkek tarafının alması gerekenlerin sıkıntısını çekiyor o zaman :KK70: eğer ince hesap yapacaksak o hesap öyle olmaz böyle olur. konu sahibinin idaresiyle dişini sıkmasıyla erkeğin evlenirken alması gereken eşyaların parası ödenecek ... adam bir zahmet evlenirken alması gereken eşyaların da parasını ödesin zaten :KK70:

Sizi anlamaya çalıştım,hak verdiğim konular da oldu ama şu son yazdıklarınız ilginç.Birikmiş kira borcum olsa eşim benden gizli ailesine ya da başkasına fuzuli bir durum için para gönderirse müdahil olurum,burun sokmaksa da bunun adı no problem,en azından kendi hayatımla ilgili konuda burnumu sokmuş olurum,tanımadığım insanları yargılayarak,aşağılayarak değil.Kimsenin parasını yemem,kimsenin sırtına yapışmam falan dediniz maşallah maddi olarak verdiğiniz emeklerin karşılığını alabileceğiniz bir hayatınız var ne güzel. Peki ya mazallah bir sağlık sorununuz olsaydı?Çalışamaz durumda olsaydınız(senelerce)eşiniz ne diyecekti?Sırtıma yapışamazsın mı? Sizin evlilik kavramı ile ilgili içi boşaltılmış dayatmalarınız var. Şahsen eşimin ailesine de kendi aileme de gerekeni gerektiğinde yaparım. Bu ihtiyaç da olabilir,içten gelen bir sürpriz,hediye de. Ama geciken kira borcum varken,akşama ne pişirsem,bir soğanla 3 gün ne yemek yaparım düşüncelerim varsa kayınvalideme airfrey almam. Bu sizin bahsettiğiniz tüm çalıştım, kazandımları,emeğimi asıl o zaman çöpe atarım,sırtıma başkasını almış olarak. Asıl o zaman başkasını sırtıma yapıştırmış olurum. İnsanların çalışması da çalışmaması da tercihtir. Her evin dumanı aynı renk tütmez ve son olarak kendi ailemde olsa eşimin ailesi de olsa habersiz bir para aktarımı "aklı selim"insanlar olduğumuz için ikimizinde hoşuna gitmez. Teşekkürler,iyi akşamlar.
Ocağa vuracak yemeği olmayan bir işe girer calisir.
Saglik sorunu olsaydi gibi olmamis seyleri örnek veriyorsunuz. Öyle olda bile malulen emekli olurdum, yine maasim olurdu. Kaldi ki, ne benim saglik sorunum var, ne baslik sahibinin.

Back
X