• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Klasik Elti Sorunu

Kivircik3478

Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2020
53
28
18
Arkadaşlar Merhabalar,
Sorundan ziyade benim gibi benzer durumları yaşayanlar var mı merak ediyor ve fikir almak istiyorum.
Benim nişanlımın çok sevdiği, çocuklukları beraber geçen bir kuzeni var. Neyse tanıştık ettik çocuğu da çok sevdim çok efendi birisi.
Gel gelelim eşinin sinsi olduğunu düşündüğüm için kızı görmek adını bile duymak istemiyorum.
Neler olduğuna gelince;
- İlk gittiğimizde yardım etmek için mutfağa gittiğimde bana nişanlımın eski sevgilisinden bahsetti (en yakın arkadaşının kız kardeşiymiş). Ayy yanlış anlama gözleri çok güzeldi, ahhh yanlış anlama saçı başı çok güzeldi diye diye üstü kapalı anlattı. Direk eski sevgilisi demedi şöyle dedi benimde aysun diye çok yakın bir arkadaşım var bugun oda gelecekti gelemedi bir kız kardeşi var görsen.... diyerek tüm hünerlerini saydı. Daha önce nişanlım aysundan ve kız kardeşi ile olan geçmişinden bahsettiği için eltinin kimden bahsettiğini anladım.

- Nişanlımı her kuzeni aradığında telefona elti çıkıyor ve uzun uzun anlatıyor. Ay bende işten geldim şöyle çocukla ilgilendim bilmem ne yaptım iki saat anlatıyor. Nişanlım ayıp olmasın diye kısa kısa cevaplar veriyor ve kuzeniyle görüşmesi kız yüzünden en fazla 10 15 dk sürüyor.

- Herkesin yanında ve sürekli olarak (benim ailem, eşinin ailesi, nişanlımın ailesi) kendi eşini kötüleyip benim nişanlımın ne kadar iyi olduğundan bahsediyor. Birgün yine bana mutfakta çok şanslısın valla buldun fıstık gibi çocuğu ah ahhh diyerek iç çekti. He bir de şey var ayy canım biz senin nişanlınla çekirdek çitlemeyi çok severiz, biz şu dizileri izlemeyi çok severiz, nişanlın bir ara bize her geldiğinde bizim en sevdiğimiz çikolataları alır. alsın napim yani :D

- Sürekli nişanlımı arayıp hep beraber her haftasonu plan yapmaya çalışıyor. İkisine hayır desek birine yine tamam diyoruz. Nişanlıma eskiden bu kadar görüşüp görüşmediklerini sorduğumda ayda 1 falan görüştüklerini söyledi onun da garibine gidiyor.

- Ben müstakbel kayınvalidemin evine gittiğimde (nişanlımın kız kardeşinden öğrendiğini düşünüyorum) hemen oda geliyor her muhabbetin içinde artık çok sinir olmaya başladım. Ve kayınvalidemin evinde yine başlıyor ayyy ben bu aileyi çok seviyorum çok değerliler çok kıymetliler..... Bunları anlatırken gözü sürekli nişanlımı arıyor.

Belki eleştireceksiniz ama gerçekten hareketleri çok yapmacık. Nişanlım ile aramızda bir sorunumuz yok ancak sürekli sesli ya da görüntülü aramasından çok rahatsız olmaya başladım. Nişanlımda aynı şekilde buna nasıl engel olacağımı bilemiyorum diyor.
Sizde de böyle durumlar var mı?
Özellikle sizce ben asaletimi bozmadan nasıl davranmalıyım?

Not: Doğru kuzenin eşi elti olmaz dostlar. Nişanlım kuzeniyle kardeş gibi olduğu için sanırım bana elti gibi geldi :KK70:
Nişanlımla kuzeninin erkek erkeğe çıkmasına müsade etmiyor. Sadece nişanlımla değil kimse ile erkek erkeğe çıkmasını istemiyor.

Son düzenleme:
Siz hiç pas vermeyin, sohbetinizi kısa tutun. Nişanlınız da eğer sınır koymaya niyeti varsa deneme yanılma yoluyla sınır koymayı öğrenir. İstişare edersiniz sınır koyma konusunda, mesela görüntülü aradı napalım? Gece geç vakitte arayınca napalım gibi. Eğer nişanlınız bunlara yanaşmıyorsa o zaman durumu oturup baştan değerlendirirsiniz, başkasına sınır koymayan adamla birlikte olmak istiyor muyum diye.

