Kocaeli///41

Kazen

Yönetim
Administrator
14 Kasım 2001
21.330
69.489
Eskiden boklu körfez olarak anılırdı ne olduysa deprem sonrasında ne bok kaldı ne körfez de koku. Tabi sanayinin de burayı terketmesi alınan çevre önlemlerinin de bunda etkisi büyük.

Şimdilerde körfezde teknelerle yarış yapan yunusları görmek ve yaşayan balık türlerindeki artışı görmek mümkün. Buna ek olarak bir keltepmiz var ki olmazsa olmazlardan biridir. GreenPark'ın orada açmış olduğu kayak tesisleri mutalaka ziyaret edilmelidir.

Karadeniz sahilimiz var birde Seyrek, Kefken, Kerpe, Kovanağzı gibi beldeler de mutlaka ziyaret edilmelidir.

Birde buranın pişmaniyesi ünlü dileyenlere yollarız değil mi Kocaeliler ?

Eksiğim kaldımı ? kaldı ise tamamlayın.

ben ben bennn.. bende varım
ama önce birinin beni eğitmesi lazım kocaeli gebze hakkında :)

ama pişmaniyeyi çok seviyorum... bide üstü çikolata kaplı bişi var adını unuttum :rolleyes2:

İlimizi gayet güzel anlatmısınız Kazen,
Bilgi yarışmalarında arada bir sorulan ünlü komutan hannibal'ın mezarı da ilimiz dahilindedir, Askeri müze gezmek isteyenler için sahilde bir gemi müzemiz vardır, ayrıca her yıl Haziranda Sanayi Fuarı olarak başlayan sonra sanat etkinlikleriyle devam eden Fuar komşu illerden de ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir. Ayrıca Kiraz,Fındık festivalleriyle Beldelerimiz yazın daha da şenlenmektedir. Bunun dışında her yaz yelken yarışları ilimiz sahillerinde yapılmaktadır.
Benim aklıma gelenler bunlar, eksiklerimi, hatırlayan arkadaşlar ilave etsin lütfen.

Gülden'e not;
Bahsettiğin çikolatalı pişmaniye'ye Saray helvası derler şekerim,
bu yaz sıcaklarında Kargoya verilir mi bilemem ama gelirsen ilimizde ikram ederiz.

dudu41 cınım çikolatalı pişmaniyeyi ben sölememiştim. :rolleyes2:

Pardon afedersin Güldenim, ancelika söylemiş, ama olsun sana da ikram ederiz canısı :)

çocukluğumun ve gençliğim geçtiği körfezin incisi değirmendereyi lütfen unutmayalım.Depremde sahil şeridi yok olsada şimdi eskiyi aratmayacak kadar güzel olan şirin bir belde değirmendere ve fındık festivali herkesin gitmesini ve görmesini isterim.

Konum itibari ilede çok severim memleketimi.İstanbul'a,Bursa'ya hatta Ankara'ya bile yakınız.Mesire yerlerimizin birçoğu natural hele metropol şehirlerde yaşayanların hasret kaldığı türden mesela..
Arkadaşların yazdıklarını geçersek;Maşukiyeden sonra Kırkpınar var Sapancamızda,orada bir Recel evi var görmelisiniz,Harika bir doğa manzarasında binbir çeşit kahvaltıyı tatmanızı öneririm.
Bahçecik belediyemizde,Soğuksu tepemiz
Nüzhetiye beldemizde<Gölcük'e bağlı>Şelale ve alabalık tesisimiz
Yuvacık beldemizde:Baraj manzaralı tesisler ve hatta minik tatil kötümüz
Hereke sahilimiz
60 evlerde harikalar sahilimiz....bunlar benim sevdiğim yerler hadi varmı bilmediklerimiz ekleyelim arkadaşlar

Merhaba bende kocaelindenim pişmaniye isteyen arkadaşlar varmı??

evet arkadaşlar bende kocaeli gebze deyim aslında tarih kokan güzel bir yerdir ....hele istanbul fatih'i Mehmet sultanın otağını hiç unutmaya gelmez:eyes:

Hadi kızlar yapmayın,Sevmiyorum-demenizin nedeni paylaşımlarınızın az yada olumsuz olması olabilirmi?iyidir,hoştur memleketim.

KAZENNN ben pişmaniye istiyorummmm ,güldene varda bize yokkkmuuuu:smilewinkgrin: :laugh:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…