Migrosun kireç sökücü suyu var 2.95 TL.
Ve çok çok memnunum.
Haftada bir WC ye döküp 1 saat bekletiyorum.
Sifonu çektikten sonra.
Çamaşır suyu ile fırçalıyorum.
Islak mendille klozeti ve kapağını temizliyorum. Sonra kağıt havlu ile kurutuyorum.
Oturulan kısmı karbonatlı su ya da sirkeyle sil kurula mis gibi oluyor.
Teşekkür ederim
Sirkeli temizlik sıvıları var, fısfıslı şişelerde, her yerde bulamıyorum yalnız, en son Çağrı markette bulmuştum. Günlük olarak onlardan kullanıp, havlu kağıtla siliyorum. Haftada bir de amonyaklı krem yüzey temizleyicilerle, tek kullanımlık eldiven takıp süngerle foşur foşur yıkıyorum. Ucuz sünger alıp, ikiye kesiyorum, böylece tek kullanımda atıyorum.
Teşekkürler
Evet, maviler de var tuvalet temizleyici, onu da kullanım ama bu sarıyı daha çok sevdim. Her gün klozet kenarlarını siliyorum mis gibi oluyor.
(Fotoğraf niye bu kadar büyük bilmiyorum ama daha küçüğünü bulamadım
Hemen aldım bu mendilden gerçekten çok kullanışlıymış teşekkür ederim:)
Cif banyo sprey sıkıp ıslak mendille silip kağıt havlu ile kurtuluyorum hepsi bu kadar
cif banyo sprey biçok çeşidi var hangisi? Ben durulayamıyorum benimkini ıslak mendille arınmıyor
Sprey temizlik ürünleri var. Hatta sirkeli falan da var. Ama ben tuvalet söz konusu olunca domestostan başkasına güvenemiyorum.
Çamaşır sulu suyu sprey şişesine koyuyorum önceden. Onu sıkıp ıslak mendille ovuyorum. Ardından ıslak mendili duru suyla yıkayıp, ovduğum yeri durulayıp, en son kağıt havlu ile kuruluyorum.
Daha pratiği yok bende :)
çamaşır suyunu sprey kutusuna koymak çok zararlı bence direk soluduğunuz havaya dağılıyor tüm domestos
klozet kismi için durulama gerektirmeyen temizlik malzemeleri var fisfisli. işten gelir gelmez mutlaka sıkıp tuvalet kagidiyla siliyorum.marka farketmez alırken okuyun arkasında yazar durulamaya gerek olup olmadigi ona göre alirsiniz
Durulamaya gerektirmeyenini ben bitürlğ bulamadım, marka olarak söyleyebilir misiniz hangi markanın hangi ürününü kullanıyosunuz mesela?
Domol hijyen spreyinden sıkıp 1 dakika bekleyip tuvalet kagidiyla kuruluyorum. Ama sirkelim kullansam daha guzel olurdu. Hic aklima gelmemişti. Mutfakta her yerde onu kullanıyorum. Utanmasam icicem oyle seviyorum
Ben de mutfakta kullanıyorum hep aöa wcde kullanmak aklıma gelmemişti:) domol hijyen spreyi de aldım arada da ondan kullanıcam
Çamaşır suyunu sadece klozetin içi için kullanıyorum. Oturma yeri ve kapak için cif döküp hafif ıslattığım kağıt havlu ile siliyorum. Tuvalet kağıdı ince kalıyor, kağıt havlu daha iyi bu konuda. Tek kullanımlık eldiven takıp market poşetini de yere ağzı açık bir şekilde hazır tutuyorum. Kağıt havluyu içine atıp en sonda da eldivenleri poşete koyup ağzını bağlayıp çöpe.
