- 11 Aralık 2009
- 2.528
- 652
- 163
benim prensibim şudur
bir kişinin hal ve hareketleri yemesi içmesi giyinmesi vs hayata dair ne varsa artık
bunlar kendisinden başkasına bir zarar vermiyorsa
asla sert bir şekilde eleştirilmemeli hatta tartışmaya açmadıysa hiç eleştirilmemeli
çünkü bazı şeyler tercih meselesidir
mesela
-pehh buda modamıymış...
-ayy nasıl giyinmişsin içim karardı...
-ne kadar ayıp sanki çocuğun teline zarar gelecek oda babannesi sonuçta bırak ismini o koysun ilk banyosunu o yaptırsın o sevsin uyutsun vs...
-kocasının çayının şekerini karıştırmayan şöyledir böyledir
-karıştıran ise daha beterdir vs.
-alyans takmayan yeterince sevmiyordur
-takan ise şekilcidir vs...
-evli bir bayan sosyal paylaşım sitelerine nasıl üye olabilir
-ne kadar görgüsüzsün herşeyide çekip koymuş hahaha ne kadar banal
nebileyim işte bu liste uzarda gider
şimdi bir olayda kişinin tercihi söz konusuysa bir o şeyi tartışmamak gerekir çünkü onun seçimidir.
şöyle bir düşünürsek milyonlarca insan milyonlarca fikir düşünce var
neden senin ki en doğrusu olsun neden seçimin en kıymetlisi olsun.
o kadar öneri sunduk hiçbirini yapmadı bari geyiğimize katlansın
yani hayat bu kadar basitmi seni derinden sarsan bir sorunun olacak net ortamında bir öneri sunuldu diye düşünüp taşınmadan fikri olgunlaştırmadan hemen uygulamaya geçecek öylemi
derde derman olan üye: bence hemen boşanmalısın
dertli üye: hımm ben bunu niye düşünemedim. bildiğin bir avukat varmı :)) bumu yani istenilen
birde kadın kocasından dertlidir sıkıntılıdır yada kayınvalidesinden
bizim yurttan sesler korosu başlar
-a sümme haşa benim kocişim yapmaz
-benim kayınvalidemin gözbebeğiyim el üstünde tutar pamuklara sarmalar sarar vs.
ee bunun ne faydası oldu ki şimdi dertliye
benim neyim eksik diye üzmekten başka
arkadaşlar kalpten inandığım birkaç şey varsa biride şudur
gönül kıranın gönlü olmaz (mutlu olmaz)
burası net ortamı diye karşındaki yazıdan ibaret değil o yazıyı yazan bir insan var
senin tutupta öylesine eğlencesine yazdığın bir cümle karşındaki insanı haksız yere üzüyorsa
bunun vebali vardır.
aynen katılıyorum özellikle son paragrafına gönül kıranın gönlü olmaz.
Benim de kk da en cok sinir olduğum bir yorum yazıyorum daha önce benimkine benzer bir yorum yapılmış olabiliyor bütün sayfaları okuyacak halim yok ya konu sahibinin ilk anlatımına göre yorum yapıyorum neticede.Sonra biri kalkıyor aynı şeyleri yazıyorsunuz diye ya da kendince laf sokarak bir cümle konduruveriyor ya alıntı yaparak ya da yazılan cümleler kullanılarak her neyse.Arada bakıyoruz herkesin yorumunu tek tek okuyacak halimiz yok. Hem zaten niye konu sahibi dışındakilerin yorumlarını okumak için zaman harcayalım.Topiğe girdiğim anda ilk sayfa ve son iki-üç sayfaya bakarım mesela o kadar.