• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kizmakta haksiz miyim Allah askina?

Less-is-More

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2018
8.130
30.197
548
36
Merhabalar. Su an cidden cok sinirliyim, mantikli dusunemiyorum. Benim3 aylik ve 2 yasinda iki oglum var. Su an dogum iznindeyim. Esim jandarma oldugu icin cok yogun calisiyor ve yasadigim yerde hicbir akrabam ya da yakin arkadasim yok. Bana yardim edebilecek tek kisi esimin annesi. Sagolsun arada gelip iki uc gun kaliyor. Kendi ailem ise otobusle 17 saatlik mesafede. Ucakla ise aktarma yaptigi icin hemen hemen ayni saate denk geliyor. Bu detaylari konuyu anlamaniz icin veriyorum.
Ben iki cocugumla butun gun evde tek basima ilgileniyorum. Bazi gunler ise esim 24 saat nobette oluyor, o zamanlar artik pestilim cikmis oluyor. Zaten hamilelikten beridir hemoroid problemim bir turlu iyilesmedi. Bu surecte hasta olma luksum olmadigi icin kendime ekstra iyi bakiyorum ve etrafimdaki insanlardan da ayni hassasiyeti bekliyorum. Ama yok! Annem dogumuma gelmisti, cok yardimci oldu, bebegim 15 gunlukken evine dondu. Giderken de cok bunalirsan cagir gelirim dedi. Ben de gecen hafta hastaneye gidebilmek icin cagirdim. Sagolsun pazartesi gunu geldi ama kendini hasta edip gelmis. Insan bilr bile hasta olur mu demeyin. Zaten kizdigim nokta bu. Gelmeden once hamama gitmis, dogru duzgun kurulanmadan ustunde havluyla telefonla ugrasmis. Yolda gelirken de yanina hirka almamis, otobuste de usumus. Bir geldi ki grip olmaya baslamisti bile. Ben cocuklarla ugrasiyorum, anne nane limon kaynat, yok ben hasta olmam gecer. Anne ilac al, yok ben hasta olmam gecer, anne doktora gidelim, yok gerek yok, limon portakal sikayim gecer.... bu sabah bir kalkti, daha beter olmus. Esimi ariyorum aile hekimine gidelim diye, yok yok yok ne gerek var soyleme. Ee napalim, ben babana soyliyim bilet alsin cocuklara bulasmadan gideyim. Simdi mi geldi cocuklar aklina? Zaten onlar da hapsirip duruyor. Demin artik kizarak gonderdim doktora. Kac yasinda kadin, sehirde buyumus, okuma yazmasi var bana hangi bolume gidecegim, hangi eczaneden alacagim diye soruyor. Iyice delleniyorum. Daha cok strese girdim durdum gunlerdir. Ne diyim, ne yapayim ben simdi siz soyleyin. Hemen gecmezse gonderecegim sanirim. Yine kendi basimin caresine bakacagim. Kimse cocuguna bakmak zorunda degilciler gelmesin yine lutfen. Bunun onunla alakasi yok

Annenizi en iyi siz tanırsınız,acaba sıkıldı da hasta oldugumu görsün göndersin mi dedi?
3 aylık bebeğim var annem haftda 2 yıkamaya geliyor.Yıkayıp kacmaya bakıyor🤣
2 torun daha var haftada 2 de onlara gidiyor.Hak veriyorm ben artk yoruluyor.
Ama geleli daha bes gun oldu. Kv buyugume dogdu dogali bakiyor. Bir de kendisi cagir gelirim dedi. Ne dusuneyim ki ben simdi

Öncelikle geçmiş olsun.
Gelme dediniz ama geldim. Bir köşede sessizce dursam:KK22:
Keyfi sebeplerle birakip hala nankorluk yapan insanlar konusunda haklisiniz. Ama o benim annem. Tabi ki zor zamanimda yanimda kalacak. Ayrica ben hastaneye gidebilmek, acimi agrimi azaltabilmek icin annemi cagiriyorum. O zorda kalınca da ben yardim ederim. Bunun çocuğuma bakmiyor konusuyla emin olun alakasi yok

Hastalik bu, korundugunuzu zannedersiniz ama yarin obur gun siz de hasta olabilirsiniz. Su an ona kizmanin faydasi yok ama ben hastaysam cevremdekilere bulastirmamak icin elimden geleni yaparim. Gorusmeyi ertelerim , uzak dururum vs vs...