cif durulanmıyor ki kağıt havluyla ya:/ normal ıslak bezle bile zor duruluyorum ben mutfakta kullanırken
Her gun klozetin icini camasir suyuyla ovarim
Haftada bir de banyoyu yikadigimda kopuklu bi su yaparim fircayla klozetin icini disini iyice kopurturum
Onun haricinde oturulan yeri temizlemek cok aklima gelmiyor zaten kim kullaniyor ki iki kişi e dikkatli de kullaniyoruz
Aklima geldiginde uşenmiyorsam haftada bir de camasir suyu ve suyu karistirdigim sprey sisem var ondan sikar bekletir islak mendille ovup tuvalet kagidiyla kurularim
Misafir gelip gittiyse zaten banyoyu foşur foşur yikarim icim rahat etmez :)
2 kişi kullansa bile içim rahat etmiyor benim arada sıçrayabiliyor sonuçta
Sprey banyo-klozet temizleyicisi sık, sil, durula canım sanki sen biraz abartıyor musun ne? O derece mi kirleniyor klozet?
Yok tertemiz aslında ama göremediğim mikroplar olabilir diye:d
Bildiğimiz market poşetini ters çevirip elime geçiriyorum poşete cif+domestos döküyorum ve bastıra bastıra temizliyorum elimdeki poşetle.
Sonra da poşeti çöpe atıyorum hem bez sünger kirletmemiş oluyorum hem de elim kirlenmiyor deterjana bile değmemiş oluyor .
Sonra da fiskiyeyi açıp kaynar suyla duruluyorum kendi kendine kuruyor bekleyince kurulamıyorum bile.
Haftada bir yetiyor zaten akşamları evdeyiz sadece.
Kesinlikle bez falan degdirmeyin tuvalete dezenfekte edilmez bence değdiyse de atın çöpe.
Ay bu yönteme bayıldım

Hem sürekli sünger kesip atmama gerek kalmıyor hem elim yıpranmıyor, hemen denicem en aklıma yatanı bu oldu detaylı temizlik yaparken çok sağolun

ama bi öneri de ben yapıyım çamaşır suyunu kesinlikle sıcak suyla durulamayın çok zararlı, soğuk suyla durulanması lazım
canlar tuvalet ıcın kullandıgınız bezlerı sungerlerı tek kullanımlık tercıh edın ne olursa olsun ondakı bakterı hıc eksık olmaz
bulasık sungerını ıkıye kesıp kullanıp atıyorum tek kullanımlık eldıvende elımde kurulama da kagıt havlu ıle yanı ne sunger ne bez saklanmamalı tuvalet sonucta
Aynen bende detaylı temizlikte sünger kesip atıyorum
Lavaboda yıkıyorum ?
En sonda lavaboyu güzelce yıkıyorum.
Ya lavaboyu ne kadar yıkarsanız yıkayın tuvalette kullanılan bezde ne mikroplar vardır nası içiniz rahat ediyor bez öyle yıkamayla dezenfekte olmaz ki:/
Kuzum sen şimdi yeni evlisin. Annenin evinde böyle değildin büyük ihtimalle. Ben ilk evlendiğimde bir gömlek pantolon olsa yıkardım. Evi her gün süpürürdüm. Şimdi de süpürge açıyorum her gün ama öyle köşe bucak değil. Sakin ol. Sal kendini gerek yok her gün klozet kapağını su delisi yapmaya. Ayrıca israf bu. Gereksiz su tüketimi. Alışma sürecinde olabiliyor öyle. Ben ki annemin evinde tembel yatak toplamaya üşenen insandım, evlendim her gün nevresim değişirdim. Maksimum 5-6 ay sürdü.
Aynen annemin evinde hiç temizlik yapmazdım, evlendiğimden beri de temizlik delisi dğeilim aslında ama neyi nasıl yapcağımı bilemediğimden işim çok uzun sürüyor:)
Beyaz sirke temizlik amaçlı kullanılıyor alıp fısfıslı bir şişeye koyun sıkın 15 dk bekleyip bezle silin mis gibi oldu bitti
Teşekkürler bunu da denicem
Benden her gun wc icin ozel olan islak mendillerle siliyorum. Yani sonucta evin en cok mikrop barindiran yeri, oraya bez kullanip daha sonra tekrar o bezi kullanmak hem pratik hem hijyenik olmaz. Klozetin icine kullanilan bezde oyle iki dk suyun altina tutmakla temizlenmez, kaynatmaniz gerekir.
