kk neler oluyor bize?

Gidiyimde kendime köpüklü bir türk kahvesi yapayım barim.Dedikodu ile süper giderArada açalım böyle konular toplaşıp kaynatalım nasılsa değişen birşey yok barim biz biraz sohbet etmiş oluruz

"bir derdim var" bölümünde az kurmadım bu tarz cümleleri ama çoğunu sadece kendime kurdum, kendim duydum...bu şekilde düşündüm çoğu kez gerçekten ...ama çoğu kez düşüncemi söyleyip kaçmak ve gerginlik yaratmak yerine düşündüm bu insana nasıl söylersem hem içimi dökmüş olurum hem de karşıdakinin olaya yanlış yerden baktığını başka bir açıya yönelmesi gerektiğini anlatmış olurum...bazen tahammül sınırlarımı zorlayan şeyler oldu dayanamadım söyleyiverdim ama çoğu kez düşünüp ölçüp tartıp biçip yazdım...bence de "saygı" sanırım anahtar kelime...ve duymaktan hoşlanmayacağımız cümleleri başkaları için sarfetmemek...yanlışı anlatırken karşımızdaki insanın ne söylediğimizi anlamaya bile gerek duymadan hemen savunmaya geçmesine neden olacak bir üslup kullanmaktan çok onu anlıyormuş gibi yaparak yanlışını söylemeye çalışıyorum...ve daha etkili olduğunu gördüm hep...karşımızdaki insana ulaşmaksa amacımız sağduyumuzu yanımızdan ayırmadan yorumlamalı konuları....aksi sadece güç gösterisine ve sen-ben kavgasına dönüşüyor kolaylıkla....

Gidiyimde kendime köpüklü bir türk kahvesi yapayım barim.Dedikodu ile süper giderArada açalım böyle konular toplaşıp kaynatalım nasılsa değişen birşey yok barim biz biraz sohbet etmiş oluruz
Toplu banlanma yaşayalım değil mi sonra

en kolay kaçış yolu ... ve gerçekten "düşünmüyorum" mesajı veren kaçamak cevaplar... ben de hiç hoşlanmıyorum bu tarz cevaplardan çoğunu ciddiye almıyorum zaten

evet bide bu konuda görüldüğü gibi gerçek düşüncelerini gerçek kimliği ile değil sahte bir üyelikle söyleyen üye profili var..birde bir konu açıp ortadan kaybolanlar...

jeanneCdarc sen ne dersen ne yazarsan kabülüm.
Üslubuna ve bakış açına hayranım. Özel olarak da ilettiğimi hatırlıyorum.
Benim amacım her zaman konu sahibine ulaşmak olmuyor itiraf edeyim.
Bazen o kadar samimiyetsiz geliyor ki bana konu sahibi bende aynı samimiyetsizlikle cevap veriyorum.
Cevap vermek zorunda mıyım ?
Değilim,hatamda bu zaten :)

derinss adlı üyeye ithafen ;

hangi konuda ismini görsem mutlaka okurum yazdıklarını merak ederim çünkü, çoğunu fazlaca beğenmekle birlikte kimi yorumları içinde "derinss coşmuş yine uçmuşş yine" derim
ama o coştuğu uçtuğu yorumlara bile sıcak bakarım aslında, aynı düşünmesek bile kendini ifade edişi güzeldir çünkü

sivri dilli ama mantıklı, dobra ama realist

işte bu durumlarla çok sık karşılaşılıyor kkda, ama malesef bazen bir konuda zıt düşüncelerde olanlar ve fikir tartışması yaşayanlar bunu bambaşka konularda da devam ettirebiliyor, aynı fikirde olsada "o öyle düşünüyorsa ben inadına ters yazmalıyım" mantığına bürünüyor

birkaç sene önce benden pek hoşlanmayan bir üye vardı ( şimdilerde yok görünmüyor meraktayım) konuya yazdığı ilk yorumdan sonra bende fikrimi yazmıştım ve ortak bir düşüncedeydik, benden hemen sonra yeni bir yorum yazdı, aynen şöyle : "yaa bir kere daha düşündümde aslında bu böyle olmamalı , gerçekten saçmalık demin dediğim şeyde yanılmışım sanırım "

ben de dedimki gel buyur burdan yak

Hele şu 'İnsan kınadığını yaşamadan ölmezmiş' i o kadar çok okudumki bu forumda.

