süreç şöyle ki: pkoluyum, adetlerim düzensizdi. 10 gün 15 gün geçerdi. en son tahlilde de prolaktin tavan yapmıştı. doktor mr istedi normal değil diye. hamile kalamazsın bir an önce tedavi yöntemi belirleyelim dedi. dostinex yazmıştı. ben o ay baya salladım, memlekete falan gitmiştik, ilacı almadım, adete yakın dönemde ilacı sonunda satın aldım, bi tane içtim. ertesi gün reglime 4 gün kala aklıma geldi gebelik testi yaptım baktım pozitif. ilaçtan oldu herhalde dedim. çok emin olamadım gittim kan verdim 90 çıktı. öylelikle nasıl olduğunu anlamadan evlendikten 14 ay sonra hamile kaldım.
şimdi ikinci için korunmayı bıraktım bu ay. uzun bir süre hamile kalamazsam yaşım geçsin istemiyorum. kendime 1 yıl da süre verdim. rahat rahat hamilelik bekleyeceğim. bu ay olmadı sanırım. bat 1 temmuz. ama hamilelik belirtim hiç yok. en azından kabızlık yaşamam lazımdı. ama üzülmüyorum. çocuk sahibi olmak çok büyük sorumluluk. benim bu sürece alışmam bir yıldan fazla sürdü. o yüzden geçen her ay beni yeni bir bebeğe daha da hazırlayacak. kayıp olarak görmüyorum. kızımla eşimle daha keyifli vakit geçirmeye çalışıyorum.
çok takılmamak lazım. hiç çocuğu olmayan çocuksuz gezmenin keyfini sürsün. kayıp değil bu aylar, eşinizle daha mutlu vakt geçirmenin yolunu arayın bence. çünkü hamilelik esnasında da doğumdan sonra da benim eşim ile ilişkimi düzeltmem zaman aldı. uykusuzluk, çiş, kaka kusmuk derken ne olduğunu anlamıyor insan. uzun yazmışım ya...