Kocaeli///41

Kocaeli Kent Ormanı
İlimiz Merkez İlçe İzmit sınırları içinde Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsünün yakınında bulunmaktadır. Kuruluş amacındanda anlaşılacağı gibi Kent ormanları, geleneksel piknik anlayışının dışında, insanların tamamen fiziksel ve ruhsal dinlenme ihtiyaçlarını karşılamak ve doğa bütünleşmesini sağlamak, orman sevgisini ve bilincini arttırmak amacıyla tesis edilmiştir.

Tarihi Gar Binası - Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

Gar İdare binası ile ambar binası Neoklasik üslüpta Alman Mimar Otto Ritter tarafından planı çizilmiş, 1908-1920 yılları arasında İtalyan taş ustalarına yaptırılmıştır. İki binanın taş gabarisindeki mimari ve sanatsal açıdan döneminin özelliklerini yansıtan, ilimizdeki ender yapılardan biri olarak tescil edilmiştir.

Eski tren raylarının Gar binaları önünde kalan kısmı muhafaza edilerek, içi cafeterya ve lokanta olarak kullanılmak üzere yeniden dekore edilen eski tip orjinal bir lokomotif ve iki vagon üzerine yerleştirilmiştir.

Tarihi gar ve ambar binaları bir bütün halinde değerlendirilmiş ve Valiliğimizce Özel İdare bütçesinden 2004 yılında restorasyon çalışmalarına başlanmıştır. Restorasyon çalışmaları bitirilen kompleksin, Arkeoloji-Etnografya Müzesi ve Kültür Sanat Merkezi olarak kullanılmak üzere düzenlenme çalışmaları devam etmektedir. Müzenin 2007 Mayıs ayında açılması planlanmaktadır.

Gar kompleksi içerisinde yer alan Depo binaları giydirilerek Arkeoloji ve Etnografya Müzesi teşhir salonları haline getirildi. Müzenin yeni binasının içinde 100 kişilik bir konferans salonu da bulunuyor. Eserlerin bir bölümü bu binanın içinde bir bölümü de güvenlik önlemleri ile donatılan bahçesinde sergilenecek. Binanın çevresi güvenlik kameraları ile de donatıldı. Müze alanı içerisinde bulunan su deposu bekçi kulübesi olarak değerlendirilirken, eskiden hangar olarak kullanılan bina ise aynı zamanda teşhir salonu olarak da kullanılacak su altı arkeoloji müzesi haline getirildi. Binalardan bir diğeri tarihi eserlerin incelenmesinde kullanılmak üzere laboratuar olarak düzenlenirken, çevre yapılara uyumlu olarak yeni yapılan bir bina da kafeterya olarak kullanılacak.

Bende Kandıra'lıyım:)Gerçi annem oralı ama olsun küçükken nerelisiniz dediklerinde Kocaeli Kandıra derdim.Babam İstanbul'lu ama olsun.Ben çok seviyorum Kocaeli'yi.Zaten ablamda Kocaeli'ye evlendi.Fırsat buldukça giderim.Hele yazları Cebeci sahili süper oluyo.

arkadaşlar ben bu haziranda maşukiyeye gezi düzenlemeyi düşünüyorum.istanbul ,sakaryadaki arkadaşların da katılımı olabilir sizler de gelirsiniz hem tanışmış oluruz hem eğleniriz.

Selam arkadaşlar bende karamürselde oturuyorum...............
Karamürselde doğdum,
büyüdüm,
evlendim,
yaşlanıcam,
ölücem...........................

KOCAELİ SPOR'A SÜPER LİGDE BAŞARILAR.............

ah kocaeli nasıl özledim nasıl burnumda tütüyorsun
körfezi bok kokusuyla bile seviyorum
bu cuma geliyorum.
hasret gidericem doğmadığım,büyümediğim ama 8 yılımın geçtiği ve çok sevdiğim şehirle
tüm kocaelilere selam olsun

Körfez artık senin tarif ettiğin gibi kokmuyor canım.Sanırım uzun zamandır gelmedin.
Bu gelişinde birkez daha aşık olucaksın ozaman..................

mrb.bende kocaeli dericede oturuyorum.izmitli degilim ama çok seviyorum buraları:sm_cool:

merhaba kızlar bende kocaeli yuvam akarcada oturuyorum aslında buralı değilim Edirneliyim.Evlilik dolayısıyla 3 senedir burdayım.Uzun bir suredir kadınlar kulubunu okuyor ve takip ediyorum. Bu kadar cok kocaelili oldugunu bilmiyordum:) cok sevindim.Birgun bir organizasyon yapıp tanısmaya ne dersiniz? Ben kendi adıma soyleyeyim cok isterim:)) herkesten oneri ve mesaj bekliyorum.

Nasılmış ki insanların yapısı:bbo:

Genelde dışardan gelenler çok severler de yardımsever oluşlarından bahsederler burada k insanların. Benimde üniversitede başka şehirden arkadaşım gelmişti buraya 3 yıl yaşadı buarada burdan giderken ağlamıştı bırakmak istememişti:roflol:

Ben şehrimi seviyorum ya başka yerde yapamam benbenneyaptımki

bende seneye evlenip kocaeliye gelicem şimdi balıkesirdeyim. bakalım şimdilk sadece fethiye caddesini biliyorum hı bi de marinayı

Fethiye caddesi merkezdir zaten benim işyerinde orda:roflol:

Ama kalabalıktan dolayı sevmiyorum gündüz dışarı çıkmayı. Marinaya son birkaç yıldır gitmiyorumda sekapark çok güzel orayı tercih ediyorum.

Güzeldir benim şehrim güzel.

ben iki senedir burdayım ama esimle birlikte cok sevdik burayı güzel şehir bence

evet canım bulusalım ya ne guzel olur hadi bütün kızlar toplanalım nedersiniz:uhm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…