• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KK Bayanları Neden Acımasız ?

benim prensibim şudur
bir kişinin hal ve hareketleri yemesi içmesi giyinmesi vs hayata dair ne varsa artık
bunlar kendisinden başkasına bir zarar vermiyorsa
asla sert bir şekilde eleştirilmemeli hatta tartışmaya açmadıysa hiç eleştirilmemeli
çünkü bazı şeyler tercih meselesidir
mesela
-pehh buda modamıymış...
-ayy nasıl giyinmişsin içim karardı...
-ne kadar ayıp sanki çocuğun teline zarar gelecek oda babannesi sonuçta bırak ismini o koysun ilk banyosunu o yaptırsın o sevsin uyutsun vs...
-kocasının çayının şekerini karıştırmayan şöyledir böyledir
-karıştıran ise daha beterdir vs.
-alyans takmayan yeterince sevmiyordur
-takan ise şekilcidir vs...
-evli bir bayan sosyal paylaşım sitelerine nasıl üye olabilir
-ne kadar görgüsüzsün herşeyide çekip koymuş hahaha ne kadar banal
nebileyim işte bu liste uzarda gider
şimdi bir olayda kişinin tercihi söz konusuysa bir o şeyi tartışmamak gerekir çünkü onun seçimidir.
şöyle bir düşünürsek milyonlarca insan milyonlarca fikir düşünce var
neden senin ki en doğrusu olsun neden seçimin en kıymetlisi olsun.

o kadar öneri sunduk hiçbirini yapmadı bari geyiğimize katlansın
yani hayat bu kadar basitmi seni derinden sarsan bir sorunun olacak net ortamında bir öneri sunuldu diye düşünüp taşınmadan fikri olgunlaştırmadan hemen uygulamaya geçecek öylemi
derde derman olan üye: bence hemen boşanmalısın
dertli üye: hımm ben bunu niye düşünemedim. bildiğin bir avukat varmı :)) bumu yani istenilen

birde kadın kocasından dertlidir sıkıntılıdır yada kayınvalidesinden
bizim yurttan sesler korosu başlar
-a sümme haşa benim kocişim yapmaz
-benim kayınvalidemin gözbebeğiyim el üstünde tutar pamuklara sarmalar sarar vs.
ee bunun ne faydası oldu ki şimdi dertliye
benim neyim eksik diye üzmekten başka

arkadaşlar kalpten inandığım birkaç şey varsa biride şudur
gönül kıranın gönlü olmaz (mutlu olmaz)
burası net ortamı diye karşındaki yazıdan ibaret değil o yazıyı yazan bir insan var
senin tutupta öylesine eğlencesine yazdığın bir cümle karşındaki insanı haksız yere üzüyorsa
bunun vebali vardır.

aynen katılıyorum özellikle son paragrafına gönül kıranın gönlü olmaz.
Benim de kk da en cok sinir olduğum bir yorum yazıyorum daha önce benimkine benzer bir yorum yapılmış olabiliyor bütün sayfaları okuyacak halim yok ya konu sahibinin ilk anlatımına göre yorum yapıyorum neticede.Sonra biri kalkıyor aynı şeyleri yazıyorsunuz diye ya da kendince laf sokarak bir cümle konduruveriyor ya alıntı yaparak ya da yazılan cümleler kullanılarak her neyse.Arada bakıyoruz herkesin yorumunu tek tek okuyacak halimiz yok. Hem zaten niye konu sahibi dışındakilerin yorumlarını okumak için zaman harcayalım.Topiğe girdiğim anda ilk sayfa ve son iki-üç sayfaya bakarım mesela o kadar.

kk bayanları neden acımasız cevabını 10 dk dir düşünüyorum bulamadımmm

şuan aklıma tek gelen şey
kazen nereye neden gidiyooooo

buna benzer konuları kızımada okuyorum (şu an ergenlikte )bilsin evlilik ne demek diye! Bana kızar ve yazana kızar ve bunlar burda yazılacak konular değil der, ne yapayım derim hayatın içinden!

ilginç. benim annem tamtersi bana kızıyo, okuma öyle manyak şeyleri diyo :27: buradaki konularla büyüyen kızınız ilerde erkeklere güven sorunu yaşayabilir.

hoş şimdi ben emaya bunu yazıyorum, gelecek olan cevabı da tahmin edebiliyorum:

- olsun benim kızım çok havuç yer, elbet bir gün ıspanak da pişirir de evlenir de :37:

ilginç. benim annem tamtersi bana kızıyo, okuma öyle manyak şeyleri diyo :27: buradaki konularla büyüyen kızınız ilerde erkeklere güven sorunu yaşayabilir.

