- 25 Ekim 2015
- 19.368
- 99.149
- 598
- 40
- Konu Sahibi Less-is-More
Yardımcı almayı dusundunuz mu?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benim haksız dediğim konu ayrı,Süper, diğer çocuğu ne yapacağını da öğretirlerse size, bize yardımcı olursunuz değil mi:)
Mesela konu sahibi çocuklarla doktora gitmeyeyim diye annesini çağırmış, aksilik hasta oldu ve döndü kadın.
Şimdi konu sahibi muayene olurken o çocukları ne yapacak, ya da çocuklardan biri hasta olunca öbürünü ne yapsın mesela?
Teorikle pratik bambaşka:)
Az önce konuda yanılmıyorsam haksızsınız diyordunuz konı sahibine, şimdi muayene için birine ihtiyacı olduğunu kabul ediyorsunuz ama.
Nasıl olacak?
Eski mezun öğrencilerimden bulmaya calisacagim.Yardımcı almayı dusundunuz mu?
Mantıklı. Sızın uykunuz azalır ogrencıde isini gorur maddi olarak.Eski mezun öğrencilerimden bulmaya calisacagim.
Ben hastalandığımda annem buyurur “kalk ıhlamur yap da iç” “dolapta yemek var ısıtıp yesene” . Kızım hasta zaten kalkıp hazırlayıvereyim demez. Hastalık işte insana yorgunluk veren bir durum, hani bakım lazım. Yok.... neyse yalnız değilmişimOff resmen benim annem!
Yemin ediyorum hayatı zorlaştırmaktan başka bir şey değil.
Çünkü böyle bir anneyle yaşamak, satranç gibi her hamleyi hesap etmek demek, alınmasın gücenmesin diye.
Öyle bir çevrem var ki, bırakın böyle yardımlaşmayı, torunlara onlar bakıyor, çocuklar bırakılıp tatile falan gidiliyor.
Ben anneme gel bakıcının başında dur bugün bir işim var desem 40 dereden su geliyor.
Yahu bir şey yapmayacaksın, beden varlığını bu eve taşıyacaksın o kadar, daha fazlasında sizin hesap gözümüz yok.
Zor ya, vallahi billahi zor.
Arkadaşlarım annesine kahve içmeye gider, ben aramaya çekiniyorum geleceğim ya da gel desem işi düştü diye düşünür ya da hasta numarası çekmeye başlar diye
Her yolculuk yapan grip mi oluyor? Tamam uzun bir mesafe ama annem yolculuk yapmayi cok sever. Surekli uzun mesafeli turlara katilir. Bir hafta kalkamamak? Abarttınız benceHaksızsınız. 17 saatlik yolu ben gelsem 1 hafta yerimden kalkamam oda ben 28 yaşındayım siz düşünün bunu. Bir de istediğiniz kadar dikkat edin hastalık gelecekse geliyor yapacak bir şey yok.
Bende 2 çocukla gidiyorum doktora, birini götürürken diğerini de götürüyorum, kendim için gittiğimde de yanımda götürdüğüm oldu ikisini de hiç olumsuz bir durumla karşılaşmadım. Ayrıca ne yapacağız o çocukları? Keyfi yere götürmüyoruz zaten çocuklarımızı yanımızda her yere. O an bırakacak birileri olsa zaten bırakırız.Çok şükür daha öylesiyle hic karşılaşmadım.
Hatta kadın doğuma bile gittim oğlumla, arkada muayene bile oldum, mecbur kalmasam ben böyle bişey yapar mıyım.
Eline telefon verdim, Dr da kapıyı kilitledi cikmasin diye, hemşiresi de sohbet etti.
Allah hepimizi iyilerle karşılaştırsın, ne diyim..
Ay iki çocuklu kadın kendisi hasta, bir de annesine mi baksın... eşim iki gündür seyahatte.zaten normalde de akşam 18:30da eve gelir cumartesi de çalışır. Biri 1.5 diğeri 5.5 yaşında iki çocuğum var çalışıyorum. Küçük kız ve ben hastayız. Ailelerden uzakta yalnızım. İnsan asgari ihtiyaçlarını giderse şükrediyor yani öyle günler yaşıyorum. Şu an konu sahibini bütün kalbimle anlıyor ve yaşadığı duyguları gissediyorum @Less-is-MoreBen olsam o içmem içmem dediği ilaçları, çayları, meyve sularını gerekirse öpe öpe icirirdim.
Hadi annecim bak geldin madem bir işe yara, sen bana lazımsın derdim
Kendini düşünmüyorsan bizi düşün, sana ihtiyacım var, hasta olamazsın derdim..
Elbet içer toparlanirdi o da, kizilacak şey değil bu.
Siz yorgunluktan olayları farklı algiliyorsunuz.
Anlıyorum sizi.
Allah kolaylık versin.
