Bunu cok oneren oluyor ama burda oyle guvenebilecegim, çocuklarımı birakip isimi halledebilecegim birini nasil bulabilirim? Beni ev isi yormuyor. Belli bir duzende cocuklarim oglen uykusundayken yapiyorum. Benim çocuklarla ilgilenecek birine ihtiyacim var. Oyle haftanin 2-3 gunu birkac saat gelecek birini bulmak mumkun mu? Kim benim tercihime gore her an uygun olur ki? Simdi rahatsizim diyelin, birini cagirdim, iyilesince ve ise baslayinca kv gelecek. O zaman kadina hadi gule gule mi diyecegim? Bence bu hic mantikli bir fikir degil
Madem ki normalde çalışıyorsunuz. Demek ki çalışan kadın arkadaşlarınızdan sorabilirsiniz.
Onlar da az cok bilirler. Tanıdık birileri var mi. Onlar ne yapmışlar. Sorun öğrenin.
Ya da mesela yaşadığınız yerde genç ve ihtiyaç sahibi bir kiz bulun. Üniversite ögrencisi de olur bu. Haftanın 2 günü gelecek şekilde konuşun.
Işte aksi bir durum olmadıkça pazartesi ve perşembe günleri sabah 10 dan akşam 4e kadar çocuklarla oyun oynamak icin kararlastiracaksiniz. E insansınız arada uygunolmazsınız. Dersiniz ekstra sali günü de gelir.
Ya da onun sınavı olur pazartesi günü gelmez.
Geldiği gün başına da para verirsiniz.
Her iki tarafın da işi görülür.
Sizi kırmak istemem ama ... 50 60 yaşındaki annelerden çok fazla beklenti içine giriyoruz bazen..
Unutmayın ki siz istediğiniz için saatlerce yol çekmiş gelmiş. Benim annem gezmek için bile gelmez. Nerde kalmış ki yardıma ihtiyacım var diye gelsin.
Gelmez.
Alt sokakta oturuyor. Dün boynum tutuldu. Biraz rahatsızlandım. Aradı konuşurken eşimin evde olmadığını söyledim .
Dediki gel buraya oturalım. Dedim anne tutuk haldeyim gelmeyeyim sen gel.
Gelmedi. Illaki sen gel dedi. Ben de kiramam asla. Gittim. Evet tutulmuşum ama alt sokak. Ölmem herhalde 2 Adım atınca. Bunun icin kendimi öfke ile doldurmam.
Bir diğer mesele. Tam olarak düzenini bilmediğin cocuklara bakmak. Ne kadar zordur biliyor musunuz. Hiç emanet çocuk baktınız mı?
Ben baktım.
Baktım sonra da soru cevapladım:
Bunu neden giydirdin. Bunu neden giydirmedin
Neden yemedi.
Neden uyudu . Neden uyumadı. Gibi.
Ha siz hesap sormak amacıyla sormazsınız. Ama cevap veren daima kötü hisseder
Benim tavsiyem eğer maddi imkanınız varsa bir oyuncu abla bulmak. Siz evdeyken gelir. Siz uyursunuz. Ya da işinizi yaparsınız.
Ilk zamanlar siz de evde olursunuz. Hem çocuklar alışır ablaya hem de siz gözlemlersiniz. Zamanla dışarı çıkmanız gerektiğinde de bırakırsınız.
Burda öyle biri yok. Kimseyi tanımıyorum gibi cümleler bahaneden başkanedir?
Arayacak soracak soruşuracaksiniz.
Burda sorun çözmeye çalışıyoruz. Siz sorun çözmeye odaklanın. çözüm önerilerini kestirip atmakla sorun çözülmez. Şikâyet etmekle kalirsibiz.
Ben olsam öyle yaparım.
Annemden sadece sağlığını ve iyiliğini isterim.
Allah vicdanazabından korusun. Annemi böylebir durumda küt diye kaybetsem... bu hislerim aklima gelir. Cok cok üzülürüm.
Emin olun siz de üzülürsünüz.
Allah sıralı ölüm versin. Allah ölümü unutturmasın. Annelerimizi kırmayı bizlere nasip etmesin.