Kocaeli///41

güzel yerdir kocaeli...
senin oturduğun yer de güzel ..
ben çok seviyorum buraları ya
 
kızlar bende kocaelide oturuyorum aslında buralı değilim evlendim buraya gelin geldim başta hiç sevmiyodum bu şehri heralde ailemden ayrılmamın acısını şehirden çıkartıyordum ama şimdi çok seviyorum


kocaeli uzunçiftilkte oturuyorum
 
ben üniversiteyi herekede okudum küçük şirin bir yerdi ama çook güzeldi özledim be yaww
 
güzel kocaelim canım kocaelim benim dogdogum yer büyüdügüm yer evlendigim yer kocaeli bukadar cok seviyorum kocaeliyi
 
ben de istanbulda yaşayan izmitlilerdenim.halen merkezde oturuyor ailem. izmit gibisi yok. hem istanbul a yakın. hem bursaya . merkezi konumda. istediğinizi bulmak mümkün. sahil artık çok güzel. izmiti çok SEVİYORUZZZZZ:içelim:


VE SİMİT SİMİT SİMİT İLLE DE FETHİYE CADDESİ VE BURAM BURAM IHLAMUR AĞACI KOKUSU.
 
merhabalar bende kocaeliliyim fakat malesef adapazarına evlendim sakaryalılar kızmasın ama bi türlü sevemedim burayın Allah'tan yakınımda gidip gelmek zor olmuyor Allah beni tekrar kocaeli-maşukiyeme kavuştursun inş. KOCAELİLİYİZ İZMİTLİYİZ FARKLIYIZ...
 
Akçakoca Bey Anıtı

Kandıra- Kefken yolu yakınında, Babadağ'dadır. 1234-1328 yılları arasında yaşadığı sanılan Kocaeli fatihi Akçakoca Bey'e ait anıt mezarın yapım tarihi 1974'dür. Dışa açık piramidal gövdeli anıtın merkezinde basamaklarla çıkılan podyum üzerinde Akçakoca Bey'in mezarı yer almaktadır


 
Ballıkayalar Vadisi
Gebze'ye bağlı Tavşanlı Köyündeki "Tabiat Parkı ve Doğal Sit Alanı" ilan edilen Ballıkayalar vadisi 1,5 km uzunluğunda 40-80 metre genişliğindedir. Dağcıların iniş ve tırmanış yaptıkları Ballıkayalar Vadisi kireç taşlarının erimesi sonucu gelişen jeomorfolojik şekilleri ile karstik boğazdır


 
Başdeğirmen Mesire Alanı
Karamürsel’e bağlı Karapınar Köyünün güneyinde; Suludere’nin süzülerek yarıp geçtiği toplam 180 dekarlık bir vadiyi oluşturan Başdeğirmen, ilçenin en gözde ve aranılan piknik ve mesire alanlarından biridir.

Samanlı Dağları’ndan beslenen Suludere’nin temiz, berrak ve buz gibi sularının değerlendirildiği Başdeğirmen’de işletilen tesislerde yılda 24 ton alabalık yetiştirilmektedir. Müşterilere burada yetiştirilen alabalıkların pişirilerek sunulduğu 250 kişilik kapalı 250 kişilikte açık olmak üzere toplam 500 kişilik nezih bir balık lokantası da yaz kış hizmet vermektedir. Yeşilliklere bezenmiş ormanlara iç içe, kuş ve su seslerinin armonisini sunan bu harika ortam ilçe merkezine asfalt karayoluyla 9 kilometre mesafededir.

225 yıllık tarihi bir çınar ağacının simgelediği Başdeğirmen vadisine giderken yol boyunca zeytin bahçeleri ve müstakil evlerin bulunduğu kıvrımlı yokuşlardan tepeye doğru çıktıkça, aşağılarda kalan mükemmel körfez manzarasını daha net görüyorsunuz.

Birkaç günlük şirket programları, grup gezileri ve hafta sonlarını geçirmek isteyen aileler için ideal bir yer olan Başdeğirmen’den dönüşte buradan köy ekmeği, köy peyniri, yumurta, tereyağı ve bal gibi doğal yiyecekler satın alınabilir.


 
Beşkayalar Tabiat Parkı
Kocaeli İli, Gölcük İşletme Müdürlüğü Yuvacık ve Naldöken Orman İşletme Şeflikleri sınırları içinde kalan Beşkayalar mevkii Bakanlık makamının 27 02 1998 tarih ve M.P.G. M.P.A.I.B.K. 01 / 190 sayılı olurları ile Tabiat Parkı ilan edilmiştir. I Derece Doğal Sit Alanıdır Beşkayalar Tabiat Parkı 1154 Ha dır. Bu alanın 386 Ha Yuvacık Orman İşletme Şefliği sınırları içersinde, geri kalan 768 Ha Naldöken Orman İşletme Şefliği sınırları içinde kalmaktadır. Beşkayalar Tabiat Parkı Servetiye Karşı ve Servetiye cami düzü köylerinin hudutları içinde kalmakta olup,İzmit'e mesafesi 24 km dir.



