koca dayağını duydunuz nişanlı dayağını duydunz mu ?

Alışkanlıklarından vazgeçemiyorsun, yaşadığının özeti budur. Genelde bu tür ilişkilerde kapana kısılan kişi verdiği emeğe kıyamaz veya "onu benden başka kimse anlayamaz" türü savunmaların arkasına sığınarak hapseder kendini.

Yaşanmışlıklar var evet ama insan yeri geldiğinde vazgeçmesini bilmeli, canının acıtıldığı yerde kesip atmalı, kendini düşünmeli, korumalı. Nişanlın seni sindirmekle kalmamış, kontrol ediyor ve seni dayakla eğitiyor, farkında mısın? Bu durumdan kendini derhal kurtar, tek seferde sil at ve ardına bakma. "ama şöyle iyi davranıyordu, aman böyle hediye almıştı, şu şu durumda gözyaşımı silmişti" gibi avutmalara girmeden net bir karar vermelisin arkadaşım.

Seni gerçekten seven, güvenen, önemli hissettiren birini tanıdığında da şükredeceksin. Yok ben güçsüzüm, bu girdaptan kurtulamam diyorsan da, hayatın boyunca hep keşke diyeceksin. İnsanlar değişmez, senin sevgin onu asla değiştiremeyecek bunu unutma.

İyi haberlerini bekliyorum.

merhaba arkadaşlar..
herkes buraya büyük küçük demeden derdini yazıyor. ve sizlerde iyi ki varsınız vaktinizi ayırıp insanların acısını derdini paylaşıyorsunuz. bir nebze de olsa insanlara iyi gelmek çok güzel bir duygu olsa gerek..
banada iyi gelir misiniz ? gelirsiniz biliyorum.. benim derdim küçücük ayağı olmadan gözü görmeden binbir türlü sıkıntı ve zorluk içinde hayat mücadelesi verenlerin yanında. ne insanlar var bu hayatta aç susuz evsiz barksız. hani onların yanına oturup benim derdim var kaynanam şunu dedi eşim bunu dedi maaşım yetmiyor vs birşeyler desek dert diye, heralde gülerler halimize. bin şükür rabbime ki bana bir aile bir ev bir yiyecek lokma nasip etti.
böyle düşünürsek şükredecek ne çok şeyimiz var aslında değil mi ? ama öyle olmuyor.. herkese kaldırabileceği kadar yük veriyor allah,
gel gelelim benim konuma.. hayatımda o kadar acı şeyler yaşadımki kendime göre, artık tükendim..
4 yıllık bir ilişkim var ve inanır mısın bugün allaha saatlerce yalvardım canımı al diye. ( sanırım kafa gel gitliydi o an yoksa yapmazdım böle bişe )
4 yıldır neler yaşadım neler duydum neler gördüm.. çok sevdim nişanlımı ( nişanlandık 2 yıl oldu) bir çok şeyden fedakarlık ettim onun için. sonuç tabiki hüsran.
bana karşı ilgisiz. ilgisiz dediğim şakalar yapar kendisi bunu ilgi zanneder ama bir kadın daha fazlasını bekler sevildiğini bilmek ister özlendiğini bilmek ister yanına gelmek için can atan bir sevdiceği ister..
bunlar yok tabiki 4 yıldır ağzından özledim lafı çıkmadı ben demedikçe. kavgalar ederiz ayrılmak isterim bırakmaz ama ağlar üzülür sözleer verir tutulmayanlar cinsinden. derim ki bu sefer oldu heralde bu sefer düzelecek herşey. ama en fazla iki gün sürer sonra aynı tas aynı hamam. sevdiğinden şüphem yok seviyor biliyorum ama benimde beklentilerim var bir kadın olarak pohpohlanmak isterim ara sırada olsa.. özlendiğimi bilmek isterim sevildiğimi kendi ağzından duymak isterim...
tabi bu arada ben bunlarla savaşırken birde kaynana çıktı başıma. hoop düştüm mü bataklığa.. çıkamıorum çıkmak için çırpındıkça daha da derine iniyorum.
kaynanam acayip bi kadın. herşeyi gösteriş çok güzel rol yapar yalan söyler yalan yeminler eder. dediği lafı demedim diye allahın adını bile alır ağzına. kesinlikle onla bir münakaşada haklı çıkamazsın öle bi savunurki kendini yanından çıktıktan sonra kendini haksız bile görürsün. laf cambazı anlıcağınız. hiçbirşeyimi beğenmez laf çakar çakmakla kalmaz direk lafı sayar döker ağzımı açamam. açtırmaz.. çok sıkıntılar yaşadım duymadığım laf görmediğim muamele kalmadı. aşağılandım dışlandım basit biri olarak karşılandım. daha neler neler ayrıntıya girmeyecğim sizi sıkmak istemiyorum.
nişanlım anneci. bu iyi bir şey bana göre ama söz konusu evleneceğin eşinse o zaman sorun oluyor. görmüyor duymuyor bilmiyor 3 maymunu oynuyor. annesinin çoğu hatasını hata olarak kabul etmiyor. bana yapılan haksızlıklarda kötü muamelelerde bir an yanımda olmuyor. bana arka çıkmıyor. çıkmasın artık oda önemli değil sadece beni anladığını bilsem bana hak verdiğini bilsem yeter bnm için.
günlerce yanında hüngür hüngür ağladım yüzüme acımasızca bakmakla yetindi. hiç mi değeri yoktu göz yaşlarımın da bu kadar kayıtsız kaldı.
bana bağırmaları da cabası..

