• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kizlik zari ve Hymenoplasti

10 yasındayken cocuk olduğum için ne olduğunu anlamadım dediğigi toplu iğneyi geçmeyecek kadardı tuvalete gittiğimde iç çamasırıma surulmus kan vardı.anneme sölemeye korktum çünkü cocuk hem komsumuzun oğluydu hemde ailem özellikle annem bu konuda cok kesin konusyodu hep eğer ben aileme ozman söleseydim o cocukla mecbur bi evlilik yapabilirdim yada aileler kanlı bıcaklı olurdu...ergenlik cağıma girdiğim zmanlar ve kızlığın ne olduğunu anladığım zamanlar bu olay hep aklıma geldi kimseye bisey diyemedim ve hep erkeklerden kokrtum 3senelik bi beraberliğim var erkek arkdsımı öperken bile kendimi cekiyorum hemen ergenlik cağımdan beri aklıma geldikce gece uykularım kacıyor...erkek arkdsıma anlatma istedim ama yapamdım yoksa bu kızlıga önem veren biri değil kaza yada bi olay yuzune basına gelse asla yargılamam ama baskalarıyla birlikte olup bana yalan söler ve kız değilse ozman benim icin hictir diyor ama söle bi durumda var onun arkds cevresindeki kızların hic biri bakire değil ve bana hep evlendğimiz ilk gece yapmak isterim o gecenin büyüsü bozulmasın diyor ve söleyemiyorum bilmiyorum neden söleyemediğimi ama ilerde evliliğimde bir tartısma olduğunda yüzüme vurmasından kokrkuyorum...suzmana kadar hic cinsel anlamada birlikteliğim olmadı 10 yasıdma gecirdiğm olay aklımdan hic cıkmıyor heleki ergenlik cagına girip herseyi anlamaya basladıım zamandan beri...muayne olmaya gidemiyorum oturduğum yer kücük biyer olduğu icin herkes biribirini tanıyo ya anlarsalar diye aklım gidiyo...o cocuga gelince bizim mahalleden tasınalı 4 sene oluyo ama abimin cok iyi arkdsı suanda 26 27 yaslarında ve ıkı haftada bir bizde kalmaya geliyo ve o gece nasıl uyudugumu tahmin edin o an kendime kızıp kendimi öldürmek geliyo naptım ben bunalrı hakettim diyorum ve bunalrı düsünmekten sevdiğim adamı bile kac defa terk etmeyi düsündüm bazen yaptımda ama olmadı cok seviyorum cünkü....beni anlayan anlamayan herkese cok tesekkur ederim aama unutmayın hicbirsey öle kolay değil keske eger kızlıgım yırtıldıysa bunu sevdiğim kisiyle paylasmak isterdim en azından bilerek yaptım derdim ama suanki durumum icler acsısı ...........bana yardımcı olan tüm herkese tesekkürler.

selam kurabiyemsin
seni çok iyi anlıyorum şu an 19 yaşındayım
çocukken 7-8 yaşındaki bir olay benimde gözümün önünden gitmezdi yıllarca. Bu korkuyla yaşamak o kadar kötüki anlatamam. Kaç yerden randevu alıp gitmedim korkudan ancak bu hafta salı gunu doktora gittim. Ve derdimi anlatamadım ağlamaktan o kdar kötüydümki elim eyağım titredi. Doktor baktı yaklaşık 35 saniye sürdü hiç bir şey yok dedi gayet sağlam zedelenme dahi yok dedi. O an yaşadığım mutluluğu sana analtamam. Sonra jinekolojik muayene icin beni ultrasona aldı. Orda sol over da kist var dedi. Ancak o an o sevinçten o bile gözüme görünmedi. ınşallah sende aynı sonuçla dönersin ama korkma sakın gitmeye. Ben yıllarca hayatı zindan ettim kendime. Erkek arkadaşım bana taa kaç ay önce demişti benim kuzenimde bi hastalık çıkmış çok sinsi ilerliyormuş sende bi muayene ol istersne jinekologa die sırf bu kızlık zarı denen o olay sağlam değilse diye gitmedim. Ayrıca burdan ahkam kesen arkadaşlar birer bayan olarak elinizi vicdanınıza koyun düşünün. Tabiki herkes eşi için ilk olmak ister. Peki ya siz hayatınızda hiçmi hata yapmıyorsunuz yada bazı durumlar varki hata bile değil bu çocuklukta yaşananlar gibi. Siz bile böyle o haltı yemeden önce düşüncektiniz derseniz bu toplumda nasıl bir ilerleme beklersiniz. Bari siz hemcinslerimiz olarak destek olun. Bu yaşanan korku herşeye bedel insanı mahvediyor, bir noktada paranoyak oluyorsunuz. Ancak bunu yaşamadan kimse anlamaz. Ya yaşamışssada birşeyler sevdiği insanla bunun bedeli ömür boyu acımıdır. bunun ameliyatının etik olmayan bir yanı yoktur bence. siz toplumsal boyutunu düşünürken o insanın iç dünyasını hesaba katıyormusunuz?bir çoğunuz annesiniz peki sizin kızınızın başına böyle birşey gelse naparsınız? aman o haldtı yerken düsünseydinmi dersiniz? bidüşünün size bile söyleyemiyor hayatını mahvediyor. Kim hakederki bunları?

