Arkadaşlar selam , bir süredir dikkatimi çeken bir konu var forumumuzda ...
Öncelikle konumun başlığı genelleme oldu ama amacım genellemek değil , tabiki herkes acımasız değil...
Gelelim konumuza... İnanın bu konuyu açmak için 2-3 gündür düşünüyorum ama artık dayanamıcak hale geldim , burdaki kişilerin kimisi neden acımasız ? Örnek vererek açıklıyorum , mesela bir arkadaşımız konu açıyor ,
"evden kaçtım, ailem küstü dertleşelim" , diyor altındaki yorumları bi okuyorum ,
"senin gibisine bu müstahak , neden kaçtın rahat mı battı , iyi şimdi görürsün gününü, benim kızım yapsa affetmem" gibi yorumlar yapılıyor yada başka bir örnek vereyim
"eşimi sanırım çok sıktım ve şimdi beni aldatıyor" , diyor ve cevaplar ,
"eşini sıkarsan olacağı o , yeteri kadar ilgi göstermezsen kocana o olur " gibi yorumlar ... Son bir örnek daha vereyim uzatmadan , bebeğini aldırmayı düşünen bir anne dertleşmek için açıyor bir konu ve yorumlar hemen
"sen bir cana nasıl kıyarsın , senin gibi anne olmaz olsun " tarzında oluyor....
Neden arkadaşlar neden ??????
Neden daha hoşgörülü olamıyoruz , neden o kişinin penceresinden bakamıyoruz olaylara , hadi diyelim bakamadık peki ya neden tanımadığınız birine o derece hakaretler ediyor , haksızlıklar yapıyoruz... Evden kaçan kızın belki başka çaresi yoktu , belki konusunda anlatmadı ama babası dövüyordu , yada bebeğini aldırmak zorunda kalan annenin maddi durumu iyi değildi , evde 2 çocuğu daha var ve ucu ucuna yetiyordu belki kazandığı para , 3. çocuğunu doğurup sokağa bırakması yada satması daha mı iyi olurdu ...
Okuyorum dert yanan bayanlara verilen cevapları , gerçekten üzülüyorum ya gerçekten arkadaşlar , hani düşünüyorumda bir yandan , acaba o kişi kız kardeşiniz , en yakın arkadaşınız , anneniz , ablanız olsada bunları söyleyebilecekmisiniz ? Aslında onlara söyleseniz bile daha mantıklı bir bakıma , hiç tanımadığınız , hayatı hakkıda en ufak bilginiz olmadığı kişilere bu derece nasıl haksızlık yapabilirsinizki ? Kişiler çaresiz destek , yardım beklerken neden köstek olunurki ?
Neyse çok uzattım sanırım sizleride sıktıysam özür dilerim , bu benim son zamanlarda baya bir dikkatimi çeken bir konuydu ve sizlerle paylaştım rahatladım , umarım insafsızca yapılan yorumla çok fazla karşılaşmam bundan sonra...
Bu konuda benim gibi düşünen arkadaşlar varsa bekliyorum konuşmaya...
Not.Verdiğim örneklerin KK daki kadınlarla hiçbir ilgisi yoktur , klişe konular oldukları için aklıma gelen ilk örneklerdi kimse üzerine alınmasın lütfen...