- olsun benim kızım çok havuç yer, elbet bir gün ıspanak da pişirir de evlenir de :37:

Kızımada okuttuğum oldu görsün hayatın ne kadar acımasız olduğunu gelin kaynana dertlerini koca derdini öğreniyor burada işte..
Ema iyi yapmış okutmakla kızlarımız öğreniyorlar işte demiii emacım :34:

Yazılanları tek tek okuyorum arkadaşlar , teşekkür ediyorum bende bu konuda duyarlı olan herkese ....

Ancak dikkatimi çekti bazı şeyler , alıntı yapmıyım şimdi uzun uzun ama hani konuyu yanlış anlamış sanırım bazı arkadaşlar , saptırılmış gibi olmuş konum. Bizler sadece hakaret edilmesine karşıyız burda yoksa konu sahiplerinin sürekli pohpohlanmasını söylemedik hiç birimiz yada olumusuz eleştiri yapmayın demiyoruz kimseye.

- Bebeğini aldırmak zorunda olan anneye / Senin gibi anne olmaz olsun !

- Eşi aldatan ama affetmek zorunda olan kadına / Sen ne biçim kadınsın hiç gururun yok !

- Evden kaçan genç kıza / Sen nasıl kaçarsın evden , senin annen olsam affetmem , allah kahretsin seni , şimdi başın göğe mi erdi !

- Yada düğününün olsun evinin olsun bebeğinin olsun fotoğraflarını koyanlara / Ayyy ne biçim görgüsüzlük buuu !

Bu tarz yorumlara karşıyız yalnızca , yoksa tabiki akıl almak için konu açan konu sahiplerine gerçekleri acıda olsa söylemek gerekiyor bazen ... Ama kimseye hakaret etmeye kimsenin hakkı yok aslada olamaz.

Son düzenleme:
malesefki öyle .. ya egolarini tatmin ediyolar yada üstünlük saglamaya calisiyolarlar... sonuc olarak konu sahibine hic bir sekidle yardim edilmis olmuyor cogunlukla pisman olmus bir sekilde kapatiliyor konular
yazik oluyo bence

KK +18 olsun bari o zaman :))
yada +evli

canım söylediklerinde haklısında
sadece şuna katılmıyorum
evlilik öncesi cinsel ilişki tabudur toplumumuzda neden
çünkü kelimesi kelimesine günahtır dinimizce
bunda aksini iddia edemeyiz
ama şu varki
bir yakınım bir arkadaşım yada buradan bir üye bunu sorsa yapma günah derim.
vay seni günahkar sen şöylesin böylesin tarzı asla konuşmam.
böyle bir haddini bilmezlik yapmam

kusura bakmayin ama size katilmiyorum :59:
dedikodu yapmak ta cok gunah, yalan soylemek te, icki icmek te, bir insanin ayiplarini kapatmak yerine ortaya dokup canini acitmak ta, bir insanin kalbini kirmak ta cok gunah...
bu gunahlar yapilinca bunlara kisisel tercih meselesi deyip geciyoruz
ama isin icine cinsellik girdi mi diyemiyoruz
ve insanlari hakkimiz olmadan yargiliyoruz bu konu hakkinda.
dinimizde ister gunah olsun ister olmasin, karsimizdaki insan zaten bunu bile bile yapiyorsa
ya da yapmissa bizim hic bir sey soylemeye hakkimiz yoktur
cunku bu o insanin kisisel secimidir.
ulkemizde yalan, rusvet, calip cirpip zengin olma, sokak ortasinda kadina kiza sulanma, mini etek ya da acik kiyafetler giyene hemen afedersiniz yollu damgasi vurulmasi falan hersey kabul, bunlar gunah degil ama cinsellik dedin mi hooooppp bir dur orada bakalim, cok gunah haram.
bu dusunce tarzini kirmaliyiz bana gore.

