• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kizmakta haksiz miyim Allah askina?

simdi kadin gelmis 17 saat mesafeden,
bu mesafe zaten saglam insani hasta eder,
cok yanlis bir karar olmus.
Annenizin sucu degil ki,
belki bu yaptiklarini normalde de yapiyordu ama uzerine 17 saatlik yol olunca hastalandi.

Ben de sizin durumunuzdayim aslinda, yurtdisindayim, bazen boyle gecici durumlarda -dusunun bir suru belgesi susu busu ugrasip- mecburen babami cagiriyorum. Bazen her sey plana uygun gidiyor, bazen de sizin gibi 2 cocukla basedemezken bir de yetiskin ekleniyor. Ama hayat boyle maalesef. Bizler icin de en dogrusu bulundugumuz cevreden bir cozum uretmek, cunku uzaktakileri cagirinca planda olmayan bir suru sey cikabiliyor.

Bunu cok oneren oluyor ama burda oyle guvenebilecegim, çocuklarımı birakip isimi halledebilecegim birini nasil bulabilirim? Beni ev isi yormuyor. Belli bir duzende cocuklarim oglen uykusundayken yapiyorum. Benim çocuklarla ilgilenecek birine ihtiyacim var. Oyle haftanin 2-3 gunu birkac saat gelecek birini bulmak mumkun mu? Kim benim tercihime gore her an uygun olur ki? Simdi rahatsizim diyelin, birini cagirdim, iyilesince ve ise baslayinca kv gelecek. O zaman kadina hadi gule gule mi diyecegim? Bence bu hic mantikli bir fikir degil
küçük şehirde misiniz?
saatli bakıcı diye bişey duydunuz mu?
hadi saatli olmasın kadına ilk baştan diyeceksiniz çalışmaya başlayınca kv nizin ilgileneceğini
o size siz ona uygun zamanınızı söylerisinz olur biter

mesela o çocuğunu okula gönderir o zaman uygun olur sizde randevunuzu ona göre alırsınız

Bunu cok oneren oluyor ama burda oyle guvenebilecegim, çocuklarımı birakip isimi halledebilecegim birini nasil bulabilirim? Beni ev isi yormuyor. Belli bir duzende cocuklarim oglen uykusundayken yapiyorum. Benim çocuklarla ilgilenecek birine ihtiyacim var. Oyle haftanin 2-3 gunu birkac saat gelecek birini bulmak mumkun mu? Kim benim tercihime gore her an uygun olur ki? Simdi rahatsizim diyelin, birini cagirdim, iyilesince ve ise baslayinca kv gelecek. O zaman kadina hadi gule gule mi diyecegim? Bence bu hic mantikli bir fikir degil

Acil durumlarda zaten hemen bulunmaz da, normal zamanlarda birini bulup cocuklarin alismasini saglamak en iyisi. Cocuklar aliskin olduktan sonra o zaman acil durumlarda da ararsniz, artik sansiniza musaitse anlasirsiniz. En azindan bir kapiniz daha olmus olur.

simdi kadin gelmis 17 saat mesafeden,
bu mesafe zaten saglam insani hasta eder,
cok yanlis bir karar olmus.
Annenizin sucu degil ki,
belki bu yaptiklarini normalde de yapiyordu ama uzerine 17 saatlik yol olunca hastalandi.

Ben de sizin durumunuzdayim aslinda, yurtdisindayim, bazen boyle gecici durumlarda -dusunun bir suru belgesi susu busu ugrasip- mecburen babami cagiriyorum. Bazen her sey plana uygun gidiyor, bazen de sizin gibi 2 cocukla basedemezken bir de yetiskin ekleniyor. Ama hayat boyle maalesef. Bizler icin de en dogrusu bulundugumuz cevreden bir cozum uretmek, cunku uzaktakileri cagirinca planda olmayan bir suru sey cikabiliyor.
Evet dediginiz gibi oldu. Peki ne yapabilirim ki? Kv zaten bunalmis. Cagirmaya yuzum yok. Cagirsam gelir elbet ama kendimk kotu hissediyorum. Insanin annesine nazi geçtiği gibi kvye gecemez ki. Sadece biraz dikkatli olsun istedim. Annemin yasi cok degil, genc sayilir. Dinamiktir yani. Boylr vurdumduymaz davranmasi sinirlendirdi beni

