Kizmakta haksiz miyim Allah askina?

Vala yüzde bin haksızsınız .
Neyse polemik yapıp ban almama değecek bir konu değil bu ama herkes kaldırabileceğim yükün altına girmeli kimse sizin köleniz degil

Benim annem:)
Bir şey olsa hep hasta, boğazı ağrır beli tutulur vs.
Ama sebepleri hep gezmedir, dediğiniz gibi hamama gidip ardından kuaföre saç boyatmaya gider, o gece de şehirlerarası yolculuk yapar mesela.
E be kadın, şunu bir gün önce halletsen ne olur?
Ya da haftalar öncesi belirlemişimdir bir işim, misafirim ya da gideceğim yer olur, annem bilir.
Ama şok, hasta oluverir, bulaşmasın bize diye 1 ay görüşmez.
Ama bilmediği şey, biz zaten ailece hastayızdır

Off ne diyeyim, iki bebeyle yaşamı bilirim, annelerin söz dinlememesini bilirim, destek bir kenara köstek olunan durumları hepsinden iyi bilirim.
Allah yardımcınız olsun, büyüğü kreşe vermeyi düşünmez misiniz?

Kadın kaç saat yol tepip gelmiş. Hasta diye tavrınız hiç hoş değil.o sizin anneniz olabilir ama sizde yetişkin ve bağımsız olması gereken bi bireysiniz artık. Size karşı o kadar yol tepip gelme zahmetine girmek zorunda olmamasına rağmen gelmş kadına yok hasta oldu kendine dikkat etmiyor diye bir nevi çıkışıyorsunuz. Buaraya konu açacak kadar dert etmişsiniz. Kendi hayat şartlarınızı düşünerek 1 ve 2 çocuk sahibi olsaydınız keşke. Şuan kendinize zaman ayıramıyor olmanız vs bunlar sizin tercihiniz sonuç olarak. Sadece buraya yazdiklariniz ile tam olarak bir şey denemeliyim belki ama annenize karşı biraz fazla mı anlayissizsiniz?

Vala yüzde bin haksızsınız .
Neyse polemik yapıp ban almama değecek bir konu değil bu ama herkes kaldırabileceğim yükün altına girmeli kimse sizin köleniz degil
Hanimefendi bakin her konuma ayni nefretle geliyorsunuz, cidden anlam veremiyorum. Isterseniz polemige girebilirsiniz, bir dahakine daha ilginizi cekecek birsey bulurum kusura bakmayin.

Insan dedigin sosyal bir varlik degil mi? Birbirimize muhtaciz. Ne kadar kendi basimizin caresine bakmamiz gerekse de bir noktada yakinlarimiza ihtiyacimiz var. Benim de her normal insan gibi hastalaninca aklima annem geldi ve cagirdim. Gelsin de ben tatile gideyim diye degil yani. Ya da uc ay kalsin ben uyku uyuyayim diye degil. Tum uyarilarimi dinlemeyip sonunda hasta oldugu icin kizdim. Bunun neresinde haksizlik payi buldunuz? Aile olmak bunu gerektirir. Allah korusun onun yarin bana ihtiyaci olsa ben de ona kosarim. Bunun neresini bu kadar garipsediniz? Ben de sizi hic ama hic anlamiyorum.

Basimin caresine bakiyorum zaten siz dert etmeyin. Sessizce cekilebilirsiniz.

Anneme yuklendigimi nerden cikardiniz? Hasta olmasin diye ugrastim kac gundur
gerildiğiniz her cümlede hissediliyor... herkese ve her şeye kızıyor gibisiniz evet anne olmuşsunuz evet çocuklarınız var ama çocuklar öyle de böyle de büyüyor. sadece anneye fazla anlam yüklememeli diye düşünüyorum. kadın şu zamanda elbette hasta olacaktır. ha keşke hastayım kızım gelemem iyi hissetmiyorum deseydi bi nebze daha iyi olurmuş sizin için. 17 saat yolu kimse kimse için çekmez ama yine anne yüreği. 1 saatte ben uyuşuyorum şu yaşımda :)
çocuklar büyür hastalıklar gider ama kalp kırmamak en güzeli.
işyerimde bir abla var kaynanası hep doğur doğur dedi. abla da ben doğururum sen bakarsın dedi anlaştılar öyle doğurdu. kadının sesi bile çıkmadı ondan sonra hep çocuğa baktı. acaba anneniz çocuk için size baskı yaptı da şimdi o yüzden mi bu kadar gerildiniz?

Nane limon yap ya da doktora goturelim demek anlayissizlik mi? Siz anneniz sizi dinlemeyip hasta olsa kizmaz misiniz? Cikismak derken? Alip karsima cocuk gibi azarladigimi falan mi dusundunuz?

