Kızlık zarı dikimi Yaptırıp evlenenler sonucu yazabilir mi

benım sıze saygım sonsuz, empatı yapamam cunku magdur yok ortada bence.. sız daha toplum genelcı bır hayat yasıyor olabılırsınız bu da sızın yetıstırılme tarzınız ve hayat gorusunuz ıle alakalı onada bısı dıyemem ama sız degısmedıkce toplumun genel yargıları da degısmez bunu da kabul edın lutfen...

Bizim toplumumuzda kadın ile hükümlerin bu kadar kati olmasi islamiyetten sonra başlar.atalarımız şaman olduğu için ve doğanın gücüne inandıkları için islami düşünce yapısına geçişleri nasıl yüzyıllar aldiysa bugün ki yazısız kurallar da islamiyet çerçevesinde gelişmiş ve yüzyıllar içinde kemiklesmistir,yanı oyle kolayca sokulup atilamaz.bunlar turk olmanin degil musluman olmanin neticeleridir.sizin bahsettiğiniz bir avuç insanın yapabileceği bir seyken ben meseleye daha sosyolojik acidan yaklaşıp bu topraklarda sizin bahsettiğiniz gibi bir düzenin hala geçerli olamayacagindan bahsediyorum ki bu islamiyet kökenli bir tabu zaten.bu topraklar yüzlerce yıldır bu inanclardan beslenmis ve bahsettiğiniz değişim öyle senin benim değişmemle olmaz.size anlatmak istediğim sizin küçük dunyanizda ve sadece sizin ozelinizi kapsayan dusuncelere burdaki insanların ihtiyacı yok.ben genelle ilgileniyorum ve belki fiili bir yardım sağlayamayacagim ama onlara psikolojik olarak destek olup bildiklerimi paylaşarak yapıcı olmaya çalışıyorum.sizin yaptığınız ne peki,ne faydaniz oldu bu yazdiklarinizla

Ayrıca kendinizle celisip meseleye "kocaman bir yalan" demişsiniz.madem ki bu çok ufak bir detay ve bu kader önemsiz bununla ilgili söylenen bir yalan neden "kocaman" oluyor ve bir evliliği bir aşkı anne olmayı temelden sarsacak bir yalana dönüşüyor.kendinizi böyle ele vermeniz burda klavye kabadayiligi yaptiginizin çok açık bir ispatı aslında

geri kafalılıgın önde gideni dönüp dolaşıp işi dine getirdiniz, o kadar genelci br yaklaşımız varsa ve özünüzde dinine baglı bır insan evladı iseniz asıl kendisiyle çelişen sizsiniz. işin o tarafını ele alırsanız burada bazı seyler yasayan insanlara destek olmanız değil onları kınamanız gerekirdi. evet kocaman bir yalan ama ufak bir ayrıntı.

ben siz ve sizin gibiler gibi değilim, toplum geneline saygı duyarım ama bu onlar gibi yaşayacağım anlamına da gelmez. siz erkek baskısından, dini yaptırımlardan ötürü kadınların evlilik öncesi bazı şeyler yaşadıklarında cinsel anlamda , bunu ört bas edip karşılarında kendilerine eş olacak kişileri kandırmalarını daha doğru buluyor olabilirsiniz buna da empati kurmak diyebilirsiniz ama asıl siz kendinizle çelişiyorsunuz... neyse ben sizinle aynı doğrultuda değilim siz bildiğiniz gibi yaşamaya devam edin, empati kurun, elinizden gelen bir yardım varsa maddi manevi bu durumdaki hem cinslerimize yardım elinizi uzatın....

ben bu konunun hala kadının kendisine bir hareket olduğunu düşünüyorum. kimse kimsenin namusundan yada bacak arasındaki incecik bir zar parçasından sorumlu değildir. herkes kendi kararlarını vermektede özgürdür ve asıl önemli olan kendi vicdanınıza dürüst olmaktır bilmem anlatabildim mi...

Saçma sapan argümanlarla kendini savunmaya çalışan(bkz:yurtdışına çıkmayı marifet sanan) birini bir şeyler anlatmaya çalışıp vaktimi harcadığım için kendime kızıyorum şu an.siz modern ya da geniş görüşlü asla değilsiniz ibre tersine döndüğünde eminim ki kuyruğunuzu bacaklarinizin arasına sikistirip "ima bin çık miderndim niye biyle oldu" diye ağım ağım anlayacağınız aşikar.algılarınız o kadar düşük ki size bu coğrafyanın gerceklerinden, bahsediyorum ama yine bir takım saçma sapan cevaplar yaziyorsunuz.size bir şeyler anlatmak için vakit harcamayacagim daha fazla.hayat bir "karma" dan ibarettir ve bugün laf edip burun kivirdiginiz şeyleri yaşamadan bu dünyadan gocmezsiniz.bahsettigim gerceklikleri umut ediyorum ki yasarsiniz ve böylece neyden bahsettigimi anlarsınız.yazdığınız şeylere cevap vermeyi duşunmuyorum çünkü cidden çok sığ bir düşünce yapınız var.

ya sizin gibi dar beyinli insanlar yüzünden şuan burada çırpınıyoruz madem okadar dürüst ve ahlaklısınız birgün kendinizin çocuğunuzun kardeşnizin başına gelmeyeceğini nerden biliyorsunuz bakalım ozaman ahlak naraları mı atacaksınız yoksa gizli gizli kimseye duyurmadan bi hal çaresine mi bakacaksınız

Durumu bilerek kabullenen bir adam bunu silah olarak kullanacaksa karaktersiz bir insandır.
Bekaret konusu olmasa da eşinin canını yakacak ucuz sözcüklerle doludur böylelerinin dağarcığı.
Utanacak olan kişi dürüstçe gerçeği söyleyen değil, verdiği sözden çark edendir.