 


Büyük Tümülüs
1992 – 1993 yıllarında Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi uzmanları ile temasa geçilerek mezar odası yerinin tespiti amacıyla arazi araştırmalarına başlanılmış, Üçtepeler Köyü girişinde bulunan tümülüsün manyetik anomali haritaları çıkarılmıştır. Jeofizik uzmanları Oğuz GÜNDOĞDU, Ali ERDOĞAN ve ekibi ve arkeologlarında bilimsel katkıları ile mezar odasının yeri ve tümülüse güneyden giriş yönü tespit edilmiştir. 1994 yılında, 12 metre yüksekliğinde ve 75 cm çapında olan Tümülüs kamulaştırılmış, İzmit Müze Müdürlüğü’nce de arkeolojik kazısı yapılmıştır. Kazı sonucu Erken Roma Dönemi’ne tarihlenen dromoslu bir mezar odası bulunmuştur. Mezarın mimarisi Aytepe Tümülüsü’nden farklıdır. Dromos uzunluğu daha kısa olmasına karşın mezar odasında üç kişiye ait olduğu anlaşılan kırık parçalar halindeki kliniklere rastlanmıştır. Kesme taş ve beşik tonozlu mimari özellik gösteren büyük tümülüsün de daha önce soygun geçirdiği tespit edilmiştir. Tümülüsün korunabilmesi amacıyla 1994 yılında, özel bir firmanın bir miktar hibesi ve Kültür Bakanlığı’nın katkılarıyla dromosun devamı şeklinde beşik tonozlu bir giriş ilave edilerek kapı takılmıştır. Ancak geçen altı yıl içerisinde heyelan nedeniyle yapılan giriş kapısı da toprakla örtülmüştür.
 
Darıca Kuş Cenneti Ve Temalı Parkı
Burası adı gibi adeta bir cennet. 1991 yılında kurulmaya başlayıp 1993 yılında ziyarete açılan Türkiye'de eşi olmayan , 500'e yakın kuş türünün yanı sıra, 300'den fazla çeşit bitki, yüzlerce çeşit hayvan burada doğal ortama eş şartlarda barınıyor. 140.000 metrekarelik hayvanat bahçesinde, çocuk parkı, cafe ve dinlenme üniteleri içinde çocukların heyecanını paylaşabilir mutlu yüzler görebilirsiniz.

Hayvanat bahçesinde kuşların yanı sıra, muzip maymunlar, koi balıkları, tropikal bölge hayvanları, bahçe malzemeleri satış galerisi, birbirinden cazip eşyaların sergilendiği market en çok ilgi çeken yerler arasında yer alıyor. Muhabbet kuşları toy, turna kuşu türlerinin kafeslerini gezmeyi bitirdiğiniz an karşınıza cazip hayvan aksesuarlarının sergilendiği bir galeri çıkıyor. Hiç aklınızda yokken bile gördükleriniz karşısında acaba "ne beslesem" sorusunu düşünmeye başlıyorsunuz. Karar verdiyseniz, besleyeceğiniz tür hayvanın araç, gereç, giyim-kuşam, yem, ilaç, tüm ihtiyaçlarını bulabiliyor, birbirinden ilginç şirin hayvan resimlerinin bulunduğu t-shirt, anorak, maskot türü şeyleri de alabiliyorsunuz.

Parkın bir başka bölümündeki havuz içinde palyaçolar kadar renkli Japon Koi balıkları görülüyor. Dünyanın en pahalı balıkları olan Koiler, Japonlarca talih, saadet ve uzun ömür ifade ediyor. 120 değişik rengi tespit edilen balıklar, 50 ila 120 sene yaşayabiliyor ve insan dostu olarak tanınıyor. Korkmasını hiç öğrenememiş bu balıklar havuza yaklaşınca önünüzde toplanıyorlar.


Gezinizin devam ettiği bölümlerde güzel sürme gözlü ceylanlar, karacalar, heybetli boynuzlarıyla ağırbaşlı geyikler ve antiloplarla tanışıyorsunuz. Bu tanışmanın ardından seyredenleri kahkahalara boğan maymunların bahçesine geliyor, karşılıklı bakışmalarla maymunların yaptığı muzipliklere şahit oluyorsunuz.

Maymunlardan şişman, tembel pelikan kuşlarına oradan kuğuların yüzdüğü havuzlara, deve kuşu, lama, midilli atları, zebra ve tavşanların bulunduğu bölümden dönüp tavuk türleri, baykuş, akbaba, deve ve kendini sevdiren atların bulunduğu bölüme gelince saati unutuyorsunuz. Ara sıra bağıran hayvanların sesleri onları taklit etmeye çalışan çocukların bağırışlarına karışırken bu defa yorulanlar için dinlenme üniteleri, cafeler, çocuk bahçeleri gibi seçenekler devreye giriyor.