Son düzenleme:
selam kurabiyemsin
seni çok iyi anlıyorum şu an 19 yaşındayım
çocukken 7-8 yaşındaki bir olay benimde gözümün önünden gitmezdi yıllarca. Bu korkuyla yaşamak o kadar kötüki anlatamam. Kaç yerden randevu alıp gitmedim korkudan ancak bu hafta salı gunu doktora gittim. Ve derdimi anlatamadım ağlamaktan o kdar kötüydümki elim eyağım titredi. Doktor baktı yaklaşık 35 saniye sürdü hiç bir şey yok dedi gayet sağlam zedelenme dahi yok dedi. O an yaşadığım mutluluğu sana analtamam. Sonra jinekolojik muayene icin beni ultrasona aldı. Orda sol over da kist var dedi. Ancak o an o sevinçten o bile gözüme görünmedi. İnşallah sende aynı sonuçla dönersin ama korkma sakın gitmeye. Ben yıllarca hayatı zindan ettim kendime. Erkek arkadaşım bana taa kaç ay önce demişti benim kuzenimde bi hastalık çıkmış çok sinsi ilerliyormuş sende bi muayene ol istersne jinekologa die sırf bu kızlık zarı denen o olay sağlam değilse diye gitmedim. Ayrıca burdan ahkam kesen arkadaşlar birer bayan olarak elinizi vicdanınıza koyun düşünün. Tabiki herkes eşi için ilk olmak ister. Peki ya siz hayatınızda hiçmi hata yapmıyorsunuz yada bazı durumlar varki hata bile değil bu çocuklukta yaşananlar gibi. Siz bile böyle o haltı yemeden önce düşüncektiniz derseniz bu toplumda nasıl bir ilerleme beklersiniz. Bari siz hemcinslerimiz olarak destek olun. Bu yaşanan korku herşeye bedel insanı mahvediyor, bir noktada paranoyak oluyorsunuz. Ancak bunu yaşamadan kimse anlamaz. Ya yaşamışssada birşeyler sevdiği insanla bunun bedeli ömür boyu acımıdır. bunun ameliyatının etik olmayan bir yanı yoktur bence. siz toplumsal boyutunu düşünürken o insanın iç dünyasını hesaba katıyormusunuz?bir çoğunuz annesiniz peki sizin kızınızın başına böyle birşey gelse naparsınız? aman o haldtı yerken düsünseydinmi dersiniz? bidüşünün size bile söyleyemiyor hayatını mahvediyor. Kim hakederki bunları?

canım senin 7 veya 8 yaşında böyle bir olay yaşamışsın yani çocuksun o zaman sana bunu yapan sapık içimden öyle şeyler demek geliyorki.ama bazıları 18 yaşına gelmiş artık büyümüşler kendi kararlarını verebilirler.o tür şeyler düşüneceklerine okumayı tercih etseler daha güzel olmaz mı:uhm:daha sonrada seveceğin insanla evlenirsin daha doğru karalar alına bilir o zaman.bu ne acele koca sevdası anlayamıyorum

bende birsey soracaktım ya bilenler yardımcı olabilirmi gecen aynayla bakarken telefonun ısıgıyla bakıyordum 10 cm uzaklıktan telefon orama düştü nereye denk geldi bilmiyorum ama cok korkuyorum o an baktıgımda kanama falan yoktu fakat 1 haftadır kanamam vardı bu olaydan bi gün sora tuvalete gittiğimde akıntımda kan pıhtıcıkları vardı kızlık zarı ile alakalı olabilir mi 1 gün gecti ve cok azdı pıhtıcıklar halinde sizde birsey olmusmudur?