Aynen çok garip insanlar var tuvalet silinen bez nasıl öyle sadece suyun altına tutup yıkanabilir aklım almadı
Sadece sirke kullaniyorum, cevre icin elimden geldigince az kimyasal kullanmaya calisiyorum. tuvalet kagidina sirkeleyip siliyorum oturacagimiz yerleri de. piril piril ve icim rahat. günlük böyle ama detayli temizlikte süngerle temizliyorum. kullandigim sirke temizlik icin zaten, köpürüyor mis gibi oluyor
Merhaba beyaz sirke mi? Bendekiler köpürmüyor hiç nası köpürtüyosunuz?
MendilLe,bezle temizlemeye ugrasmaktansa yıkarım hergün daha iyi.öyle de yapıyorum kolayıma yıkamak geliyor.lavabo banyo klozet 5 dk mi ancak alır.size neden zor geldi ki.çok mu büyük banyonuz
Ne 5 dakkası ya hiç dakka tuttunuz mu temizlerken? Gerçekten 5 dakka olduğuna asla inanmıyorum durulaması vs sırf 5 dk sürüyo zaten
Ben kolonya kullanıyorum oturulan yerin günlük temizliği için. Ne kadar doğru yapıyorum bilmem ama kolonyanin içindeki alkol mikropları öldürür silince de hemen buharlaştığı için cildime zarar vermez diye düşünüyorum. Deterjan olmadığından çevreye zarar vermediğim umudundayım. Kağıt havluya ya da peçeteye döküp siliyorum.
Kolonya da mantıklı teşekkür ederim
Ben kagit havluyla yapiyorum, az islatip domestos dokup siliyorum sonra da atiyorum. Zaten durulamaya da gerek kalmiyor
Domestosu durulamaya nasıl gerek kalmıyor? Bol su ile durulayın diye yazıyor arkasında hep,domestosu öylece bırakıyo musunuz?
Ben de 2 günde bir onu kullanıyorum, kağıt havlu ile siliyorum. Her yerde bulamıyorum ama. Cif’in de benzer bir hijyenik spreyi var, domestos bulamazsam ondan alıyorum. Onun dışında domol’un spreyini günlük kullanıyorum. Haftada 1 de çamaşır suyu ile temizlerim. Temizlikte kağıt havludan başka bir şey kullanmıyorum. Elime de eldiven geçiriyorum.
Merhaba kullandığınız domestos spreyin resmini koyabilir misiniz? Bende de var bitane domestos hijyen spreyi yazıyo üzerinde ama bol suyla durulamak gerekir yazıyo, sizinki nası durulanmıyo?
benim bir sprey şişem var 1 lt. içine 2 cm olacak kadar çamaşır suyu , geri kalanına da suyla tamamlayıp çalkalıyorum. hızlı temizlik yapmam gerektiğinde onu sıkarım her yere , çok işimi görüyor. ben de temizlik hastasıyımdır ama dikkatimi çekti yeni evliyim demişsiniz , evde siz ve eşiniz var , biraz takıntı yaptığınızı düşünüyorum her gün orayı temizlemeyi dert edecek kadar kafaya taktıysanız bence pek doğru değil. içini demiyorum ama oturulan yer ne kadar kirlenebilir ki ? avm tuvaleti değil sonuçta. tek yaşasaydınız yapar mıydınız bunu mesela?