küçük şehirde misiniz?
saatli bakıcı diye bişey duydunuz mu?
hadi saatli olmasın kadına ilk baştan diyeceksiniz çalışmaya başlayınca kv nizin ilgileneceğini
o size siz ona uygun zamanınızı söylerisinz olur biter

mesela o çocuğunu okula gönderir o zaman uygun olur sizde randevunuzu ona göre alırsınız
Yuzolcumu buyuk ama bu tarz seyler icin kucuk bir ilce. Tarsustayim. Tam zamanli bakici bile bulamiyor arkadaslarim

Kv. anne ikisi de farketmiyor tek bir düşünce var eee biz zamanında tek başımıza bakmışız kimse yardım etmemiş o da bakabilir, bu yaştan sonra çocuk mu bakıcaz gelelim sevelim gidelim. Aynı değil işte devir de aynı değil gücümüz de aynı değil. Niye yani ihtiyacın olduğunda direkt kaçış. Kendilerini kullanılıyor sanıyorlar galiba. Ama yanlış yani ne olur ki yardımcı olunsa..

Yuzolcumu buyuk ama bu tarz seyler icin kucuk bir ilce. Tarsustayim. Tam zamanli bakici bile bulamiyor arkadaslarim
internette bakabilirsiniz özellikle ilan sitelerine ilan bile bırakabilirsiniz
s....den.com gibi mesela
iyice tanır edersiniz
konu komşuya sorabilirsiniz bakkalınıza da sorabilirsiniz
çılgınlık ama son bakıcımı öyle bulmuştum ben :) çaresizlikten

Bakin annemi keyfi cagirmadim. Konumda da soyledim. Bir turlu iyilesmeyen hemoroidim var. Esim izin alamiyor. Doktora gidebilmem icin cocuklarin yaninda biri durmasi lazim. Olayin ehemmiyetini anlamaniz icin soyliyim. Dogum oncesi kan seviyem 9a dusmustu. Hala devam ediyor ve oturamayacak hale geldim. Kv oz annem gibi olabilir mi? Zaten aylardir kendi halinde. Ben onu zirt pirt cagirmiyorum ki
Emin olun bile isteye hasta olmaz kimse. Hele ki buyuklerimiz bizden daha saglamdir. Hastalik bu, keyfi sekilde kendini hasta eden zaten cikip hic gelmezdi hastayim kizim yatiyorum ben derdi size. Yardimci olmaya calismis size ama elde olmayan durumlar cikmis iste bunu anlamaniz lazim. Hemoroid icin evde bitkisel cozumler bulun bence,esiniz gelene kadar idare edersiniz. Cok gecmis olsun

Kv. anne ikisi de farketmiyor tek bir düşünce var eee biz zamanında tek başımıza bakmışız kimse yardım etmemiş o da bakabilir, bu yaştan sonra çocuk mu bakıcaz gelelim sevelim gidelim. Aynı değil işte devir de aynı değil gücümüz de aynı değil. Niye yani ihtiyacın olduğunda direkt kaçış. Kendilerini kullanılıyor sanıyorlar galiba. Ama yanlış yani ne olur ki yardımcı olunsa..
Hasta olmasa yardim edecekti iste. Buna sinir oluyorum. Benim canin yaniyor zaten.
Gecenlerde sudan virus kaptik sanirim. Benim midem hassas oldugu icin daha cok etkilendim. Sabaha kadar kustum, mide bulantisi, ishal, acile zor yetistim. O gun kv bizdeydi. Gezmeye gidecekti. Mecburen yanimda kaldi. Yemek yiyemedigim icin sutum bile olmadi dogru duzgun. Ben kafami havada tutamiyorum kadin ogluma yemek yedirmemi soyluyor. Oglum zor yiyen bir cocuk. Ugrasmak istemedigi icin bana pasliyor surekli. Emzirdigim icin ilac da alamiyorum. Kendimi resmen yataktan kaziyip kalkip yarim saat yemek yedirmeye ugrasiyorum. Simdi boyle davranislarla karsilasinca cagirmak icimden gelmiyor. Kadin guya geliyor ama kanepeyle akraba oldu resmen. Sorsan oturmayi hic sevmez. Gelmese daha iyi yani. Annem olsa istedigimi soylerim ama kvye söylenmiyor

