• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KK Bayanları Neden Acımasız ?

bir süredir üyeyim, son 2-3 gündür sitede aktifim ve bazı yazılanların cok sert ve seviyesiz oldugunu gördüm ama int. ortamı oldugu için bir çok farklı kültür ve seyiyenin aynı ortamda buluşmasının getirdiği bir dezavantaj sanırım. hayatta maddi- manevi beklediklerini bulamayan bazı kişiler sanki buraya gelmişte, acısını cıkartır gibi öfkelerini kusuyorlar.... ama dediğim gibi çok büyük bir site ve bu tarz insanlar tabiki karşımıza cıkıcak. gerçek hayatta karşılaştırmaması dileğiyle....

amin amin,gercekten her insan kötülüge yatkin bir adaydir,ama insan hep kendini eyitip,Seytana uymayip dur derse,dünyayi cok daha farkli görebilir.

amin amin,gercekten her insan kötülüge yatkin bir adaydir,ama insan hep kendini eyitip,Seytana uymayip dur derse,dünyayi cok daha farkli görebilir.

aynen öyle, ailem cocukluktan beri; hiç kimseyi kınama, en büyük hatayı yapsa bile affedici ol, kızdıgın bir konu varsa kırmadan üzmeden anlat, ancak bu şekilde kendini dinletirsin, insanları ne olursa olsun aşagılama, hor görme, tatlı dille yaklaş, yeri gelince evini temizleyen kadını al karşına konuş, yorgunsa eline kahvesini yapıp ver, güçsüzü koru kolla vs. vs derlerdi ama allaha şükür gerçek hayatımda hiç böyle insanlarla karşılaşmadım. buda mükafatı olsa gerek:))

Arkadaşlar selam , bir süredir dikkatimi çeken bir konu var forumumuzda ...

Öncelikle konumun başlığı genelleme oldu ama amacım genellemek değil , tabiki herkes acımasız değil...

Gelelim konumuza... İnanın bu konuyu açmak için 2-3 gündür düşünüyorum ama artık dayanamıcak hale geldim , burdaki kişilerin kimisi neden acımasız ? Örnek vererek açıklıyorum , mesela bir arkadaşımız konu açıyor , "evden kaçtım, ailem küstü dertleşelim" , diyor altındaki yorumları bi okuyorum , "senin gibisine bu müstahak , neden kaçtın rahat mı battı , iyi şimdi görürsün gününü, benim kızım yapsa affetmem" gibi yorumlar yapılıyor yada başka bir örnek vereyim "eşimi sanırım çok sıktım ve şimdi beni aldatıyor" , diyor ve cevaplar , "eşini sıkarsan olacağı o , yeteri kadar ilgi göstermezsen kocana o olur " gibi yorumlar ... Son bir örnek daha vereyim uzatmadan , bebeğini aldırmayı düşünen bir anne dertleşmek için açıyor bir konu ve yorumlar hemen "sen bir cana nasıl kıyarsın , senin gibi anne olmaz olsun " tarzında oluyor....

Neden arkadaşlar neden ??????

Neden daha hoşgörülü olamıyoruz , neden o kişinin penceresinden bakamıyoruz olaylara , hadi diyelim bakamadık peki ya neden tanımadığınız birine o derece hakaretler ediyor , haksızlıklar yapıyoruz... Evden kaçan kızın belki başka çaresi yoktu , belki konusunda anlatmadı ama babası dövüyordu , yada bebeğini aldırmak zorunda kalan annenin maddi durumu iyi değildi , evde 2 çocuğu daha var ve ucu ucuna yetiyordu belki kazandığı para , 3. çocuğunu doğurup sokağa bırakması yada satması daha mı iyi olurdu ...

Okuyorum dert yanan bayanlara verilen cevapları , gerçekten üzülüyorum ya gerçekten arkadaşlar , hani düşünüyorumda bir yandan , acaba o kişi kız kardeşiniz , en yakın arkadaşınız , anneniz , ablanız olsada bunları söyleyebilecekmisiniz ? Aslında onlara söyleseniz bile daha mantıklı bir bakıma , hiç tanımadığınız , hayatı hakkıda en ufak bilginiz olmadığı kişilere bu derece nasıl haksızlık yapabilirsinizki ? Kişiler çaresiz destek , yardım beklerken neden köstek olunurki ?

Neyse çok uzattım sanırım sizleride sıktıysam özür dilerim , bu benim son zamanlarda baya bir dikkatimi çeken bir konuydu ve sizlerle paylaştım rahatladım , umarım insafsızca yapılan yorumla çok fazla karşılaşmam bundan sonra...

