• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam ailesine çok düşkün

nevabahtsu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2020
9
-1
1
27
Herkese merhaba. 1 buçuk yıllık evliyim bir tane oğlum var 2 aylık. Eşimle severek evlendik nişanlılık sevgililik herşey çok güzeldi. Ama evlendiğimiz günden beri eşimle tek kavga sebebimiz ailesi. O ailesi ailesi ona çok düşgün. Yani çocuk doğduğu zaman kayınvalidem oğlum uykusuz kalma sen içerde yat demiş bi insan. Corana zamanı hamileyim diye bana yatakları ayırın bebeğe bulaşmasın dedi Hatta tuvaleti ayrırın Bile dedi ben bunu eşime anlattığımda bana kötü niyetle yapmıyor diyor biliyorum kötü niyetle yapmadığını ama yatak odamıza kadar karışması beni çok rahatsız ediyor. Aklımıza gelebilecek herşeye karışıyor. Evde düzenime dolabıma düşünün oğluma giyindirdipim kıyafete bile bana diyor ki çocuğu doldurmazsın dimi bizimle ilgili bizi sevmez sonra diyor aslında kötü niyetli değil sadece oğlunu kaybetmekten korkuyor. Eşim romantık bi insan bana ayda bir kere çiçek alır düşüncelidir. Ama artık hiç gözüme gelmiyor . Kendimi onların içinde yanlış hissediyorum ve eşimden de soğudum . ben Kıskandığını düşünüyorum başka açıklama bulamıyorum . Kaynanam kıskanıyor. 1 haftadır eşimle küsüs çünkü bu konuda beni anlamıyor .beni sürekli oraya götürmek istiyor. Ben de diyorum ki sen benimle onlar arasında düzgün köprü kuramadın gitmek istemiyorum onlara bu benim karım izlenimini veremedin o yüzden gitmek görmek istemiyorum. bu kadın yatağımıza kadar karışıyor . Bir de ne dese bana diyor ki banada yatağı ayırın dedi güldüm geçtim diyor . Bu nasıl bi erkek hiç rahatsız olmuyor mu yatak odasının konuşulması. Çok pişmanım kızlar ben bu adamla nasıl evlendim bir de çocuk yaptım akıl verin lütfen

Yatak odanıza kadar karısması çok yanlış ama, eşiniz siz ve annesi arasında kalmak istemediği için geçiştirmiş yalnızca. Napsın? Kavga mı çıkarsın? Kusura bakmayın ama burda sınırı siz çizeceksiniz, eşiniz değil. Ben eşinizde evlenmeye pişman olacak kadar büyük hata göremedim. Hakaret işiten dayak yiyen kadınlar bile eşlerine şans veriyor. Eşinize haksızlık ediyosunuz bence. Kayınvalideniz ile aranıza mesafe koymak sizin elinizde. Siz uzak durduğunuz sürece ne kadar karısabilir ki? Benim kayınvalidem ve görümcelerim de fazla karısmak isteyen tiplerden. Ama ben onlara bir kaç sorun yaşadığım için, arama ciddi bir mesafe koydum. Bunu da eşime söylemedim. Evlerine gitmiyorum, evime çağırmıyorum gelseler bile mesafeli davranıyorum. Onlarda mesafemden dolayı bir şey yapamıyor tabiki

kayınvalidenize gıcık kapmışsınız, haklısınız da. Eşinizin ciddi bir hatasını göremedim. Kayınvalide eksik bilgiyle yataklarınızı ayırmayı teklif edebilir, siz normal hayatınızda cahil insanları dinler misiniz? Hayır. O zaman neden ciddiye alıyorsunuz? Bence kayınvalidenize hak ettiğinizden daha fazla değer veriyorsunuz, değilse bu konuşmalar sizin sinirinize dokunmazdı.