Çamaşır suyunu spreyli şişeye koymaya korkuyorum, direk soluduğumuz havaya karışıyor çünkü çok zararlıymış. O kadar kirlenmiyor tabi ama ben pek tecrübeli olmadığımdan acaba temizlemem mi gerek diye düşünüyorum:)
Sizinle aynı fikirdeyim , okuduğum yorumlardan hayrete düştüm hergün yıkamayı geçin wc için tek kullanımlık bez vs çok saçma geldi bana.Haftada iki kez wc içine domestos akıtıp fırçalıyorum.Ec bezinede biraz domestos damlatıp kapak vs siliyorum, sonra ıslak havluyla bir daha geçiyorum kurulamaya gerek yok zaten 5 dk da kuruyor.Wc bezini iyice yıkayıp temizlik malzemelerin yanına koyuyorum.Bezi en az 1 ay kullanıyorum, bu yıllardır böyle.Evdeki wc den mikrop kapanı hiç duymadım bugüne kadar.
Wc için tek kullanımlık bez saçma mı geldi?

Wc bezini iyice yıkasanız ne olur ya tamam üstüne yapmıyoruz klozetin ama bağırsaklardan gelen ne bakteriler mikroplar dolaşıyor, o bezin dezenfekte olduğuna nası ikna oluyosunuz yahu asıl sizin yaptığınız çok saçma
Ben çok titiz biri değilim ama yine de klozet içine fırça kullanmayı bilemedim ya çok uygun bulmuyorum ve kullanmıyorum .
Klozetin içine banyo setindeki kapalı kutusu olan her zaman klozetin yanında olan fırçayı kullanıyoruz zaten nasıl uygun değil anlamadım demek istediğiniz? Kalıntıları nasıl temizliyosunuz?
Çamaşır sularını klozete doldurmak hiç akıllıca değil ne yazık ki, oyle kimyasal bi illet ki, litrelerce su döksen de gitmiyor ordan.. Güya dezenfekte ederken baska saglik sorunlarına yol açıyor, faydali bakterileri de öldürüyor..
Klozette ne gibi faydalı bakteri olabilir?
Sirkeli spreyler var, haftada 2 kere onlardan sıkıp ıslak mendil ya da kağıt havluyla silebilirsiniz. 10 günde ya da 2 haftada bir de foşur foşur yıkarsınız.
Her gün yıkamak nedir? Halka açık tuvalet değil ki o kadar kirlensin.
İçinin temizliği için de çamaşır suyu tabletleri oluyor, onlar kokusuz olduğu için çamaşır suyundan daha iyi. Gece yatarken deliğe 2 tane atıp, kenarlara da jel deterjan sıkıyorum. Sabah kalkınca sifonu çekince gayet iyi oluyor.
Evet artık öyle yapıcam teşekkür ederim
Çamaşır suyu tabletini hiç görmedim marketlerde, hangi markanın acaba resmi var mı?
Evet beni tek kelimeyle özetlemişsiniz
Sadece klozet olsa iyi misafir gelip gittikten sonra
Koltuk örtüleri
Tuvalet ve kapı kulpunu siler yıkarım çamaşır suyuyla yardım almayı düşünüyorum ama ilaç verip gönderecek eminim buna
5.5 yıllık evliyim ve bebek istiyorum ilaç kullanamam eskiye nazaran daha pisim çok şükür
Bunda garip olan bişey yok bence, misafir gittikten sonra bende çamaşır suyuyla değil ama dokundukları elektrik düğmelerini kapı kollarını vs sirkelimle silerim 2 dakkalık iş, giydikleri terlikleri de makineye atar yıkarım,bu hastalık değil ki çok normal? İnsanlar pis mi temiz mi ellerini yıkadılar mı bilemiyoruz sonuçta
Hanımlar fis fis yapiyorum yazanlar olmuş içine çamaşır suyu koyuyorum diyenler var bende bi ara öyle yapıyordum
Öyle temizlik yaptığım gün boğazım hep ağrırdı temizlik yapiyorum derken sagligimizdan olacagiz ben zaten çoktan oldum
Çok haklısınız bence de domestos direk yüzeye dökülmeli , fısfısladıkça daha çok soluyoruz onu