KK'da ve Hayatta Yalnızlık

Evet, güzeldir vapur yolculuğu. Hele bir de giden vapur modaya ya da kız kulesine giderse çok çok muazzam olur. Deniz iyidir hem kafa dağıtır hem insanı kendine getirir. Özgürlüktür deniz. Bir yazıda okumuştum insan bu diyarlardan gidecekse denizi seçmeli diyordu. Çünkü ev değiştirmekle bu diyarlardan gidilemez, ayağını yerden keseceksin özgürlüğe denize gideceksin diyordu. İşte o zaman çekip gitmiş olursun bu diyarlardan diyordu. Gerçekten çok doğru.
Martılar...
Onları tasvir edemem sana, o bambaşka sayfalar sürecek olan bir olay. Bu gün çok yoruldum ama çok da güzeldi. Özellikle moda bölümü harikaydı. Elinde eski bir çanta olan ve çantanın içinde eski bir daktilo olan tek insan bendim : ) hava güzeldi, sessizlik hakimdi ve giriş yaptım yeni eserime : )
Rahat 5 saat kaldım orda sonra da vapur saatleri bitti işte bu da günün kırılma noktasıydı. Otobüsle de geri döndüm. Evim evim güzel evim diyorum şimdi :)
Öyle işte.

Bende yalnızım.etrafımda insanlar olablir ama.yok gitmiyor o yalnızlık ..
Benimde babam yok.arkadaşlarım bir bir gidiyor.sevip aşık olacağım insan yok.daha gencim 22 yim ama insan mutlu olmak istiyor.okuyorumda ama.mutlu olamıyorum.nasıl geçer bilmiyorum.şuan ağlıyorum bunları yazarken.insanlara karşı ağlamam.güçlü durmak istiyorum.ama olmuyor işte.maddi durumum iyi herşeym var.ama onlarda yetmiyor.şu hayatta yalnızım işte.ama kk'de gerçek dostlarımdan daha iyi arkadaşlar var.bana her konuda yardımcı olan.iyi ki onlar var. .

Aslında insanlara baktığımızda az çok yalnızlık farketmişizdir misal fikir yalnızlığı kimsenin senin düşüncelerine saygı duymayıp yalnız burakılman ama bu kendi adıma söyleyeyim beni daha da bi bireyselleştirdi ve kendi kendimle eğlenmeyi mutlu olmayı öğrendim ne zaman öğrendim peki herşeyi kafama takıp gözümde büyütüyordum sonrası psikiyatri doktorunun önerdiği ilaçları içtim acınacak hale düştüm hayatla bağlarım koptu günde 15 saat uyuyodum 8 ay böle geçti sonra Allahın izniyle herşeyin ii olacağına inanarak iileşme sürecine girdim şükürler olsun :))

siz güçlüymüşsünüz.ben ne zaman bu sefer takmayacağım kimseye ihtiyacım yok demeye kalksam.olumsuz birşey oluyor herşey altüst.hayat sanki bana inat böyle.hep böyleydi.böylede gidecek.ne mutlu size ki atlatmışsınız.

ya bence var ya işin sırrı şu manevi olarak insanlar beni sevsin diye bana bakan gözlerde sevgi aramayı tamamen bıraktım ve de annem babam dışında kim olursa olsun hep bi iyilik yapıyosa karşılık bekliyodu kardeşim bile olsa ama kızmıyorum ve annem babam hariç herkesten herşeyi beklediğim için hangi kötülükleri yaparsa yapsınlar şaşırmıyorum Allah bir kulunu diğer kulunun eline bırakmasın inş. :))

ya ben de çocukluk zamanlarımda olsun lise çağlarındada vara yoğa değmeyecek küçük şeyler için ağlar zırlardım 1 saat filan hem de şimdi eskiye göre daha iim

ben işte öyleyim.arıyorum ama bulamıyorum.bulamayıncada yalnızlık. .amin canım =)

bu mesajı dün gece yazmaya çalıştım ama hatlarda bir sorun vardı galiba, bir türlü gönderemedim. bu arada ne daktilosu kız gerçekten daktilo mu kullanıyorsun?

"Ama insan mutlu olmak istiyor." sanırım mutsuz olmak isteyen insan yoktur, şu hayatta.
Yalnızlık emir kipiyle çekimlenmiş bir cümle gibi, ne yaparsan yap yalnızsın. Hangi yoldan gidersen git. Hangi kapıyı açarsan aç yine yalnızlık yine yalnızlık. Sabret dedi muradına eren dervişler. Sabrediyoruz bakalım nereye kadar sürüp gider.

