Koca bir soru"neden"??

seda58

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2008
133
0
116
Konya
arkadaşlar bu aralar yaşadığım herşey inancımı azaltıyor bazen iblisten bile beter ediyor ALLAH'Asorduğum tek şey neden neden bunca kötü insan varken bunları bana yaşatıyor o kadar isyan ediyorum ki o kadar kötü şeyler söylüyorumki sonra kendime inanamıyorum dua ediyoruum yalvarıyorum hiçbir duam kabul olmuyor derlerya çırpınma çırpındıkça daha çok batacaksın diye öyleyim etrafımda ne kadar fitne fesat düşünen insan varsa hayatları cillop gibi gidiyor ben ALLAH'I kızdıracak kadar ne yaptım her işim neden ters gidiyor neden hayallerim kurduğumun ertesi günü başkasının hayatında oluyor neden böyle bi babam var neden bu kadar şanssızım neden kimse beni sevmiyor neden dualarım kabul olmuyor her gece ağlıyorum intaar etmek istiyorum artık dayanamıyorum neye elimi atsam kurudu atıyorum gece gündüz ders çlışıyorum ama nedense nerde zıpır züppe var onlar en yükseknotu alıyor kimseye nezaketimi bozmadım bugüne kadar anırım tek hatam bu oldu öğretmenlerime saygılı davranıyorum onlar beni çok komik bi nedenden sınıfta rezil ediyorlar derste yemek yiyyen makyaj yapan hoca hakkında ağza alınmıycak küfürler eden öğrenciye sene sonunda tam puan düşüyor benimkinide olduğu nottan daha aşağı çekiyorlar üstelik bu öğrenci o öğretmenle kanka oluyor aileme hep iyi davrandım özellikle babam saygıyı öğrettiler bize efendim babacım derdim çağrıldığımda efendini s...k...m derdi üzerimde güç gösterisi yapardı misafirlerin arkadaşlarımın önünde iftira attı bana cafeye gitti oğlanların kucağında oturuyor diye ALLAH biliyorduya o yaşa kadar cafe yüzü görmemiştim bile üvey evlat olsam anca bu kadar olurdu heralde şim19 yaşındayım kızkardeşimin bi sevgilisi olduğunu öğrendi ve hiçbirşey demiyor bana 4yıl boyunca 15 liralık çanta taktırdı durumu varken babacım çantam eskidi diyince annemden emdiğiim sütü burnumdan getirdi şimid kardeşime 2 tane 50 liralık çanta almış üniversteye gitmek istiyorum ama gönderrmiyor en komiğide akrabalarım hep beni eleştiriyor .nerde hoppa kız varsa her işi yaver gider kız estetik yaptırdı mis gibi oldu ben küçücük bir ben aldırdım iz kaldı dikişler açıldı nedir hayatın bana zıtlığı ben sana ne yaptım ne kadar büyük bi günah işledimki bu çıkmazdayım öyle zamanlar olduki tanrının varlığı konusunda şüpheye düştüm ne kadar günahkar ne kadar kafir varsa milyoner hayatları yolunda neden benn artık dilek dilemeye korkuyorum batıyorum çünkü umarım tez zamanda canımı alır ALLAH en yakın dedğim arkadaşım üniversteye gitti ve gerçekten ne oldum delisi oldu 2 ay hastanede yattım ve bi kere bile gelmedi üstelik gittiği üniverstenin hastanesindeydim kardeşim desen tam bi fiyasko sevgilisi bunu bıraksa günlerce ağlar ameliyat olucam yanımda olurmusun dedim kaskatı bi şekilde gelemem dedi... o kadar yalnızım ki ölsem de kimse farketmez heralde ben bu dünyaya niye geldim amacın neydi beni buıraya savururken allah'ım diyorum sadece sınanmakmı yinede şükürler olsun bu düşünceleri kafamdan atmak istiyorum daha fazla günahkar olmak istemiyorum ama neden neden bu kadar yıpratıyor hayat beni sanki benden hıncını alıyor halama şakadan bişey derim küser giderbabama söyler rezil eder ağlatır öteki kuzenim suratlarına nerdeyse tükürecek yinede onu seviyorlar suçum ne nedenböyleyim iyi olmak suçsa hemen şeytanlaşabilirimartık ağlamak istemiyorum ne yapıcağımı şaşırdım ailede kimseye böyle davranmıyorlar hiçbişey yapmadığım halde ailenin yaramaz kızı oldum birden bire anlamıyorum bu insanların benden istediği ne mesafeli oluyorum olmuyor samimi oluyorum etmediklerini koymuyolar örneğin halam kardeşim babam kuzenlerim keşke biri alıp beni dünyanın öbür ucuna götürse sonsuza dek beni sevse bana bksa göremediğim şefkatı onda görsem yok ama olmaz o kadar şans bende ne ararherkes bana tekmeyi basmak için sırada bekliyor bu kadar kötü ne yaptım ben bahsetmediğim şeylerde var bahsetsem roman olur heralde sonsuza kadar uyumak istiyorum hiiiç uyandırılmadan dünya yok olsun istiyorum artık zoraki nefretimi kazanan insanlardan kurtulmak istiyorum şizofreni olmadan katil olmadan bu ülkeden defolmak istiyorum ve artık ağlamak istemiyorum