bugün son olanlar oldu. kaç gündür aramız bozuktu bu meselelerden. rahatsızlandım boynumda düzleşme varmış acile gittim ağrıdan duramıyordum. ilaçları aldık eve dönerken ben bi kaç oğlanın olduğu yere bakmışım farkında bile değilim oğlanları görmedim bile ! bi tane hafif bir tokatla irkildim noluyor dedim önüne bak dedi. zaten kaç gündür ağlıyorum duygusal bi ruh halindeyim. başladım ağlamaya istem dışı. kmseyi görmedim dedim ağlaya ağlaya yeminler ettim. bir çok bişey saydım, hayatımı mahvettin dedim nişanı atıcam dedim bıktım dedim.. ellerini çenemde buldum çenemi sıkmaya başladı. yüzüğü çıkardım geri takmak için parmağımı kırıyordu az daha..
bağırdı çağırdı ben o sıra nefes alamıyordum ve ağlamaktan dolayı kusuyordum.
ben sonra dedim ki eğer orda birilerini farkettiysem gördüysem bilerek baktıysam allah bnm canımı kafir olarak alsın dedim.
sonra yumuşadı sanırım birazda pişman oldu.
dedi ki seni kıskanmam suç mu senin gözünde dedi. yani ona benzer bişiler söledi. önce düzgünce niye baktın diye sormasını beklerdim tokat çok ağrıma gitti.
zaten nişan atmayı düşünüyorum sevmek yetmiyor artık psikolojim bozuldu yaa..

lütfen sert yorumlar yapmayın zaten iyi değilim düşüncelerinizi çözüm önerilerinizi bekliyorum
vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ediyorum...
Sert yorum mu ne münasebet...sayende öğrendik nişanlı dayağını kızar mıyız hiç.ama muhtemelen ayrılmazsın seviyor ya seni...o zaman geçmiş ola.

İnşallah beni seviyor, kıskanıyor, zamanla değişir, geçmişimiz var... vs diye kendini kandırıp, hayatını ellerinle mahvetmezsin. Çok kızıyorum erkeklere bu gücü veren kadınlara. Kim ki o, ne ki seni kaybetme korkusu yaşamadan, rahat rahat el kaldırabiliyor? Malı mısın, kölesi misin, yoksa eşi mi olacaksın? Kendine azıcık kıymet ver, saygı duy yahu. Şu son yaptığın benzetme de, "annesinden dayak yiyip hala anne diye ağlayan çocuk" benzetmesi de, sadece kendini kandırmak. Bir annenin emeğini, sevgisini, şefkatini, kendi egosunu tatmin etmek için kadın tokatlayan bir canavarla karşılaştırıp kendini kandırma sakın. Hayat senin hayatın, ne istersen onu yaparsın ama böyle bir adamla evlenirsen, yarın dayak yemeyeceğini, çocuk yaparsan değişeceğini, o canavarın birden şefkat yumağına dönüşeceğini filan bekliyorsan, büyük hayal kırıklıkları seni bekliyor, haberin olsun.