O ilaçları bilirim kimi zaman uyuyup ertesi günü kalktığımı bilirim. Öyle ki günleri bile bilmiyordun kimi zaman. Ama insan alışıyor bir süre. Yalnızlığa kimsesizliğe...
İyileşme sürecine girdiğine sevindim umarım eskiye dönmezsin hiçbir zaman.

bu mesajı dün gece yazmaya çalıştım ama hatlarda bir sorun vardı galiba, bir türlü gönderemedim. bu arada ne daktilosu kız gerçekten daktilo mu kullanıyorsun?

Evet, şaşırmanı doğal olarak karşılıyorum çünkü günümüzde pek kullanılmayan bir araç daktilo. Ama aşırı zevkli ve aşırı nostaljik, çok da seviyorum. Ben bütün kitaplarımı bütün eserlerimi daktiloyla yazarım.

umarım eserlerini birgün okuyabiliriz.

merak ettim de Çalıkuşu'nu okudun mu?

Çok küçükken okumuştum hatta şöyle ki küçükken yüz temel eserden okumadığım yoktu :)

benim en sevdiğim kitap Çalıkuşu, en sevdiğim yazar Reşat Nuri Güntekin'dir. Reşat Nuri Güntekin'in bütün kitaplarını alıp okumaya çalışırım.
Çalıkuşu beni o kadar etkilemişti ki... O kitapta başka birşeyler var sanki. Reşat Nuri'nin diğer kitapları da güzel ama hiçbiri Çalıkuşu'nun yerini tutamaz benim için. yazarın olayları anlatışındaki ustalık, orda yaşanan o gerçek aşk, olaylar örgüsü mükemmeldi. duygusallık en üst düzeydeydi zaten. Çalıkuşu aynı zamanda Atatürk'ün de başucu kitabıymış. Cephede bile hiç yanından ayırmamış. işte böyle bir kitap Çalıkuşu. küçükken okuduğun muhtemelen kısaltılmışıdır. öyle olmasa bile o duyguları yeniden yaşaman için İnkılap Kitapevi tarafından basılan halini okumanı tavsiye ederim.

Teşekkür ederim listem gerçekten çok kabarık. Şu sınav denilen illeti atlatayım listeyi sıfırlamaya çalışacağım. Ben de sana önereyim o halde bir kitap. Madem aşk dedin, sana duyup duyamayacağın enfes ve tadı damağında kalan bir kitap söyleyeyim fiyatı dokuz ile sekiz buçuk arasında olması gerek. Sayfa sayısı da 160 olması gerek. Kitabın özetini okuma, aldığında hemen en arka sayfayı açıp okuma. Bunları gerçekten yapmayacaksan kitabı söylüyorum :)
Kürk Mantolu Madonna. Bu da benim en üst seviyedeki aşk kitabımdır. Eşi ve benzeri yok. Yazarı Sabahattin Ali. İnternetten falan bakma, neredeyse bütün kitapçılarda vardır. Oku üzerine konuşalım. Sabırsızlıkla bekliyor olacağım.

adını duymuştum kitabın, ama araştırmamıştım. tamam, almaya çalışacağım.
bu arada kitabın en arka sayfasını okumak gibi bir huyum vardır. nerden bildin? anlaşılan senin de sezgilerin güçlü benim gibi.

:) genelde insanların vardır diyelim :)
Bir de o huyunu bu kitap için ertele
pişman olmayacaksın hatta istersen bir başka kitap da öneririm beğenirsen bunu ve devam etmek istersen.

:) genelde insanların vardır diyelim :)
Bir de o huyunu bu kitap için ertele
pişman olmayacaksın hatta istersen bir başka kitap da öneririm beğenirsen bunu ve devam etmek istersen.

sağol, öner tabi ki.

sağol, öner tabi ki.

Tamamdır bunu oku bitir konuşalım elimde pek kimsenin bilmediği fakat giderek yayılan ve son yılların en büyük yazarının bir eserini önereceğim ve okuduktan sonra bir kaç gün kendine gelemeyeceksin bitirdiğinde oturduğun yerden kalkamayacak ve gözyaşı dökeceksin
İlk Kürk Mantolu Madonna'yla giriş yapalım o halde. Hatta okuma grubu oluşturalım buradan :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…