Son düzenleme:
belki sana öyle geliyordur yani sevmdiklerini düsünmeden bahsediyorum..hayatmizda hersey güel gitmiyor ki hic hakketmedigimizi düsündügümz seyler oluyor,ama yinede biryerden tutunmaya bakiyoriz..böyle herseyi kafana takma..
senle ilgilenmiyorlar mi aldirma sende ilgilenme artik demek ki böyle yapilari.
ama üniversite okuma konusunda kimseyi dinlme,kazanirsan göndermeyecekler mi?
sen kazan onlar yardim etmzsede burs filan ayarlayabilirsen okursun...
ailesi bes kurus gönderemeyen bircok kisi calisiyor,burs buluyor birsekilde o okulu bitiriyor.
gercekten ne diyecegimi bilemiyorum
sanirim sabr önemli..eyyüp peygamberin heryerinde yara cikmis hemde cok kötü ama o sabrindan birsey kaybetmemis..
sanirim sabirli olanlar kazaniyor

Allah sevdigi kuluna dert verir canim. Ne olursa olsun isyan etmeden sabretmen lazim. Bak oku Peygamberlerimizin hayatini. Bak nasil zor hayatlari olmus(( Sabretmisler.Isyan etmemisler.Suanda buyuk bir imtihandan geciyorsun.Sabret, dua et.Seytana uyup isyan etme, inthar etmeyi aklindan cikar.

Sakın isyan etme. Rabbim sevdiği kuluna dert verir kulumda beni seviyor mu isyan eder mi diye sınar. bunu yapma kendine.

