- 14 Ocak 2011
- 6.437
- 1.066
iyiyim düne nazaran
sen nasılsın
ailenle aynı şehirde miydin sipidi
evet canım benim tarafımda uzakta kimse yok herkes birlikte içiçe
ne güzel,çok şanslısın..ben de aileme yakın olsam yeterdi.
erkek tarafı ile haşır neşir olmak çok zormuş tecrübe ile sabitlendi fikrim
ben onlara da yakınım annemle evimiz daha yakın ama..
çok şükür eşimin ailesinden de bi şikayetim rahatsızlığım yoksiz nasılsınız yakın mısınız ?
eşinin ailesi zeytin yetişen bir yerde demiştin sanki öyle aklımda kalmış
araba mesafesindeyiz ama canları isteyince pat diye damlarlar.
benim rahatsızlığım kayınpederimden kaynaklı en başından beri.en son geçen gün gelmiş eşimin yanına aklınca beni şikayet ediyor,dert yanıyor.
garibime gitti,çok bozuldum,o yüzden keyfim pek yok bugünlerde.kendi ailemi çok özlüyorum.
aydındalar. ama annesi babası burada. annesinin ailesi orada..
bizimkilerde gelir sık sık görüşürüz. Allah eksikliklerini göstermesinler...
gelin gibi gördükleri için canım kendi kızları yok mu seni onun yerine koymaları lazım.
ben anlamıyorum böyle kv ve kp. bana çok ilginç geliyor..
anladım ok
sözde kızımız gibi görüyoruz derlerdi,kendi kızları da başka şehirde evli..
ama bence gelin gibi görüyorlar,böyle utanmadan gelip kocamla benim arama girdiklerine göre.
kuzucuk gelin gibide görmüyorlar bence gelin demek oğlunun eşi hayat arkadaşı torunlarının annesi ömür boyu yüzüne bakacağı belli muhtaç olacağı kişi demek bunları yapan gelin yada kızı olarak görmüyor oğlunu alan düşman gibi görüyor bilinç altında yanlış anlama senin için demiyorum benimkiler daha beter ben onlar için öyle düşünüyorum
kızları da madem uzakta sana 4 el ile sarılmaları lazım. ama ne ekerse eliyle o gelir kendisine unutmasın.. sende ona göre davran..
ve bence bu durumda kv ve kp de değil suç. tamamen eşinde buna müsade ediyor. baba o benim karım demiyor..
aslında onu yapmaya çalıştılar ama aşırı boğdular beni.
kp fiziğime,kıyafetime kadar yorum yapar oldu.kv desen her gün aramamı ister.
ben alışkım değilim böyle şeylere.
eşime derdimi yazarak anlattım.bak onlar gelmil dertlerini anlatmışlar benle ilgili,sen de geldin benle konuştun.
annem şöyle ona böyle davranma.yok babamı takma.
ama ne zaman onlarla oturup beni onlara karşı savundun,o benim karım,karakteri şu,huyu bu dedin.
akşam hiç konuşmadık,yattıktan sonra yatağın içinde ağlaştık.umarım artık biraz beni de ön plana koyar.
ya babasını yine dinlesin ama önemsemeden.
inşallah bundan sonra düzelir canımaraya aile girince olmuyor..
dinlesin,ailesi sonuçta.ama benim için de gardını almalı :)
inş canım ya,sadece eşle değil ailesi ile de evlenilir denmesi boşuna değilmiş.
ben de anladım artık mandişim kızları değilim zaten olsam kızım yavrum derler bana.
sen de beni az çok anlarsın o zaman.
beni bunaltıyorlar,ben kendi halimde olmak istiyorum.
evimizin orasına burasına karışıyorlar,kendi aileme laf söylüyorlar,ne bilim özellikle kayınpederim bana hep laf sokuyor.
diyor ki ben çok yaşıcam yandınız vallahi diyor.ne demek bu şimdi.
bir de şu var.onlarla tanışıyorduk annem vefat etti.o yüzden kvme anne diyemiyorum.isminin kısaltması var onu söylüyorum.
kpde önce baba derdim,sonra bir yerde beni çok kırdı.artık demiyordum.x baba diyordum.
eşime niye bize anne-baba demiyor demiş kp.
eşime de zaten kaç kere söyledim,o hislerimi biliyor.tamam x anne x baba dersin o halde dedi.
şimdi ellerine ne geçti bilmiyorum,beni daha çok soğuttular.
EĞER SUSMUYOR İSE tabiki dinleyecek babası saygı var ama inanması kötü
eşinde bir yere kadar senin için durur karşılarında sonuçta anne babası ne olursa olsun anne baba bence eşine yüklen ama çokta değil onuda anlamaya çalışmalısın ee anne babada bu saatten sonra değişmez değiştirmek mümökün değil kendini üzmeden aynı şekilde karşılık vermeyi öğrenmek lazım sanırım diyceksinki sen yaptınmı hayır yapamadım bazı yerlede uyguluyorum ama benim kaynanam sinsidir alttan iş yürütür hiç anlamam arkamdan ettiği şikayetleri sözleri eşimde demez ammen böyle dedi düzelt yada şöyle böyle açmaz bilir anasını anlatsa kinlencem ama döner dolaşır arkamdan ettiği lafları bir şekilde öğrenirim aynı konu tekrar gündeme geldiğinde arkamdan söylediklerinden habersiz miş gibi taş atana ekmek at misali tatlı dille yerin dibine sokarım bu iki kere oldu gerçi :)) zamanla öğrenecez sanırım kendimizi üzmeden korumayı karşılık vermeyi
susucak canım,bundan sonra gayet resmi bir gelin olucam.sorduklarına cevap vericem.yoksa suscam oturcam.
şu mesafe denen şeyi de tam koyucam.
şikayet edicek bir şeyleri kalmıcak.
susucak canım,bundan sonra gayet resmi bir gelin olucam.sorduklarına cevap vericem.yoksa suscam oturcam.
şu mesafe denen şeyi de tam koyucam.
şikayet edicek bir şeyleri kalmıcak.
haklısın.bu son nokta zaten.ona da güzelce anlattım,ne onu ne kendimi üzücem.
sende kayınvalide ben de kayınpedernapalım oyunu kuralına göre oynamak lazım bundan sonra.
yeni evliyim daha alışıcam zamanla.oturacak her şey.