merhaba arkadaşlar..
herkes buraya büyük küçük demeden derdini yazıyor. ve sizlerde iyi ki varsınız vaktinizi ayırıp insanların acısını derdini paylaşıyorsunuz. bir nebze de olsa insanlara iyi gelmek çok güzel bir duygu olsa gerek..
banada iyi gelir misiniz ? gelirsiniz biliyorum.. benim derdim küçücük ayağı olmadan gözü görmeden binbir türlü sıkıntı ve zorluk içinde hayat mücadelesi verenlerin yanında. ne insanlar var bu hayatta aç susuz evsiz barksız. hani onların yanına oturup benim derdim var kaynanam şunu dedi eşim bunu dedi maaşım yetmiyor vs birşeyler desek dert diye, heralde gülerler halimize. bin şükür rabbime ki bana bir aile bir ev bir yiyecek lokma nasip etti.
böyle düşünürsek şükredecek ne çok şeyimiz var aslında değil mi ? ama öyle olmuyor.. herkese kaldırabileceği kadar yük veriyor allah,
gel gelelim benim konuma.. hayatımda o kadar acı şeyler yaşadımki kendime göre, artık tükendim..
4 yıllık bir ilişkim var ve inanır mısın bugün allaha saatlerce yalvardım canımı al diye. ( sanırım kafa gel gitliydi o an yoksa yapmazdım böle bişe )
4 yıldır neler yaşadım neler duydum neler gördüm.. çok sevdim nişanlımı ( nişanlandık 2 yıl oldu) bir çok şeyden fedakarlık ettim onun için. sonuç tabiki hüsran.
bana karşı ilgisiz. ilgisiz dediğim şakalar yapar kendisi bunu ilgi zanneder ama bir kadın daha fazlasını bekler sevildiğini bilmek ister özlendiğini bilmek ister yanına gelmek için can atan bir sevdiceği ister..
bunlar yok tabiki 4 yıldır ağzından özledim lafı çıkmadı ben demedikçe. kavgalar ederiz ayrılmak isterim bırakmaz ama ağlar üzülür sözleer verir tutulmayanlar cinsinden. derim ki bu sefer oldu heralde bu sefer düzelecek herşey. ama en fazla iki gün sürer sonra aynı tas aynı hamam. sevdiğinden şüphem yok seviyor biliyorum ama benimde beklentilerim var bir kadın olarak pohpohlanmak isterim ara sırada olsa.. özlendiğimi bilmek isterim sevildiğimi kendi ağzından duymak isterim...
tabi bu arada ben bunlarla savaşırken birde kaynana çıktı başıma. hoop düştüm mü bataklığa.. çıkamıorum çıkmak için çırpındıkça daha da derine iniyorum.
kaynanam acayip bi kadın. herşeyi gösteriş çok güzel rol yapar yalan söyler yalan yeminler eder. dediği lafı demedim diye allahın adını bile alır ağzına. kesinlikle onla bir münakaşada haklı çıkamazsın öle bi savunurki kendini yanından çıktıktan sonra kendini haksız bile görürsün. laf cambazı anlıcağınız. hiçbirşeyimi beğenmez laf çakar çakmakla kalmaz direk lafı sayar döker ağzımı açamam. açtırmaz.. çok sıkıntılar yaşadım duymadığım laf görmediğim muamele kalmadı. aşağılandım dışlandım basit biri olarak karşılandım. daha neler neler ayrıntıya girmeyecğim sizi sıkmak istemiyorum.
nişanlım anneci. bu iyi bir şey bana göre ama söz konusu evleneceğin eşinse o zaman sorun oluyor. görmüyor duymuyor bilmiyor 3 maymunu oynuyor. annesinin çoğu hatasını hata olarak kabul etmiyor. bana yapılan haksızlıklarda kötü muamelelerde bir an yanımda olmuyor. bana arka çıkmıyor. çıkmasın artık oda önemli değil sadece beni anladığını bilsem bana hak verdiğini bilsem yeter bnm için.
günlerce yanında hüngür hüngür ağladım yüzüme acımasızca bakmakla yetindi. hiç mi değeri yoktu göz yaşlarımın da bu kadar kayıtsız kaldı.