Ahh canım ya,senin kafan çok karışmış.
Malesef hayat zor,bunu da biraz erken göstermiş sana.
Ama sen dik dur ve sakın kimsenin hayatıyla kendi hayatını kıyaslama.
Hayat herkese adil değil malesef.
Kimisi şanslı doğuyor,kimisi de kendi şansını yaratıyor.
Sen kendi şansını yaratanlardan ol.
Bir an önce şu bunalım ruh halinden silkelen çık.
Bak hayat adil olmadığı ölçüde de çok kıymetli.
Eğer başka hayatları görmek istiyorsan,senden çok daha zor durumda olanların hayatlarına bak.
İnan çok işe yarıyor bu.İster şükürcülük de ister kabulleniş...
Şu hayatta senin o beğenmediğin hayatı yaşamak için bütün herşeyini verecek insanlar var.
Sağlığını kaybetmiş fazla vakti olmayanlar,dünyaya açılan pencerelerini kaybedenler,
evlatlarını sahip olunan en değerli varlıkları kaybedenler,çok büyük hatalar yapıp tekrar gençliğine dönmek isteyenler...Öyle çok örnek verebilirim ki sana.
Ve sana bir abla tavsiyesi sakın maneviyatını bir köşede bir acıya yenik bırakma.
İnan bana bu hayatta sonsuza dek sana eşlik eden o.
Yaşadıkların kolay demiyorum ama Allah'ın varlığını sorgulayacak kadar da değil!!!
Kendimden örnek vereyim sana,dün çok kötü bir gün geçirdim
ağlamaktan gözlerim şişti ve sırf benim gibi hissetmiyor diye eşime yüklendim.
Sonra bir an aynaya baktım,ve o anda bana kimsenin yardım edemeyeceğini,
ne yaparsam yapayım durumu şu an için değiştiremeyeceğimi düşündüm.
Namazını kılan,orucunu tutan bir insan değilim malesef ama ara ara Yasin okurum,
ve dün o ruh haliyle okudum.Nasıl bir şey bilmiyorum ama inan okumam bitip kitabı kapatınca içimde ki
acı yerini huzura bırakıyor.Hiç bir şey yapamasan da bunu dene derim.
İnanarak yap,Allah'a yakın olduğunu ve seni duyduğunu hissediyorsun.
İçinde ki karamsarlık yerini umuda bırakıyor.
Ve hep şunu düşün;hiçbir duygu sonsuz değil...
Şu an da acı çekiyorsun,ailene,çevrene öfke dolusun ama
sonsuza kadar bu böyle devam etmiycek ki tatlım.
Bir gün hiç beklemediğin bir anda yüzün gülecek,çok mutlu olucaksın.
Bir ömür sürecek sanıcaksın ama o da sürmeyecek.
Yani mutlu hayat,mutsuz hayat diye bir şey yok.
Mutlu anlar ve mutsuz anlar var...
Sen mutsuz olduğun anlarda kendini çok dinleme olur mu,
geçicek diye düşün ve inan ki geçicek.
Baban neden üniversiteye gitmene izin vermiyor,yok mu O'nu ikna edecek biri?

buzlar ülkesi ;burs olayını falanda düşündüm o kadar düşündümkü 2 aydır bu konuda kafa patlatmaktayım yurt parası yemek kitap hesaplıyorum da sadece yurt paramı verbilirim o harçla oda belki okadar sıkıştım ki gerçekten sevmiyorlar beni bunu hissediyorum histen öte insan niye kardeşine evladına kardeşnin çocuğunu bit kadar değer vermesinki nerden doğdun da başımıza bela oldun gibi bakıyorlar sade baksalar yine iyi davranışları o kadar barizki gözüme gözüme sokuyolar ben onlara ne yaptım gerç.ekten anlamıyorum tek dileğim onlarda benmki gibi ağır bunalıma girsin sebebim olan herkes yaşasın bunu yaşatsınlar aminn

Son düzenleme:
peki baban neden okutmak istemiyor,sebebi ne?
baska sehire gitmeni istemedigi icin mi?acik ögretimden okusan birsey der mi?
gercekten üzüldüm ama isyan etme.isyan etmek sadece kaybettirir belki diyorsun
zaten kaybediyorum ama daha farkli acilardan kaybetirir..
okul konusunda bende hic emegimin karsiligini aldiigmi sanmiyorum
ama illaki vardir bir hayir diyorum,tabiki skiliyor,üzülüyorum ama elden gelmeyince ne yapacaz...