Doktora gorundukten sonra karar verirsiniz. Gecmis olsun.

Okey demeyelim bir sey de
Cidden ben mantigini anlayamiyorum bu isin,sizi kirmak da istemiyorum ozur dileyerek yazayim,iki cocugunuz var,sizin 24 saat bunalmis modda olmaniz bana gore cok normal. Allah kolaylık versin iki tane bebek bu,anneniz hangi bir gun yardim edebilir ki size? Havalar soguk,ben kendime deli gibi baktigim halde yine bogazim agriyor suratimda maskeyle cocuk egliyorum. Sizde benimkinin iki kati sorumluluk var,annenizi anlayisla karsilayin ve kis kiyamette kendi haline birakin

Anneniz düşüncesizlik etmiş biraz. Belki de cidden uğraşmak istememiştir. Maaşınız iyiyse bundan sonra parayla yardımcı tutmaya çalışın. Etraftan tanıdık birileri vardır 100 - 150 neyse özel durumlarda gelip baksın. O hastalık ağır kaldırdıkça, acı yedikçe geçmiyor. Lifli gıda tüketmek lazım. Bol bol su için. Bir an önce hastaneye gidin.

Sizin icin en akıl kârı haftada 2-3 gun eve paralı yardimci bulmak. Sonucta bu mevzu neresinden bakarsan bak ucu sizin aşırı yorgunlugunuza dayaniyor. Bir yardim destek isteyince de işte böyle hesapta olmayan durumlar olabiliyor. Büyükler bizim gibi detayci dikkatli davranmayabiliyor işte.. sonrası sinir harbi.

Okey demeyelim bir sey de
Cidden ben mantigini anlayamiyorum bu isin,sizi kirmak da istemiyorum ozur dileyerek yazayim,iki cocugunuz var,sizin 24 saat bunalmis modda olmaniz bana gore cok normal. Allah kolaylık versin iki tane bebek bu,anneniz hangi bir gun yardim edebilir ki size? Havalar soguk,ben kendime deli gibi baktigim halde yine bogazim agriyor suratimda maskeyle cocuk egliyorum. Sizde benimkinin iki kati sorumluluk var,annenizi anlayisla karsilayin ve kis kiyamette kendi haline birakin
Bakin annemi keyfi cagirmadim. Konumda da soyledim. Bir turlu iyilesmeyen hemoroidim var. Esim izin alamiyor. Doktora gidebilmem icin cocuklarin yaninda biri durmasi lazim. Olayin ehemmiyetini anlamaniz icin soyliyim. Dogum oncesi kan seviyem 9a dusmustu. Hala devam ediyor ve oturamayacak hale geldim. Kv oz annem gibi olabilir mi? Zaten aylardir kendi halinde. Ben onu zirt pirt cagirmiyorum ki

Evinde sihirli değnek mi dokunacak. İyi bakılsın, sizde de iyileşir 2 güne.

Çocukların kapacağı varsa, havadan da kapıyorlar gribi.

Bizim de iş yerinde hiç bitmiyor hastalıklar. Geçen ben de çok fenaydım, sirkeli sularla gargaralar, çorbalar, acılar, gece terlemeler derken iki güne ayaklandım.

Keyfi sebeplerle birakip hala nankorluk yapan insanlar konusunda haklisiniz. Ama o benim annem. Tabi ki zor zamanimda yanimda kalacak. Ayrica ben hastaneye gidebilmek, acimi agrimi azaltabilmek icin annemi cagiriyorum. O zorda kalınca da ben yardim ederim. Bunun çocuğuma bakmiyor konusuyla emin olun alakasi yok
Sizin durumumuz farklı ama işte anne babalar böyle. Dr a gitmiyor son ana kadar. Bilerek hasta olmadı tabi. Kızı için o kadar yol tepmiş üşütmüş demek. Şansınız yok:(

annenız bıle ısteye hasta olmadı kım hasta olmak ıster ? yanlıs anlamayın kızmayın veya yeterkı kızımın ısı gorulsun hastada olsam cocuklara bulastırmam evde baslarında dururum cocugum hastaneye gıtsın ısını halletsın dıye dusunmus kadın gelmesıyle kızmalara baslamıssınız

yıpranmıssınız zor gelmıs haklısınız ard arda ıkı cocuk gercekten zor benı bır tanesı zorluyor sızı anlıyorum ama cocuklar bıraz buyuyunce etrafınıza karsı bu ofkelerınızden sonra sız pısman olacaksınız keske oyle demeseydım aslında abartmısım dıyeceksınız cunku cocuk buyudukce megerse bunlar zorluk degılmıs buyudukce daha zormus dıyeceksınız...