bugün son olanlar oldu. kaç gündür aramız bozuktu bu meselelerden. rahatsızlandım boynumda düzleşme varmış acile gittim ağrıdan duramıyordum. ilaçları aldık eve dönerken ben bi kaç oğlanın olduğu yere bakmışım farkında bile değilim oğlanları görmedim bile ! bi tane hafif bir tokatla irkildim noluyor dedim önüne bak dedi. zaten kaç gündür ağlıyorum duygusal bi ruh halindeyim. başladım ağlamaya istem dışı. kmseyi görmedim dedim ağlaya ağlaya yeminler ettim. bir çok bişey saydım, hayatımı mahvettin dedim nişanı atıcam dedim bıktım dedim.. ellerini çenemde buldum çenemi sıkmaya başladı. yüzüğü çıkardım geri takmak için parmağımı kırıyordu az daha..
ben sonra dedim ki eğer orda birilerini farkettiysem gördüysem bilerek baktıysam allah bnm canımı kafir olarak alsın dedim.
dedi ki seni kıskanmam suç mu senin gözünde dedi. yani ona benzer bişiler söledi. önce düzgünce niye baktın diye sormasını beklerdim tokat çok ağrıma gitti.

lütfen sert yorumlar yapmayın zaten iyi değilim düşüncelerinizi çözüm önerilerinizi bekliyorum
nişanlınız sonsuz haksız ama sizinle ilgili ufak bir eleştiri yapıyım izin verirseniz . aşırı melankolik ve ajitesiniz. sürekli ağlamanız normal değil . ha derseniz huyum bu değildi bu ilişkiden sonra oldu diye o zaman tek yol ayrılmanız . ama bu kadar melankoli yapacak hemen ağlayacak bir olay değil ilk etapta . içinizde kalanlar olmuş ki Hayatımı mahvettin diye bağırıyorsunuz . size şiddet uygulayan birisi zaten karşınızdaki . şuan herşeyi lafta değil eylemde bitirmelisiniz . blöf yapmayın gerçekten arkanızı dönün ve gidin bence .

sizin psikiyatrik bir desteğe ihtiyacınız var . gerçekten bu kadar drama çevirip 4 seneyi büyütüp asıl dramı yani Şiddeti göremiyorsunuz . hiç normal değilsiniz .
soğumakk... inan şuan hala ağlıyorum.. keşke soğusamm sadece tükendim bittim öldmmm.. onun bana acı verdiğini bile bile şuan yanmda olsa ona sarılarak sabaha kadar ağlayabilirim.. tıpkı annesinin dayağından sonra yine anne diye ağlayan çocuk gibiyim... içim yanıyor acıyor kanıyor
4 senenin alışmışlığı var birde üzerine gelse diyorum gülse diyorum sevse diyorum öpse diyorum...

Al işte bir maganda daha.

Bu ülkede kaç kadının "başkasına baktı", "bakkalla konuştu", "dışarı çıktı", "boşanmak istedi" diye öldürüldüğünü biliyor musunuz?

Önemli olan ailesinin saygın olması, ailenizin damadını sevmesi değil; önemli olan sizin saygı görmeniz. Size saygı göstermeyen biri sizi sevemez. Size saygı gösteren biri sizi dövemez.

Bile bile ölüme yürümeyin. Onurunuzu koruyun.

yumuşaklıktan anladığını düşünmüyorum o yüzden yumuşak gireiş yapamayacağım
bile bile lades yapmışın böyle olacağı belliymiş resmen açık beyan şiddet meğilli olduğu belli imiş ne diye devam ediyorsun!!!:KK62:hala
adam ilgisiz alakasız senin onun ne b*k yapsa kabulleneceği benimsemiş ailesi ondan beter sen dayağı görünce mi illa ki bırakmak aklına geliyor

yapmayın lütfen bunu kendinize zararın neresinden dönseniz kardır
yazık günah hastalık hastası olursunuz sağlığınız da gidince o kadın seni alır mı zannediyorsun zaten sen git diye elinden geleni yapıyormuş (dille söylemesini bekleme resmen bu olayı)
bunca yılın bunca emeğin şeyiyle bir boşluğa düşme söz konusu olacaktır sakın geri adım atmayın:stop:

nişanlınızın önüne kesinlikle ve kesinlikle ESKİ sıfatını ekletin.... size iyi niyetinize bunca zaman ezilmişliğinize yazık.... daha ne kadar ağzınıza s*çılabilir... inanın herkes unutulur zaman zaman
zaman en güzel ilaç sizinkinin düzeleceği yok çünkü ne yapılırsa yapılsın sizin onunla olacağınızı biliyor o yüzden siz küsünce 2 tatlı dil güler yüz (tabi siz bunları görmediğinizden hemen yelkenler fora)
aileniz ne diyor buarada hiç kimse mi size bırak demiyor:cry:
çok üzüldüm ama halinizeo_O Allah kimseyi bu kadar kör etmesin