ağlayan pasta, cansutemiz, mutluluk 84 çokteşekkür ederim öncelikle okumaz olurmuyum yasinde okuyorum oruçta tutuyorum kendime göre zekatta veriyorum ama sanki kimse beni duymuyor kendi kendime uğraşıyorum sanki yardım istedikçe ben dahada itiyo sanki ne biliyim yokum gibi görünmez gibi hissediyorum ozaman kendimi her gece ağlıyarak yalvarıyorum yeter nolur yardım et nolur yardım et yalvarıyorum ama değişen en ufak bişey olmuyor yinede gerçekten benden kötü halde olanları sağlığı kötü olanları görünce şükrediyorum utanıyorum ama yaşadıklarımı düşününce tekrar isyan etmeye başlıyorum kısır döngü gibi mesela bikere takvim yaprağı yere düşmüş dua vardır alıyım diye eğildim kafamı çarptım bu en küçük örneğim sanki hayat bana garip bi şekilde ama sürekli zır gidiyor

Canım öncelikle merhaba sivalısın galiba bende sivaslıyım hemşerimi bu kadar umutsuz görmek beni çok üzdü.Rabbim sevdiklerini sınarmış acaba daha kötüsü olmadı diye şükür mü edecek yoksa isyan mı edecek diye bence sen şükür et canım ve sakın bir an bile inancını yitirme inşallah...

canım isyan etme sakın Allah seni duyuyo ve görüyo merak etme geçer bunlarda geçer belkide senin sabrını deniyo, seni sınıyo olabilir ama sakın isyan etme neden ben deme her zaman dua edip şükretmelisin senden daha kötü durumda olanları düşün biliyorum benden daha kötüsü yoktur diyeceksin ama var ne yazık ki. hani derler ya her şerde bir hayır vardır diye bunu sakın aklından çıkarma. Allah yardımcın olsun...

ay ALLAHIM neler okuyorum böyle???
ALLAH ne yaşatırsa yaşatsın isyan etmek büyük GUNAH
bence sırf bu yuzden işlerin ters gıdıyor herkesın başından bır sürü kaza bela geçiyor
kımse isyan etmıyor elin sağlam kolun sağlam düşünebılıyorsun bence şükret ALLAH çekemeyeceğimiz yükü vermezmış

yawrum isyan etme allah ın takdirine bırak allah insanları sınarmış senin sanmaki yaşadıgın şeyler çok büyük neleri var neleri onlar napsın burda kaç bintane kadın var hepsi derdini dökse sen benimki de bişiy degilmiş derler dua etki elin ayagın saglam allaha dua et ama neden diyerek degil isyan ederelk degil bak ben sana bişiy söyleyimi benim öz ablam yıllarca bebek bekledi ve nihayetinde oldu oldu da noldu saglıksız özürlü ama yılmadı çiçek gibi baktı ona bi kardeş daha istedi oda karnında öldü bidaha istedi onuda sakatmış diye aldırmak zorunda kaldı üstelik karnında kıpır kıpırken 6 aylıkken dogum yaptı ölü çocugunu bu nedemek sen biliyomusun çocugun olmadıgı içi bilemezsin peki ablam ne yaptı çaldı çırptımı hainlik mi yaptı hayır ablam diye demiyorum çok dürüst ve saf nihayetinde usanmadı isyan etmedi yine yalvarıp allafha bebek istiyo. o yüzden unutma allah seni sınıyo sadece seni degil her insanı biryerlerde sınar benim de başımdan geçtiii o yüzden takmaa salla gitsin sen seni bil yeter.allahım beterinden esirge bizi de yeter o inancını düşürme