Bu konuda benim gibi düşünen arkadaşlar varsa bekliyorum konuşmaya...

Not.Verdiğim örneklerin KK daki kadınlarla hiçbir ilgisi yoktur , klişe konular oldukları için aklıma gelen ilk örneklerdi kimse üzerine alınmasın lütfen...

canım seni ayakta alkışlıyorum....ne zamandır bende bunu nasıl dile getirebilirim diyordum.sen bunu başarmışsın,gerçekten tebrik ediyorum.
oysa ben herşeye hoşgörülü davrandığım için acıklı konuşmakla,romansı yorumlarda bulunmakla bile suçlandım.kimse üzerine alınmasın arkadaşlar,konuyu okuyanlar anlamıştır zaten.:69:
ama inan çok sevindim bu konuya canım ya....:kkk::kkk::kkk::kkk::kkk:
boşuna dememişler NE OLDUM DEMEMELİ,NE OLUCAM DEMELİ...

canım seni ayakta alkışlıyorum....ne zamandır bende bunu nasıl dile getirebilirim diyordum.sen bunu başarmışsın,gerçekten tebrik ediyorum.
oysa ben herşeye hoşgörülü davrandığım için acıklı konuşmakla,romansı yorumlarda bulunmakla bile suçlandım.kimse üzerine alınmasın arkadaşlar,konuyu okuyanlar anlamıştır zaten.:69:
ama inan çok sevindim bu konuya canım ya....:kkk::kkk::kkk::kkk::kkk:
boşuna dememişler NE OLDUM DEMEMELİ,NE OLUCAM DEMELİ...

teşekkür ederim canımmm... :)

Son düzenleme:
üslup insanın aynasıdır. geçenlerde bebek bakımıyla ilgili bir forumda da oldu.lohusalık depresyonunu henüz yenememiş bir arkadaşımız bebeğinin uyku sorunları nedeniyle hayatını zorlaştığını istemeden bebeğine vurduğunu yazıp;"allah rızası için" deyip tecrübeli annelerden yardım istedi.ay istemez olaydı. birisi tuttu direk "allah belanı versin" dedi. daha anne bile olamamış bir bayan kedilerine nasıl güzel annelik yaptığını anlatıp; çaresiz arkadaşımızla kendini karşılaştırıp kendini övdü.
faşizim ilk önce iki insan arasında başlarmış. empati yeteneğinden yoksun insanların kalbi o kadar kötü ki, çaresiz kalmış; yardım isteyen insanların dertlerinden zevk alıyorlar sanki.
bu tür insanların kendi hayatlarındaki sorunlara da insanı bir çözüm bulabildiklerini sanmıyorum.

üslup insanın aynasıdır. geçenlerde bebek bakımıyla ilgili bir forumda da oldu.lohusalık depresyonunu henüz yenememiş bir arkadaşımız bebeğinin uyku sorunları nedeniyle hayatını zorlaştığını istemeden bebeğine vurduğunu yazıp;"allah rızası için" deyip tecrübeli annelerden yardım istedi.ay istemez olaydı. birisi tuttu direk "allah belanı versin" dedi. daha anne bile olamamış bir bayan kedilerine nasıl güzel annelik yaptığını anlatıp; çaresiz arkadaşımızla kendini karşılaştırıp kendini övdü.
faşizim ilk önce iki insan arasında başlarmış. empati yeteneğinden yoksun insanların kalbi o kadar kötü ki, çaresiz kalmış; yardım isteyen insanların dertlerinden zevk alıyorlar sanki.
bu tür insanların kendi hayatlarındaki sorunlara da insanı bir çözüm bulabildiklerini sanmıyorum.

eet katılıyorum , sanırım o bayanın konusunu okumuştum , vurmak dediysem azcık poposuna falan demişti , kendi derdiyle mi uğraşsın kadıncağız napsın , bide sonra burdakilere savunmak zorunda kalmıştı kendini... :59:

ben de geçenlerde çaresiz bir bayanı yardım isteyen konusunu okudum.bir arkadaşın yorumu 'ben senin yaptığını yapacak kadar aşağılık bir insan değilim' di.ben şok oldum.zaten yeni üyeyim.ama o gün forumla bağlantımı tamamen kesmeyi düşündüm.bu ne böyle,burda insanlar birbirlerine yardım etmiyor tam tersi hakaret ediyor,psikolojisini daha da bozuyorlar dedim.....