Onun dışında konuşsun dursun, milletin ağzı torba değil malesef büzemiyoruz

Belki davranışları sizi rahatsız ettiği için biraz daha gözünüze batıyor olabilir. Bu kadar rahatsizsaniz ve nisanliniz da rahatsizsa görüşmeyebilirsiniz. Bu kadar sorun yapmaniza gerek yok

Yarısına kadar okudum.
O sizin eltiniz değil.
Eşimin kuzeninin eşini denk gelirse bayramda babanne evinde görürüm. 6 yılda 6 kere olmamıştır. Nişanlıyken hiç görmedim. 😀😀 Çok mıc mıc olunca böyle, laflar döner durur..

Siz hiç pas vermeyin, sohbetinizi kısa tutun. Nişanlınız da eğer sınır koymaya niyeti varsa deneme yanılma yoluyla sınır koymayı öğrenir. İstişare edersiniz sınır koyma konusunda, mesela görüntülü aradı napalım? Gece geç vakitte arayınca napalım gibi. Eğer nişanlınız bunlara yanaşmıyorsa o zaman durumu oturup baştan değerlendirirsiniz, başkasına sınır koymayan adamla birlikte olmak istiyor muyum diye.

Onun dışında konuşsun dursun, milletin ağzı torba değil malesef büzemiyoruz
Dediğiniz gibi ben mesafemi koruyorum ancak bir ortamda sürekli bana soru sorduğu için muhabbete giriyoruz. Ama dediğiniz gibi tamam daha ciddi durup sohbetimi kısa tutacağım. Eşimin kuzeni o kadar naif bir çocuk ki sürekli onu eleştirmesine bazen tahammül edemiyorum ama karışmayacağım.
Teşekkür ederim.

Belki davranışları sizi rahatsız ettiği için biraz daha gözünüze batıyor olabilir. Bu kadar rahatsizsaniz ve nisanliniz da rahatsizsa görüşmeyebilirsiniz. Bu kadar sorun yapmaniza gerek yok
Evet ben de nişanlımda görüşmek istemiyoruz ama nişanlımın kuzeni gerçekten çok efendi çok iyi birisi onu kırmak istemediğimiz için görüşüyoruz. Çok takılmamaya çalışacağım..

suskunluğum asaletimdendir deseniz de anlamaz bu :KK70:
Size bir şey anlattığında "hııı öyle mi" deyip göz devirerek yanından uzaklaşın sinir olsun

suskunluğum asaletimdendir deseniz de anlamaz bu :KK70:
Size bir şey anlattığında "hııı öyle mi" deyip göz devirerek yanından uzaklaşın sinir olsun
Haha kesinlikle dediğiniz gibi davranacağım :D

Dediğiniz gibi ben mesafemi koruyorum ancak bir ortamda sürekli bana soru sorduğu için muhabbete giriyoruz. Ama dediğiniz gibi tamam daha ciddi durup sohbetimi kısa tutacağım. Eşimin kuzeni o kadar naif bir çocuk ki sürekli onu eleştirmesine bazen tahammül edemiyorum ama karışmayacağım.
Teşekkür ederim.
Kısa cevaplar verin, kendi kendine çalıp söylesin. Başka yapacak birşey yok çünkü. Eşiyle olan ilişkisine de karışmayın, kendi eşini sürekli insanların içinde gömen kadından ne beklenir, hiç sevmem o tarz kadınları.

Ayrıca nişanlınızın kuzeni kırılmasın diye kendinizi kırdığınızın farkında mısınız? Bence gerek yok. Bayramdan bayrama vs görüşebilirsiniz. Kuzen de bi süre sonra fark eder herhalde hanımından dolayı herkesin ondan uzaklaştığını.

Niyetini bilemem ama yandan elti, patavatsiz ve gereksizce girisken biraz da kiskanc gibi
Bazi insanlarda bu var, ailenin butun erkeklerini sahiplenir, hatta arkadaslarini bile, ve yeni katilan kadin bireye hanim agacilik oynar.
Eski sevgiliyi anlattiginda kiskanclik belirtisi gostermeyin.
Onun ben senden once de vardim her halti biliyorum havasini umursamayin.
Cephe aldiginizi da hissetmesin, amacina ulasamasin.

Benim eltim de bir toplulukta bir kadina siki siki sarilip bize de buyrun kizlariniz da gelsin vs demisti. Halbuki kizi kbiraderimin eski sevgilisiydi.
Sonra bana herkes seni taniyorken beni tanimamalarini cok kiskaniyorum, o kadina sen hosca kal deyince ben de sarilip optum bize gelin dedim diye itiraf etmisti.
Kimisinde ben senden once vardim tavri varken kimisi de iste boyle sen neden benden once vardini hissedebiliyor. Ama ben ondan 8 sene once evlenmisim yani normal degil mi
Yine de ben orada bile o kadin kimdi biliyor musuna girmedim.
Daha yeni evlendin, herkes seni de tanir deyip gectim.
Olmasi gerekenin bu oldugunu dusunuyorum.