İşte bazıları tartışmayı beceremiyor hemen kavgaya dönüyor iş.

bu söz yanlış değil ki gerçek..evet ne ekersen onu biçersin..

burada insanların dertleriyle dalga geçiliyor gördünüz mü hiç...temizlik hastası bir olan takıntılı bir kadıncağız annesinin evini pis bulduğunu söyleyince

biri oradan çıkıp 'kurtlar kocayınca köpeklerin maskarası olurmuş' diye msj yazdı..sen kimsin ki koskoca insana köpek benzetmesi yapıyorsun?

ama aynısını bir başkası ona söylese hanfendi çıngar çıkarırdı o kesin.

kimisi konuyu beğenmez.aklı mantığı almaz.böyle dert olamaz fake bu deyip ortalığı bulandırır.belki konu sahibi burayı çıkış noktası olarak gördü hiç tanımadığı,sırrını koz olarak kullanmayacak insanlardan akıl almak istedi..

bazıları çok düşüncesiz hakkaten.empati özürlü..birşeylerin anlaşılır ve kabul edilebilir olması için kendi başlarına gelmiş olması gerektiğini düşünüyor..

kimisi cinnet geçirir kaynanasına çatar ortalığı ayağa kaldırır.. biri çıkar 'ben neler yaşadım senin gibi şımarıklık yapmadım'..

şimdiye kadar sabrettin madem..bundan sonra biyerlerden patlak vermeyeceği ne malum.?.beriki yapınca şımarıklık sen yapınca sabır taşının çatlaması mı?

Son düzenleme:
Mesela beyaz_kartopu ve ben. Biz bir topicte acayip kapışmıştık ama asla sert üslup kullanmadan hakaret etmeden. Sadece fikirlerimizi söylemiştik karşılıklı ve oldukça zıt görüşlerdi.. Sonra baktım "yaa ne kadar güzel bir şey zıt görüş ama kalp kırmadan tartışıyorsun", sonra ona bunu ilettim o da benimle aynı duyguda olduğunu söyledi.. Şimdi forumda ki anlaştığım arkadaşlarımdan biri.. Tabi ki yine bazı konularda zıt görüşlerimiz olacaktır ama eminim kalp kırmadan yapıcaz bunu Dimi şekerim

Teşekkkür ederim mozzarella , kendimi ifade edebildiğim bilmek iyi geldi

Aslında pratik,kalıcı çözümler üretmeye çalışıyorum hep,yani bende "ahh canım bebişimmm demek kocişin vurdu heee suratına tamam tamam yarın sana bir sarılır akşamada bir sevişirsiniz hiçbirşeycik kalmaz" yazamıyorum ya.
Kaç kere banlandım ama bunu yazamıyorum :)
Biliyorum bunu yazmak gerekiyor istenen bu ama olmuyor işte onu yazarsam kendimle çelişirim.
Genel olarak kadınlarımız dertlenmeyi seviyor bende çözüm üretmeyi seviyorum.
Yani mesela konu açtığımda da öyle çözüm istiyordum farklı bakış açısı beni sarsacak tokatlayacak birşey
Ama burada bazı insanlar uyuşturulmak istiyor,yalanlara inanmak,inandığı yalanları savunacak arkadaşlar istiyor.
Bunun adıda dertleşmek oluyor.

biliyorum :))) insan gerçekten bazen tahammül sınırlarının zorlandığını hissediyor ....

bu arada güzel düşüncelerin için tekrar teşekkür ederim :)

elmayra ve ben de öyle..önce tartıştık,sonra arkadaş olduk..ya da geridönüşümkutusu diye bir üye var,onunla da öyle :)

Canım yalnış olmadigini bende biliyorum ama
burda herhangi bir karşıt görüşe bile yazıyorlar bunu.

Biraz sert yorum yapmak mesela kınamak degilki hemen hatırlatılıyor yani.

bende eski kk yı arıyorum
eski üyeleri
yeni üye olduğum zamanlar okuduğum konularda ki
tartışmaları bile özledim
seviyeli zekice yapılan tartışmalar
geyikler süperdi
şimdi öyle değil direk hakaret etmeye başlıyorlar
hatta ileri gidip küfür edeni bile gördüm

Canımsın güzel kalpli arkadaşım benim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…