aklıma geldi bu yazı biryerlerde okumuştum netten buldum yine
Allah önce eşekleri yaratırken eşeğe demiş ki; "Sana 60 yıl ömür veriyorum, ömrün boyunca itaat edeceksin, dayak yiyeceksin, sürekli çalışacaksın." Eşek demiş ki, "60 yıl ömür çok fazla 35 yılını kesin" demiş ve kabul edilmiş.
Sonra sıra köpeğe gelmiş. Allah köpeğe demiş ki; "Sana 30 yıl ömür veriyorum. Her an sadık olacaksın, ne verirlerse yiyeceksin, evleri bekleyeceksin." Köpek demiş ki; "30 yıl ömür bana çok fazla, 15 yıl yeter, 15 yılını kesin" demiş ve kabul edilmiş.
Sıra maymuna gelmiş. Allah maymuna demiş ki; "Sana 20 yıl ömür veriyorum. Ömrün boyunca şakrabanlık yapacaksın, daldan dala atlayacaksın." Maymun demiş ki; "20 yıl ömür bana çok fazla 10 yılını kesin." demiş ve 10 yılı kesilmiş.
Sıra insana gelmiş. Allah insana demiş ki; "Sana 20 yıl ömür veriyorum, herşeyin sahibi sensin, herkes sana itaat edecek." İnsan demiş ki; "20 yıl ömür bana çok az. Şu 20 yıla eşeğin almadığı 35 yılı, köpeğin almadığı 15 yılı ve maymunun almadığı 15 yılı ekleyelim." demiş ve kabul edilmiş.
İşte bu yüzden insanlar, 20 yıl insan gibi yaşadıktan sonra, 35 yıl eşek gibi çalışıp emekli olur, 15 yıl köpek gibi evi bekler, son 10 yılınıda maymun gibi şakrabanlıklar yaparak torunlarını eğlendirerek geçirir