Son düzenleme:
Esin yok ki eltin olsun, ayrica eltide değil bu.
Anlattıklarınız, adini bile duymak istemiyorum seviyesinde bir nefreti hak edecek seyler değil, he der gecersiniz ama siz kiskaniyorsunuz bu elti görünümlü kuzen eşini :KK53:

Kuzenin eşi elti olmaz çok tuhaf hareketler bunlar ben olsam bakardım karşılıklı nasıl bir iliskileri var

Aaa pardon basini okumamışim tam sizle arasını bozup tekrar o kızla arasını yapmaya çalışıyor olabilir
Hiç böyle düşünmemiştim bence çok doğru bu kızı yeniden aklına sokmaya çalışıyor olabilir.
Özellikle çok yakın arkadaşı olduğu için örneğin doğum günü vs. çağıramadığına da çok dert yanıyor.

Kısa cevaplar verin, kendi kendine çalıp söylesin. Başka yapacak birşey yok çünkü. Eşiyle olan ilişkisine de karışmayın, kendi eşini sürekli insanların içinde gömen kadından ne beklenir, hiç sevmem o tarz kadınları.

Ayrıca nişanlınızın kuzeni kırılmasın diye kendinizi kırdığınızın farkında mısınız? Bence gerek yok. Bayramdan bayrama vs görüşebilirsiniz. Kuzen de bi süre sonra fark eder herhalde hanımından dolayı herkesin ondan uzaklaştığını.
Fikirleriniz çok değerli çok teşekkür ederim. Fazla iyi niyetli davranıp iyi hadi görüşelim demeyeceğim bundan sonra.
Bir de elti ailenin tek gelini bu arada ailede diğer tek erkek nişanlım. Yıllarca tek gelin olarak ilgi alaka görmüş şimdi ben de eklenince tuhafına gitmiş olabilir.

Esin yok ki eltin olsun, ayrica eltide değil bu.
Anlattıklarınız, adini bile duymak istemiyorum seviyesinde bir nefreti hak edecek seyler değil, he der gecersiniz ama siz kiskaniyorsunuz bu elti görünümlü kuzen eşini :KK53:
Sürekli nişanlımı görüntülü aramasını tabii ki kıskanıyorum. 10 güne evleniyoruz ha şimdi demişim ha sonra elti demişim siz de yani :D

Niyetini bilemem ama yandan elti, patavatsiz ve gereksizce girisken biraz da kiskanc gibi
Bazi insanlarda bu var, ailenin butun erkeklerini sahiplenir, hatta arkadaslarini bile, ve yeni katilan kadin bireye hanim agacilik oynar.
Eski sevgiliyi anlattiginda kiskanclik belirtisi gostermeyin.
Onun ben senden once de vardim her halti biliyorum havasini umursamayin.
Cephe aldiginizi da hissetmesin, amacina ulasamasin.

Benim eltim de bir toplulukta bir kadina siki siki sarilip bize de buyrun kizlariniz da gelsin vs demisti. Halbuki kizi kbiraderimin eski sevgilisiydi.
Sonra bana herkes seni taniyorken beni tanimamalarini cok kiskaniyorum, o kadina sen hosca kal deyince ben de sarilip optum bize gelin dedim diye itiraf etmisti.
Kimisinde ben senden once vardim tavri varken kimisi de iste boyle sen neden benden once vardini hissedebiliyor. Ama ben ondan 8 sene once evlenmisim yani normal degil mi
Yine de ben orada bile o kadin kimdi biliyor musuna girmedim.
Daha yeni evlendin, herkes seni de tanir deyip gectim.
Olmasi gerekenin bu oldugunu dusunuyorum.
Özelikle ilk cümledeki yorumlarınıza birebir katılıyorum.
Ailede nişanlım ve kuzeni dışında erkek yok herkes kız dolayısı ile elti dediğim ailede 5 senedir tek gelin olmuş. Genelde hep ilgi göstermişler, göstersinler de tabii ki. Şimdi ben gelince ilgi bana da kayacak diye tuhaf hareketlere girmiş olabilir. Mesela bir bayram müstakbel kayınvalideme gelmişlerdi bende davetiydim içeri girince aaa sende mi buradasın demişti :D hala her geldiğinde aaa sende mi geldin der :D

Back