KK'da ve Hayatta Yalnızlık

Bazıları sen gibi anne baba hasretiyle yanar tutuşur,bazıları ise ben gibi bulmuşken onlara hayatı dar eder. annemin babamın değerini bilemedim çoğ uzaman,onları çok üzdüm. özellikle annem benim yüzümden ,stresten hastalandı,çok kötü günler geçirdi.zavallı annem. keşke sen benim yerimde olsaydın,onların değerini sen bilirdin mesela rast. her gün onlara yaptıklarım için ağlıyorum. yalnızlığımla başbaşa kaldığım her an kötü evlat olmanın vicdan azabıyla ağlıyorum. annem melek gibi bir kadın. ama onun değerini bilemedim hiçbir zaman. hala da devam ediyorum hata yapmaya

Ağlayarak okudum... Keşke elimden bir şeyler gelseydi şu cümleleri yazmaktan başka... Keşke yanında olabilseydim ki bunu şuan gerçekten çok istedim. Nereden başlayacağımı, neler söyleyeceğimi bilmiyorum aslında. Öncelikle başın sağ olsun, Allah ailenin mekanını cennet etsin... Hayatla çok erken tanışmışsın, daha doğrusu hayat sana kendini çok erken tanıtmış. Küçük yaşta omuzlarına ağır yükler bindiğine eminim. Üstesinden gelmişsin de elinden geldiğince -ki bunu söylemek belki bana çok kolay- Hamilelik, çeyiz, düğün hakkında yazdıklarını okuduğumda hıçkırarak ağlamaya başladım. Onun eksikliğini ben anlayamam belki ama kendimi yerine koyuyorum da.. Canım! Sen ne güçlü bir kızsın...
Yorumlarını okudum, ne kadar saygılı oluşunu, yaşının kat be kat üzerinde olgun düşüncelerini.. Seni tüm yüreğimle tebrik ediyorum. Evet belki bir anne olamayabilirim senin için hatta bunu belki yüzlerce kişi söyledi ama dost olurum, sırdaş olurum, arkadaş olurum, ablan olurum. Her zaman... Yalnızlığın bu kadar ağır bir yükümlülüğü olduğunun ilk kez bu yazıyla farkına vardım.

İnşallah ama inşallah bu hayatta tüm emellerine, hayallerine ve en önemlisi mutluluğa erişirsin. Etrafında hep seni anlayan, destek olan bir omuz olur umarım. Tüm iyi dileklerim seninle olacak. Bundan sonra sayfanı her gün ziyaret edeceğim.

merhaba,

hayatın acı tarafıyla çok erken tanışmışsın, hayatını kaybeden ailene Allah'tan rahmet diliyorum öncelikle. ben çok kalabalık bir ailedeyim 5 kardeşiz ama bahsettiğin yalnızlık yeri geliyor bende de oluyor. kimseye kendime bile anlatamadığım şeyler oluyor. benim asıl dikkatimi çeken arkadaş çevresi de edinmemen oldu. eksikliğini yaşadığın şeyleri kesinlikle doldurmazlar arkadaşlar ama en azından hayata bir adım atmış olursun. sahte arkadaşlarla dostluklarla herkes karşılaşır, bunu kendi iç yalnızlığına bağlama bence. üniversiteye gidicekmişsin inşallah gönlündeki yeri kazanırsın. üniversite çok güzeldir, doğru arkadaşlarla güzel paylaşımlar yaşayacaksın, belki hayatının aşkıyla karşılaşacaksın onunla bir aile kuracaksın :)

yeter ki umudunu yitirme. sahip olduklarımıza hergün şükretmeliyiz evet ama sahip olmadıklarımıza da 'henüz' sahip olmadığımızı düşünüp devamlı istemeliyiz yüce yaradandan.
sen çok güçlüsün bana kalırsa, bunları aşacağına eminim sırayla git, hayırlı iş, hayırlı aşk ve hayırlı eş. umarım bir faydam olur..

Teşekkür ederim.
Hayatın kısalığında bu söylediklerinize nasıl inanabilirim? Nasıl inanmamı bekliyorsunuz? İnşallah olur, inşallah her şey yoluna girer ama bu o kadar uzun bir zaman diliminde olacak şeyler ki... O güne kadar kim kalır kim gider bunu bilemeyiz. O mutluluğu görememek de var. Ne bileyim, insanın heves ettiği beklediği şeyler çoğu zaman olmuyor maalesef ki.

