Klozet temizliğinden bıktım

Seni o kadar iyi anlıyorum ki ne yapsan içine sinmiyor
Bu sıkıntı benim de beynimde filleri tepistiriyor klozet i sokturdum kiracı kullandı diye yeni alacagimklozet
Ama bu klozet kapağında poşet olanlardan almayı istiyorum en azından poşete para verirsin içinide normal temizlersin cnm

Obsesifsiniz! Klozetten önce yardım alın bence!

Obsesifsiniz! Klozetten önce yardım alın bence!
Evet beni tek kelimeyle özetlemişsiniz
Sadece klozet olsa iyi misafir gelip gittikten sonra
Koltuk örtüleri
Tuvalet ve kapı kulpunu siler yıkarım çamaşır suyuyla yardım almayı düşünüyorum ama ilaç verip gönderecek eminim buna
5.5 yıllık evliyim ve bebek istiyorum ilaç kullanamam eskiye nazaran daha pisim çok şükür

O kadar haklısınız ki... Keşke herkesin hem bugün hem gelecekte kendine ait su hakkı olsaydı ondan israf etseydi
Bizlerde susuzlukla mağdur olmasaydık.

Bezle ya da süngerle temizlik yapanlar sonra bu bezleri nerede yıkıyor çok merak ettim.
Lavaboda mı? Küvette mi? Klozet musluğunda mı?

D- hiçbiri

Şimdi bende kendi yaptığından bahsedeyim.

Evde kalırsam gunluk olarak oturulan yeri normal ıslak mendille siler kurularim.

Fisfıs şişesi aldım, ona çamaşır suyu koydum önemli durumlarda kullandıktan sonra sadece içine sıkarım. Biraz bekledikten sonra sifonu çekerim.

Haftada 1 kez tüm banyoyu yikarim.

Önce fısfıs ile her yere çamaşır suyu sıkar, sonra cif döker, kovayada yüzey temizleyici döker su hazirlarim. Fırça ile her yeri sabunlar, duş başlığı ile her yeri durularim.

Klozetin içine fırça kullanmam, kesinlikle o fircaya dokunamam. Midem kalkiyor, sünger vs ile de temizleyemem, aynı durum söz konusu. İslak mendille bile alırken tiksiniyorum. Eğer bez kullanacaksam kesinlikle o bezi atarım.

Okuduklarimdan aklıma yatan sirkeli su, beyaz sirke, domol mendil ve domol sprey. Kolonya da olabilir, zarari olmaz sanırim.

Spreyi evde kullanmam ama arkadasinbiri çantamda tasiyorum diyince bende ampül yandı, çok mantıklı. Cunku ne zaman yeni bir ortama girsem kesinlikle mikrop kapiyorum tuvaletlerden. İş yerime de alıp, kullanirim rahatça. Cunku delirmek üzereyim.

Birde şuna da kesinlikle katılıyorum, çok fazla suyu israf etmemek gerek.
Temizlik yapacağımız vakti ailemiz ile geçirmek daha faydali olacaktır.

Konuyu çok faydalı buldum, takipteyim.

Hanımlar fis fis yapiyorum yazanlar olmuş içine çamaşır suyu koyuyorum diyenler var bende bi ara öyle yapıyordum
Öyle temizlik yaptığım gün boğazım hep ağrırdı temizlik yapiyorum derken sagligimizdan olacagiz ben zaten çoktan oldum

Cevap yazan herkese teşekkür ederim işyerinde yoğun olduğum için cevaplayamadım, daha sonra okuyacağım tek tek

Teşekkür ederim

Teşekkürler

Hemen aldım bu mendilden gerçekten çok kullanışlıymış teşekkür ederim:)

Cif banyo sprey sıkıp ıslak mendille silip kağıt havlu ile kurtuluyorum hepsi bu kadar

cif banyo sprey biçok çeşidi var hangisi? Ben durulayamıyorum benimkini ıslak mendille arınmıyor

çamaşır suyunu sprey kutusuna koymak çok zararlı bence direk soluduğunuz havaya dağılıyor tüm domestos

Durulamaya gerektirmeyenini ben bitürlğ bulamadım, marka olarak söyleyebilir misiniz hangi markanın hangi ürününü kullanıyosunuz mesela?