Yooo abartmıyorum ben mi sorunluyum bilemem ama ben yolculukta hep hasta olurum 10 saati aşkın yola asla çıkamam. Siz eşinizin evde olduğu bir gün doktora gidebilirsiniz bence bu adam 7 24 çalışmıyor ya.Her yolculuk yapan grip mi oluyor? Tamam uzun bir mesafe ama annem yolculuk yapmayi cok sever. Surekli uzun mesafeli turlara katilir. Bir hafta kalkamamak? Abarttınız bence
Allah yardim etsin bize saglik her seyden onemli. Cok sukur iki evladim var. Onlara bakmak degil, surekli can acisiyla ugrasmak beni yoruyor. Iyi kotu bir duzen tutturdum ama bebegimi emzirene kadar oturmak bime mahvediyor beniAy iki çocuklu kadın kendisi hasta, bir de annesine mi baksın... eşim iki gündür seyahatte.zaten normalde de akşam 18:30da eve gelir cumartesi de çalışır. Biri 1.5 diğeri 5.5 yaşında iki çocuğum var çalışıyorum. Küçük kız ve ben hastayız. Ailelerden uzakta yalnızım. İnsan asgari ihtiyaçlarını giderse şükrediyor yani öyle günler yaşıyorum. Şu an konu sahibini bütün kalbimle anlıyor ve yaşadığı duyguları gissediyorum @Less-is-More
Evet gidebilirim ama bir de iyilesme sureci var. Doktorlar sihirbaz degil sonuçtaYooo abartmıyorum ben mi sorunluyum bilemem ama ben yolculukta hep hasta olurum 10 saati aşkın yola asla çıkamam. Siz eşinizin evde olduğu bir gün doktora gidebilirsiniz bence bu adam 7 24 çalışmıyor ya.
Gerginim haklisin. Canim acimasa gerilmezdim bu kadar. Ikinci cocuk planli olmadi ama bile bile dogurdum sonucta, haklisin. Burada yazdigim kadar buyutmedim aslinda. Kizdim diyince baya kavga ettim falan sanildi. Serzenis benimki sadece. Tabi birseyler ust uste gelince sakin kalmak zor oluyor.Bayağı gerginsin belli, kim bile isteye hasta olur. Seni sizi düşünmese 17 saat yol çekip gelmezdi sanırım. İki çocuk zorlar elbet haklısın ama bu kadar kısa aralıklarla çocuk yaparak bunu göze almışsındır diye düşünüyorum. Bu da geçecek ama büyüdüklerini düşün ve kendini motive etmeye çalış, birde yardımcı bulabilsen kendine çok daha rahat edersin elbette.
Sağlık çalışanıyım biliyorum sihirbaz olmadığını ama öncelikle gidip bir tedavi belirlenmesi gerekiyor böyle bilinmeyene sürüklemişsiniz annenizi. Sizin yerinizde olsam gider ameliyat süreciyse ona göre ailemi çağırırdım. Yine de siz bilirsiniz ben sadece buradan bakılınca haksız olduğunuzu söyledim. Geçmiş olsun annenize ve size.Evet gidebilirim ama bir de iyilesme sureci var. Doktorlar sihirbaz degil sonuçta
Gerginim haklisin. Canim acimasa gerilmezdim bu kadar. Ikinci cocuk planli olmadi ama bile bile dogurdum sonucta, haklisin. Burada yazdigim kadar buyutmedim aslinda. Kizdim diyince baya kavga ettim falan sanildi. Serzenis benimki sadece. Tabi birseyler ust uste gelince sakin kalmak zor oluyor.
Evde olduğunda buyugu cogunlukla ona pasliyorum. Zor olacagini biliyordum en basinda. Ama donusu olamazdi, buyuk ogluma hamile kalmak icin o kadar ugrastiktan sonra kucuk bize surpriz yapti, cok yoruluyorum ama sagligim yerinde olsa bu kadar zor olmaz. Esim destekci elinden geldiğince. O da isten bunalmis durumda. Dogru duzgun hafta tatili bile yok. Yarin cumartesi dimi? Yarin sabah ise gidecek pazar sabah gelecek. Birkac saat uyuyup bizimle ilgilenecek ve pazartesi yine is basi. Boyle bir calisma sekli var. Iste oldugu zamanlarda da surekli yogun. Gecen gun aksam 10da gelebildi. Olumlu trafik kazasi, 19 yasinda bir gencin cesedini toplamislar yoldan. Ben ona bakarak cok iyi durumdayim aslinda.Benim çocukların arası seninkinden çok daha fazla ama ben de bunalmıştım çalışıyordum da üstelik ama geçiyor büyüyorlar. Annen konusunda çok haklı göremedim seni, kırmayın birbirinizi, çok yalnız kaldık eşimle bakıcı kreşler ile büyüdü çocuklarımız 17 saat yolu bana yardım etmek için gelecek bir annem olsa sanırım başımın üzerinde taşırdım. Eşin yoğun çalışıyor olabilir ama senin üzerindeki yükün bir kısmını almak zorunda nihayetinde birlikte yaptınız o çocukları, çok rahata alıştırma eşini derim.