Merhaba.
Hayat işte. Farklı olaylar farklı hikayelerle dolu hep. Otobüste seyahat ederken yanı başımızdaki insanın içini okuyamıyoruz. Acısını bilemiyoruz.
Şu sitede bile onlarca ayrı hikaye var.

Ailenin değerini bilmediğin hikayene gelirsem eğer... İnsan hata yapmaya meyilli yaratılmıştır. Hatasız olmak bizlere özgü değil peygamberlere özgüdür. Burada öğüte tavsiyeye falan girmeyeceğim. Sen kendini zaten iyi biliyorsun. Buraya yazacak cesaretin de var.
Bu durumu toparlayabilirsin. Çevrene bak ne insanlar ne hikayelerle dolu. Ne insanlar ailesinin olmasını istiyor. Ne insanlar ailesini kaybetmiş. Ne insanlar hala yetimhane de yalnız... Ve onlar bir anne kucağını bir baba şefkatini bilmiyor. Bilmeyenler var inan bana. Hayata baştan küsmüş onlarca binlerce insan var.
Toparlayabilirsin kendini. Bu o kadar zor bir şey değil. Üstelik ailende de pek sorun yokmuş "annem melek gibi bir kadın". O halde meleğinin yanından ayrılma. Onun kanatları altına gir.
Sen her şeyin farkındasın üstelik bu yaptıklarından pişmansın.

Çok teşekkür ederim.
Siz bunları yazınca ben ne yazsam diye düşünmeden edemedim. İçtenliğinize minnettarım. Bana yazacak pek kelime kalmamış. Bir cümlenin ucundan tutup devam da ettiremiyorum. İnsan bazı zamanlarda böyle kitlenir. Ne diyeyim çok teşekkür ederim. Eksik olmayın.

Amin. Teşekkür ederim. Bahsettiğim yalnızlık aslında herkeste bir nebze var. Arkadaş çevresi pek olumlu bir çevre değildir aslında. Bilmiyorum yaşınız kaç ama şöyle bir benim ve benim arkamdan gelen nesle baktığınızda bu çevre ne yazık ki olumdu değil. Alkole teşvikten uyuşturucuya kadar gidiyor yolu. Perdelerimi kapatıp oturmadım evde. Günün birçok saatini dışarıda geçiriyorum. Arkadaş çevremde oldu ama sonra hepsini bıraktım. Beni kötüye teşvik eden, annemin babamın istemediği bir evlat yolunda gitmemi isteyen bütün her şeyi bıraktım. Sonra bir daha da içimden gelmedi. Öyle işte.
Umarım geri kalan hayatımda her şey yolunda gider. Gerçi yaşadıklarım hayır mıdır şer midir orasını da bilemeyiz ya.

Sen gerçekten çok olgun bir insansın. Benim sana destek olmam, seni teselli etmem gerekirken sen bana destek olabiliyor teselli verebiliyorsun. Gerçekten yüce bi karakterin var.

Sen gerçekten çok olgun bir insansın. Benim sana destek olmam, seni teselli etmem gerekirken sen bana destek olabiliyor teselli verebiliyorsun. Gerçekten yüce bi karakterin var.

Merhaba rast'cım. Nasılsın? Umarım herşey yolundadır...