Son düzenleme:
katiliyorum.

Uyuyanguzele'de katilmiyorum, bir suru insan bu sebepten konular acip derdine yanmiyorlarmi? Ha herkesin gunahi kendine'dir ama bu cumlenin arkasinda baska birsey var. Bir misal ile anlatayayim. Kadinin biri intihar ediyor neden cunku bikmis sorunlarindan, intihar etmek ise buyuk bir gunahtir. Biz o kadini intihar ederken gorsek ne yapariz, seyirci mi kaliriz yoksa kadin kurtarmaya mi calisiriz, derdini dinleyim derman olmasak bile rahatlatmis oluruz.. Evlilik disi cinsellikte oyle bir sey.

simdi bakin soyle izah edeyim,
ben yanlis yapan bir insani yanlistan dondurmeyin hic bir sey yapmayin demiyorum.
sadece buraya gelip cinsel munasebette bulunmus bir insan konu actiginda soyle cevaplari verilmemeli ve ''yargilanmamali'' cunku buna kimsenin asla ama asla hakki yok:
-ailenin yuzune nasil bakiyorsun
-suna bak sanki bir marifetmis gibi gelip buraya yaziyor
-yapmis yapmis, bir erkekle ''o haltleri'' yemissin sonra dert yaniyorsun
-senin gibi kizlari gorunce kadinligimdan utaniyorum, senin gibi insan olmaz olsun ne kadar gunah bilmiyor musun
-yap yap sonra uzul :37:

bunlar size verebilecegim orneklerden sadece 3-5 tanesi ve suan agzima almayacagim ya da hatirlamadigim hakaret tarzindan bir cok sey yaziliyor...
cinsellik tecrubesi hakkinda acilan konulara dikkat edin hatta boyle olupta kapanmayan konu varsa(buyuk cogunlugu kapaniyor cunku sayfalarca bu tarz hakaretvari yazilar iceriyor resmen) okuyup ne demek istedigimi belki anlayabilirsiniz.
bu tarz konularda kk bayanlari ''genel olarak'' konu sahibine yol gostermiyor.
kizcagizim yapma etme sana yazik olur demiyor, diyen var yok degil ama azinlikta...
cogunlugu bu kizlarin uzerine saldiriyor, bir ton laf soyluyor...
iste buna siddetle karsiyim...

Son düzenleme:
dedikodu yapmak ta cok gunah, yalan soylemek te, icki icmek te, bir insanin ayiplarini kapatmak yerine ortaya dokup canini acitmak ta, bir insanin kalbini kirmak ta cok gunah...
dinimizde ister gunah olsun ister olmasin, karsimizdaki insan zaten bunu bile bile yapiyorsa
ulkemizde yalan, rusvet, calip cirpip zengin olma, sokak ortasinda kadina kiza sulanma, mini etek ya da acik kiyafetler giyene hemen afedersiniz yollu damgasi vurulmasi falan hersey kabul, bunlar gunah degil ama cinsellik dedin mi hooooppp bir dur orada bakalim, cok gunah haram.

a dan z ye katılıyorum arkadaşım sana :46: :46: :46: :46:

canım dikkat edersen aynı şeyi söylüyoruz
eğer dedikodu yapmak, yalan soylemek, icki icmek gibi davranışlarını anlatsa sorsa
yine yanlış olduğunu söylerim
ha yanlış günah olduğunu bilerek yapıyor ve tartışmayada açmıyorsa
birşey söylemem tabiki onaylayıp onaylamama yı kendi içimde düşünürüm

ha rüşvettir hırsızlıktır tacizdir bunlara zaten kimse oh ne ala demiyorki
bu davranışların toplumdaki karşılığı bellidir

a dan z ye katılıyorum arkadaşım sana :46: :46: :46: :46:

