gulsah035 öncelikle kpss faslından hepimiz geçtik canım.sınav kavramı başlıbaşına saçmalık.eğitimde eşitlikten adaletten bahseden yöneticiler kendi akıllarınca adaleti böyle sağladıklarını düşünüyorlar.oysa daha dün mektupla birilerini öğretmen yaptılar,ziraatmühendisi,veterineri,işletmecisi öğretmen oldu.şimdi üniversite sınavının kazanılmasının bu kadar zor olduğu bir dönemde artı sınav yapıyorlar.peki neye hizmet için sözüm ona kaliteli eğitim için...!peki kpss bu kadar adaleti sağlıyorsa şu anda görev yapan tüm öğretmenlere zorunlu olsun onlarda girsin .ben şundan o kadar eminimki birçoğu 50yi geçemez.aynı branşız bu arada 5.yılımı çalışıyorum.ilk yıl atanamadım 2.yıl atandım.oysa bu bölümde okurken ilk yılımızda kpss barajımız 50 ydi.ben sınava girerken ise 82 oldu.bak canım hiççç yorma kafanı .tamam biz atandık ama sor bakayım ne kaldı senden diye,mesleğinde mutlumusun diye...kalmıyor canım kalmıyor o eski istek kalmıyor.çünkü idare ,ortam sen bişeyler yapmaya çalıştıkça set çekiyor önüne.bi zaman sonra anlıyorsun evet diyorsun benden ne isteniyorsa okadarını vermeliyim fazlası için uğraşınca sorunlu öğretmen oluyorsun.örneğin ücretsiz açtığım etütler,öğrencilerim için topladığım kaynak kitaplar,testler vs.. idare tarafından aman be hocam boş işler bunlar diye bakıldı.dahada anlatmayayım.şimdi planıma kitaplarıma uyyorum öğrencilerime elimden geleni yapıyorum.vicdanım rahat.ama etüt açmam yasak.ücretsiz olmasına rağmen.bende derste verebildiğimi veriyorum.