Emin olun bile isteye hasta olmaz kimse. Hele ki buyuklerimiz bizden daha saglamdir. Hastalik bu, keyfi sekilde kendini hasta eden zaten cikip hic gelmezdi hastayim kizim yatiyorum ben derdi size. Yardimci olmaya calismis size ama elde olmayan durumlar cikmis iste bunu anlamaniz lazim. Hemoroid icin evde bitkisel cozumler bulun bence,esiniz gelene kadar idare edersiniz. Cok gecmis olsun
Tesekkurler. Sinirden oyle diyorum elbette hasta olmak istemezdi. Beni dinlemedigi icin kizdim

Benim de bir kızım var bazen kafayı yiycek gibi oluyorum . Annnemse felçli. Cocugumu kucagina alamiyor . Bu yaziyi aglayarak yaziyorum . Sadece ama sadece kucagina alsaydi da ben yine bunalsaydim kafayi yeseydim ona da raziydim . Anneniz sagsa saglikliysa hasta olmus cocuga bakamamis bunlarin onemi yok sadece kiymetini bilim ve sukredin . Diyeceklerim bu kadar...

Merhabalar. Su an cidden cok sinirliyim, mantikli dusunemiyorum. Benim3 aylik ve 2 yasinda iki oglum var. Su an dogum iznindeyim. Esim jandarma oldugu icin cok yogun calisiyor ve yasadigim yerde hicbir akrabam ya da yakin arkadasim yok. Bana yardim edebilecek tek kisi esimin annesi. Sagolsun arada gelip iki uc gun kaliyor. Kendi ailem ise otobusle 17 saatlik mesafede. Ucakla ise aktarma yaptigi icin hemen hemen ayni saate denk geliyor. Bu detaylari konuyu anlamaniz icin veriyorum.
Ben iki cocugumla butun gun evde tek basima ilgileniyorum. Bazi gunler ise esim 24 saat nobette oluyor, o zamanlar artik pestilim cikmis oluyor. Zaten hamilelikten beridir hemoroid problemim bir turlu iyilesmedi. Bu surecte hasta olma luksum olmadigi icin kendime ekstra iyi bakiyorum ve etrafimdaki insanlardan da ayni hassasiyeti bekliyorum. Ama yok! Annem dogumuma gelmisti, cok yardimci oldu, bebegim 15 gunlukken evine dondu. Giderken de cok bunalirsan cagir gelirim dedi. Ben de gecen hafta hastaneye gidebilmek icin cagirdim. Sagolsun pazartesi gunu geldi ama kendini hasta edip gelmis. Insan bilr bile hasta olur mu demeyin. Zaten kizdigim nokta bu. Gelmeden once hamama gitmis, dogru duzgun kurulanmadan ustunde havluyla telefonla ugrasmis. Yolda gelirken de yanina hirka almamis, otobuste de usumus. Bir geldi ki grip olmaya baslamisti bile. Ben cocuklarla ugrasiyorum, anne nane limon kaynat, yok ben hasta olmam gecer. Anne ilac al, yok ben hasta olmam gecer, anne doktora gidelim, yok gerek yok, limon portakal sikayim gecer.... bu sabah bir kalkti, daha beter olmus. Esimi ariyorum aile hekimine gidelim diye, yok yok yok ne gerek var soyleme. Ee napalim, ben babana soyliyim bilet alsin cocuklara bulasmadan gideyim. Simdi mi geldi cocuklar aklina? Zaten onlar da hapsirip duruyor. Demin artik kizarak gonderdim doktora. Kac yasinda kadin, sehirde buyumus, okuma yazmasi var bana hangi bolume gidecegim, hangi eczaneden alacagim diye soruyor. Iyice delleniyorum. Daha cok strese girdim durdum gunlerdir. Ne diyim, ne yapayim ben simdi siz soyleyin. Hemen gecmezse gonderecegim sanirim. Yine kendi basimin caresine bakacagim. Kimse cocuguna bakmak zorunda degilciler gelmesin yine lutfen. Bunun onunla alakasi yok
Çok çok haklısınız.Bunu kayınvalide yapsa burda topa tutulurdu.