Domol hijyen spreyinden sıkıp 1 dakika bekleyip tuvalet kagidiyla kuruluyorum. Ama sirkelim kullansam daha guzel olurdu. Hic aklima gelmemişti. Mutfakta her yerde onu kullanıyorum. Utanmasam icicem oyle seviyorum

Ben de mutfakta kullanıyorum hep aöa wcde kullanmak aklıma gelmemişti:) domol hijyen spreyi de aldım arada da ondan kullanıcam

cif durulanmıyor ki kağıt havluyla ya:/ normal ıslak bezle bile zor duruluyorum ben mutfakta kullanırken

2 kişi kullansa bile içim rahat etmiyor benim arada sıçrayabiliyor sonuçta

Sprey banyo-klozet temizleyicisi sık, sil, durula canım sanki sen biraz abartıyor musun ne? O derece mi kirleniyor klozet?

Yok tertemiz aslında ama göremediğim mikroplar olabilir diye:d

Ay bu yönteme bayıldım Hem sürekli sünger kesip atmama gerek kalmıyor hem elim yıpranmıyor, hemen denicem en aklıma yatanı bu oldu detaylı temizlik yaparken çok sağolun ama bi öneri de ben yapıyım çamaşır suyunu kesinlikle sıcak suyla durulamayın çok zararlı, soğuk suyla durulanması lazım

Aynen bende detaylı temizlikte sünger kesip atıyorum

Lavaboda yıkıyorum ?
En sonda lavaboyu güzelce yıkıyorum.

Ya lavaboyu ne kadar yıkarsanız yıkayın tuvalette kullanılan bezde ne mikroplar vardır nası içiniz rahat ediyor bez öyle yıkamayla dezenfekte olmaz ki:/

Aynen annemin evinde hiç temizlik yapmazdım, evlendiğimden beri de temizlik delisi dğeilim aslında ama neyi nasıl yapcağımı bilemediğimden işim çok uzun sürüyor:)

Beyaz sirke temizlik amaçlı kullanılıyor alıp fısfıslı bir şişeye koyun sıkın 15 dk bekleyip bezle silin mis gibi oldu bitti

Teşekkürler bunu da denicem

Aynen çok garip insanlar var tuvalet silinen bez nasıl öyle sadece suyun altına tutup yıkanabilir aklım almadı

Merhaba beyaz sirke mi? Bendekiler köpürmüyor hiç nası köpürtüyosunuz?

MendilLe,bezle temizlemeye ugrasmaktansa yıkarım hergün daha iyi.öyle de yapıyorum kolayıma yıkamak geliyor.lavabo banyo klozet 5 dk mi ancak alır.size neden zor geldi ki.çok mu büyük banyonuz

Ne 5 dakkası ya hiç dakka tuttunuz mu temizlerken? Gerçekten 5 dakka olduğuna asla inanmıyorum durulaması vs sırf 5 dk sürüyo zaten

Kolonya da mantıklı teşekkür ederim

Ben kagit havluyla yapiyorum, az islatip domestos dokup siliyorum sonra da atiyorum. Zaten durulamaya da gerek kalmiyor

Domestosu durulamaya nasıl gerek kalmıyor? Bol su ile durulayın diye yazıyor arkasında hep,domestosu öylece bırakıyo musunuz?

Merhaba kullandığınız domestos spreyin resmini koyabilir misiniz? Bende de var bitane domestos hijyen spreyi yazıyo üzerinde ama bol suyla durulamak gerekir yazıyo, sizinki nası durulanmıyo?

Çamaşır suyunu spreyli şişeye koymaya korkuyorum, direk soluduğumuz havaya karışıyor çünkü çok zararlıymış. O kadar kirlenmiyor tabi ama ben pek tecrübeli olmadığımdan acaba temizlemem mi gerek diye düşünüyorum:)

Wc için tek kullanımlık bez saçma mı geldi?Wc bezini iyice yıkasanız ne olur ya tamam üstüne yapmıyoruz klozetin ama bağırsaklardan gelen ne bakteriler mikroplar dolaşıyor, o bezin dezenfekte olduğuna nası ikna oluyosunuz yahu asıl sizin yaptığınız çok saçma

Ben çok titiz biri değilim ama yine de klozet içine fırça kullanmayı bilemedim ya çok uygun bulmuyorum ve kullanmıyorum .

Klozetin içine banyo setindeki kapalı kutusu olan her zaman klozetin yanında olan fırçayı kullanıyoruz zaten nasıl uygun değil anlamadım demek istediğiniz? Kalıntıları nasıl temizliyosunuz?

Klozette ne gibi faydalı bakteri olabilir?

Evet artık öyle yapıcam teşekkür ederim

Çamaşır suyu tabletini hiç görmedim marketlerde, hangi markanın acaba resmi var mı?

