Kızlık soyadıni kullananlar kadınlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Üsluba bak gerçekten içim bulandı üç çocuk sahibi 37 yaşında kadının yazdıklarina bak seviye yerlerde evet burada ki hanımefendiler bazen sert konuşurlar ama gerçektir yargilayanlar olabilir ama çoğunluk gerçeği söyler kocasi oradan oraya göndermiş sorun yok ayyy soyadımi değiştirsem nolur ne olacak kimsenin umrunda olmaz
Ya bir de ilk mesaja bak sonlara doğru geldiğinde ki mesajlara üsluba bak çok çiğ kendi kocasina gücü yetmeyen hayatını eline alamayan bol keseden sallamaya başlıyor
NOT= Benim de k.hbe olmam an meselesi 🤪
Yalnız baslardaki terbiyeli üslubum, nerde kopuyor bi bak bakalım. Sana niye kahpe diyeyim. Ayrıca kahpe de demedim, mahkemeye verme ile tehdit edilme sonucu söyledim. Sert konuşanlara da kızmadım. Tek tek de cevap verdim. Hem ben gerçeği biliyorum, soyadi değiştirmek bana göre bir tepki koyma. Boşan diyenlere de açıklama yaptım. Kimseye saldirmadim. Ayyy soyadımi değiştirsem kimsenin umru benim için önemli demedim. Ben öyle üzerimdeki yükü atmış gibi hafif olacağım diyorum. Saldirma sebebin ne mesela senin de. Bu fikre kapılmam mı? Kimsenin umrunda olur mu değil, resmi işlerde sorun olur mu dedim. Anlamamakta yoğun çaba mi sarfediyorsunuz.

Ne ayıp yahu şu ramazan gününde.
Zehir saçıyor ağzınız.
Degistir madem soyadını, ne diye hala hakaret ettiğin kadınlara fikir soruyorsun .
Soyle cevaplayayim soy adın değişince bütün kimliklerin değişmesi lazım bunu anlamak zor olmasa gerek .Banka kartları pasaport v.s.de tabii .
Başka da ne zorluğu olacak .İstiyorsanız değiştirin.
Burda yok evlenince soy adı değişince kadına haksızlık bilmem ne ,ben özgür kadın olacağım ,maddi manevi faydalanıp soy adını atıp ona ders vereceğim imajı çizmek istediniz .Ama geçmişi anlatınca bu ne perhiz bu ne lahana turşusu dedi millet de doğal olarak .
Zaten her boyayı boyamissiniz, bi fıstık yeşili kalmış, degistir soy adını da nolacak ?

Cok mu kirdilar seni?
Evet canım çok kırdılar. Kırıldığım için burda belki içimi de dokecektim. Ama musade etmediniz el birliği ile. Ayrıca post da acacaktim. Ama bin pişman ettiniz. Hep birlikte neden saldırıyorsunuz ? Kırılmış ve kocasından ayrilma durumu olmayan bir kadın , tepki olarak soyadını kendisine iade edeceğim. Resmi işlerde sorun olur mu diyorum. Neden destek olmak yerine alay ediyorsunuz. 3 defa kovulma nedenimi burda bacılar var içimi dökeyim dedim, ama yok sen ergensin, yok ilkokulsun. Bu mu sizin ooo ulaşılmaz seviyeniz. Bi boka yaramıyor soyadı ben de biliyorum. Ama bu bir tepki. Tepki

Ben küçük bir kasabada doğdum büyüdüm orada öyleydi ve bu bir hakaret çeşidiydi babasına kızını aldırmak. Genelde okumayan çalışmayan görücü usulü evlenenler böyleydi. Sonra da babasının evinden kocasının alması beklenirdi usul böyleydi.