Bu kez evimden yazmıyorum hatta bu kez çok farkl yeredn yazıyorum cerrahpaşa hastanesinden yazıyorum.
Buraya ne zaman getirildiğim neden getirildiğim hakkında bir fikrim yok. Aslında şuan var ama bir gün öncesine kadar yoktu.
Bana anlatılana göre kısaca şşöyle özetlemek isterim
Bir haftadır hiçbir yaşam belirtisi göstermiyormuşum yani bir haftadır bu yatakta ki bu yatakta olduğu da kesin değil yatıyormuşum.
sebebini söyleyemem çünkü bilmiyorum yine bana söylenen kadarıyla ileri derecede krizmiş.
Kolumun halini anlatamam. Bant takılı her yerime. Ve yatmaktan sırtım aşırı derecede ağrıyo. Bir gündür gözlemlediğim kadarıyla ara ara serum ara ara iğne vuruluyor. Daha ne kadar vurulacak bilmiyorum ama sanırım bir haftadır vuruluyor. Bu kollar başka türlü moraramaz. Yanımda elbette ki dedem babaannem var. Dün akşam bir grup akraba teyzemler amcamlar kuzenler vsvs baya a bi kişi de geldi.
Babaannem yanı başımda kuran okuyor bilmiyorum biliyor musunuz ama bu çok garip bir his… soyutlanmış gibiuyim. Bilincimde hiçbir şey yok sabah yemek yedim mi yedimse ne yedim hiçbir şeyi hatırlamıyorum. Yanımda tarık tufan ın ve sen kuş olur gidersin adlı kitabı var görünen o ki 87. Sayfadayım zaten pek kalım bi kitap değil fakat inanır mıınız hiçbir şey hatırlamyorum ne zmana bu kitaba başladım ne zaman bu kadar okudum hiçbir şey…
Gözlerim fena şekilde kararıyor, her türden nesneyi iki ,li üçlü görüyorum.midem de hiç olmadığı kadar bulanıyor. Şuan burdaki ortamı pek tasvir edemem. O gücü hissedemiyorum. İşin garibi bilgisayarım odamdaki ayım daktilom ve daha bir sürü şey yanımda. Neler olduğunu gerçekten merak ediyorum.işin kötüs ne zaman çıkacağım belli değil.
Daha fazla yazmak isterdim ama çok yorgunum ve pek bir şey bilmiyorum her şey bulanık görünüüyo.böyle olurmuş bunu da hemşirelerden öğrendim. Ve bir de tegretol diye bir ilaç yutmaktayım.her şei buna bağlıyorlar. Şimdilik benden bukadar.
Aslında yazamadğım ik üç bir şey var korkuyorum hemde .ok korkuyorum. Bir anönce buradan ve bu durumdan çıkmak istiyorum. Annem annemi özlüyorum yanımda olsaydı keşke.

çok geçmiş olsun canım. umarım iiyisindir. iyi olursun kısa zamanda

Nasılsın?

Allah yardımcın olsun. İnşallah içinde bulunduğun bunalım ve rahatsızlıktan kurtulur mutlu olursun. Bol bol dua et. Allah içine gereken ferahlığı verecektir canım. Kendini iyi hissetmek senin elinde. Rahat ol. Hayat devam ettikçe insan mutlu olmak için sayısız sebep bulabilir.

canım geçmiş olsun. inşallah düzelirsin. ben de annem vefat ettiğinden beri nefes alan ölü gibiyim.
hastalığını falan bilmiyorum ama umarım kısa zamanda düzelirsin, en azından seni seven büyüklerin varmış, Allah seni onlara bağışlasın cnm.

Rast'cım çok geçmiş olsun, dualarımı senden esirgemiyorum. Umarım bi an önce sağlığına kavuşursun canım. Her daim yanındayım... En kısa zamanda senden güzel haberler bekliyor olucam canım.

bu yazını ağlayarak okudum kuzucummmm çünkü sendeki yalnızlıgı ben kendi ellerimle edindim.küçük bir kasabada yaşayan ailemi bırakıp iş için 5 yıldan beri ayrı ve tek başıma yaşıyorum geceleri serin havalarda bir demlik çaya bakıp agladıgım çook olmuştur kımse bir anne gibi sahiplenmıyo evet ama hayata tutunmak gerek bir yerdede rahatsızlıgınada üzüldüm çooook geçmiş olsun en kısa zamanda iyileşmen temennimle.Nerde yaşadıgını bilmiyorum ben edirne keşanda ikametkah ediyorum seni buralara beklerim samimiyetimden asla şüphen olmasın insan tanımadıgı birindenden pozitif enerji alır ve ben her zaman yanındayım dilediğin zaman yazabilirsin konu her ne olursa olsun sancılarını ve acılarını asla sen gibi derinden hissedemem belkı ama seni anlıyorum ve çoooooook öpüyorummmm cvbını bekliyorum öpüyorum seni....

Çok şaşırtıcı bir durum,o hastanede olma sebebini bilmiyor musun?Kaza, veya kalp krizi gibi bir şey mi acaba?Çok şaşırdım.

Yeniden merhabalar
çok şükür ki yeniden merhaba diyebilmenin sevincini yaşıyorum. Gayet iyiyim diyebilmek için bir hayli erken. Fakat geçenkinden iyiyim çok şükür. Yazımı okudum da gerçen kötüymüşüm. O kelime hataları imla hataları asla yapmayacağım şeyler. Yorumlarınızı okudum. Çok çok teşekkür ederim. En yakın zamanda kendimi toparlar toparlamaz detaylı bir şekilde cevap vereceğim yorumlarınıza. Şuan evdeyim kendi odamda. Hapa devam ediyorum. Biraz daha iyi olunca da psikolog tedavisine başvuracakmışım. Korkulacak bir şey yok. Tekrar görüşmek üzere hoşça kalın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…