Sevgili çok zeki ve dürüst arkadaşlarım biz sizden yardım beklemiyoruz ki bakınız burda bize yardım edecek bizi anlayabilecek çok güzel arkadaşlarımız var yani demem o ki kadinlar klubüne girdiniz başlıklara bakarken kendinizle alakali ya da tartışma konusu açık olan başlıklara girmenizi tercih ediniz. Sizin söylediklerini zi biz senelerdir düşünüyoruz tek akıl ve mantık sizde yok malesef ki üzülerek söylüyorum karşınızdakine düşünemeyen mantıksız insan muamelesi yapmayınız. Çok kibar hali bu kaba halini de söyleyecek olursak herkes kendi kapısının önünü temizlesin önce kendinden başlasın incelemeye yani kendi sorunlarıyla ilgili konulara bakın bi bitin artık bi gidin ya vakit kaybisiniz bizim için sadece

angelinaa aradım seni bakmadın canım beni arayabilir misin müsait olduğunda. bi araştırma yaptım onu paylaşıvcaktım

Sen burda ne yapıyorsun cidden soruyorum ya ne amaçla burdasin bende bu oyuncak var bak sende yok diyen ÇOCUKtan ne farkın var burda gelipte kimseye hakaret edemezsin git içinden düşün senin gibilerden bıktık usandık valla

Boş ver canım erkeği kutsallaştırıyolar işte. Bak benim ne şirazam kaldı ne bişeyim etmedikleri iftirada hakaret de kalmadı özelden tehdit eden bile oldu

Hele biri demiş erkek arkadaşımın ileri gitmesiyle oldu yani kızlığım kocama kalsın diye takılıyomuş ama sevgilisi ileri gitmiş isteği dışı ee sen napıyorsun orada ?

Hikaye çoğu işte kadının et parçası olması bu zihniyetteki kadınlardır evlilik gelince çoğu mağdurdur cinselliği de öcü gibi gösterirler...

Bu topikte Kızlık zarı dikimi Yaptırıp evlenenler sonucu yazabilir mi diye bir soru sorulmuş. Sizce diktirmek doğru mu yanlış mı diye bir soru sorulmamış. Ne diye karışıyorsunuz insanların ne yaptığına? Herkesin de aklı var fikri var ister diktirir ister başka bişey yapar. Burada ay modern değilsiniz, ay kendinizi değerli görmüyorsunuz gibi aşağılayıcı şeyler söylemeyin. Herkes sizin kadar Şanslı(!) olmayabilir. İnsan hayatında değişkenler o kadar farklı ki! O insanın yaşadığı ve hissettiği bir sürü unsuru yaşamadan yargıya varmayın.
Yargılamayın, kucak açın...
Bu toplumda birden düzelecek bir unsur değil, Yani kadına zardan ibaret davranılması, bu kötü düşünce umarım daha iyiye gidecektir..Kadınlar birden pat diye malesef böyle radikal değişikliklere güç yetiremeyebiliyor.
Bu hanımlar belki çok iyi erkek evlatlar yetiştirecekler.Bunun düzelmesine katkı sağlayacaklar...
Haklı olduğunuz taraflar var ama hepsi birebir gerçek hayatta uygulanamayabilir,
ve ya bu hanımlar uygulama cesaretini bulamamış olabilir...
Herkes her konuda yaptığının arkasında duramayabilir...
Sanki siz dört dörtlük her yaptığınızın arkasındasınız.

D
ilinize sağlık

Tecavüze mi uğradın , zorla mı oldu ? Bıçakla boğazına mı sarıldılar ?
Eğer bunlardan birisi varsa gidersin mahkemeye dava açarsın sürüm sürüm sürünürler ve hayatına girecek insana da bunu anlatırsın istemiyorsa da yol alır gider.Durum ne olursa olsun hiç bir şekilde etik değil.
Ben hayatımda yalanda söyledim günahta işledim ama hiç bir insanı gerizekalı yerine koyacak kadar büyük olmadı.
Evet başıma gelmedi ama gelebilirdi.Bende elma kabuğundan kendi imkanlarımla aşk yaşamadım.Benimde ilişkilerim oldu.Ama seviyemi duracağım yeri bildim.Ha bilmeyebilirdim de ama işte o zaman sanki kendimde bir eksiklik varmış gibi davranmaz yoluma bakardım.Benimle evlenecek insanada geçmişimde ne yaşadığımı sorarsa söylerdim.İster benimle olur ister yoluna bakar.Ben beni terk etmesine tahammül ederim ama yalan söyleyipte bir ömür boyunca bunun ızdırabını yaşayamam.

Bende anne olacağım Allah izin verirse ileride tabi.İstermiyim kızımın başına böyle birşey gelsin haşa.Oğlum içinde istemem bir kızın hayatını mahvetsin.Ama o insan eğer çocuğumda olsa dürüst olmalı.Bu hayatta en çok ihtiyaç dürüstlük.

Size bir zar parçası kadar değer veren insanlarla birlikte olmamakla başlayın bu işe.

tamam sen zarını evlendiğin adama veririsin canım şimdi burdan çekilebilirsin

En Azından Dürüstçe..Daha insancıl.
Canım benim sana tavsiyem kaldıramadığın yükün altına girme olur mu ?
Çünkü en büyük günahtır kul hakkına girmek , insanları kandırmak.Burada madur kızları oynamayın çünkü beceremiyorsunuz.

Neyi yapıp neyi yapmayacağımızı sana mı sorucaz şekerim kendinle çelişme ve daha fazla muhatap olma bizimle. Bu konudan rahatsız oluyosan yazmazsın hepsi bu kafana silah dayamıyolar yorum yap diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…