Ama devrin değiştiğine inanmak istiyorum

Yani benim ailem de göçmen bizden önceki nesil kapalı çevrede büyütülen görücü usulü evlendirilen insanlar onlar da böyleydi muhtemelen.
Evet babasına kızını aldırmak bir hakaret çeşidi bence de. Sonra o babanın kızını tıpış tıpış kocaya geri vermesi ne manaya geliyor bunu anlamıyorum…
evleneceğimiz kişiyi kendimiz seçtiğimiz şu günlerde baba görüştüğüm biri var evlenmeye karar verdik diyebiliyorsak o evlenmeye karar verdiğimiz kişinin de ilk muhatabı biz olmalıyız değil mi 🥹

Evet canım çok kırdılar. Kırıldığım için burda belki içimi de dokecektim. Ama musade etmediniz el birliği ile. Ayrıca post da acacaktim. Ama bin pişman ettiniz. Hep birlikte neden saldırıyorsunuz ? Kırılmış ve kocasından ayrilma durumu olmayan bir kadın , tepki olarak soyadını kendisine iade edeceğim. Resmi işlerde sorun olur mu diyorum. Neden destek olmak yerine alay ediyorsunuz. 3 defa kovulma nedenimi burda bacılar var içimi dökeyim dedim, ama yok sen ergensin, yok ilkokulsun. Bu mu sizin ooo ulaşılmaz seviyeniz. Bi boka yaramıyor soyadı ben de biliyorum. Ama bu bir tepki. Tepki

Neden durumunuz yok babanız varmış?

anlasamadiginiz/cocuk icin geri döndüğünüz adamla tatillere otellere mi gideceksiniz de farkli soy adi sorun yaratir mi diye soruyorsunuz anlamadim ben orayi
Ha bir de böyle tepki olmaz, baska tepkiler vermeniz gerekirdi simdiye kadar, bu sekil pasif agresif komik oluyor.

Ne ayıp yahu şu ramazan gününde.
Zehir saçıyor ağzınız.
Degistir madem soyadını, ne diye hala hakaret ettiğin kadınlara fikir soruyorsun .
Soyle cevaplayayim soy adın değişince bütün kimliklerin değişmesi lazım bunu anlamak zor olmasa gerek .Banka kartları pasaport v.s.de tabii .
Başka da ne zorluğu olacak .İstiyorsanız değiştirin.
Burda yok evlenince soy adı değişince kadına haksızlık bilmem ne ,ben özgür kadın olacağım ,maddi manevi faydalanıp soy adını atıp ona ders vereceğim imajı çizmek istediniz .Ama geçmişi anlatınca bu ne perhiz bu ne lahana turşusu dedi millet de doğal olarak .
Zaten her boyayı boyamissiniz, bi fıstık yeşili kalmış, degistir soy adını da nolacak ?
Senin de ağzından bal damladı canim, çok aydinlandim. Sağol pasaport ve banka kartı değişecekmis. Tamam Sağol.

anlasamadiginiz/cocuklar icin geri döndüğünüz adamla tatillere otellere mi gideceksiniz de farkli soy adi sorun yaratir mi diye soruyorsunuz anlamadim ben orayi
Geri dönünce kendimizi odaya mi kilitlemeliyiz. Otele tatil için mi gidilir sadece. Yurtdisina çıkma durumumuz var. Oturum izni, vize vs.

Kadınların hiç uğraşı yok devletin şu saçma soyadı derdi ile uğraşmak gerçekten çok can sıkıcı. Maalesef devlet bu soyad kısmında sürekli sorun ve aksaklık çıkarıyor. Özellikle Sgk gibi resmi evrak saçmalıklarında. Ben de boşanma aşamasındayım 3 diplomamda şu anki soyadım var ve uğraşamam her yere dilekçe ile dert anlatmakla. Boşanma dilekçesine aynı soyad ile devam edeceğimi yazdım. Mahkeme bunu da saçmalamazsa normalde bu hakkım var.

Sizin dediğim gibi sorun çıkan kurumlar olursa ki o da işiniz düşünce anlaşılıyor dilekçe veriyorsunuz işte.