Yerimde olsaniz siz de gerilirdiniz. Giderken bunalirsan cagir dedi. Cok bunaldigim zamanlar oldu ama kiyip da cahirmadim. Artik yerime oturamaz hale gelince mecbur cagirdim. Beni dinlemeyip hasta oldugu icin de kizdim ama kendisine kalp kiracak birsey soylemedim. Ihmalkarligi yuzunden belki hepimiz hastalanacağız

Evet haklisiniz kadin 17 saatlik yolu hasta olmak bunu cocuklariniza bulastirmak ve sizi sinir etmek icin geldi, simdi de gorevi bitti dönuyor. (!)

Nane limon yap ya da doktora goturelim demek anlayissizlik mi? Siz anneniz sizi dinlemeyip hasta olsa kizmaz misiniz? Cikismak derken? Alip karsima cocuk gibi azarladigimi falan mi dusundunuz?
benımde annem mıdesınden rahatsız abur cubur yedımı cıkarır hemen hastalanır
okadar dedım anne sunu yeme cıkolata bıskuvı falan , hem kılo alıyorum dıyorsun hem poset poset alıp getırıyorsun bırde hayatda asla cıkolata falan abur cubur yemıyorum ben bana da ısrar edıyor ye dıye cocuguma alıyor ya benım kızım omrunde kac cıkolata yemıskı evde cıkolatamızı bız kakaodan muzdan falan yaparız bılıyor saglıklı beslenmede hassasım bılıyor dayanamayıp kızınca ben

oturdu agladı benı cocuk gıbı azarlıyorsun dıye
haydaaa... dedım daha da sana bırsey demıyorum sinir oldum resmen

ben sızın ne demek ıstedıgınızı anladım kızdım dedınız ya onu herkes hepımız tersledım olarak anladık kendıne cocuk gıbı dıkkat etmemesıne uzuldum ve hayıflandım desenız kımse sıze boyle tepkı vermezdı sanırım

keske kazen suraya bas konu ozellıgı yapsa seslı sekılde olsa yorumlar tamamen su kaygan parlak zemınden kaynaklandı yanlıs anlasılma bence :)

Çocukların arası çok az, eşinizin iş sebebiyle yoğun hastalığınız sebebiyle, annenizinden medet ummaniz gayet insani geldi bana.

Ama annenizin geldiği yol başlı başına uzun ve yorucu annem 60 yaşında o kadar yolu gelse iki gün kendine gelemez. Dikkat etseymiş , doktora gitseymiş güzel olurmuş ama netice itibariyle yapılacak birşey yok şu durumda. Anneniz de hasta olmak yerine o kadar yol gelip size yardımcı olmayı isterdi eminim.

Benim çocukların arası da az ben ilk zamanlarda evde yardımcı çalıştırarak rahatladım. Annemle aynı semtte yakınız ama onun başka sorumlulukları var ve ne kadar olsa da benim ihtiyaçlarımı karşılamaya annemin gücü yetmeyecekti yetse bile böyle bir sorumluluğu da yok.

Allah yardımcınız olsun, inşallah çocuklar hasta olmaz. Bu zamanlarınız kolaylıkla geçer bundan sonra inşallah.

Ben olsam o içmem içmem dediği ilaçları, çayları, meyve sularını gerekirse öpe öpe icirirdim.
Hadi annecim bak geldin madem bir işe yara, sen bana lazımsın derdim
Kendini düşünmüyorsan bizi düşün, sana ihtiyacım var, hasta olamazsın derdim..

Elbet içer toparlanirdi o da, kizilacak şey değil bu.
Siz yorgunluktan olayları farklı algiliyorsunuz.
Anlıyorum sizi.
Allah kolaylık versin.

sureklı de yazıyorum ama
hemoroıd ıcın doktora gıdene kadar buyuk bır legen edının yakmayacak kadar sıcak su koyup ıcınde 10 dk oturun
bol ılık su ıcın zeytınyaglı yemeye ozen gosterın portakal ananas gıbı seyler de rahatlatır calıstırır hemoroıdı zorlamaz tuketın guzelce

doktora gıttıgınızde muayene edecektır sızı buyuk ıhtımal bır krem ve adını burda yazmamız yasak oldugu ıcın yazamadıgım bır ılac verecek . onlarla rahatlayacaksınız . ben 8 sene once lazerle hemoroıd amelıyatı olmustum 13 yıllık fıssur ve hemoroıd vardı bende hem catlak hem meme bası yanı herkes kabız olunca olur bende hep ıshal olurum ve ondan olmustu . onun agrsını bılırım ayakta durmakta bıle zorlanırsınız oturamazsınız yan yan oturuyordum amelıyatla kurtuldum yedıgıme de dıkkat ettım tabı bırdaha hıc tekrarlamadı . gerekırse amelıyat cekınmeyın olun et benı aldırmak gıbı bırsey 10 dk suruyor belden uyusturuyorlar hemende ıyılesıyorsunuz kurtulursunuz kokten

Aynı mide rahatsızlığı annemde var.
Mesela misafir gelecektir bana, annem gündüzden gelir(iş yapmaya değil sadece bebeğimin yanında oturmaya) ama ağzını tutamaz, ya hamur yer ya kızartma sonrası nakavt.
Kadın saatlerce kıvranır, ağlayan bebeğim, kıvranan annem, akşam gelecek ordu, rezalet bir ev ve yapılacak bir sürü yemekle baş başa kalırım.

