Bende ondan bahsettim... Bu zihniyetteki bir erkegi Kendine hayat arkadaşı yapmamalı. .. Bunun yüzünden kaç kadın zarar görüyor... kandirmasin dediği adam daha öncesinde kaç kişiyle ilişki yaşadığını neler yaptığını anlatmış mi acaba konu sahibine bunu da sorun once... Kadına kandırma diyorsunuzda adam ne kadar dürüst acaba.. O zihniyeteki bir erkek kandirilmayi hakediyor... Çünkü insanlara başka yol birakmiyorlar... O adamın neyine ayrıca öncesinde olmuş birsey onu ilgilendirmez.. ihanet etmemiş birsey yapmamış.. Herkesin hayatına öncesinde birileri girebilir bunu anlatmak zorunda değil. ..
iyide o zihniyet diyorsunuz ve üstüne o zihniyeti kandırıp evlenmekten bahsediyorsunuz. peki bu zihniyetteki bir adamla işiniz ne? hem bu zihniyeti kınayıp hemde bu zihniyetle evlenmekte neyin nesi?
ayrıca hiç kusura bakmayında zihniyeti öyle diye bu size onu kandırma hakkını vermez. özgür iradesidir. istediği gibi düşünür. onun bu özgür iradesini kırmak kul hakkıdır.
kaldıki biz bu kendi her haltı yiyip bakire de bakire diye tutturan ahlaksızlara onları kandırıp onlar gibi olup karşılık verirsek bu kınadığımız zihniyetten ne farkımız kalır?
ben konu sahibesinin diğer konusunada yazdım, elbette gidip ben bakire değilim diye saçma sapan bişey söylemeyecek, olurmu hiç öyle şey, kendini bu kadar küçük düşürmesinin ve Allah varken kula gidip günah çıkarmasının hiçbir mantığı yok. kendi özelini neden başkasına açsın, olurmu öyle şey. bunun yolu evlilik arifesine gelmiş bir insan birlikte olduğu kişinin karakterini düşüncesini az çok biliyordur, ve buna göre davranır. illaki biliyordur nişanlısının düşüncesini. illa saçma sapan itiraflarla hayatını karartmak değil bu.
kaldıki zar olayı zaten bir bekaret kalkanı değildir, zar insan fizyolojisinde mikroplara karşı koruyucu bir bariyerdir, işlevi budur.
zarı sağlam olup ne haltlar yiyenler var, Allah asıl bunlardan korusun.
burada olay bir insan kendi özgür iradesi ile geçmişte başka bir kişi ile herhangi bir birliktelik yaşamamış birisini isteyebilir, bu çok doğal, ve bu isteği yüzünden kandırılmayıda hak etmez. bu kul hakkıdır, kusura bakmayın.