çoğu gerçek hayatta pek fazla önemsenmeyen insanlar,fikirleri alınmaz ezik ya da silik insanlar.gerçek hayatta itilip kakılan insanlar...bunlar burada aslan kesiliveriyorlar.kendi egolarını tatmin edip,komplekslerini gideriyorlar.bu tip yapıdaki insanlar genelde konu sahibinin haricinde başkaların yorumuna da laf atıp konuyu tartışmaya getirmeye çalışırlar.ya da oldukça uç bir açıklama yapıp insanların tepkisini toplayıp da fikir çatışmasına girerler...empati kurmadan,cümlelerini tartmadan yorumda bulunurlar.geçen bir tanesi beni öyle zıvanadan çıkardı.kimse önemsemiyor saçmalıklarını,herkes konu sahibine yardımcı olmaya çalışıyor,kadın ısrarla yapılan her yoruma aksi cvp veriyor.ama çok enteresan bişey oldu.konu sahibi ve tüm yorumcular birleşip hep beraber kadının orada istenmediğini anlattık.kimbilir o konudan çıkıp hangi konuya girip kalp kırmaya devam etmiştir...bu tip insanlardan kurtuluş yok maalesef sanırım en iyisi komple ignore etmek yorumlarını,ya da verdiğim örnekteki gibi hep beraber birleşip topicten kovalamak....

ben de geçenlerde çaresiz bir bayanı yardım isteyen konusunu okudum.bir arkadaşın yorumu 'ben senin yaptığını yapacak kadar aşağılık bir insan değilim' di.ben şok oldum.zaten yeni üyeyim.ama o gün forumla bağlantımı tamamen kesmeyi düşündüm.bu ne böyle,burda insanlar birbirlerine yardım etmiyor tam tersi hakaret ediyor,psikolojisini daha da bozuyorlar dedim.....

İnsan kınadığını yapmadan ölmezmiş biliyormusunuz.Yorumlara biraz insaf her şeyin başı:)

aman tanrım inanamıyorum bu derecemi ya ... bi kaç sayfa önce kazen söyledi işte , o yorumların altında , kötü içerik bildir e tıklayıp bildirelim bari arkadaşlar , kazen gerekeni yapar !

konu sahiplerinin penceresinden bakmaya gerek yok
sadece empati yapilmali
teselli etmek
yardim etmek
farkli bir bakis acisi sunmak yada bir kac sozle silkelemek

derdini paylasanlarin cogu sicagi sicagina yaziyor
dayak yemis yada aldatilmis bir kadin yada esinden ayrilacak kadin o olayin ustunden fazla zaman gecmeden
yaziyor
kimisi gidecek yerim yok diyor
kimisi isim yok diyor
kimisi cocugum var iki tane diyor
-sak bir cevap neden oyle adamdan cocuk yaptiniz
-ustune gitmissin bogmussun adami
kimilerimiz cesaret veriyoruz kendisi icin yapabilecegi iyilikleri siraliyoruz
guc vermeye calisiyoruz
konu sahibi o anki duygusallikla yada ozguvensizlikle
cesaret edemedigini soyluyor
yada ezilmistir sinmistir ve hala kocasini sevdigini soyluyor yada
aslinda esim iyi birisidir diyor
tokat gibi cevaplar yine geliyor
bunun sevgi olmadigini yada konu sahibininde saygiyi hak ettigini
kendisine deger vermesi gerektigini kadin olarak biz anlatmaliyiz ona
cunku bunlari dusunemiyor o psikolojiyle oyle bastirilmis oyle yara almiski
iste ben konu acan kimi zaman zavalli ezilmis kadinlara kizmiyorum
cunku sinmisler korkmuslar ezilmisler oyle gormusler ozguvenlerini kaybetmisler
onlarla dalga gececigime bilmislik taslayacagima
bildigimi dostane sekilde kimi zaman tatli sert bir sekilde soylemem gerekir diye dusunuyorum
ama yok illa yolunu cizecekse kendisi bilir artik!

bize sacma salak gelebilir cogu konu
kimileri halisini batirmistir ve avuc dolusu para vermistir lekeyi nasil cikartirim diyor
ooo baska derdin yokmu
isgal etme burasini :) cevaplari geliyor
burda kimse kimsenin terbiyesini veremez ama dogru bildigi seyide usluplu bir sekilde ifade etmesi gerekir
en son canimi sikan ise
nisanlisinin ve ailesinin kendisine deger vermedigini anlatan bir kiza
- sen maddiyata onem veriyorsun nisanlini sevmiyorsun zengin biri ciksa nisanlini aldatirsin
dendi! ve diger yargilamalar
yahu sevgi yumagi olmaya gerek yok
sadece yanlis dusunen bir konu sahibi varsa bize ters geliyorsa ve dogrumuzu sunmak istiyorsak
bunu YARGILAMADAN savunmaliyiz ve konu sahibine sunmaliyiz..
bir kac istisna durum haricinde boyle olmali diyorum