yanlis degilsem ne mutlu bana :29:

canım dikkat edersen aynı şeyi söylüyoruz
eğer dedikodu yapmak, yalan soylemek, icki icmek gibi davranışlarını anlatsa sorsa
yine yanlış olduğunu söylerim
ha yanlış günah olduğunu bilerek yapıyor ve tartışmayada açmıyorsa
birşey söylemem tabiki onaylayıp onaylamama yı kendi içimde düşünürüm

ha rüşvettir hırsızlıktır tacizdir bunlara zaten kimse oh ne ala demiyorki
bu davranışların toplumdaki karşılığı bellidir

anliyorum canim.

Konu sahibi arkadaşım,kardeşim,fikirdaşım diyim ve tşkürü az görüyorum sana kocaman bi helal olsun diyorum..

kaç kez konu sahibine yapılan zalimce yorumlara dayanamayıp tepki göstermişimdir..klavle delikanlılığı diye bi tabir var..taa kendisi başka bişi değil..vuruyor sazın teline,basıyor klavyenin tuşlarına takır takır,hiç süzgeçten geçirmek yok..

en çok merak ettim ise yakınlarınada mı böyle yapıyor bu kadınlar..hata insana mahsus bende hatalar yapıp arkadaşlarıma dostlarıma ben yedim bi halt diyorum,onlar ise sakinleştiriyor bundan sonrası için neler yapılabilir yol gösteriyor..benimde dert anlatana tavrım budur,bu olmalı zaten..

ya sen yaptın,adammısın,insanmısın,haketttin diye beni yerden yere vuran kişinin benim gönül evimde yanımda berimde işi ne..

elbette hatalar sorgulanır ama bu kadar mı acımasızca..konu açan dert sahibi bide insanlara yalvar yakar yanlış anlaşıldım diye izahda bulunmak zorunda kalıyor..

yapmayın hatunlar,bu vebaldir..

benim annem yaptığı yemek eleştirilse boynu bükülür,kimi insan böyledir,karşınızdakini tanımıyorsunuz ki bunun sorumluluğunda olmalısınız..

hayır tanısanda denmezki öylesi insaf..

kız kaçtım diyor öteki olmaz olsun senin gibi evlat diyor..yaw hiçmi genç olmadın,ya onca eleştirinin gazına gelip kendine kötü bişey yapsa kızcağız..biraz bilinçli olmak lazım..

umarım yönetici arkadaşlar bu duruma müdahale ederler..

Ya ben konun başını unuttum :D yine :))))

Aklım başka yerdeydi pardon....

katılıyorum

Son düzenleme:
Konu sahibi arkadaşım,kardeşim,fikirdaşım diyim ve tşkürü az görüyorum sana kocaman bi helal olsun diyorum..

kaç kez konu sahibine yapılan zalimce yorumlara dayanamayıp tepki göstermişimdir..klavle delikanlılığı diye bi tabir var..taa kendisi başka bişi değil..vuruyor sazın teline,basıyor klavyenin tuşlarına takır takır,hiç süzgeçten geçirmek yok..

en çok merak ettim ise yakınlarınada mı böyle yapıyor bu kadınlar..hata insana mahsus bende hatalar yapıp arkadaşlarıma dostlarıma ben yedim bi halt diyorum,onlar ise sakinleştiriyor bundan sonrası için neler yapılabilir yol gösteriyor..benimde dert anlatana tavrım budur,bu olmalı zaten..

ya sen yaptın,adammısın,insanmısın,haketttin diye beni yerden yere vuran kişinin benim gönül evimde yanımda berimde işi ne..

elbette hatalar sorgulanır ama bu kadar mı acımasızca..konu açan dert sahibi bide insanlara yalvar yakar yanlış anlaşıldım diye izahda bulunmak zorunda kalıyor..

yapmayın hatunlar,bu vebaldir..

benim annem yaptığı yemek eleştirilse boynu bükülür,kimi insan böyledir,karşınızdakini tanımıyorsunuz ki bunun sorumluluğunda olmalısınız..