Hayvanat bahçesinde fotoğraf çekenler için kısa sürede karta basan laboratuarlar dahil ziyaretçiler için her şey düşünülmüş. Parkın tropik merkez ve akvaryum bölümlerinde nadide canlı türlerini görebilir, bahçe içinde yer alan ilginç bitki türlerini inceleyebilir, parkta beğendiğiniz bir hayvanı sahiplenerek sponsorluğunu üstlenebilir veya gönüllü üye olabilirsiniz.


Buraya gelirseniz bana da beklerim!......
 


Eskihisar Kalesi

Kale eski çağlarda İzmit Körfezinin güneyindeki geçişi kontrol altında tutan Eskihisar Köyünün kuzey doğusundadır. Kalenin Bizans döneminde, limanı korumak amacıyla yapıldığı sanılmaktadır. Osmanlılar tarafından da kullanılan kale 1998 yılında restore edilmiştir. Kalenin antresi konser etkinlikleri için kullanıma açılmıştır.
 


Gültepe Nekropolü
Nekropol Yunanca ölü anlamına gelen Nekros ile kent anlamına gelen Polis kelimelerinden oluşmuş bir birleşik addır. Necropolis’in sözlük anlamı ise özellikle antik zaman kentlerinde yer alan büyük ve geniş mezarlık demektir. İzmit Gültepe Mahallesi’nde otoyolun güneyinde bulunan Gültepe Nekropol alanı, otoyol toprak çıkarma çalışmaları sırasında ortaya çıkartılmış bir Bizans dönemi kilise ve eklenti yapıları kalıntısıdır. Burada İzmit Müze Müdürlüğü’nün yaptığı kazı sonucu bazı değerli buluntular elde edilmiştir. Kilisenin güney batı tarafında Erken Bizans ve Roma Dönemi’ne ait mezarlar bulunmuştur. İzmit’in antik Çağda doğu ve batı yönünde olmak üzere iki nekropolü vardır. Doğu Nekropolü; Şehir Surlarının dışında Baç Mahallesinden başlamakta olup, Bekirpaşaya kadar devam etmektedir. Batı Nekropolü; Batıdaki Şehir surlarının Manastır Bayırını içine almaktadır. Manastır bayırının en üst kısmında bugün 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı içinde Kırkmeşe- Zeytinlik Mevkiinde Bizans Hypogesi bulunmuştur. Kanlıbağ’da bulunan, M.S 2. y.y’ da kullanılmış Dromoslu,üstü tonoz örtülü,taş bir mezar odasıdır. 1967 yılında Kasr-ı Hümayun bahçesine taşınan mezar odası şimdilerde Tarihi Gar Binaları Kompleksi içinde yer alan ve önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak Arkeoloji ve Etnografya Müzesine taşınmıştır
 

Maşukiye
Kartepe eteklerinde bulunan Maşukiye. ilimiz sınırları içinde önemli bir mesire yeridir. Temiz havası, alabalık çiftliği, orman içinden akan çağlayanlarla birlikte kestane, meşe, gürgen, ıhlamur, karaağaç, çınar ve meyva ağaçlan arasındaki piknik yerleri,alabalık lokantaları, çiçek seraları ile bir doğa harikasıdır. Cilt ve mide hastalarının yarar*landığı şifalı suları bulunmaktadır. Maşukiye'ye İstanbul- Sakarya yolu tercih edilerek gelindiğinde, Arifıye- Sapanca ayırımından çıkarak sola dönülüp iki yanı ağaçlı yoldan ilerledikten sonra Yanık Deresi geçilecek, köye gelmeden önce Maşukiye Alabalık Tesisleri 2 km yazılı tabelanın bulunduğu sapaktan piknik alanına ulaşılacaktır. Otoyol kullanmak istemeyenler İçin diğer karayolu kullanılarak İzmit'ten Köseköy- Sapanca hatuna girip 9 km sonra Maşukiye'ye varılır, Yol boyunca çeşitli dinlenme tesisleriyle balık lokantaları bulunmaktadır.
 


Kaiser Wilhelm Köşkü
Halıları ile ünlü olan Hereke'deki Sümerbank Fabrikası sınırları içinde kalan Kaiser Wilhelm Köşkü, ilk günkü güzelliği ve çizgileri içinde yaşamaktadır. Köşk 1884 yılında Alman İmparatoru Kaiser Wilhelm'in Osmanlı İmparatorluğu'nu ziyaret edişi nedeniyle Yıldız Sarayında yaptırılarak bu alana üç günde monte edilmiştir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…