telefon çarptı mı sadece? yanı oraya girmiş olamaz tel afedersın cnm ama ne bilim bu yuzden bozulmaz herhalde...kanama da yoksa bişi olmamamiştir...belki zedelenmiştir ama bi dr a git için rahat etsınn

canım senin 7 veya 8 yaşında böyle bir olay yaşamışsın yani çocuksun o zaman sana bunu yapan sapık içimden öyle şeyler demek geliyorki.ama bazıları 18 yaşına gelmiş artık büyümüşler kendi kararlarını verebilirler.o tür şeyler düşüneceklerine okumayı tercih etseler daha güzel olmaz mı:uhm:daha sonrada seveceğin insanla evlenirsin daha doğru karalar alına bilir o zaman.bu ne acele koca sevdası anlayamıyorum

neden genç diye bir kavram varki genç demek hata demek olgun deilki. Yaşayanların bir çoğu onun son kişi olduğunu düşündüğü ve buna inandırıldığı için yaşıyor. Kimse bunu istemez. Ayrıca seveceğin insanla yaşamak en güzelidir tabiki ben bekaret önemsizde demiyorum ancak bir insanın sosyal hayatını etkileyen bir durum varsa bu ameliyat bence gayet etiktir. Ayrıca gençlik hatasıdır olmuştur. Bir söz vardır kınamaki kınanma. Belki sen yaşamazsın ama kardesin yasar kızın yasar. İlişkiden bahsetmiyorum her zaman bir anlık boşluktan olmaz bu durum tecavüze ugrayan bir cok insan var kendini aklıyabilirmisin? Yada çocukken bu duruma düşen bir çok insan var. Bu korkuyu yerli yada yersiz yaşamayan bilemez arkadaşlar. Benimkisi boş bir korkuydu benim öle birinin müdahalesi olmadı kafamda canlanan bir görüntü vardı sadece kendimle alakalıydı. Belki bende bu korkuyla yıllarca yaşamasam, akıl hastası noktasına gelmeme az kalmasa sizin gibi düşünürdüm. Yanlış anlamayın kimseyi yargılamıyorum.

evet bazı insanlr tecavüze uğruyor o konuda her zaman için mağdurun yanındayım ama bazılarıda bile bile cinselliğini yaşıyor daha sonra aayy ben ne yapacağım diyerek kendilerini yoruyorlar allah herkese akıl vermiş yapma o zaman aklını kullan

evet bazı insanlr tecavüze uğruyor o konuda her zaman için mağdurun yanındayım ama bazılarıda bile bile cinselliğini yaşıyor daha sonra aayy ben ne yapacağım diyerek kendilerini yoruyorlar allah herkese akıl vermiş yapma o zaman aklını kullan

gayet de iyi yapıyorlar bence. Sırf biriyle cinsellik yaşadığı için o kadını istemeyen erkek kandırılmayı hakediyor bence. kötükedihüso

erkek arkadasım la bu konuyu konuşuyorduk 32 yaşinda kendısı ve bu konuda deneyımlıyım ve kesınlıkle dikildığini anlarım ancak saf olan erkeklerı kandırabılırler bu konuda dedii .. dogrumudur kii?

neler yaşadım neler bu konu yuzunden nefret edıyorum bu zardan okadar agır psıkolojık bunalımlar okadar ıcımı sısıren olaylar ....
soyleyecek cok seyım var ama her zaman oldugu gıbı susacagım hep yapmak zorunda oldugum gıbı

neler yaşadım neler bu konu yuzunden nefret edıyorum bu zardan okadar agır psıkolojık bunalımlar okadar ıcımı sısıren olaylar ....
soyleyecek cok seyım var ama her zaman oldugu gıbı susacagım hep yapmak zorunda oldugum gıbı

ewt kötü cok kötüü..... lütfen anlat paylaş bizimle

erkek arkadasım la bu konuyu konuşuyorduk 32 yaşinda kendısı ve bu konuda deneyımlıyım ve kesınlıkle dikildığini anlarım ancak saf olan erkeklerı kandırabılırler bu konuda dedii .. dogrumudur kii?

erkek arkadaşın kandırmış seni
senin böyle birşey yapmandan korkup göz dağı vermek istemiş herhalde
bunun eğitimini almış veya bunu öğrenmiş kişiler dışında kadın doğum uzmanlığı yapmamış bir doktor bile anlayamaz
erkek arkadaşın nasıl anlayabilir,komik