Daha çocuğunuz çok küçük, muhtemelen uykusuzluk yorgunluk da var, alttan alacak bir dönemde de değilsiniz. Kulaklarınızı tıkayın duymayın. İki sene sonra bu konuşmalar size sinek vızıltısı gibi gelecek. Rahatsız edecek ama gerçekten takmayacaksanız. Çok rahatsız ederse sıkacaksınız ilacı sinek ölecek. Sonsuza kadar bu hislerle yaşamayacaksınız yani, rahat olmaya çalışın, bebeğinize odaklanırken en sevdiğiniz müzikleri dinlemeyi ihmal etmeyin. Tahmin ettiğinizden daha rahatlatıcı, şöyle bekarken favori şarkılarınızı falan açın.

Eşinize asla ve asla annesiyle ilgili kötü söz söylemeyin. Aslında annesi hakkında hiç konuşmamak ve bir araya geldiğinizde saygılı ama mesafeli durmak her zaman en iyisidir.

Yatak odasina karismak ne alaka yahu?
Sanki cinselliğinize karişiyormuş, haftada kac gun olacagina karar veriyor gibi yazmişsiniz.

Klasik hastalik olmasin diye ayri yatin demiş, cocuk sesinden uyuyamaz oğlu diye aklinca ögüt veriyor sadece, kafaya takacak birsey bile değil.

Hoş yeni evliyken kaynanam eşime "corap giy" dese bana batiyordu sanki cocuk mu diye 😂😂😂😂😂
Keşke biraz buyuyunce cocuk yapsaymissiniz.

Biraz abartıyorsunuz sanki, her şey batıyor gibi. Karışması rahatsızlık verici olabilir tamam ama sanki büyük bir olay var gibi davranmayın, normal bir anne işte. Bunlar yüzünden gitmek istemiyorum görmek istemiyorum’lara gerek yok, sizin anneniz de sizi düşündüğü için karışabilirdi böyle şeylere.

Bende de var bundan:işsiz:
Ama benim eşim haksız gördüğü nokta da annesini uyarır.
Bende lafımı çekmem, tepem atarsa gitmem görüşmem bile.

Yatak odanıza kadar karısması çok yanlış ama, eşiniz siz ve annesi arasında kalmak istemediği için geçiştirmiş yalnızca. Napsın? Kavga mı çıkarsın? Kusura bakmayın ama burda sınırı siz çizeceksiniz, eşiniz değil. Ben eşinizde evlenmeye pişman olacak kadar büyük hata göremedim. Hakaret işiten dayak yiyen kadınlar bile eşlerine şans veriyor. Eşinize haksızlık ediyosunuz bence. Kayınvalideniz ile aranıza mesafe koymak sizin elinizde. Siz uzak durduğunuz sürece ne kadar karısabilir ki? Benim kayınvalidem ve görümcelerim de fazla karısmak isteyen tiplerden. Ama ben onlara bir kaç sorun yaşadığım için, arama ciddi bir mesafe koydum. Bunu da eşime söylemedim. Evlerine gitmiyorum, evime çağırmıyorum gelseler bile mesafeli davranıyorum. Onlarda mesafemden dolayı bir şey yapamıyor tabiki
Çok güzel söylemişsiniz ama eşim bu mesafeye izin vermiyor ben surat yapsam ayıp diyor bişey söylesem kızıyor eşim istiyor ki onlar ne derse ne yaparsa yapsın kulaklarımı tıkayayım sineye çekeyim. Elimde değil artık elimese sevgi göstereyim gelmiyor çünkü inanın bir kez bile başka sabeptem kavga esmedik. Sanki bu konuda algıları kapalı. Ve kayın validem çok kez ben böyle yapma yanlış yapıyorsun dediğimde ağlayarak eşimi arayıp beni şikayet et tek başıma hissediyorum eşimde yanımda değil çünkü