Madem ki normalde çalışıyorsunuz. Demek ki çalışan kadın arkadaşlarınızdan sorabilirsiniz.

Onlar da az cok bilirler. Tanıdık birileri var mi. Onlar ne yapmışlar. Sorun öğrenin.

Ya da mesela yaşadığınız yerde genç ve ihtiyaç sahibi bir kiz bulun. Üniversite ögrencisi de olur bu. Haftanın 2 günü gelecek şekilde konuşun.
Işte aksi bir durum olmadıkça pazartesi ve perşembe günleri sabah 10 dan akşam 4e kadar çocuklarla oyun oynamak icin kararlastiracaksiniz. E insansınız arada uygunolmazsınız. Dersiniz ekstra sali günü de gelir.

Ya da onun sınavı olur pazartesi günü gelmez.

Geldiği gün başına da para verirsiniz.

Her iki tarafın da işi görülür.

Sizi kırmak istemem ama ... 50 60 yaşındaki annelerden çok fazla beklenti içine giriyoruz bazen..

Unutmayın ki siz istediğiniz için saatlerce yol çekmiş gelmiş. Benim annem gezmek için bile gelmez. Nerde kalmış ki yardıma ihtiyacım var diye gelsin.

Gelmez.

Alt sokakta oturuyor. Dün boynum tutuldu. Biraz rahatsızlandım. Aradı konuşurken eşimin evde olmadığını söyledim .

Dediki gel buraya oturalım. Dedim anne tutuk haldeyim gelmeyeyim sen gel.

Gelmedi. Illaki sen gel dedi. Ben de kiramam asla. Gittim. Evet tutulmuşum ama alt sokak. Ölmem herhalde 2 Adım atınca. Bunun icin kendimi öfke ile doldurmam.

Bir diğer mesele. Tam olarak düzenini bilmediğin cocuklara bakmak. Ne kadar zordur biliyor musunuz. Hiç emanet çocuk baktınız mı?
Ben baktım.

Baktım sonra da soru cevapladım:

Bunu neden giydirdin. Bunu neden giydirmedin

Neden yemedi.

Neden uyudu . Neden uyumadı. Gibi.

Ha siz hesap sormak amacıyla sormazsınız. Ama cevap veren daima kötü hisseder

Benim tavsiyem eğer maddi imkanınız varsa bir oyuncu abla bulmak. Siz evdeyken gelir. Siz uyursunuz. Ya da işinizi yaparsınız.

Ilk zamanlar siz de evde olursunuz. Hem çocuklar alışır ablaya hem de siz gözlemlersiniz. Zamanla dışarı çıkmanız gerektiğinde de bırakırsınız.

Burda öyle biri yok. Kimseyi tanımıyorum gibi cümleler bahaneden başkanedir?

Arayacak soracak soruşuracaksiniz.

Burda sorun çözmeye çalışıyoruz. Siz sorun çözmeye odaklanın. çözüm önerilerini kestirip atmakla sorun çözülmez. Şikâyet etmekle kalirsibiz.

Ben olsam öyle yaparım.

Annemden sadece sağlığını ve iyiliğini isterim.