benım cok yakınn arkadasım nısanlıyken dayak yedı (sebebı parkda kardesıyle yuruyus yapması)
buna ragmen ısrarla nısandan donmedı hepımız uyarmamıza ragmen
evlendıgı gun hamıle kaldı
1 sene sonrasında elınde cocuguyla aldatıldı
tabı bu 1 sene ıcınde dayakları ıhmal edılmedı
baba evıne gıttı bu kez adam bosanma ıstegını kabul etmedı
suan 5. senesı falan ... adam yenı bosanmayı kabul edıyor
tabı bunca surede adam baskasıyla bırlıkte yasıyordu baskasından cocugu bıle var...
genelde dayakcı tıpler boyle cıkıyor bılgınıze

Bencede ayrilmalisin nisalinda kiskanlik hastaligi var babamda ki gibi annem birgun olsun gun yuzu gormedi oraya niye baktin buraya niye baktin o sana bakiyor seni seviyor neler nrler pisman olursun evlenmeden ayril cok uzulursun bak

tokat yemenize kadar
en basta nısanlınızın ılgısız bırı olduguna emın oldugunuz bırıyle neden neden nısanlandınızda 4 koca seneyı heba ettınız
sırf evlenmek ıcın nısanlanmıssınız?

kadınlar boyledır bır ev bır gelınlık esyalar tavlar ama erkekler ısrtemedıklerı kadınlarla asla bır adım ılerıye gıtmezler.
sıze ne dıyebılırım kı

Ayrıl demekten önce bi tafsye vereym. Yok baktysam şöyle olsun bakmadm görmedm demek yerine sen ne yaptığnı sanıyorsun dicektin. Btti deyip Bırakıp gtcektn orda ve bi süre telfnlarına çıkmayacaktn. Tabiri caizse biraz süründürecektn.
Ama şmdi o düşünüyorkii bakmamış baksa vurmaya hakkm vardı .
Taviz vere vere tepenize çıkarlar böyle. KÜÇÜK ŞEYLERİ ZOR AFFEDİNKi BüYÜK HATA YAPMASINLAR..

merhaba arkadaşlar..

Kiyamam sana canim benim 4 sene fazla o hayvana. Sen korkma konus ailenle onlar seckin insanlar diye sizde degersiz bir aile degilsiniz ya. Sana bastan gostermis evlenince basina gelecekleri. Senin gibisini zor bulur. Bulsun bi edepsizide bu seferde o aglasin. Seni mumla arar bundan sonra

Kusura bakmayın ama genelde bu durumlarda nisanliyla birlikte olunmus ve o yüzden de ayrilamiyor olunuyor ... Eğer ayrilmamanizda buda etkense (evet buna önem verdiğim doğrudur ama biyere kadar) bunun için kendinizi ve geleceğinizi mahfetmeyn. İki ; kimse aşktan ölmüyor. Benimde şimdi çok sevdiğim aşık olduğum eşimden önce sizin gibi yıllardır beraber olduğum biri vardı aman ne aglamaklar ne aglamaklar :))) askerliğini bekledimmm ise girsin diye bekledim bekledim de bekledim herkes ayrıl derdi ben aglardim yapaaamaaam edemeeeem ölurummmm bidaha asla sevemem ne olursa olsun o olsuuun. Ay hahha gülüyorum şimdi . sanki o hiç olmamış sanki hep eşimi sevmiş gibiyim su an . yani emin olun bu hisleriniz kalıcı değil. . millet düğünden 1 hafta kala dönüyor 2-3 nisan atıyor dünyanın sonuymus hissinden vazgeç . ha bu arada son nefesinde falan aklına gelmiyecek emin ol :)) geçenlerde o ölümüne sevdiğimi sandığım çocuğu gördüm ooo naber ya gibi bi muhabbet oldu :)) zerre kadarda içimde bişey kipirdamadi . hatta eşimi daha çok nekadar çok sevdiğimi hissettim onu görünce. Ki ben senin durumundayken diyordum ki onu görünce naparim kalbim durur sanıyordum ama komik valla hiçte oyle bişey yok . çok sevdiğini sandığın herkes bi sonraki ne kadar .

Dün bi öğretmen konu açmıştı okudun mu bilmiyorum evliliğinin 2. günü dayak yemiş.
Aynı akıbeti yaşamak istiyorsan durma evlen. Şimdi biz ne desek seviyorum diye cevap vereceksin ve büyük ihtimalle bu adamla evleneceksin hakkında hayırlısı.

X