babam çok tembel bi adam hiçbi hastalığı olmadığı halde para verip hastaneye yatıp yalandan işten kaytaran bi adamdı hergün ayaklarımız kopardı yürüyerek pijama aldırrıdı beğenmezse yine yürüyerek gidip değiştirridik yaşı gelince fırsatını kaçırmadan emeklioldu aldığı ikramiyesiyle güya bize çeyiz yapıcakmış harcadı hepsini araba aldı kendine annemin düğün altınlarını satıp araba aldı benim doğdpğumda takılan altınları satıp araba aldı yani kısacası adam eline geçen tüm parayla arabalarını değilştirdi işin tuhafı arabasına bizi pek bindirmez ve çok cimridir ama bize cimri heapladık ayda 450 lira sigaraya harcıyor parası varken hiçbirikim yapmadı şimdi herkese dersaneye gönderemem param yok diyor kız gibi bi adam şu kız halimle bile ben daha babayım ondan gücü anca bize yetiyor öğretmenimin karşısında bile konuşmayı becremiyor kızının toplantısına komşusunu gönderen bir baba babamdan bu yıl 20 lira labilmişimdir heralde toplamda bize diyorki git babaanenede 20 lira kap gel utanıyorum o an öldürmek istiyorum o insan müsvettesini o an kızıyorum onun ailesine bu deliyi başlarından savmak için anneme kakalamışlar diye küfrediyorum tabi oğullarına laf söyleyince ağzıma tıkıyorlar babama en ufak bi saygım sevgim kalmadı bitirmek için elinden geleni yaptı çünkü okulumda 5 liraa -10 lira yılda bir kere para toplanırdı parası yokmuş gibi vermezdi rezil olurdum bi kere küçüktüm 8 yaşında falan babaannem harçlık vermiş tüpgaza zam geldi diye babam acıyp para vermiş harçlığımı yani oda aldı sabah klarne parasnı vermem gerektiğini hatırladım baba verdiğim paradan bi 5 lira alabilirmiyim dedğimde ayağıyla tekmeledi beni o gün ne mal olduğunu anlamıştım aslında kuzenimin babası 500 lira gönderiyormuş ayda babam bana bağırıyor sana her ay 200 göndermem diye sonrta misafirlerin okuyan çocuklarını övüyor bana bişey desem rezil edicek diyemiyorum bigün katil olucam diye korkuyorum benim gibi sakin sessiz bi kızıda bu duruma getirdiler ya daha ne diyim

sivaslıyım ama konyada oturuyorum şükrediyorum ama bitmiycek gibi geliyo bu sıkıntı sanki daracık kutuya kapatıldım şeffaf bi kutu gelen geçen halime bakıp dalga geçiyo şuan ki durumumu böyle özetlenebilir sanki sen bunları hakediyosun tipinden davranıyo insanlar ben neyaptım hiçbizaman kibirl iolmadım kimseye zararım dokunmadı olabildiğince güleryüzlü oldum

teşekkürler esra desteğin için:)

aman bence 19 yaş sendromu geçiriyosundur bence sen yine sana yaradana sıgın o hep yanında ama isyan etme herkes nelerle ugraşıoo bi bilsen bak benimde başımdan bi snee kocamla yatamadım bu nedemk sen biliyomusun baba evine bile gidemiyosun insan yüzüne bakamıyosun millet senden çocuk beklerken sen daha karı koca bile olamıyosun bu arada okadar da güzel günlerimiz bu sorun yüzünden mahfoldu ama dua ettim ve başardım isyan etmedim bunları söylüyorum ki senin yaşadıklarının daha agırını yaşayan var hepsi gelip geçer imanın nı güçlü tut.

Canım bazen bende böyle hissediyordum çok kötü olduğum zamanlarda oldu hep dua ettim inandım şimdi çok mutluyum şükürler olsun.Umarım sende çok ama çok mutlu olursun...

Son düzenleme:
ablanada ALLAH sabır versin burcumecem ama gençliğim elimden kayıp gidiyor onca günahkar insan varken ALLAH geleceğimle ilgili böyle bi yükü neden bana veriyor diye düşünmeden edemiyorum sanki beynim oyuluyo etrafımda ki herkesin aile hayatı düzgün hepsi bi okula gidio düzenli harçlıları var onları seven bi aileleri var tek kötü benim bu benim psikolojimi bozuyo şamaroğlanı oldum ailede günah keçiside diyebilirz ama ölümü düşününce ferahlıyorum düşünsenize tüm bunlardan kurtuluyorum rahatlıyorum arınıyorum dünya yükünden bu düşünceler beni çok rahatlatıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…