İnsan kınadığını yapmadan ölmezmiş biliyormusunuz.Yorumlara biraz insaf her şeyin başı:)

evet canım ben o kişiye bunu anlatmaya çalıştığımda bu kezde konunun zaten face olduğunu söylemişti...biz sadece fikir belirtir,yardımcı olmaya çalışırız.yargılamak bizim ne haddimize....

ben pek rastlamadım ama belliki olmuş.bu konuda hak veryorum size:61:.bende bir bayanım sizler gibi ama yaşadıklarımı anlatsam tepkileri bileceğimden susuyorum. takip etmek daha güzel. :69:

Benimde en tuafladım konu ,konu sahibi iş hayatındaki sıkıntıları yazdığında konu sahibini yerden yere vurmaları ,onu anlamayanlar memur mu? Ozel sektör çok acımasız ama buradaki bayanlarda daha acımasız!

Bende bazen sert eleştiriler yapabiliyorum ceza da aldım
Ama sonuna kadar arkasındayımm çok haklı bi konu açılmış
İnsanlar hiç başlarına gelmeyecekmiş gibi yorum yapıyorlar
Hele de eşiyle geçinemeyen insanlara "boşannnn boşanmayacaksan hala niye yazıyorsun bizee ? "
diyenler yok mu onlar daha bi sinir zıplatıcı

gerçekten çok güzel bir noktaya değinmişsiniz. bence boyle insanların yorumlarını sadece görmezden geçip atlasak "kaale almasak" daha iyi.

benim şimdiye kadar aldığım tüm cezalar -yanılmıyosam- konuyı saptırmak yüzünden. (bakmaya üşendim şimdi) yani kısacası, acımasız üyelerin dalga geçenler safındayım. :27: çelişkili durum gördüğümde dayanamıyorum fazla napayım.

misal, abla konu açıyo, eşim şöyle böyle diye sayıyo sayıyo sayıyo. muhtemelen yaşadığı şey sıcağı sıcağına olduğundan, daha önce kafaya takmadığı yaşanmışlıkları da abartarak yazıyo. sonra birileri eşine laf edince bu sefer vay ben kocamı çok seviyorum, siz nasıl bana ayrıl dersiniz oluyo. vah vah kardeşim yazık sana diyeni bile haşlıyo, neymiş kocişiymiş o onun. şimdi insan psikolojisi bikbik diceksiniz. e kardeşim, sen daha bunun olgunluğunda bi insan değilsen nikah masasında ne işin var? bak bana, düzenimi oturttum hala güvenemiyorum kendime oturamıyorum o masaya kardeşim. zaten böle diyince de "sen bekarsın anlamazsın" oluyo. ee iki dakka önce bana akıl danışıyodun bekarlığıma bakmadan noldu kuzu? neyse.

zaten asıl acımasız davranılanların (daha doğrusu sizin öyle adlandırdıklarınızın) başında "sevgilim elime dokundu acep kaç aylık hamileyim"ler geliyo. ya buna yorum dahi yapamıcam, bahsederken bile gülesim geliyo :))) hahah. bunlar sonuna kadar geyik edilmeyi hakediyo.

bi de gerginlik çıkarma konusunda tecrübesiz ama bir o kadar istekli yeni üye şahışlar oluyodu, onların elinden tutup gergin ortamlardan bol geyikli sulara atlıyoduk ki, bu yöntemle çok facianın atlatıldığına şahidim. iyi bişeydi bence.

velhasıl, madem geldik dünyaya gülelim eğlenelim kkda :PP
interneti ciddiye almaya gelmez. valla gelmiyo yeminlen.

şimdi durduk yerde bi üyenin öyle bi cevap yazacağını düşünmüyorum ben. kendisine bişi denmiş ki, o da cevap olarak "ben senin yaptığını yapmam" demiş.

olay şöyle olabilir mi?
birisi konu açmıştır. evli adamla beraberim demiştir.
cevaben başka birisi "ay çabuk ayrıl öyle şey olmaz" demiştir.
konu sahibi "ama ben onu seviyorum, sen bana kötü kadın demek istedin, sensin kötü kadın" demiştir. (yorumlarda direkt geçmediği halde, bu mevzuda konu açanlar fazlasıyla alıngan olup kendilerine kötü kadın damgası vurulmuş gibi esip gürlemeye başlar çünkü)
cevapçı diğer abla da "ben senin yaptığını yapmam" demiştir.

varsayım ama, durum bu olabilir mi? bu cevabı bu tür konularda çok gördüm de?
kusura bakmayın da yani, eğer konu buysa, cevapçıya hak veren çok olacaktır.

Back