Allah vicdanazabından korusun. Annemi böylebir durumda küt diye kaybetsem... bu hislerim aklima gelir. Cok cok üzülürüm.

Emin olun siz de üzülürsünüz.

Allah sıralı ölüm versin. Allah ölümü unutturmasın. Annelerimizi kırmayı bizlere nasip etmesin.

2 çocuk arası çok az bunun böyle olacağı zaten belli .Kimseye söylenmeye hakkınız yok .
Çocuklara bakmak için 17 saatlik yoldan çağırılmak çok garip geldi .İyi insan o yolda hasta olur.
Hemoroid içinde diyet yapıp yediklerinize dikkat edeceksiniz .
Kendi başınızın çaresine bakmayı öğreneceksiniz .Dirayetli olun .

Hayatım bir tek senin annen öyle değil inan bana , annem benim doğumuma geldi , ben doğurmadan 2 gün önce hastaneye yattı , 40 gün yanımda (!) kaldı , 20 gün hastanede yattı . Neden ? Anne iyi görünmüyorsun bak şekerin yüksek gidelim dememe rağmen ‘yok yok iyiyim yok bişeyim’ ler yüzünden . Şeker çıktı 600’e, kalp hastası olduğu için vücut su topladı , nefessiz kaldı . Ölmeye ramak kala ambulans ile hastaneye .. ne o bana doğuma geldi yardıma ? Allah bin kere razı olsun yine de geldi , ama işte demem o ki maalesef belli bir yaştan sonra böyle oluyorlar demek ki.
Bugün olsa , yine yok iyiyim gitmem hastaneye der . Akıllarınca (!) yük olmamak için yapıyorlar ..
sen biraz gergin olduğun için de tepki veriyorsun ❤️

Hasta olmasa yardim edecekti iste. Buna sinir oluyorum. Benim canin yaniyor zaten.
Gecenlerde sudan virus kaptik sanirim. Benim midem hassas oldugu icin daha cok etkilendim. Sabaha kadar kustum, mide bulantisi, ishal, acile zor yetistim. O gun kv bizdeydi. Gezmeye gidecekti. Mecburen yanimda kaldi. Yemek yiyemedigim icin sutum bile olmadi dogru duzgun. Ben kafami havada tutamiyorum kadin ogluma yemek yedirmemi soyluyor. Oglum zor yiyen bir cocuk. Ugrasmak istemedigi icin bana pasliyor surekli. Emzirdigim icin ilac da alamiyorum. Kendimi resmen yataktan kaziyip kalkip yarim saat yemek yedirmeye ugrasiyorum. Simdi boyle davranislarla karsilasinca cagirmak icimden gelmiyor. Kadin guya geliyor ama kanepeyle akraba oldu resmen. Sorsan oturmayi hic sevmez. Gelmese daha iyi yani. Annem olsa istedigimi soylerim ama kvye söylenmiyor
Benim kv.de de lohusa halimde geceleri gözümden uyku aktığını gördüğü hâlde kanepeye yatardı çocuğu birazda kendisi almak yerine (gündüz hiç vermek istemezdi uyuturdu uyku düzenini bozmuştu gece uyumuyordu bebek) kendi de horlayarak uyuyordu arada bir de gözünü açıp yoook uyumuyorum ha ben bir yanım uyanık sizde aklım diyordu. Bi gün dayanamadım uyumuyorsunuz da nasıl horluyorsunuz ya demiştim. Demezdim de çatlamaya almıştı beni dayanamadım 😅 en iyisi kimseden birşey beklememek.

bızım buralarda bırkac saatlık ısınızde cocukları bırakabılmenız ıcın kres gıbı yerler var cocuklar yaslarına gore oyun oynuyor resım yapıyor dans edıyor yemek saatı var 3 aylık bebegı bıle bırakabılıyorlar hafta ıcı hafta sonu yanı aksam 7 ye kadar bırakabılıyorsunuz

belkı sızın oralarda vardır oyle yerler

Back