kımse herzaman yanınızda olamayabılır yurt dısında yasasaydınız dusunun kım gelebılırdı... ben hastanede goruyorum ıkı cocuguylada gelmıs anne sırada beklıyorlar mesela... onlarında cagıracak kımsesı yok muhtemelen, yanı sız saglıgınızı ertelemeyın ınsanlarda hasta bıle olsalar gelmek zorunda hıssedeceklerı sartlı hısler ıcıne gırmesınler ... zamanla plan programı daha ıyı oturtursunuz ıkıncısı daha kucuk oldugundan zorlamıstır sızı... sıkmayın canınızı zamanla hersey yoluna gırecek

annenıze de sıze de gecmıs olsun bu arada

annenız bıle ısteye hasta olmadı kım hasta olmak ıster ? yanlıs anlamayın kızmayın veya yeterkı kızımın ısı gorulsun hastada olsam cocuklara bulastırmam evde baslarında dururum cocugum hastaneye gıtsın ısını halletsın dıye dusunmus kadın gelmesıyle kızmalara baslamıssınız

yıpranmıssınız zor gelmıs haklısınız ard arda ıkı cocuk gercekten zor benı bır tanesı zorluyor sızı anlıyorum ama cocuklar bıraz buyuyunce etrafınıza karsı bu ofkelerınızden sonra sız pısman olacaksınız keske oyle demeseydım aslında abartmısım dıyeceksınız cunku cocuk buyudukce megerse bunlar zorluk degılmıs buyudukce daha zormus dıyeceksınız...

kımse herzaman yanınızda olamayabılır yurt dısında yasasaydınız dusunun kım gelebılırdı... ben hastanede goruyorum ıkı cocuguylada gelmıs anne sırada beklıyorlar mesela... onlarında cagıracak kımsesı yok muhtemelen, yanı sız saglıgınızı ertelemeyın ınsanlarda hasta bıle olsalar gelmek zorunda hıssedeceklerı sartlı hısler ıcıne gırmesınler ... zamanla plan programı daha ıyı oturtursunuz ıkıncısı daha kucuk oldugundan zorlamıstır sızı... sıkmayın canınızı zamanla hersey yoluna gırecek

annenıze de sıze de gecmıs olsun bu arada
Tesekkur ederim. Elbette benden daha zor durumda olan coktur. Yanlis anlamayin, ofkem icimde. Anneme kalbini kiracak birsey soylemedim. Kizmak dedigim doktora gitsin diye israr ettim. Yaslilar gibi yapma galan dedim

neyse olan olmuş
annenize geçmiş olsun inşallah olmuyorlardır da eğer hasta oluyorlarsa kuzularınıza da geçmiş olsun

maddi imkanınızdan kısın gerekirse kısabildiğiniz kadar bir kadınla anlaşın
haftada 2 3 gelsin hasta olunca gelsin

neyse olan olmuş
annenize geçmiş olsun inşallah olmuyorlardır da eğer hasta oluyorlarsa kuzularınıza da geçmiş olsun

maddi imkanınızdan kısın gerekirse kısabildiğiniz kadar bir kadınla anlaşın
haftada 2 3 gelsin hasta olunca gelsin
Bunu cok oneren oluyor ama burda oyle guvenebilecegim, çocuklarımı birakip isimi halledebilecegim birini nasil bulabilirim? Beni ev isi yormuyor. Belli bir duzende cocuklarim oglen uykusundayken yapiyorum. Benim çocuklarla ilgilenecek birine ihtiyacim var. Oyle haftanin 2-3 gunu birkac saat gelecek birini bulmak mumkun mu? Kim benim tercihime gore her an uygun olur ki? Simdi rahatsizim diyelin, birini cagirdim, iyilesince ve ise baslayinca kv gelecek. O zaman kadina hadi gule gule mi diyecegim? Bence bu hic mantikli bir fikir degil

Back