Merhaba,

Arkadaslar biliyorum Bu konu forumda bir kac yerde deginildi.Yorumlarinizi okudumda ama Yine de Bizzat Hem icimi dokmek Hem de dusuncelerinizi ve onerilerinizi ogrenmek istedigim icin yeni bir topic acmak istedim..Bundan bir kac ay once erkek arkadasimdan ayrildim.Guven temeli uzerine kurulmus bir iliski olduguna inaniyordum.Sonuc oyle degilmis..Ayrilmadan bir kac ay once aramizda bir seyler gecti.iliski sonrasi (cok utanarak!) -Bagislayin- soyluyorum..vajinal salgiyla birlikte cok cok az acik pembe bir renk kan geldi yataga dogrulunca..Sonrasi ona sordugumda bir sey olup olmadigini lavaboya gitmemi istedi..Lavaboda ise peceteyle kurulandigimda suruntu seklinde yine cok cok az kan gordum.oncesinde de sik sik adet duzensizlikleri yasayan biriyim ve o ay bir ayi gecmisti adetimden..( ertesi gunu ise adet oldum) erkek arkadasim peceteyi ona gosterdigimde kizligima bir sey olmadigini adetimin gectiginden adet olmama yakin bir donemde oldugumdan oyle oldugunu soyledi.Simdi derin bir sucluluk duygusu icindeyim.26 yasindayim ve simdiye kadar degil bir iliski yasamak, erkek arkadasim bile olmamisti..Buarada aramizda hayli 8 yas gibi bir yas farki vardi.Oldukca tecrubeliydi yani.simdi bir kac aydir baska bir erkek arkadasim var..iliskimiz henuz yeni ileride ne olur bilemeyiz tabi..Simdilik hersey yolunda gidiyor..Eski erkek arkadasimdan ayrildiktan sonra kimse olamaz artik diyordum..Bana O,ilac gibi geldi.ama Ben eskiye ait herseyi unutmak istedigimden aci cekmek istemedigimden ona hayatimda kimsenin olmadigini soyledim..Gerci o sormamisti biri olup olmadigini ben oyle soyleme geregi hissettim belki de emin degilim..ama Bu konu derin bir yara oldu bende..Bir keresinde yakinlasmak istedi bana..Hickirarak agladim.Nedenini sordugunda bir sey soyleyemedim..Aramizda hicbir sey de gecmedi..Bu konuda Dr a gitmek icin bir kac kez randevu aldim ama Cesaret edemedim gitmeye..Ya olmussa bir sey ne yaparim..Hicbir sey gelmez ki elimden diye..ama yalanda soylemek istemiyorum..Kendim gormeye calisiyorum aynada Oda mumkun degil tabi..Nasil anlayabilirim..Celiskiler icindeyim..Ogrensem diktirsem mi diyorum..Bir yandan da icimde yarattigi tamiri gecirmeyecek ki bu..Ne onemi var diyorum.Simdiki erkek arkadasimda haliyle yasamis birileriyle birseyler..Bu konuda da olduka bilgili..Farkli oldugumu soyledigine gore bakire oldugumu dusunuyor ama Ben neyim Bilmiyorum....Sizce ne yapmaliyim?!?!? :((

evli bir bayan olarak şunu söyleyebilirim. kızlık zarı kanaması kişiden kişiye farklılık gösterir. kimide adet kanaması gibi olurken kiminde de çok az pembemsi bişey gelir. bu doğrultuda senin kızlık zarının bozulup bozulmadığını kimse söylemeyemez sana dr hariç içinin rahat olması için dr' a git. eğer bozulmamaışsa sorun yok ama bozulmuşsa eğer hiç öyle diktirmeye felan kalkma bence erkek arkadaşınla konuş. seni gerçekten farklı buıluyosa ve seviyosa bu sırf bekaretten dolayı değildir heralde.

erkek arkadaşın kandırmış seni
senin böyle birşey yapmandan korkup göz dağı vermek istemiş herhalde
bunun eğitimini almış veya bunu öğrenmiş kişiler dışında kadın doğum uzmanlığı yapmamış bir doktor bile anlayamaz
erkek arkadaşın nasıl anlayabilir,komik

ewt cok haklısın cnm.. yani ne bıelyımm oyle diyince korktumm bende anlaşilırmıı fılan ddıyeeeee

turuncu arkadaşımıza katılıyorum gerçekten çok iyi anltmışsın arkadaşım. başından ne geçti bilmiyorum ama çok geçmiş olsun canım. olayın aklından çıkmadığını döylemişsin başka bir mesajında da kafamda kurduğum bir görüntü demişsin acaba sen bunu gerçekte yaşamadında aklında kurdun buda senin uzun zaman şüphe etmene yol açtı doktorda hiç bir sorun olmadığını söylemiş.bunu merak ettim gerçekte yaşanan bir olay varmıydıki?