Bunda garip olan bişey yok bence, misafir gittikten sonra bende çamaşır suyuyla değil ama dokundukları elektrik düğmelerini kapı kollarını vs sirkelimle silerim 2 dakkalık iş, giydikleri terlikleri de makineye atar yıkarım,bu hastalık değil ki çok normal? İnsanlar pis mi temiz mi ellerini yıkadılar mı bilemiyoruz sonuçta

Çok haklısınız bence de domestos direk yüzeye dökülmeli , fısfısladıkça daha çok soluyoruz onu

Aynen annemin evinde hiç temizlik yapmazdım, evlendiğimden beri de temizlik delisi dğeilim aslında ama neyi nasıl yapcağımı bilemediğimden işim çok uzun sürüyor:)
Geçer geçer merak etme. Zamanla öğreniyorsun :) Bir özeniyorsun eve sürekli temiz kalsın istiyorsun. Kumanda yamuk dursa rahatsız edebilir. Ben cif banyo mavi kullanıyor, bezle duruluyorum. Bu arada yukarıda yazmışlar öneri olarak beyaz sirkeyi sprey şişesine koyup öyle temizlemeni. Şimdi klozet kapağınıda öyle temizlemeye başladım. Ben toz alırken beyaz sirke kullanıyorum. Eski bir cif sprey kutusunu temizleyip içine beyaz sirke koymuştum. Bir de camları silmek için inanılmaz pratik. Kova ile devamlı su taşımaya gerek kalmıyor. Çocuklu ev olunca camlarda hep el izi kalıyor sürekli de kova bez alıp silemiyorsun. Şimdi bir fıs siliyorum kuruluyorum.

Ne 5 dakkası ya hiç dakka tuttunuz mu temizlerken? Gerçekten 5 dakka olduğuna asla inanmıyorum durulaması vs sırf 5 dk sürüyo zaten
Evet dakika tuttum.her işimi saatli yaparim çünkü.daha doğrusu ne kadar zamanımı alıyor merak ederim.banyom küçük yazdım da zaten.hem el alışkanlığı.yöntemi bulursanız kendinize göre süre de kısalır.söyle ki evde genel temizlik önceleri 2 saatten fazla surerdi ama şimdi 1 saatimi bile almıyor.

inşallah:) dağınıklığa takıntım yok da temiz olsun istiyorum:) benim de bisürü boş sprey kutularım var onları nasıl arındırdınız ciften falan?

Ne kadar hızlandırsam da 15dakkadan az yapamam heralde banyoyu:)

İçine birkaç defa kaynar su ve beyaz su koy çalkala canım. En son doldur beklet 5-10 dakika dök ve sirke koy. Sirke ve suyu yarı yarıya da koyabilirsin.

kolera9 , deşiğim gibi ben asla fırçaları temiz bulmuyorum . Klozetin içini ovduğum şeyi nasıl banyoda sürekli kullanım için tutabilirim ki ? Sıçramaması için kullanmadan evvel klozetin içine tuvalet kağıdı sererim , çocuklara da öğrettim o nedenle sorun yaşamıyorum . Ama olurda sorun olursa eğer elime poşetleri geçirip , eski kullanmadığım kıyafetleri 3-4 parçaya ayırıp kullan at tarzında ihtiyacım olunca onlarla hallediyorum. Bunları klozet iç dış , yere dökülen pekmez tarzı şeyler , ya da yine cam kırıklarını bu bezlerle toparlayıp atıyorum .

İçine birkaç defa kaynar su ve beyaz su koy çalkala canım. En son doldur beklet 5-10 dakika dök ve sirke koy. Sirke ve suyu yarı yarıya da koyabilirsin.
Beyaz sirke aldım bende bu konudan okuyup :) Nasıl kullanmam gerektiğini de mesajınızla öğrenmiş oldum .

Canim kagit havluyu islatip domestos sikip siliyorum, sonra kuruluyorum. Durulamaya gerek kalmiyor:)
Durulamamak çok tehlikeli değil mi , sonuçta bakterileri öldürüyorsunuz ama kimyasal direkt vücudunuza temas ediyor . Tıp okuyanlar daha iyi bilir ama üreme organları için de oldukça tehlikeli gibi geldi bana .

Beyaz sirke aldım bende bu konudan okuyup :) Nasıl kullanmam gerektiğini de mesajınızla öğrenmiş oldum .
Ay beyaz su demişim beyaz sirke :) En güzel kullanım alanı camlar bence :) Pırıl pırıl yapıyor.

Camasir suyu, cif sadece döktügünüz klozetle sınırlı kalmıyor, havaya sağa sola her yere zarar veriyor.. Orda da faydali olan bakterileri de yok ediyorsunuz..
Uzun uzun o kimyasallarin cevreye ve sağlığa verdigi zarari anlatmayacagim yeniden..
Siz bilirsiniz..

M I N E R V A yanlislikla seni alıntılamışım, pardon..
Cevabim konu sahibine idi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…