hayır tanısanda denmezki öylesi insaf..

kız kaçtım diyor öteki olmaz olsun senin gibi evlat diyor..yaw hiçmi genç olmadın,ya onca eleştirinin gazına gelip kendine kötü bişey yapsa kızcağız..biraz bilinçli olmak lazım..

umarım yönetici arkadaşlar bu duruma müdahale ederler..

teşekkürler canım gerçekten , dediklerine bende katılıyorum , hele hele kendi aile , akraba , arkadaşlarına da mı böyle davranıo bu insanlar bu bende çok merak ediyorum ... İlginç insanlar akıl sır ermez...

sormuşsunuz kendi adıma yanıtlıyım. ben dışarda da bu kadar komiğim gerçekten. konuyu geyiğe sarmakta üstüme yoktur. kahkaha atarak yeteeerr disembirrr diye çığırır etrafımdakiler. (gülmekten göbeemiz çatladı, ya da baydın artık tamam manasında) :27: bişeyi fazla ciddiye alsam da dışarıya göstermem, olayların üstesinden böyle geliyorum. e buraya da yansıyo haliyle.

bunu bende daha önce düsünmüstüm bazen gerçekten çok acımaz olanlar var. yorumları öyle bi yarıgyla yapıyolarki.. sanki kendi baslarına gelse durum farklı olacaktı. iste 5 yılık esim bana ilgisiz bosan hemen cekilmz ya kolaymı bu kadar .. ben yaptıgım her yorumlarda bugüne kadar hep pozitif olmusumdur hiç ayrılıkları sevmem aldatma olmadıkca kimseye ayrıl demek düzelsin diye fikirler veririm ama artık insanlar o kadr bunalmıslarki hmen bosan kardesım yok ya ... sevgilim bana bi agır laf etti ayrıl hemen baskasımı yok amma gurursuzsun ama seviyorum seviyosan niye buraya konu acıyon.. gibi seyler .. mesela bi konu vardı arkadas bi sosyal paylasım sitsinden birinin profilindeki durumları takip etmis nasıl kullanıldıgını sormus sadece birileride cıkmıs senin bu yaptıgın cok ayıp nsıl bunu yaparsn falan ya sana beni yargılamı demisler :))
bence bu baska birseybilinçaltında bastıtrdıgı yapmak istedigi seyleri baskasının da yapamadını görünce kendine olan kızgınlıgını ondan çıkarıyolar .. tabi bu herkes icin gecerli degil.. hepimiz psikolg degiliz kime nasıl incelikte yaklasıcaz bilemeyiz. birimiz bi konu acıyosak acımasız yorumlara da acık olucaz yapcak birsey yok :)

mesela bi konu vardı arkadas bi sosyal paylasım sitsinden birinin profilindeki durumları takip etmis nasıl kullanıldıgını sormus sadece birileride cıkmıs senin bu yaptıgın cok ayıp nsıl bunu yaparsn falan ya sana beni yargılamı demisler :)):)

Ah evet bak onu ben yazdım ama tam dediğin gibi değil.Konu şöyle idi :
benm 3 sendr sewdiğim (platonik) kişinin face profilini hergün didikliyorum sevdiğim kişinin arkadşları gizli eski sevgilisinin ismi nilay nilayın profiline giriyorum bende ekli değil ortak arkadaşlara bakıyorum sevdiğim cocuk yok sevdiğim kişinin profili gizli fotoğraflarıda ama kız fotoğrafını beenmiş nası oluyor hem arkadş olarak gözükmüyor profil gizli ve hala fotoğrafını beğeniyor :'(

Benim yorumum : Bu yaptığın hoş değil.Hoş olmadığı gibi normal de değil.
Bir çeşit takıntı geliştirmişsin.3 yıldır her gün face ini kontrol ediyorsun,ilişkilerini gözlüyorsun.
Umarım kısa zamanda yaptığının farkına varıp vazgeçersin.

Herkes didikleme yolları gösterirken ben bunun hoş olmadığını söyledim.Bunun doğru olmadığını birilerinin söylemesi gerekiyordu.

Son düzenleme:
Back
X