evli bir bayan olarak şunu söyleyebilirim. kızlık zarı kanaması kişiden kişiye farklılık gösterir. kimide adet kanaması gibi olurken kiminde de çok az pembemsi bişey gelir. bu doğrultuda senin kızlık zarının bozulup bozulmadığını kimse söylemeyemez sana dr hariç içinin rahat olması için dr' a git. eğer bozulmamaışsa sorun yok ama bozulmuşsa eğer hiç öyle diktirmeye felan kalkma bence erkek arkadaşınla konuş. seni gerçekten farklı buıluyosa ve seviyosa bu sırf bekaretten dolayı değildir heralde.

Dr a gittim...Zedelenme oldugunu fakat tam olarak bir birliktelik olmamis dedi..

Erkek arkadasimdan da ayrildim.Ne olursa olsun..Bu yasadiklarimi ileride paylasmayi dusunmuyorum...Aynı travmalari yasamak istemiyorum..Tecrubesizligimin, iyiniyetimin kurbani oldugumu dusunuyorum.Evlenmeden once de kimseye cinsel anlamda bir yakinlasma onermiyorum..Erkekler bir cok seyi kaldirabiliyorlar..ama Kizlar icin oyle degil..:oklava:

ilgincim soylediklerine yurekten katılıyorum.sayet iyi niyet varsa...benimde aynı sorunum var bende bu operasyonu yaptırmayı dusunuyorum.bana yardım eder misin doktor onerisinde bulunursan cok memnun olurum bunu senden rica ediyorum

Kızlık zarının zarar gördüğü veya bozulduğu sadece ve sadece doktor muayenesi ile anlaşılabilir. Söz konusu muayene çabuk ve can yakmayan bir işlemdir. Hekim gazlı bez ile büyük dudakları ayırarak kızlık zarına bakar. Kişi kendi kendine kızlık zarını kontrol edemez. Ayna vasıtası ile “hymen” görülebilir ancak bunu gördükten sonra yorumlayabilmek tıbbi bilgi ve tecrübe gerektirir. Öyle durumlar olabilir ki bir jinekolog dahi tereddütte kalabilir ve kolposkopik incelemeye ihtiyaç hissedebilir. Özellikle doğal çentik bulunan hymen varlığında karar vermek güç olabilir.

Kızlık zarı tamir edilebilir ve bu işleme hymenoplasty ya da hymenorraphy adı verilir. Bunun için ne zaman ya da kaç defa ilişki olduğu önemli değildir. Doğum yapmış kadınlarda bile kızlık zarı tamir edilebilir. Kızlık zarının tamir edildiği sadece jinekolog ya da adli tabip tarafından anlaşılabilir. Aslında bozulmuş olan zarın tamamen tamir edilmesi ve orjinal haline getirilmesi imkansızdır. Son derece ince yapıda olan bu doku genelde dikiş tutmaz. Ortamda bulunan fazla sayıdaki mikroorganizma nedeni ile yara yeri kolayca enfekte olabilir. Buna karşılık vajina duvarından alınan parçalar ile yeni bir hymen yapılabilir. Bu durumun hukuksal ve ahlaki boyutu tartışmalı olmakla beraber bizim toplumumuz gibi bekaret nedeni ile cinayetlerin bile yaygın olarak görüldüğü toplumlarda zaman zaman hayat kurtarıcı olabilmektedir.Kızlık zarı tamiri ile ilgili olarak tüm dünyada tartışmalar sürmektedir. Ancak bu yapay bekaretin ne kadar gerekli olduğu konusunda fikir birliği yoktur. Hymen onarımı talep eden kadınlar buna yaşadıkları toplumsal çevreye bağlı olarak sosyal statülerini, mutluluklarını hatta yaşamlarını devam ettirebilmek için gerek duyduklarını belirtmektedirler. Pekçok jinekolog bu ameliyatı prensip olarak yapmaz. Ancak dünyanın hemen her ülkesinde bu ameliyatı yapan doktor ve klinikler mevcuttur. Bazı ameliyatlar ilişkiden bağımsızken bazı tür dikişler evlenmeden 3 gün önce yapılmalıdır. ışlem genelde 30 dakika kadar süren, genel ya da lokal anestezi altında yapılabilen basit bir cerrahi müdahaledir.

Back