Geri dönünce kendimizi odaya mi kilitlemeliyiz. Otele tatil için mi gidilir sadece. Yurtdisina çıkma durumumuz var. Oturum izni, vize vs.
Neden yurtdışına çıkacaksiniz iste zoraki mi?
Evlilik zoraki oldugu icin, fazla dusunmenize gerek yok, hissetiginiz gibi yasayin ilerisini cok dusunmeden yani😶

Neden yurtdışına çıkacaksiniz iste zoraki mi?
Evlilik zoraki oldugu icin, fazla dusunmenize gerek yok, hissetiginiz gibi yasayin ilerisini cok dusunmeden yani😶
Zoraki degil elbette. Eşimin yurtdisinda çalışacağı ust düzey bir pozisyon var. Ve ben baba evine dönünce cocuklar özellikle birkaç dil öğrenme durumundan mahrum olacaklar. Kendisinin vize çalışma izni vs ayarlanacak. Ama ben soyadi değişirsen işler uzar mi zorluk çıkar mı diye araştırıyorum

Utanmak mi ? Seni adaletli olmaya çağırıyorum. Terbiyesiz lafını da iade ediyorum.. benim önemsediğim bir konuyu, burada bir sorayım dedim. Ama bu kadar dengesiz seviyesiz insan bir arada bana yorum yapar diye tahmin etmedim. Ergence düşüncelerim varsa var, mesela sana ne ? Aile terbiyesi görünce her boka atlayıp yorum yapmayı kendinize erdem mi sayıyorsunuz. Yurtdisina çıkarken, otele giderken sorun olur mu diyorum. Mesela kime ne hakaret etmişim. Mesela benim bu kadar hassas olmak mı terbiyesizlik. Bu kadar âdi olmayın bence. Her yere yorum yazmak zorunda değilsiniz. Bilgin yok, görgün yok. İyi niyetle soranlara cevap verdim, ama saldırmaya yer arayıp sonra da aolo torboyoso almamış. Evet yaaaa senin gibiler almış. Hi hii
Hala hakaretamiz konuşuyorsunuz. Adi derken?
Evet, ben hiç üslubumu bozmadan kendimi ifade edebiliyor ve fikirlerimin arkasında durabiliyorum, yeri geldiğinde de ağzıma kaba hakaret kelimeleri, küfür bulaştırmadan lafımı sokabiliyorum sizin aksinize çünkü Türkçe'yi kullanma becerim de, zekam da, serin ruh halim de buna elveriyor. Neyse, aile terbiyesi almış olun madem, belki de bir cümle önce saydıklarımdan biri ya da birkaçı sizde yeteri kadar yoktur, o da olabilir.

Daha yazasım da yok, "Nafile yazıyorsun" diyor çünkü cevaplarınızın her satırı.
Size iyi küfürleşmeler. Zaten bende kabahat; k..pe, ke..ne kadınları vb yazan insan ciddiye alınır da yazılır mı? :işsiz:

Hala hakaretamiz konuşuyorsunuz. Adi derken?
Evet, ben hiç üslubumu bozmadan kendimi ifade edebiliyor ve fikirlerimin arkasında durabiliyorum, yeri geldiğinde de ağzıma kaba hakaret kelimeleri, küfür bulaştırmadan lafımı sokabiliyorum sizin aksinize çünkü Türkçe'yi kullanma becerim de, zekam da, serin ruh halim de buna elveriyor. Neyse, aile terbiyesi almış olun madem, belki de bir cümle önce saydıklarımdan biri ya da birkaçı sizde yeteri kadar yoktur, o da olabilir.

Daha yazasım da yok, "Nafile yazıyorsun" diyor çünkü cevaplarınızın her satırı.
Size iyi küfürleşmeler. Zaten bende kabahat; k..pe, ke..ne kadınları vb yazan insan ciddiye alınır da yazılır mı? :işsiz:
Evet sonsuz kibarligindan ders aldım. Türkçen de çok güzel maşallah. Okugunu şıp diye anlıyorsun. Bir sorunca, cevap olarak ergen misin diye cevap verileceğini ve buna kızmamak gerektiğini sayenizde öğrendim. Bundan sonra, ben de birisi akıl danışınca ne biçim düşünüyorsun ergen misin diyeceğim cevap olarak. Güzel fikirlerinizle ve Türkçenizden alacağım çok şey vardı halbuki. Noluurrr gitmeyin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X