Herkese merhaba. 1 buçuk yıllık evliyim bir tane oğlum var 2 aylık. Eşimle severek evlendik nişanlılık sevgililik herşey çok güzeldi. Ama evlendiğimiz günden beri eşimle tek kavga sebebimiz ailesi. O ailesi ailesi ona çok düşgün. Yani çocuk doğduğu zaman kayınvalidem oğlum uykusuz kalma sen içerde yat demiş bi insan. Corana zamanı hamileyim diye bana yatakları ayırın bebeğe bulaşmasın dedi Hatta tuvaleti ayrırın Bile dedi ben bunu eşime anlattığımda bana kötü niyetle yapmıyor diyor biliyorum kötü niyetle yapmadığını ama yatak odamıza kadar karışması beni çok rahatsız ediyor. Aklımıza gelebilecek herşeye karışıyor. Evde düzenime dolabıma düşünün oğluma giyindirdipim kıyafete bile bana diyor ki çocuğu doldurmazsın dimi bizimle ilgili bizi sevmez sonra diyor aslında kötü niyetli değil sadece oğlunu kaybetmekten korkuyor. Eşim romantık bi insan bana ayda bir kere çiçek alır düşüncelidir. Ama artık hiç gözüme gelmiyor . Kendimi onların içinde yanlış hissediyorum ve eşimden de soğudum . ben Kıskandığını düşünüyorum başka açıklama bulamıyorum . Kaynanam kıskanıyor. 1 haftadır eşimle küsüs çünkü bu konuda beni anlamıyor .beni sürekli oraya götürmek istiyor. Ben de diyorum ki sen benimle onlar arasında düzgün köprü kuramadın gitmek istemiyorum onlara bu benim karım izlenimini veremedin o yüzden gitmek görmek istemiyorum. bu kadın yatağımıza kadar karışıyor . Bir de ne dese bana diyor ki banada yatağı ayırın dedi güldüm geçtim diyor . Bu nasıl bi erkek hiç rahatsız olmuyor mu yatak odasının konuşulması. Çok pişmanım kızlar ben bu adamla nasıl evlendim bir de çocuk yaptım akıl verin lütfen
Eşim sadece bana müdahale ediyor, yani hep benden idare bekliyor
Tek sıkıntı karışması mı yoksa eşinizin ailesine düşkün olması mı?
eşimin dengeyi kuramaması. Yani istiyorum ki onlara bu benim karım izlenimi versin banada ailem onlar desin razıyım. Ama hep benden beklemesi bana batıyor.

Bazen tamam diyip geçmek lazım kendini üzme hiç tabi ki dikkat etmek lazım ama olacak olduktan sonra eve girdikten sonra da bulaştırabilir kocanla hiç mi yakınlaşmıyorsun ayırcam anne de bak işine boşver😉

Bu benim karım izlenimi vermek ne demek ya anlamadım. Ailesine bir ley kanıtlamaya ihtiyacı mı var ya da sizin mi var? Bu ne özgüvensizlik Allah aşkına? Annesinin dediğinde bir ley yok klasik Anadolu kadını vızırtısı onlar, Saçma sapan şeylere takılıyorsunuz, gerek yok kendi keyfinize bakın.

Valla çok şanslısın kadın en azından kartlarını açık oynuyor.Sana kendini koruma fırsatı veriyor ve hayal kırıklığı yaşamamanı sağlıyor.
Benim kaynanam ben hastane odasında sancı çekerken gel oğlum yat uyu diyordu.
Yüzüme gülüp arkadan eşimi yalan yanlış dolduruyormuş.
Allah'tan eşim her şeyi bana anlatır.
Maskesi öyle düştü.Yalan söylediği bile oldu yüzleştim.Ağlayarak istemeyerek oldu dedi.Bana kaynanamı sorsalar ben sessiz sakin dünyanın en iyi kaynanası derdim.Öyle de çok severdim ki.
Ama sinsiymiş.Şimdi saygısızlık etmem ama sadece eşimin annesi.

Anlatımınızda ciddi bozukluk var yada algılamanızda.
Yatak odanıza karışmamışki, koruyup kollamak için hastalık bulaşmasın diye demiş yoksa tuvaleti ayırın demezdi, kaynananızın sizin evliliğinizi, yani oğlunun mutluluğunu kıskandığını
iddia ediyorsunuz.
Bence şimdi bir oturup düşünün lütfen kaynananız oğlunun mutluluğunu neden kıskansın? İşte malesef böyle gelinlerde var :( ben sizin bu yüzden kocanızdan soğumanızıda da hiç anlamadım.
Kaynanam yatak odamıza karışıyor diye kendi kendinizi resmen doldurmuşsunuz.
Tekrar ediyorum, kaynananız yatak odanıza karışmamış ve ana yüreği sağlığınızı korumaya çalışmış.

Back