İşte bu durumlara kızılıyor ama, kimse anlamak istememiş.
Önlem almak farklı bir şey, bile bile burnunun dikine gidip kendini hasta etmek farklı bir şey.
Tabi ki hasta olunabilir ama önlem al, anında doktora git, tedaviye başla, dinlen vs.
Körü körüne yatak döşek olmanın, kızının tüm çözüm önerilerini silip atmanın alemi ne?
Ne olmuş sonuç olarak koca kadın onlarca saat boşa geldi ve aynı şekilde hasta gidiyor.
Konu sahibi doktora gidebildi mi, hayır.
Neye yaradı yani bu durum, herkese ızdırap.

anneye geçmiş olsun
size allah sabır sabır versin
minnoşları da öpün yerime.

yaslanınca cocuktan beter olunuyor bız nasıl olcaz kımbılır ben kesın cadı elınde supurgesı olan teyzelerden olurum

cocuga yapma etmeyı daha rahat soyleyebılıyorsun da buyuk olunca bırsey de denemıyor ve gercekten konusma catısmaya donuyor , guya yardımcı olmak adına ıyıyım ıyıyım bırsey yok dıyorlar yuk olmaktan korktuklarından ama daha cok hasta olup yuk oluyorlar yaslandıklarını kabul etmıyorlar ıslerıne gelınce de yaslıyız dıyorlar

alemler ya

Yazınızı okuduktan sonra tekrar ilk mesajı okudum. Acaba dedim ben mi yanlış anladım?
Yoo ben yanlış anlamamışım.
Konu sahibi annesinin hastalığına, annesine üzüldüğü için değil annesinin kendisine faydası olmayacağı ve hastalığı çocuklarına bulaştıracağı için kızmış.
Ben ilk mesajdan bunu anlıyorum.

Evet, bende annem dikkatsiz davranıp hastalanırsa kızardım ama annemi böyle görmek istemediğim için kızardım.
Burada, konu sahibinin anlatımı ya kötü ya da tam kendini ifade edememiş.

Ben kızımın hakkımda böyle bir mesaj attığını görsem çeker giderim.
Tamam konu sahibi yardım istemiş ama kusura bakmasın da hastalığı kimse istemez. O kadar yol gelen birine geldiği yolun uzaklağından dolayı bile saygı duymak lazım.

Konu sahibi arkadaşım, bence eşiniz alabiliyorsa izin alsın ya da kayınvalidenizden rica edin size yardımcı olsun.

Böylesine sinir hem size, hem bebişlerinize hem de aile ilişkilerinize zarar verir.

ya bana da konuyu bır hısımla sinir anıyla acmıs ama sonra sakınleyınce kendını daha ıyı ıfade etmıs gıbı geldı sonrakı yorumları pek okumak adetım degıldır ama gordum baktım okadar yolu geldı ne anladık sımdı hem ıhmalle kendını hasta ettı hem geldıgıne degmedı dıye hem uzulmus hem sınırlenmıs bırını gordum ben

17 saat yaslıyken sırf cocuk bakmak ıcın yol gıtmekde buyuk mesele valla ben gıdebılırmıydım bılmıyorum suan bıle 17 saat yol cekemıyorum . belkıde konu sahıbı ondan okadar kızdı 17 saat yol gelıyorsun geldıgının bır anlamı kalmıyor faydan olmayacaksa gelmeseydın keske bu sekılde herkes kotu durumda oluyor demek ıstemıs gıbı geldı bana... en bastan hasta olucam sanırım gelemeyecegım dese bukadar sınırlenmezdı gıbı anladım ben

ay zor ısler valla.

Ben sürekli kavga ediyorum kendi annemle ama sürekli.
Ya işi vardır, ya hastadır ya da şehir dışındadır zaten:)
5 buçuk senelik evliyim, ilk defa anneme sebepsiz yere çocuğu alıp 1 saat kahvaltıya gittim.
Normalde ayda iki kere ailece gider, yemek yer geliriz o kadar.

Zaten mecbur olmadıkça çocuk falan baktırmam(annem 5 dk mesafemde oturuyor), hastane dahil çocuğumla gidiyorum.
Ama iki ayda bir, kızın için bir şey yapamayacaksan o başka bir duruma giriyor.

Söyleyince sinirli, asabi, çocuklardan kafayı yemiş oluyorum ama bel fıtığından aylarca yatan, ameliyatlık hastasın, ne işin var senin otobüste 15 saat yolculukta, uçakla git anne ya da gitme diyorum, vay efendim onun hayatı yok muymuş zaten benim bebelerden nevri dönmüşmüş

Eğer yaşlanınca anneme benzeyeceksem, toplumdan aforoz etsinler beni şimdiden, topluca sinir hastası ederim milleti çünkü.

Beni anladiginiz icin minnettarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…